Araba İle Avrupa Turumuz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keremcimen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,359
Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Kamp alanından Dubrovniğe kampın hemen önünden kalkan otobüslerle gidebilirsiniz. Biz kendi aracımızı kullanarak gittik. İlk gün öğleden sonra çıktık ve park yeri konusunda hiç sıkıntı yaşamadık Old Townın yanında park yerlerinde park yeri bulduk. Saatlik Ücreti 2,5 Euro. İkinci gün sabah tekrar gittiğimizde müthiş bir park yeri sıkıntısı yaşadık. Çok kolay park yeri bulduğumuz Old Town da bu sefer park alanına bile giremedik. Biraz turladıktan sonra Old Town bölgesine yakın bir yerde kapalı otopark bulduk ve arabayı oraya bıraktım. Buranın ücreti saati 3 euro. İkinci gün Dubrovnik te turlarken 41 plaka bir araç gözüme çarptı. Bu tatilimiz boyunca gördüğümüz ilk ve tek TR plakalı araç oldu.

Tr plaka0


Tr plaka1
 

Etiketler
Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Old Cityi gezmenin en güzel yolu şehir surlarının üzerinde yürümek . Dilerseniz Old Town surlarına çıkarak güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kale surlarını baştan başa dolaşırken Old Town nın panoramik fotoğrafını çekebilirsiniz. Surlara çıkış biletini Old City ye girince sağa doğru dönüp Onofrio Çeşmesi nin hemen ordaki bilet ofisinden alabilirsiniz. City Wallsa giriş 100 kuna. Stradun Old City’nin ana caddesi. Çevresi güzel kafelerle çevrili, kiliselerin, çeşmelerin ve restoranların yer aldığı merkez. Stradun üzerindeki ara sokaklara saparak kaybolmak da son derece zevkli. Old Town ve Dubrovnik manzarasını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden bir diğer ise Dubrovnik Teleferiği. Teleferik ile muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bunlar dışında en çok rağbet gören etkinliklerden bir diğeri tekne turları. Dubrovnik’te 2 adet liman var. Biri Old Town dışındaki eski liman diğer ticari ve cruse gemilerine ev sahipliği yapan Gruz limanı. Her iki limandan da birçok tekne turu yapılıyor. Farklı farklı tur seçenekleri var. Birincisi Glass Bot dedikleri teknelerle 45-60 dakika arası süren kısa tur. Bu teknelerin alt tabanlarında camlar var buradan suyun altını görebiliyorsunuz. Diğer bir tur ise 3 adalar turu. Bu tur bizdeki tekne turu sistemiyle aynı. Sabah 10 da başlayıp akşam 18 de bitiyor. Öğle yemeyi fiyata dahil ve yemek esnasında sınırsız içecek ikramı var. fiyatı kişi başı 35 euro.
 






Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Kerem bey, gezi notlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Oldukça güzel bir gezi olmuş. Biz de 2 çocuklu bir aile olarak geçen sene yurt dışına çıkmıştık. Garda gölüne, gardaland'e ve Venedik'e geçen sene biz de size yakın tarihlerde gitmiştik. Fotoğraflarınızı görünce o günleri hatırladım. Yazınızda gezilmesi gereken yerleri belirtmeniz çok güzel olmuş. İnşallah ailecek daha nice güzel gezilere çıkarsınız.
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Ahmet bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu bizim ilk yurt dışı gezimizdi. Karavansız ve çocuklu bir aile olarak çok güzel 22 gün geçirdik. Eksikliklerimizi gördük ve kısmetse seneye daha güzel hazırlanıp yeni maceralara atılıcaz. İnşallah yazdığımız yazılar yurt dışına gidecek bir çok arkadaşa ışık olur.
İşlerim bu aralar çok yoğun olduğu için yazımı bitiremedim. En kısa zamanda bitirmeye çalışıcam
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Kerem Bey süper olmuş geziniz. bizde 2 yıldır yurt dışına çıkıyoruz ama en sonunda eşimi razı edebildim ve arabayla çıkmaya karar verdik. size danışmak istediğim bir kaç husus var. navigasyon, çadır, yanınıza aldığınız almasaydık dediğiniz yada keşke alsaymışız dediğiniz vs. size telefonla ulaşabilirmiyim. aygunerkan@hotmail.com mail adresim burdanda yazabilirsiniz
 


Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Kerem Bey, anlatımınız ve paylaşımlarınız çok güzel. Gitmek isteyenleri cesaretlendiriyorsunuz.
 



Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

:smiley: Güzel ve net bir gezi olmuş.Koordinatlar ve gezilecek yerler hakkındaki bilgilerden faydalandım.Yalnız Estergonu atlamışsınız.

000022
 


Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Macaristan'da Mohac, Zigetvar ve Budepeşte ye kadar olan yolar da çektiğim videolardan bazıları

https://www.youtube.com/watch?v=Q0rhKiU2WhU
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst