Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 185,616
Ynt: Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...

Araç Üstü Çadırın konforu söz konusu olunca sular durur. Kazma kürek te elzem malzemeler, onlarıda sarmalayıp çadıra koymak mümkün. Extradan büyük bir alan kazanıyorsunuz, hatta bisiklet bile yükleyebilirsiniz.

Etiketler

bagajla alakasi yok aracin uzerinde surekli takili duruyor bagajinizi hangi amacla kullaniuyorsaniz yine devam ornegin ben ise baska amaclarla kullaniyorum fotogfaf cedigimden gunlerce arazide kaldigimda benim yeme icmem icin gerkli malzemeler bunlar bana uygun birde ben aylarca arazideyim en 3 ay degisik ulkelerde turkiyede dahill arazide yasmanin bir bedeli var onada katlanmak gerkir saygilar

kamkac' Alıntı:
bagajla alakasi yok aracin uzerinde surekli takili duruyor bagajinizi hangi amacla kullaniuyorsaniz yine devam ornegin ben ise baska amaclarla kullaniyorum fotogfaf cedigimden gunlerce arazide kaldigimda benim yeme icmem icin gerkli malzemeler bunlar bana uygun birde ben aylarca arazideyim en 3 ay degisik ulkelerde turkiyede dahill arazide yasmanin bir bedeli var onada katlanmak gerkir saygilar

hocam biraz resim koyabilirmisiniz

bagaj benim içinde de olmazsa olmaz bir şey üstünde neredeyse aklınıza gelecek her türlü malzeme var ama araç üstü çadırda yaptım ön tarafta görünen sac kutuda malzemelerim var arka tarafında istediğim gibi malzeme taşıyorum çadırı kurmak gerektiğinde sizinki kadar pratik değil saniyelik açması da toplamasıda aynı yaklaşık 5-10 dk. arası sürüyor

Saygıdeğer Araç Üstü Çadır tutkunları,
Araç Üstü Çadır, karavanı aratmayan hatta bazı özellikleriyle karavandan daha elverişli olan bir kamp aracıdır.

1- Vergisi yoktur,
2- Araç muayenesinden geçmesine gerek yoktur,
3- Yazın serindir ve ateş gibi ısınan metalllerin arasında değilsiniz,
4- Yüksekte olmanız dolayısıyla manzaranız daha geniş,
5- Park sorununuz yoktur,
6-- Evizin bir köşesinde Saklama imkanınız var,
7- Bakıma ve masrafa ihtiyacı yok,
8- Karavanların gidemediği yere aracınızla gider,
9- Akaryakıt tasarrufu sağlar,
10- Ucuz ve konforludur.
11- Yatak şişirmeye, taşımaya gerek yoktur. Yatağınız, yastıklarınız ve battaniyeniz her zaman çadırın içinde serili ve hazır.
12- Karavanların extra aksesuarları tuvalet, banyo, mutfak gibi ihtiyaçlar, aracınızın yanına kuracağınız küçük bir çadırda karşılanabilir.
13- Aracınızdan sinen mazot, benzin, mutfak kokusunu hissetmezsiniz ve temiz havası vardır,
14- Daha seri hareket etme, daha fazla yer gezebilme ve zaman tasarrufu,

Tatil, vaz geçilmez bir gereklilik olduğuna göre, insanlarımız daha iyi tatil yapmanın yolunu aramalıdırlar.
rooftoptent307.jpg
[im
rooftoptent088.jpg
g][/img]g]

Araç üstü çadır 1993 den itibaren ben kullandım karadenize gelen ruslardan almiştım. mazda minibüs üzerine kurdum araç içini karavan şeklinde yaptım 2 kişilik. 2de yukarısı. kayın biraderim ve eşleri ile 2 aile bulgaristan tatilinede gittik. ben eşimle yukarıda kaldim çok güzel .
beni 2 aile seyahatime elverdiği için güzeldi.Tabiki yerde yatmak da başka bir zevk onuda yaşadım bir ara romork çadir ile dolaştım lavao ocak içinde idi .normal 4 kişilik yatağı vardı. ayrıca on odası vardı mutfak şeklinde.Bir defasında bir baramdabir dostum yer bulamadık dedi onlarıda deniz yatagında misafir ettik. dha sonra T4 caravan yaptım kendi sattım şimdi 4 5 yada dukata niyet var hepsini zevki farklı.
Kullananın aldıgı zevke ve ihtiyacına bağlı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20903.40 son yaptığım T4 resimleri abs si olmayan karavan olmuyor bölümünde çadır ve digerlerinin resimlerini buup taratmak lağzım. Hepinize gönlünüzce yaşant dilerim

Kış şartlarında içinde rahatlıkla yatılan kalorifer sistemli araç üstü çadır. Dolayısıyla dört mevsim kamp yapılabileceğimiz ve tabiatta her hava koşulunda kalabileceğimiz bir ortam sunmaktadır.
IkDaKKamp-1.jpg
[attachment=1][attachment=1]
1701.jpg
[attachment=2]

daha güvenilir bence çok güzel normalde topraktan belki zarar gelir ama arabadan sanmıyorum :d

umutkaptan' Alıntı:
Kalorifer sistemli nasıl oluyor?
umut kaptan hiçte konfordan vaz geçmezsin nasılda ilgileniyon kalorifer falan jakuzisi olanda varmış :smiley::smiley::smiley:
mini bar......
bide bu çadırların kene modeli olan varmış çekme katlı

Ben eski adamım ufuk hocam çekme kat olmaz cumbalı olması lazım :smiley:

Hakketen nasıl oluyor bu kaloriferli araç üstü çadır.

Merehaba dostlar,
Araç Üstü Kamp Çadırının kalorifer sistemi kısaca şöyle:
Aracın dışında kurduğunuz piknik tüpü üzerinde ısıtılan suyun çadırınızdaki yatağın altında kurulu borularda dolaşımıyla sıcak suyla yatağın altı ısıtilmaktadır. Bu sistem, tabandan ısıtma sisteminin aynısıdır. Bu sistemede, gaz zehirlenmesi yoktur, sadece yatağın altı ısındğından ısı tasarrufu sağlamakta, alan ısıtmasından daha elverişlidir. Denemesi 21-22 aralık tarihinde Işık dağı kampında yapıldı. Netice tam anlamıyla dört dörtlük. Bir piknik tüpü en azından 3- 4 gece sabaha kadar ısıtması koşuluyla idare eder. Çünkü tüpü kısık ateşte tutmanız kafidir.

Çadırı ışık dağı kampımızda görme fırsatım oldu,gerçekten mükemmel.Kurulumu pratik,kullanımı rahat ve görüntüsü çok hoş.Biz millet olarak yeniliklere-değişikliklere kuşkuyla bakmayı çok severiz ama ne olursa olsun bu çadırın kısa sürede gelenekçi kampçların bile hayatına gireceğinden eminim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR