Dönüş yolunuzda adriyatik sahilinde trafik oldukça yoğun olacaktır,budvadan sonra ulçin-işkodra-dures -elbasan üzerinden ohride geçmenizi tavsiye ederim veya işkodra-dures-prizen-ohrid yolunu düşünebilirsiniz,Tiran- elbasan arası yol biraz sıkıntılıdır.yunanistandan dönüşte Almanyadan izine gelen işci vatandaşlarımız ipsala gümrüğünde geçiş sürenizi uzatabilir.arnavutluk'u gezmek isterseniz bilgi verebilirim
O kadar çok uğramak/kalmak isteyip de pas geçeceğim yer(ler) var ki !..
Ne yazık ki Arnavutluk ile seyahat planımızın kesişmesi , bu seferlik sadece ''Transit ve sorunsuz-hızlı geçiş'' şeklinde olacak ...
İpsala uyarınız önemli bizim için , dikkate alacağım , teşekkür ederim .
Dönüş yolu Adriyatik sahilinden sadece MOSTAR'dan sonra inince geçecek , Dubrovnik-Kotor-Budva....şelinde .
Belki Mostar'ı bile pas geçeceğim(!!!)
Ohrid yolunu dağlar üzerinden düşündüm.....
İllerarası mesafede de SÜRE olarak en kısa öyle göründü(???) ama bilemiyorum tabii,realite ne gösterecek??
İşkodra-Dures-Elbasan-Ohrid.....dedik mi , Tiran'ın da içinden geçiliyor sanki?
Diğer alternatifinizdeki Dures-Prizren-Ohrid yolunu tam anlamadım(?)
Bahsettiğim gibi , Arnavutluk'u hızla geçmek öncelikli bu seyahatte benim için .
Bir başka sefer , daha geniş zaman ayırabileceğim bir vakit , sizden öneriler almaktan memnuniyet duyacağım
Yol konusunu harita üzerinden(Google-maps) tarif ederseniz sevinirim , tekrar teşekkürler