Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,430
Ynt: Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

Oğuz abi,
Açmış olduğunuz yeni başlıkta da çok güzel değinmişsiniz. Elbette gönül ister ki amaç ya da araç birliği, hobiler, gezi ve kamp tercihleri, fikir birlikteliği ya da dünya görüşü bakımından herkes kendine uygun olan grubu bulup gezilerini o gruplar dahilinde gerçekleştirsin. Ne yazik ki henüz ne o kadar kalabalığız, ne de birbirimizi yeterince tanıyoruz.
İlk mesajlarımdan itibaren benim de ısrarla vurgulamak istediğim konu ''birlikte geziler ve düzenli etkinlikler'' idi.
Beni birlikte gezi ve kamp düşüncesine iten temel sorun sizin de belirttiğiniz gibi güvenlik kaygısı (şuna biraz da kamp-karavan turizmi açısından altyapı ve kültür eksikliği diyelim) nedeniyle asıl çekici olan yörelerde kamp yapamamak idi. Birlikte olursak yine sizin de belirttiğiniz gibi kamp süresinin kısalığı nedeniyle aykırılıklar fazla göze batmaz ve bu işi beceririz gibi geliyor.
Bu başlığın gerçekten sadece ve sadece ''birlikte biryerlere gidip kamp yapabilmek'' ile ilgili olmasını istiyorum.
Diğer birliktelik konularını ayrı başlıklar altında tartışmak bence de en doğrusu.

Etiketler

Şu ana kadar yazılanlardan çıkardığım en önemli sonuç:
Gruba liderlik edecek, enerjik, liderlik vasıflarına ve organizasyon yeteneğine sahip, kamp ve karavancılık konusunda bilgili ve deneyimli, özveri ile çalışabilecek lider eksikliğidir.( Boşuna heveslenmeyin o kişi ben değilim :smiley: )
Herkes katılımcı olmayı arzu ediyor. Ancak birilerinin çıkıp, şu tarihte şuraya gidiyoruz demesini bekliyor. Burada liderlik vasıfları devreye girer. Kamp tarihi ve yerini katılımcıların isteklerine ve oylamalarına bırakmak, uzayıp giden tartışmalar ve kimsenin sorumluluk almak istememesi nedeniyle olumsuzlukla sonuçlanır. Burada karar alacak olan lider, kişileri, teknik donanımlarını tanımalı, kamp yapılacak mevkiyi bilmeli, hava ve yol durumu takip etmeli, herşeyden önemlisi de fikir ayrılıkları durumunda adaletli bir şekilde arabulucu olabilmelidir.
Sorumluluk almak zordur.
Liderliği üstlenecek biri çıkarsa ben de pek çok konuda uyum sağlayabilirim. Ama yukarıda saydığım liderlik vasıflarını kendimde görmüyorum. Hepsinden önemlisi kampçılık ve karavancılık konusunda yeterince bilgili ve deneyimli değilim.
Liderimiz yok. O halde gidemeyecek miyiz?
İsterseniz şöyle yapalım,
17-18 Ekim haftasonunu tarih olarak belirleyelim ve bu tarihte katılımcı olabilecekler isimlerini yazsınlar.
Gidilecek yeri katılımcıların konumuna bağlı olarak sonra da belirleyebiliriz.

1. orsaalabanda / Cem Babadağ (Hava durumuna bağlı olarak eşim Füsun ve kızım Yağmur) BURSA
2.----------------------------

1. orsaalabanda / Cem Babadağ (Hava durumuna bağlı olarak eşim Füsun ve kızım Yağmur) BURSA
2.kyaz75 Kadir Yaz (Hava durumuna bağlı olarak eşim ve kızım ) Ankara

3. Orion / Volkan Kaya İSTANBUL

4. aslanahmet / Ahmet Hakan Eker (ve kızım) İstanbul - Pendik

Ya ben yine geç gördüm :smiley:
Karavancılığın kampinglerle sınırlı olmasına Cem kadar karşıyım sırt çantasından karavana(mikro) geçince kamping kelimesini hiç bu kadar çok duymadığımı farkettim,bir araya gelme konusu da tamamen bir kültür meselesi,bana göre.sayın taiganın hatırlattığı bir ofroad şöleni vardı tarihine bakmadım ama o civarlarda olması gerekli çok güzel bir yerde ama sanırım daha sessiz ve sakin bizim yapacağımız bir geziden bahsediyoruz.Ben yer olarak ortayı bulma konusunda haritalarda çok baktım en uygun yer iznik gözüktü diğer sosyolojik konuları bir araya geldiğimizde tartışırız.İznik konusunda bölgeyi iyi bilen arkadaşlar kamp yeri için bize yardımcı olursa çok seviniriz,dikkat ederseniz ben karar verdim bile :smiley:,bu liderlik vasfımdan değil (hiç yoktur-genelde yanlız gezerdim),yerin hem hepimize yakın(150-200 km ,Kadir Bey kusura bakmasın ) güzel, hemde sayın Orion bize deniz kanosunu öğretir:smiley: .Civarında köylerde var oralar da gezilir eğer birbirimizi dinlemekten bıkarsak :smiley: herhangi bir yere yakın olmasada , gölü gören bir yeşillik bize uyar sanıyorum.

aslanahmet' Alıntı:
4. aslanahmet / Ahmet Hakan Eker (ve kızım) İstanbul - Pendik
5-mayıstosböce/Bülent yazıcı hava durumuna göre eşim Ağustosböce

İsoff offroad buluşması (Ercova yaylası-Pamukova) 24-25 Ekimde...

Eğer 17 ekim karavancı dostların toplantısı çok uzak bir yerde olmazsa ailemle katılmak isterim...

Son durumu toparlıyorum:

2. kyaz75 Kadir Yaz (Hava durumuna bağlı olarak eşim ve kızım ) ANKARA
4. aslanahmet / Ahmet Hakan Eker (ve kızım) İSTANBUL - Pendik
5. mayıstosböce / Bülent yazıcı hava durumuna göre eşim Ağustosböce ADAPAZARI
6. kenan akça / Kenan Akça BOLU

taiga' Alıntı:
Eğer 17 ekim karavancı dostların toplantısı çok uzak bir yerde olmazsa ailemle katılmak isterim...
Haldun hocam henüz kamp yerini tam olarak belirlemedik. Katılımcıların konumlarına göre herkese uygun mesafede bir yer ayarlamaya çalışacağız. Şu an için yalnızca 17-18 EKim tarihlerinde zamanı uygun olanları listeye alıyoruz.
Kamp yeri konusunu 10-15 katılımcı olduğumuz zaman (eğer olabilirsek tabi) ya da en azından 3-5 gün sonra tartışmayı öneriyorum.

Etkinliğimiz uygun kamp malzemelerini tedarik edebilecek olan tüm gezenbilir camiasına açıktır.

Şerefimizi kurtarmak adına gerçek karavan-camper sahiplerinin de katılması özellikle önemli. :D
Karavan bölümü olarak etkinlik düzenliyoruz ama henüz ortada karavan yok :D

Yukarıda katılacağını belirten 6 kişinin de aracı tam karavan değil. En azından ruhsatı karavan değil :smiley: karavanları bekliyoruz.

Cem,
Gönlüm sizle beraber olmaktan yana, ama o tarihlerde hala Güneyde olacağım. Bir dahakine diyorum.
Oğuz

Arkadaşlar benim durumum belli değil ilerleyen zaman gösterecek vakit ve nakit durumunu,inanın en çok isteyenlerden biride benim fakat bizde herzaman 2 gün izin yapma mümkün olmuyor hele yeni yayın döneminin başladığı bu günlerde,elimden geldiğince çabalayacağım hatta bu arada ısıtıcıyıda taktırmak istiyorum ki geceler artık soğuk oluyor.

teos' Alıntı:
Cem,
Gönlüm sizle beraber olmaktan yana, ama o tarihlerde hala Güneyde olacağım. Bir dahakine diyorum.
Oğuz
güneye gidelim o zaman hisarönü bu mevsimde muhteşemdir

Müsade ederseniğz eksik karavanımla katılamk istedim.Affola

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR