Arabalı Aile Venedik'e Giderken ....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iklil konyalilar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,049
Haftasonu ''Yurtdışında telefon'' konusuna çalıştım (!)...
Faydalı olabilecek bilgiler edindim , özet olarak aktarmaya çalışayım :

1) Yurtdışına çıkmadan ÖNCE ne kadar ayarlamalar falan yapmaya çalışırsanız çalışın , SİSTEM denilen bir CANAVAR(!) var tüm operatörlerde...:eek:
Bu SİSTEM , bir sebeple çalışmamaya karar verince , TÜM ayarlamalar falan boşa gidiyor .

Ancak bu SiSTEM'in bir özelliği var ki HiÇ BOZULMUYOR !..
O da ''Fatura'yı şişirme'' özelliği !..
SiSTEM'in aklına yatmayan en ufak bir şey de olsa , EN YÜKSEK bedelden faturayı yerleştiriyor , hiç affetmiyor ...:sob::triumph:

Kullanıcı sonra işini gücünü bıraksın , itiraz etsin , mahkemeye versin , ödediği fazla bedeli geri almaya uğraşsın varsın !..
SiSTEM bunu hiç umursamıyor .

Bir de operatörlerin MÜJDE(!)si var = Hemen her tarifede , YURTDIŞI KONUŞMA PAKETİ standart olarak M-E-V-C-U-T !..
Yani biz herhangi bir işlem YAPMADAN yurtdışına çıkmaya kalktığımızda BiLE , bu özellik devreye giriyor!..
Ve fatura tutarı kabarmaya başlıyor ...:(

ŞİKAYET FORUMLARI'nda şu türlü şikayetleri de duymak mümkün : ''....Telefonumu Yurtdışına çıkarken internete kapattım , hücresel veriyi de kapattım , YiNE DE günlük 0.01 kb ve benzeri komik miktarlarda internet kullanımı ile günlük 15 TL'lik ücretler tahsil edildi hesabımdan ....''
Bu tabii ki EN MASUMU (!) ....

Fazla uzatmadan 2 operatörden UYGUN olabilecek seçenekleri alıntılıyorum buraya .
Yurtdışına çıkarken ROAMiNG açık mı?..Kapalı mı?.. İnternet ve SMS servisleri açık mı ? / kapalı mı?
Mutlaka İlgili operatörün müşteri hizmetleriyle görüşmekte fayda var .

Bakalım bizi ne bekliyor ?:sweatsmile:o_O:confused:

BALKAN50.jpg

Etiketler

Kesinlikle dubrovnik'e gidişte deniz kenarı rotasını tercih edin hırvatistandan çıkıp bosna hersek'e girerken transit geçeceğinizi söylerseniz tekrar hırvatistana gireceğiniz için işlemler daha hızlı oluyor.ben yurt dışına çıkarken paketimi türkcell platinum pakete yükseltiyorum 10 gb internet ve 1000 dakika konuşma hakkımı strese girmeden kullanıyorum.yurt dışında hangi paketin devreye girdiği telefonunuza gelen mesajlardan belli oluyor.ayarlardan 3g ve uluslar arası dolaşımı kapatırsanız sadece bulduğunuz vi-fi den internete bağlanabilirsiniz.

Kesinlikle dubrovnik'e gidişte deniz kenarı rotasını tercih edin hırvatistandan çıkıp bosna hersek'e girerken transit geçeceğinizi söylerseniz tekrar hırvatistana gireceğiniz için işlemler daha hızlı oluyor.ben yurt dışına çıkarken paketimi türkcell platinum pakete yükseltiyorum 10 gb internet ve 1000 dakika konuşma hakkımı strese girmeden kullanıyorum.yurt dışında hangi paketin devreye girdiği telefonunuza gelen mesajlardan belli oluyor.ayarlardan 3g ve uluslar arası dolaşımı kapatırsanız sadece bulduğunuz vi-fi den internete bağlanabilirsiniz.
Platinum 10 GB Paketi

Tarifeniz Yurt Dışında Geçerli
Paketinizin özelliği gereği, yurt dısında 66 ülkede, yurt içi tarifenizdeki her yöne dakikalarınızla bulunduğunuz ülke ve Türkiye'yi arayabilir, internet ve SMS'lerinizi otomatik olarak günlük 16,90 TL'ye kullanabilirsiniz.

Bunu da öneren oldu , ama uygulamayı pek anlayamadım(?)
Yurda döndükten sonra YiNE eski tarife'ye dönüş mümkün oluyor mu ?

Sayın Süleyman Cirit'in önerisi :
...................................
Platinum 10 GB Paketi
Tarifeniz Yurt Dışında Geçerli
Paketinizin özelliği gereği, yurt dısında 66 ülkede, yurt içi tarifenizdeki her yöne dakikalarınızla bulunduğunuz ülke ve Türkiye'yi arayabilir, internet ve SMS'lerinizi otomatik olarak günlük 16,90 TL'ye kullanabilirsiniz
.....................

............................ Bu özellik Platinum pakete ait bir özellik DEĞİL !..................
Hemen hemen TÜM paketler için ÖNCEDEN (otomatik olarak) AÇIK olan ve mevcut/güncel paketinizi yurtdışından kullanmanızı sağlayan bir ücretlendirme !.....Yani Platinum paket olmasa da günlük 16,90'a kullanıma açık mevcut paketiniz .

2222 'ye IPTAL ROAM mesajı gönderdiğimizde , bu ''otomatik paket'' iptal edilmiş oluyor .
Daha sonra 'Akıllı Dünya Tarifesi'ne kayıt olarak , 30dk/ay 29TL gibi bir paketi kullanmak mümkün?
Burada da 3G-4G internet ve SMS erişimine telefonu KAPATtırmak gerekli ...
Böylece , wi-fi üzerinden internet kullanmak + kısa konuşmalar için de alınan paket kadar konuşmak mümkün gibi görünüyor(?!?!?)

Biz sanırım telefon kartlarını evde bırakacağız . Tek bir -aktif- telefonla çıkacağız .
Onu da ya herşey dahil pasaport , ya da Aylık 60dk paketi alarak kullanacağız .

Son düzenleme:

SON DURAK Selanik mi?.... Şu an için bilemiyorum . Bu seyahat programının gerçekleşme yüzdesine bağlı olarak karar vereceğiz ona .
Belki Yunanistan'da bir gün daha (?) kalabiliriz , ya da HIZLA dönüş yolunu tutabiliriz . Beklediğimiz bir haber var , ona bağlı!..:confused:
Bu rotayı da göstereyim ...
Florina -> Edessa -> Giannitsa yolu da kâğıt üzerinde tercih edilebilir gibi duruyor????

BALKAN53.jpg

Bu akşam rezervasyon yaptığım tesislere birer mail gönderip son bir teyit alacağım .
Ablamız dün Voleybol kampına -Ören'e gitti . Yola çıkmak için(Pazar-18Haz.) onun dönüşünü bekleyeceğiz .
Araba bugün son bir hazırlıktan geçti , Yılmaz ustam da cesaretlendirdi yolculuk için .
Edirne'den de haber geldi : ''...Bekleniyorsunuz...''
Biz de bekliyoruz ...Sabırsızlıkla .
Yürek ve SON Durak SELÂNiK !..:smiley:

Son düzenleme:

Hazırlıklar bitti ...izinler alındı...Gün geldi çattı !..:smiley:
Yarın yola çıkıyoruz . Umarım seyahat boyunca da paylaşabilirim fotoları . Olmazsa döndükten sonra olur artık .
Programın yoğunluğu fırsat verdikçe Gezenbilir'e yazacağım .

Son bir uyarı mesajını burada tekrar paylaşıyorum , başka gezginlere de faydalı olacak bilgiler içeriyor .
Gezenbilir'e ilk kim göndermişti(?) hatırlayamadıysam da teşekkür ediyorum kendisine ...:smiley:

BALKAN55.jpg

Kumita45 'in unutulmayacak özdeyişiyle kalanları selamlıyorum ;)

BALKAN54.jpg

Hazırlıklar bitti ...izinler alındı...Gün geldi çattı !..:smiley:
Yarın yola çıkıyoruz . Umarım seyahat boyunca da paylaşabilirim fotoları . Olmazsa döndükten sonra olur artık .
Programın yoğunluğu fırsat verdikçe Gezenbilir'e yazacağım .

Son bir uyarı mesajını burada tekrar paylaşıyorum , başka gezginlere de faydalı olacak bilgiler içeriyor .
Gezenbilir'e ilk kim göndermişti(?) hatırlayamadıysam da teşekkür ediyorum kendisine ...:smiley:

Ekli dosyayı görüntüle 62902

Kumita45 'in unutulmayacak özdeyişiyle kalanları selamlıyorum ;)

Ekli dosyayı görüntüle 62903
Hayde bakalım yolunuz açık olsun, iyi eğlenceler, iyi gezmeler, aslında konuyu hep takip ettim ve müdahil olmak istedim ama yapamadım çünkü Malatya'ya tayinimin çıkmasından dolayı baya meşgulüm ve başımı kaldıracak pek zamanım yok takipte olacağız keyfini çıkarın, an itibariyle kıskanılıyorsunuz...:smiley:)))

Herkes gitmek ister ama bazıları yola çıkar...!

Hayde bakalım yolunuz açık olsun, iyi eğlenceler, iyi gezmeler, aslında konuyu hep takip ettim ve müdahil olmak istedim ama yapamadım çünkü Malatya'ya tayinimin çıkmasından dolayı baya meşgulüm ve başımı kaldıracak pek zamanım yok takipte olacağız keyfini çıkarın, an itibariyle kıskanılıyorsunuz...:smiley:)))

Herkes gitmek ister ama bazıları yola çıkar...!

@maranga44 Levent bey ,

Malatya ya +1 gezgin müstakbel karavancı geliyor .

@kumita45 Bey ,

Malatya da yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa , Levent beyle beni arıyabilirsiniz . Şimdiden hoşgeldiniz .

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

IMG_3422.JPG

Pazar günü Edirne yolculuğumuz BilgeNaz'ın Ören'den geç dönüşü sebebiyle 21:00'de başladı... Avantajımız da şu oldu gerçi , yollar bomboştu !..İstanbul'dan bile 20 dk'da çıkıverdik...Biz geleceğiz diye Yengem tava ciğer yapmış , kuzenleri de-torunları da davet etmiş...Ama biz çok geç varınca, onlar da beklememişler haklı olarak ...Harika bir aile toplantısı kaçtı...Ciğer ise -ne kadar geç de olsa- kaçmadı
İşte fotoğrafta maharetli yengem ve Dayım ...Dayı birkaç haftadır berbere gidememiş , ondan bu sakallar..Jilet gibidir aslında.Bir bacak çocukfelçli, kuzen de yoğunmuş son günlerde...
Sabah 9:00'da çıktık evden..
Eczaneye uğradık falan , 10:00'da Bulgar'da direksiyon başındaydım...

IMG_3423.JPG
IMG_3424.JPG
Yollar düzgün ve boş olunca , Sofyaya 13:00 gibi vardık ... Şöyle bir tur attık , kaybolduk, yolu yine bulduk falan ...Durup gezmeye karar verdik...Navigasyonsuz çıktım yola. Uğur'un verdiği cihazı güncelleyemedik falan....
Bu sabah maps me yükledim . Bakalım bundan sonrası nasıl olacak...

Saat 16:00 gibi Sırp kapısından geçtik ...Sonra tüneller başladı . Otoban inşaatı devam ediyor, sınıra kadar gelecek belki 1-2 seneye kadar...
O zaman Türkiye içinden bile hızlı bir ulaşım olacağı anlaşılıyor...
Saat 20:30 -yerel saatle 19:30- gibi Belgrad'a ulaştık .
Bir taksiciye gideceğimiz yeri kırmızı ışıkta sorduk. Adam sağa çekti , bizi de durdurdu . Bir güzel köprüyü tarif etti,25 yıl her ay İstanbul'a geldiğinden falan bahsetti . Teşekkür ettik , elimizle koymuş gibi Botel'i bulduk

Eşyaları Botel'e atıp dışarı çıktık ...Şehir öerkezini bugüne bırakıp Zemun tarafına gitik...
Pazartesi akşamı ama, sanki ertesi gün Pazar gibi(?!?)Herkes dışarda..Birkaçını durdurup sordum:"...Kardeşim , siziz takip ettiğiniz dizi falan yok mu?..Ne doşaşıyosunuz dışarlarda?.."
Şaka tabii
Murat ile tanıştık . 2 pastanelerinden biri ellerinden gitmiş içsavaş zamanı ...Yine de her Sırp'ı suçlamıyor, sadece 'bir grup' sorumlu diyor
Tuna nehri kenarı kordonboyu gibi !..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR