Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 185,537
Ynt: Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...

Konu ile ilgili bir de aşağıdaki linke bakın. Belki işinize yarar birşeyler bulursunuz. ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39633.0

Etiketler

ismail selam, milanoda off road olayı hemen hiç yok gibi,boenes aires caddesinde esspreso iç benim için....
bi toyota buluşması lazım

evt evet artık bir toyota buluşması yapsak ortada bir yerlerde düzce, bolu veya farklı bir nokta kim programlar nasıl yapar ama zamanı geldi artık yapalım

cartop' Alıntı:
Geçen yıl Hollanda'dan Landrover Parts adlı bir firma Ankaraya beni ziyarete geldiler. Yetkilisi bir Türktü. Hannibal marka Araç Üstü Çadırlarını Landrover sahiplerine satıyorlarmış. Bana, bu tip bir imalat yapıp yapamıyacağımı, ayda 300 adet istediklerini söylediler. Kaça alıp kaça sattıklarını sordum:
Güney Afrikadan 3000 ytl ye alıp 5000 ytl ye sattıklarını söylediler !!!!!! Peki, alan oluyormu diye sorduğumda , ayda 250- 300 adet sattıklarını söylediler.
Hannibal araç üstü çadırın özelliği, Avustralyadan ithal edilen Canvas türü bir kumaşın kullanılması. Bunun dışında hiç bir özelliği yok. İtalyada üretilen maggiolina çadırlarının bir benzeri. 1958 yılından beri aldıkları bu patent ile üretime devam ediyorlar. Merdivene asılarak açılan bir tür.Geliştirmeye yönelik çalışmalar, Tayvan'da yapılmış ve elektrik motoruyla açılanı yapılmıştır. Yani, otomasyona gidilmiş ve üretimi yapılmaktadır.
Eminent Roof Top Tent ile karşılaştırdığımızda, Maggiolina Roof Top Tentlerden daha kaliteli ve teknik açıdan daha iyi geliştirilmiştir. İki düğmeye basıldığında, çadır açılmakta ve kullanıma hazır olmaktadır. Eminent Araç Üstü Çadırlarının şasesi çok sağlam alüminyum profillerden imal edilmiş, gerek taban ve gerek tavan ısı yalıtımı sağlanmıştır. Görüntü itibariyle daha şıktır. Bu ürünler beş mevsimliktir. Kış kampları için tabandan ısıtma kalorifer sistemine sahiptir.
Beş mevsimlik bir yer çadırının 300- 400 euro olduğu bir ortamda, Araç Üstü Çadırlar sudan ucuz gibi...
Tabii, ilgilenenlere...

Hocam öyle yazmışsın ki okuyan o 300 - 400 euroya tül perde alıp içinde yatıyoruz sanacak. Sen bizim evimize laf etmişsin olmamış ;D. Şaka bir yana bu çadırla normal çadırı ve karavanları kıyaslamamak gerekiyor. Her birinin kullanım amaçları ve avantajları farklı. Öreneğin benim ev üç kişilik mat uyku tulumu gibi bütün malzemelerini eklersek fiyatı bu araç üstü çadırdan daha yüksek oluyor. Ama iki kişi taşıdığımızdan tam takım adam başı 2 kilodan az bir ağırlıkla çölden kutuplara insan ayağının değebileceği her ortamda kullanılabiliyor. Pahalı olmasının nedeni hafifliği ve kumaşının özelliği. Çadır kumaşı rüzgara dayanlıklı olduğu kadar ateşede dayanıklıdır. Ama afrikada safari yapıyorsanız bu çadır beş para etmez çünkü filler tarafından ezilirsiniz. Offroad araçlarla seyahat edenlere hareket imkanı sağlar ama karavan konforuna hiç bir zaman ulaşamaz. Börtü böcekten koruma sağlamaz böceklerin yüksek yerlere ulaşabilme gibi bir kabiliyetleri var. Özellikle keneler avlarına kolay ulaşabilmek için yüksek yerleri tercih ederler.
Okuduğum kadarı ile kullanmak isteyen arkadaşların tek sorunları fiyatı. Fiyatı kıyaslama yapmadan Türkiye şartlarına uygun fiyatta üretim yapılırsa sanırım çok satılacak bir ürün. Ama fiyatı normal çadıra göre sudan ucuz karavana göre bedeva diye belirlememek gerekiyor. Sanırım bu çadırda da kumaş maliyetin büyük bir kısmını kapsıyor en azından iki ayrı kumaştan iki ayrı model üretilse fiyat biraz daha makul duruma getirilir. İsteyen üst modeli dileyen alt modeli tercih eder.
Saygılar

Ömer bey yazınızı memnuniyetle okudum. Araç Üstü Çadırla ilgili spesifik bilgiler vermiştim. Hannibal Araç Üstü Çadırında kullanılan kanvas kumaşın en iyi çadır kumaşı olduğunu, Avustralyada imal edildiğini yazmıştım. Çadır maliyetinin pahalı olmasının bir nedeni bu, ikincisi yurt dışından nakliye maliyeti, vergi ve fonlar bu değerlil ürünleri almamızı zorlaştıran faktörler...Bu başlığın, ülkemiz kampçılığı açısından faydalı bir başlık olduğunu söylemek istiyorum. Burada fikir beyan eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Alıntımı dikkatli okursanız 200-300 eurodan değil 2000-3000 eurolardan bahsettim. İtalyadan ithal edilen Maggiolinanın fiyatı zaten bu civarda.

Araç Üstü Çadırlar, karavanların yaşam standartlarını elbette yakalamaz. Ama karavanlarda olmayan avantajlar, Araç Üstü Çadırlarda vardır. Örneğin karavanların tırmanamadığı yerlere gitmeniz mümkün. Bakım masrafları, yakıt, park, vergi masraflarınız yoktur. Üstelik bir araç tasarrufunuz vardır.
Selamlar

omeronay' Alıntı:
Hocam öyle yazmışsın ki okuyan o 300 - 400 euroya tül perde alıp içinde yatıyoruz sanacak. Sen bizim evimize laf etmişsin olmamış ;D. Şaka bir yana bu çadırla normal çadırı ve karavanları kıyaslamamak gerekiyor. Her birinin kullanım amaçları ve avantajları farklı. Öreneğin benim ev üç kişilik mat uyku tulumu gibi bütün malzemelerini eklersek fiyatı bu araç üstü çadırdan daha yüksek oluyor. Ama iki kişi taşıdığımızdan tam takım adam başı 2 kilodan az bir ağırlıkla çölden kutuplara insan ayağının değebileceği her ortamda kullanılabiliyor. Pahalı olmasının nedeni hafifliği ve kumaşının özelliği. Çadır kumaşı rüzgara dayanlıklı olduğu kadar ateşede dayanıklıdır. Ama afrikada safari yapıyorsanız bu çadır beş para etmez çünkü filler tarafından ezilirsiniz. Offroad araçlarla seyahat edenlere hareket imkanı sağlar ama karavan konforuna hiç bir zaman ulaşamaz. Börtü böcekten koruma sağlamaz böceklerin yüksek yerlere ulaşabilme gibi bir kabiliyetleri var. Özellikle keneler avlarına kolay ulaşabilmek için yüksek yerleri tercih ederler.
Okuduğum kadarı ile kullanmak isteyen arkadaşların tek sorunları fiyatı. Fiyatı kıyaslama yapmadan Türkiye şartlarına uygun fiyatta üretim yapılırsa sanırım çok satılacak bir ürün. Ama fiyatı normal çadıra göre sudan ucuz karavana göre bedeva diye belirlememek gerekiyor. Sanırım bu çadırda da kumaş maliyetin büyük bir kısmını kapsıyor en azından iki ayrı kumaştan iki ayrı model üretilse fiyat biraz daha makul duruma getirilir. İsteyen üst modeli dileyen alt modeli tercih eder.
Saygılar

Bu tür çadırlarla yurtdışında olduğum için karşılaştım. Yana açılan arkaya açılan gibi çeşitli türleride var ama bence en uygun model üstte kurulu olan. Karavancı ve kampçılar gibi kendi gurupları da var. O nedenle kıyaslama yapmamak gerektiğini yazmıştım. Araç üstü çadırın kendi alanı var Türkiyede henüz kullanan az olduğundan bir gurup oluşmamış ama ileride oluşacağını düşünüyorum. Özellikle Türkiyede kamp yapmak isteyen ama vahşi hayvanlardan korkup yapamayanların çokluğundan yayılması hızlı da olabilir. Ucuz ikinci bir model oluşturma imkanınız varsa iki modeli birden sunmanız yayıgınlaşma hızını daha da artıracaktır. Tabi bunlar sadece fikir uygulamada olabilirliğini bilmiyorum.
Teşekkürler

Arkadaşlar bide bunlara bakın http://www.otokamp.8m.com/ bence fiyat 450+kdv 550 ye falan gelir sizce uygun değilmi

Fiyat ucuz ama bunun içinde yatmaya korkar adam. Biraz sakat bir görüntüsü var. Ucuz model bir çadırın altına sunta yerleştirilip araç üzerine bağlanmış gibi duruyor. Bu şekilde kendiniz yaparsanız 100 tl maliyetiniz olur. ;D

Ömer bey söylediklerinize malesef katılamıyorum evet çok süper olmıyabılır ama maliyeti bence hiçde 100tl degildir konularda aratırsanız 3 aşağı beşyukarı maliyeti işçilik bizden olmak kaydı ile 300 buluyor nerden biliyorsunuz çünkü burda bizde yapma konusunda araştırmalar yaptık uğraşmaya değmiyor ha benillede 2000eua yada 1000 dolar vereceğim derseniz o sizin fikriniz pıyasadaki diğer araç üstü çadırcılar uçuyor

Konu: Kendi Araçüstü Çadırını Kendin Yap (Rooftent) (Konuyu 496 Kişi Okumuş) konu başlığı bu inceleye bilirsiniz

Yazdıklarımı yanlış anlamışsınız ben verdiğiniz linkte bulunan çadırın fiyatı ya da maliyeti o demedim. Benzer birşeyi kendiniz 100tl civarı yapabilirsiniz dedim. O konu başlığını görmemiştim daha önce görmüş olsam oraya yazardım. :D Konuyu okuduktan sonra bir fikrim olursa oraya yazarım.
Not olarak şunu söyleyeyim ben uyku tutmayınca yatak odasına çadır kurup uyuyan biriyim. ;D O yüzden araç üstü bana göre değil. Yani o dediğiniz ücretin yarısını bile verip kullanmam.
teşekkürler

Cartop'un hem kapali hemde acik hali pek aerodinamik gorunmuyor ... kapali durumunda,bu gorunuse gore ciddi ruzgar direnci ve ses sorunu olabilir .. Diger markalarin Roof-Tentlerinde daha aerodinamik dizayn ve Şık bir gorunum var ...

http://www.thulepartner.com/default.asp?islem=auto

Acilmis halindede biraz kuvvetli ruzgar olursa ne kadar stabil ve guvenlidiri ancak bu urunu ureticisi disinda kullanmis
( gormus degil ..biraz extrem sartlarda<< ?? m/s ruzgar hizi>> fiilen kullanmis !! ) birisi varsa onun fikrini almak gerekir ...
Yinede Cartop ta varsa ruzgar /firtina tecrubeleriyle ilgili olculmus sonuclari ogrenmek isterim.. Birde defender icin standart port-bagaj ustune ozel bir konstruksiyon gerekmeden monte edilebiliyormu olabiliyorsa fiyati ne kadar ucuzlatir ?
Kolayliklar diliyorum / Ertugrul

Selam Ömer bey, ülkemiz kampçılığı açısından bu başlığın katkı sağladığı inancıyla bazı görüş ve düşüncelerimi aktarmıştım. Bu konuya vakıf birisi olarak, bu konuda emek veren ve üretim yapan herkese saygım sonsuz. Dünyada üretilen markaların hemen hemen tümünün teknik yapılarını patentleriyle birlikte inceden inceye inceleme fırsatım oldu. Son zamanda Tayvanlı bir üreticinin ürettiği elektrik düğmesiyle açılan prototipine kadar. Her şeyin bir kalitesi olduğu kadar, Araç Üstü Çadırların da kaliteli ve az kaliteli olanı vardır.

İdeal bir Araç Üstü Çadır :

1- Her şeyden önce kaldırılabilir bir hafiflikte olacak,
2- Şasesi kullana sayısına göre sağlam olacak,
3- Aerodinamik özelliği olacak ( seyahatte rüzgar mukavemetinin az olması )
4- Açılış ve kapanışında kolaylık,
5- Tavan yüksekliğinin hareket kabiliyeti kısıtlamaması için yüksek olması ( ideal yükseklik 135 cm den az olmaması )
6- Taban izolasyonu, tavan izolasyonu.
7- Vantilasyon için pencerelerin büyük tutulması,
8- Çok iyi bir fermuar,
9- 75 mm den az olmayan kalınlıkta yatak
9- Katlanabilir sağlam ve hafif bir merdiven,
10- En önemlisi, su yalıtkanlığı fazla olan ideal bir kumaş.
11- İyi bir dikim
12- Gölgelik,
13- Çadırın üstünü kaplayacak su geçirmez branda.

Bu özellikleri olan Araç Üstü Çadır, en iyi çadırdır.

Saygılarımla

ben bu otocamp mıdır nedir, gecen sene aradım tel cevap vermedi...mail attım gitmedi.. böyle bir firma varmı bilmiyorum

Otocamp firmasının numarası deyişmiş,aradım yıllar önce yapmışlar artık talep olmadığı için yapmıyorlarmış. ;D

Tuğsan bey otocampın yeni numarasını verebilirmisiniz teşşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.