Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,377
Ynt: Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

Bakın size birkaç örnek daha..
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Saroz'da bu bölgede ailemle birlikte tek araç kamp yapabilmem mümkün değil.
Benim gidebildiğim görece en güvenli bölge ise böyle bir yer.
Sizce hangisi daha özendirici, teşvik edici..?
Dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama yukarıdaki fotoğrafların yanında ben kendimi çapulcu gibi hissediyorum.[attachment=5]

vwT4_17_03.jpg

vwT4_17_05.jpg

vwT4_17_16.jpg

vwT4_17_17.jpg

mudanya-si?e-tirilye 071.jpg

Etiketler

Cem Abi

Bahsettiğin, buluşup birlikte gezi düzenleme fikrine asla karşı değilim. Bu belki de örgütlenmenin bel kemiğini oluşturacak çekirdek aktivitedir bence.
Fakat benim takıldığım konu şu, belli bir süredir karavancılık yapan neredeyse hiçkimsenin tek başına gezi yapma gibi bir sıkıntısı yok gibi. Yani gerek tecrübe gerekse imkanlar dahilinde bu sıkıntılar aşılıyor diye tahmin ediyorum. Biz gibi acemi karavancılar "nerede kamp kurarsak güvenli olur" "gezi planı nasıl oluşturmalı" karavanı nasıl daha verimli kullanmalı" gibi konulara takılmış durumdayız doğal olarak. Karavancılık konusunda tecrübeli olanlar ise kendince kafa dengi iki - üç araç şeklinde gezmeyi tercih ediyorlar gibime geliyor, ki bu durumu kesinlikle eleştirmiyor tam tersine tasvip ediyorum. En güzel örneklerinden biri olarak Oğuz Abi ile Haldun Abiyi verebiliriz sanırım.

Yani, gezenbilirdeki forum katılımcılarının da oldukça büyük bir kısmının karavan sahibi olmayıp edinmeyi planlayan kişiler olduğunu düşünecek olursak yapılacak toplu bir gezi gerçek bir gezi mahiyeti değil de örgütlenme/özendirme faliyeti gibi güzel bir aktivite mahiyeti taşıyacağını düşünüyorum. Çünkü bu geziye sadece karavanı ya da taşıtı olanlar katılsa bile tıpkı Anakamp'ın etkinlik fotoğraflarının bizi gaza getirdiği gibi başka insanları da gaza getireceğine eminim.

Bu tip etkinlikleri sonuna kadar gönülden, vaktim ve imkanların elverdiğince de fiilen destekliyorum.

Karavancı Dostlar,
Havalar daha fazla soğumadan, bir hafta sonu, cuma akşamdan katılarak cumartesi, pazar günü kapsayacak şekilde, bir yerde kamp yapalım. Toplu hareket edersek birbirimizi daha yakından tanıma şansımız olur. Doğanın heryeri bizim. Haydi karavancılar kampa!

orion' Alıntı:
Cem Abi

Fakat benim takıldığım konu şu, belli bir süredir karavancılık yapan neredeyse hiçkimsenin tek başına gezi yapma gibi bir sıkıntısı yok gibi. Yani gerek tecrübe gerekse imkanlar dahilinde bu sıkıntılar aşılıyor diye tahmin ediyorum. Biz gibi acemi karavancılar "nerede kamp kurarsak güvenli olur" "gezi planı nasıl oluşturmalı" karavanı nasıl daha verimli kullanmalı" gibi konulara takılmış durumdayız doğal olarak. Karavancılık konusunda tecrübeli olanlar ise kendince kafa dengi iki - üç araç şeklinde gezmeyi tercih ediyorlar gibime geliyor, ki bu durumu kesinlikle eleştirmiyor tam tersine tasvip ediyorum. En güzel örneklerinden biri olarak Oğuz Abi ile Haldun Abiyi verebiliriz sanırım.
Volkan,
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Konaklayacak yer konusunda herkesin sıkıntıları var. Kamping arayışları, tavsiyeler, var olanı beğenmeyenler, şöyle, böyle olsaydı diyenler.. Ülkemizde karavan turizminin bir turizm çeşidi olarak kabul edilmemesi bile altyapı olarak azgelişmişliğimizin göstergesi değil midir? Kimse bu durumdan memnun değil. Gelişmiş bir altyapı olsaydı belki ben de böyle bir arayışa girmezdim. Bu yaz koskoca bodrum yarımadasında konaklayacak doğru düzgün bir kamping bulamadık. Oysa bakın AWD ne yaptı? O koy senin, bu koy benim neredeyse tüm datça yarımadasını dolaştı. ANAKAMP'ın tüm fotoğraflarına bak. Full donanımlı kale gibi bir karavanım olsa bile oralara ailemle tek araç olarak gidemem.
Tatil dönüşü İnsel bey de çok donanımlı bir karavanı olmasına rağmen benzer sıkıntılardan yakınıyordu. Neyse bekleyelim ve görelim. Gerçek karavan sahibi, deneyimli ve bilgili arkadaşların, abilerin bu konuda sıkıntıları yok mudur öğrenelim..

kenan akca' Alıntı:
Karavancı Dostlar,
Havalar daha fazla soğumadan, bir hafta sonu, cuma akşamdan katılarak cumartesi, pazar günü kapsayacak şekilde, bir yerde kamp yapalım. Toplu hareket edersek birbirimizi daha yakından tanıma şansımız olur. Doğanın heryeri bizim. Haydi karavancılar kampa!
Havalar kar-buz olsa bile gerekirse tek başıma geleceğimin taahhüdünü vermiştim. Yeter ki birlikte yapılacak organizasyonların temelleri atılsın.

Herkese merhabalar.
Neden yeniden yapılanmayı, eksiklerimizi, yapmak istediklerimizi kısacası projelerimizi dernek merkezimizde konuşmuyoruz ?
Tanışmış olmanın yanında, mesafeler karşılıklı görüşme ile daha hızlı alınmaz mı ?

Sizleri Ataşehir'deki dernek ofisimizde görmek isteriz. Her ne kadar perşembe akşamları toplanıyorsakta, daha sakin olan başka bir günde belirleyebiliriz.
Hatta belirleyeceğiniz gün, karavan dostlarına özel ve sürekli olur. Ne derseniz ?

Selamlar.

Uğur bey,
Nazik teklifiniz ve yapıcı yaklaşımınız için çok teşekkürler. Yeniden yapılanma konusunda geçtiğimiz kış toplantılar yapılmış ve fikir birlikteliği oluşmasına rağmen somut projeler hayata geçirilememişti.
Benim üzerinde ısrarla durduğum konu ise kapsamlı projeler ve yeniden yapılanma üzerine değil, birlikte yapılacak geziler ve etkinlikler üzerinedir. İşe en basit olanından başlayarak dostluklarımızı kalıcı, etkinliklerimizi de sürekli kılmak fikrini attım ortaya. Şahsi fikrimce bu konu masa başında konuşulacak bir konu değil, en basit anlatımıyla ''kalk gidelim'' ve ''haydi gidiyoruz'' durumudur. Dolayısıyla masa başında alınacak kararlar ve hatta burada yazılanlar bile bağlayıcı değildir. Doğayı, kamp yapmayı, karavan kültürünü, macerayı seven arkadaşlarla ruh birlikteliğini yakalayıp bu işi gerçekleştirebilirsek gerisi kendiliğinden gelir düşüncesindeyim.
Yeniden yapılanma ve daha kapsamlı projeler için İstanbul'da yaşayan ve daha önceki toplantıları organize etmiş olan bu işin duayeni sayılabilecek deneyimli abilerimizin teklifinizi sevinçle karşılayacağını tahmin ediyorum.

Yaklaşık üç sene önce, karavanları incelerken Gezenbilir'i bulmuştum. Şu anda off-road ve doğada kamp hayatımın vazgeçilmezleri.
Ama gelecekte kesinlikle, arkasında motosiklet olan bir karavan kullanıcısı olarak görüyorum kemdimi. Karavan düşündüğümde, yukarıda anlatılan sorunlar da aklıma gelirdi ara sıra...

Gezenbilir'de ilk günlerdeki bir-iki off-road etkinliğinden sonra, hafta sonları gezilerde buluştuğumuz arkadaşlarla, hafta arası ve şehirde de buluşmaya başladık. Doğal olarak kafa yapısı aynı olan kişilerden oluşan grubumuz büyüdü ve gezilerimiz de süreklilik kazandı...

Bir araya gelerek tanışmak ve yüzyüze sohbet etmek çok önemli diye düşünüyorum.
Sonuçta, dernek hepimizin toplanma evi... ;)

orsaalabanda' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım, abilerim,
Değindiğiniz genel kapsamlı karavancılık sorunları ve örgütlülük meselesi çok geniş kapsamlı bir konu. Örgütlülük elbette önemlidir. Ancak canım ülkemde örgütlülük denilen nane, her platformda rant kavgasına, masa başı bürokrasisine, siyaseten temsil ettiği kelle hesabına dönüşmekte ve kişisel iktidar hırslarına yenik düşmektedir.. Sanırım bizim örgütlülükten anladığımız bu.
Ben diyorum ki, gelin şimdilik bu konuları bir kenara bırakalım. Geziler ve etkinlikler düzenleyerek bir araya gelelim. Önce ürünü piyasaya arz edelim, ardından gelecek talebe göre hareket ederiz. Bakarsınız birileri daha özenir, aramıza katılır, kalıcı dostluklar ve süregiden düzenli etkinlikler tesis edebilirsek camiamız güçlenir. O zaman karar veririz. Yeni bir dernek mi kurulacak, varolana destek mi verilecek? Önce dostluğumuzu, güvenilirliğimizi, sürekliliğimizi tesis edelim.
İnanıyorum ki, bu forumun varlığından bile haberdar olmayan ne cevherler var. Bakınız Volkan kardeşim T3 için bilgi edinmek isterken, Yusuf arkadaşım yeni aldığı saatinin kullanma kılavuzunu araştırırken, bendeniz 2. el şişme bot ararken tesadüfen katıldık aranıza ve bu fotoğraflar uyandırdı içimizdeki hevesi. Neden başkaları da olmasın?

Bakın örgütlü olmanın öneminden ben söz ettim. Burada örgütlü olmaktan kasıt, biraraya gelebilmenin yollarından birisi olmaktır. İlla dernek, sendika, parti... tarzı birliktelikler de gerekmez, hele yenileri hiç gerekmez.. Amip gibi bölüne bölüne nereye gelindiği de ortada zaten... Biraraya gelineme nedenleri ortaya konamazsa, çözümler de zorlaşır. Bence çözümler de bu noktadan çıkacaktır zaten.. Bakın Şeker Bayramında, benim bildiğimce karavancılar, birlikte bir gezi yapamadı... Yazıldı çizildi ama arkası gelmedi.. Kitleleri sürükleme gücüne sahip olan önderler de işin içinde olmazlarsa, zor bu işler...

Evet gezi ve etkinlik düzenlemeleri, ilk çare.. Ne denli geniş katılım sağlanabilirse(olabildiğince), taşın suda yarattığı halkalar örneği gibi büyüyeceğiz.. Bölüşülen herşey, genişlemeyi büyümeyi sağlar. En iyi arkadaşlıklar, askerlik ve hapishane arkadaşlıklarıdır. Neden?..Çünkü, sıkıntılar, birlikte göğüslenmiştir, bir lokma ekmek paylaşılmıştır. "Paylaşma", işin gizemi burada.. Forumda da paylaşmıyor muyuz?.. Bu arada forumu canlı tutmanın önemi de çok büyük olmalı; ateşi canlı tutalım!...

Esen kalın.
Cavid Sezen

Katılımda bulunup fikir beyan eden tüm abilerime teşekkürler.
Gezenbilir dernek ofisinin karavancıların kullanımına açılması teklifi için Uğur Kalaycı'ya da teşekkür ederim. Gezenbilir yönetiminin bu tip konulara gösterdiği önem ve hassasiyet gerçekten sevindirici. Çeşitli toplantı ya da söyleşi, dia gösterisi gibi etkinlikler için dernek ofisi kullanılabilir.

Fakat biz karavancılar için özel - güzel ve kritik olan bir konu var ki o da araçlarla toplanıyor olmak. Yani hafta içi toplanıyor bile olsak bence müsait bir alanda herkes kendi aracıyla gelmiş olsa çok daha motive edici olurdu.

Geçtiğimiz hafta içi yine gezenbilir'den bir yıldır tanıştığım Arkın (dağcıark28) ile buluşmaya karar verdik. Bir yıldır sanal alemden tanışıyorduk fakat hiç yüzyüze görüşmedik. Arkın da geçtiğimiz ay bir T3 aldı en sonunda. Kendisi karşı tarafta Başakşehir'de oturduğu için bir türlü buluşamamıştık ki bir gün karar verdik buluşacaktık. Ankara'daki yine bir T3 Syncro sahibi Kağan'ın tanıdığı Serkan da buluşmaya gelecekti. Üç T3 sahibi daha önce hiç birbirini görmemişti.

Sonuçta T3 ler Kadıköy Dereağzında buluştu, Arkın ve eşi; Serkan, babası ve annesi ile katıldı. Gayet güzel geçen muhabbetle gece bi anda bitiverdi, ne zaman buluştuk, ne zaman gece on iki oldu anlayamadık. Tadı damağımızda kaldı açıkçası...
Herkes diğer aracın içine oturdu, orasını burasını kurcaladı, herkes bildiğini aktardı, önerilerde bulundu.
Normalde bu bölgede sürekli kontrol yapan polis memurları araçlarımızın yanına geldi ve bir iki soru sordu. Bizden o kadar sıcak bir elektrik aldılar ki, sorular bu sefer bu araçlarla ilgili olmaya başladı. Neticesiyle ortaya konmuş pozitif bir enerjiden kaynaklı olarak, asık suratlı polis memurları bile güler yüzle ayrıldılar.
Çünkü ortada güzel birşeyler yapıldığı belli, düzgün ve sıcak insanlar, ailecek ortam paylaşılan bir atmosfer...

Bence bu tip hafta içi buluşmalarıyla motivasyon ortamının sürekliliği sağlanabilir.
Ben Kadıköy Kızıltoprakta oturuyorum ve bu taraflarda karavanların toplanıp denize nazır buluşabilecekleri bir noktadır Dereağzı, bilenler bilir.
Hatta galiba Gezenbilir'den bazı karavancı abiler akşamüstü burada buluştuklarını söylemişlerdi.

Gelin birlikte Çarşamba akşamları bu otopark alanında buluşalım, eğer karşı tarafta da buna benzer müsait bir alan varsa bir hafta Avrupa yakasında bir hafta Anadolu yakasında toplanırız. Ben Anadolu yakasında ev sahipliği yapmaya hazırım.

Cem Abinin değindiği gezi konusunda ise yine bir gün kararlaştıralım ve geziyi yapalım. Geçtiğimiz ilkbahar başlarında buna benzer bir buluşma yapılmıştı, tekrarlanmaması için bir sebep yok bence

Evet fikirler... ?

Arkadaşlar neden 10-11 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacak olan ;

4. Geleneksel Gezenbilir "Best FM" Tanışma Etkinliğine katılmıyorsunuz .??

İlgili Link ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39890.0

Konu başlığında ki son mesaj;

nrlates' Alıntı:
Katılımcı Listesi :

ÇADIR:

01- Mert Kiğılı (Deep)
02- Uğur Kalaycı (Jeep34)
03- Tuncay Özay(tuncay cj)
04- Berk Saraç (Berksito) + 1
05- Mustafa Kemik (MK51)
06- Ufuk SARNIK (ufuk)
07- Adil Alkuş (Adil) +1
08- Neriman, Mustafa Avcı ( Neriman-Mustafa )
09- Fatih Aydoğdu (parodi)
10- Levent Baştepe (levend)
11- Selçuk ŞAHİN (Sellçuk)

KARAVAN:

01-

PANSİYON:

01- Seval Duban (SEVAL) ( 2 kişilik oda )
02- Faruk Bedir (frkbdr) ( 2 kişilik oda ) - Ödeme Yapıldı
03- Mustafa Taşdemir (Aspera ) + Esra Akeroğlu (eftaLYa) + Serdar Tanrıverdi ( 3 kişilik oda )
04- Hasan Çalışkan (pancarmotorcu) + 2 kişi ( 3 kişilik oda )
05- Ünal çelik (ulusotomotiv) ( 2 Kişilik oda ) - Ödeme Yapıldı
06- Sevtap Dilek Çimen (SDC) + 1 (2 kişilik bungalov)
07- Funda Erhan (funda) + 1 " " "
08- Arda Gürayman (ardag) + 1 (2 Kişilik oda) Çocuklu
09- Melis Şarlak (sofia) + 1 (2 kişilik bungalov)
10- Nurullah Ateş (NRLATES) (2 kişilik oda)

