cartop' Alıntı:Geçen yıl Hollanda'dan Landrover Parts adlı bir firma Ankaraya beni ziyarete geldiler. Yetkilisi bir Türktü. Hannibal marka Araç Üstü Çadırlarını Landrover sahiplerine satıyorlarmış. Bana, bu tip bir imalat yapıp yapamıyacağımı, ayda 300 adet istediklerini söylediler. Kaça alıp kaça sattıklarını sordum:
Güney Afrikadan 3000 ytl ye alıp 5000 ytl ye sattıklarını söylediler !!!!!! Peki, alan oluyormu diye sorduğumda , ayda 250- 300 adet sattıklarını söylediler.
Hannibal araç üstü çadırın özelliği, Avustralyadan ithal edilen Canvas türü bir kumaşın kullanılması. Bunun dışında hiç bir özelliği yok. İtalyada üretilen maggiolina çadırlarının bir benzeri. 1958 yılından beri aldıkları bu patent ile üretime devam ediyorlar. Merdivene asılarak açılan bir tür.Geliştirmeye yönelik çalışmalar, Tayvan'da yapılmış ve elektrik motoruyla açılanı yapılmıştır. Yani, otomasyona gidilmiş ve üretimi yapılmaktadır.
Eminent Roof Top Tent ile karşılaştırdığımızda, Maggiolina Roof Top Tentlerden daha kaliteli ve teknik açıdan daha iyi geliştirilmiştir. İki düğmeye basıldığında, çadır açılmakta ve kullanıma hazır olmaktadır. Eminent Araç Üstü Çadırlarının şasesi çok sağlam alüminyum profillerden imal edilmiş, gerek taban ve gerek tavan ısı yalıtımı sağlanmıştır. Görüntü itibariyle daha şıktır. Bu ürünler beş mevsimliktir. Kış kampları için tabandan ısıtma kalorifer sistemine sahiptir.
Beş mevsimlik bir yer çadırının 300- 400 euro olduğu bir ortamda, Araç Üstü Çadırlar sudan ucuz gibi...
Tabii, ilgilenenlere...
omeronay' Alıntı:Hocam öyle yazmışsın ki okuyan o 300 - 400 euroya tül perde alıp içinde yatıyoruz sanacak. Sen bizim evimize laf etmişsin olmamış ;D. Şaka bir yana bu çadırla normal çadırı ve karavanları kıyaslamamak gerekiyor. Her birinin kullanım amaçları ve avantajları farklı. Öreneğin benim ev üç kişilik mat uyku tulumu gibi bütün malzemelerini eklersek fiyatı bu araç üstü çadırdan daha yüksek oluyor. Ama iki kişi taşıdığımızdan tam takım adam başı 2 kilodan az bir ağırlıkla çölden kutuplara insan ayağının değebileceği her ortamda kullanılabiliyor. Pahalı olmasının nedeni hafifliği ve kumaşının özelliği. Çadır kumaşı rüzgara dayanlıklı olduğu kadar ateşede dayanıklıdır. Ama afrikada safari yapıyorsanız bu çadır beş para etmez çünkü filler tarafından ezilirsiniz. Offroad araçlarla seyahat edenlere hareket imkanı sağlar ama karavan konforuna hiç bir zaman ulaşamaz. Börtü böcekten koruma sağlamaz böceklerin yüksek yerlere ulaşabilme gibi bir kabiliyetleri var. Özellikle keneler avlarına kolay ulaşabilmek için yüksek yerleri tercih ederler.
Okuduğum kadarı ile kullanmak isteyen arkadaşların tek sorunları fiyatı. Fiyatı kıyaslama yapmadan Türkiye şartlarına uygun fiyatta üretim yapılırsa sanırım çok satılacak bir ürün. Ama fiyatı normal çadıra göre sudan ucuz karavana göre bedeva diye belirlememek gerekiyor. Sanırım bu çadırda da kumaş maliyetin büyük bir kısmını kapsıyor en azından iki ayrı kumaştan iki ayrı model üretilse fiyat biraz daha makul duruma getirilir. İsteyen üst modeli dileyen alt modeli tercih eder.
Saygılar