Gördüğünüz gibi Karavancılar bölümünde kayıtlı olan bir arkadaşımız bile yok.
:(

Cem Bey,

Siz konuyu açtığınıza göre devam edin bence 17-18 Ekim hafta sonu için Istanbul-Ankara-Bursa üçgeninde bir yer belirleyin. Gelebilecek ki,mseler duruma göre bildirirler. Yapıp yapmamaya son anda karar verilir. Yoksa iş uzayacak , başka yerlere gidecek. Yakında birileri niye federasyona üye olmuyorsunuz diye sormaya başlayacak. Aynı şeyler konuşulup durulacak.

Gezenbilir-Best FM toplantısına gidenler zaten görüşür.

Sayın ''bartek'' (adınızı bilmiyorum), derneğe davetimizin amacı tabiiki bir arada bulunup daha iyi tanışmak. Yüzü yüze görüşüldükten sonra, forumda kiminle yazıştığınızı bilmenin keyfi bir başka oluyor. Kimse biz off-road severler kadar gezmesin ;)
Benim teklifimi dernekçilik olarak algıladınız sanırım. Bizler 44 kişi forum yöneticilerinden üyeden oluşan dernek üyeleriyiz .Tabiiki yaptığımız bu organizasyonları daha önceden forumda ve cafe- köşelerinde buluşup kararlaştırıyorduk. Şimdi ise dernekte karar verip hayata geçiriyoruz. Hemde fazlası ile memnunuz. Davetimizin sebebi bundandır.
Gelin üyede olun, aidatınızıda alalım demedik. Neden bu şekilde algıladınız anlamadım ?

Uğur bey, beni yanlış anlamışsınız. Benim bahsettiğim dernek Karavancıların oluşturduğu federasyonu olan ulusal dernek.
( http://www.ukkf.org )
Bu derneğe de üye olmalıyız birlik için, o ayrı.
Ben Cem Bey'e bir yer belirlemesi için yazdım konunun uzamaması için . O belki sizin çağrınıza uyar, belki Abant vs gibi bir yer belirler. 10-11 Ekim arası 4. Geleneksel Gezenbilir "Best FM" Tanışma Etkinliğine de başlangıç olabilir. Ama asıl istenen emniyet hissine sahip olarak yapılan geziler için bir başlangıç. Sonra dernekler de tartışılır. Aramızda sayın Rüzgar gibi abilerimiz var. Onların yol göstericiliği hepimize fayda getirir.

Evet sanırım yanlış anladım.

Aslında sizi-bizi yoktur diye düşünüyorum. Karavan severler ''araç'' olarak karavanı ile ''amacına'' (doğaya) ulaşıyor, off-road sever jipi ile, trekking-sever ayakları ile.

Sonuçta hepimizin amacı doğa ile kucaklaşmak. En keyifli olanıda kamplı olanı :smiley:
Herkesin aracına uyan güzergah olduktan sonra, neden zaman zaman birlikte olmasın ?

Cem,
Konuyu defalarca okumama rağmen, tartışmanın boyutlarının nereye gideceğini kestiremediğim için yanıt vermek istemedim. Açıkçası, bu başlığın ağırlıklı olarak güvenlik kaygısı ile beraber
kamp yapmak çerçevesinde kalmasını yeğliyorum. İşin sosyolojik boyutunu başka bir başlıkta irdelemeyi yeğlerim. Bir kaç madde halinde Cavid hocam iyi bir gözlemci olarak değindi aslında.
Güneyden daha dönmediğim için birlikte kamp yapma /tanışma/organize olma isteklerine maalesef şimdilik kaydı ile sessiz kalıyorum.
AVD bizim için tam bir örnek değil bana göre, çünkü ortak konuları/noktaları ( bizlere göre ) çok çok fazla, muhtemelen ekonomik/kültür düzeyleri de birbirine çok yakın. ANAKAMP'ın sonuçsuz kalmasını açıkçası değerlendirmekte zorlanıyorum.
Oğuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR