Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,425
Ynt: Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

Cem işte sorunlardan biri o anakamp fotolarındaki gibi düz ve genişşş bir arazi yok var ama ağaçlarla biraz engebeyle bölünmüş durumda yer mevcut, biz diğer tarafta kalırız diye daha büyük olan yerin pek detaylı fotosunu çekmedim,gidip detaylı bir şekilde tekrar inceleyeceğim (normal yerin uzağında olduğu için elektirk sorunu belki olabilir diye düşünmüştüm)zaten çocukta bana fotosunu verdiğim yeri tavsiye etmişti.Ateş i yakmanın sorun olmayacağını söylediler etraf orman olduğu için sorun olmaz dediler ama ben yinede 2.görüşmede hepsini detaylı olarak soracam çocuğun ben konuşurken servis yapıyor olmasından ilk görüşme biraz kısa geçti.ben kahvaltılarını gördüm güzeldi klasik kahvaltının yanına patates te vardı,büyük çay demlemişler sınırsızca insanlar içiyordu.

Etiketler

Bülent fotoğraflarda gayet güzel düz ve geniş bir sürü yer görünüyor. Ben de düz olmalı derken su terazisiyle ölçelim demiyorum. Herkes kendine uygun düz bir yer bulur. Zaten otopark düzeni yanyana park etmeyeceğiz. Aşağı mahalle, yukarı mahalle olur, varoşlar olur.. :D Sana daha fazla zahmet vermek istemeyiz hiçbirimiz. Özel olarak gittin, konuştun, fotoğrafladın işte daha ne?.. Sen gerçekten kasmışsın kendini :D :D

2 sene evvel kaldığımız yer gayet güseldi. http://www.indexorg.com/071029poyrazlar/default.htm neresidir bilmiyorum ama oarayı organize edebilirseniz rahat ederiz....

osak' Alıntı:
2 sene evvel kaldığımız yer gayet güseldi. http://www.indexorg.com/071029poyrazlar/default.htm neresidir bilmiyorum ama oarayı organize edebilirseniz rahat ederiz....
2 sene önce kalınan yer hemen girişteki bir tesis binasının da bulunduğu yerdi.

17si olursa gelecegim gibi gozukuyor. Umarim bir aksilik olmaz. Bir hafta sonrasi icin imkansiz.

Giriş,gelişme,sonuç diye 3 bölüm var ben ilk başta girişi beğendim ama araç sayısı filan belli değil ve girişe yakın diye pek istemedim kuzu filan çevirirken insanlar gelir ister(sahibi gelir).Gelişme tam ortada AVD nin kaldığı yer orasıda hareketli göl üstünde platformu olan fotografını gönderdiğim yer.Sonuç ise daha geniş ama bunlar gibi manzarası olmayan ama güzel bir yer..giriş uyar derseniz hiç sorun yok..

Kişisel tercihim gelişmeden yana. Adı bile güzel :D
Bu arada ne kuzusu yahu? Öyle bir eğilim mi var?

Her yer ot, etraf köy ,akşam üzeri yolunu kaybeden bir kuzu olursa ee bizde de biraz abazalık var yani bir avuç ota bir kuzu güzel olmazmı :smiley:

Bak şimdi sen kaşınıyorsun ama. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme :D
Sucuk kardeşliği yetmiyor mu? Bırak hayvancık otlasın ilişme :D (İyice semirsin daha sonra onu da düşünürüz)

orsaalabanda' Alıntı:
Bak şimdi sen kaşınıyorsun ama. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme :D
Sucuk kardeşliği yetmiyor mu? Bırak hayvancık otlasın ilişme :D (İyice semirsin daha sonra onu da düşünürüz)
bak şu işe bunun sonu pastırmaya kadar varır gibi geliyor

Biz zaman içinde tekniklerimizi geliştirdik gerekirse salam sosis e,pastırmaya hemen çevirebiliyoruz yakaladıklarımızı ,yeterki menzilimize girsinler,ama çok isterseniz köylere seferlerede çıkabiliriz..

[attachment=1]

köylüden kaçıcı.jpg

Arkadaşlar konu biraz dağılır gibi oldu. İsterseniz konu başlığı ile ilgili değerlendirmelere yer verelim.

Şile'deki 4. Gezenbilir "Best FM" Tanışma Etkinliğinde UKK Federasyonu Başkanı Sayın Hayati Kaplan Bey'le Tanışma Fırsatı buldum. Kendisi çok candan ve Pozitif bir insan. Levent Bey, Hasan Bey, Hayati Bey, Soner Bey Türkiye'deki karavancılık ve sorunları üzerine uzun uzun konuştuk.
[attachment=1]

Etkinlikle ilgili diğer resim ve yazılara ekteki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40700.0

The Cozz 014.jpg

orsaalabanda' Alıntı:
Karavancılıkta yeniden yapılanma ve öneriler başlığı altında ''birliktelik'' konusu uzunca tartışılmıştı biliyorum ancak ''ANAKAMP'' benzeri bir organizasyonun havasını yakalayabilecek bir öneri gelmemişti. Bu yüzden yeni bir başlık açma gereği duydum.
Serbest muhabbet köşesinde ya da karavanlı geziler bölümünde 3-5 kişinin katılımı ile üstünkörü geçiştirilen birlikte gezi ve etkinlikler konusu bence aynı zamanda kamp ve karavan kültürünün yaşatılması ve yaygınlaşması için oldukça gereklidir.
Forumumuz uzun zamandır ''karavan hayali'', ''karavan sevdası'', ''kendi karavanımı nasıl yaparım'',''teknik konular'', ''satılık karavan ilanları'' gibi konular üzerinde dönüp duruyor. Bu durumdan şikayetçi değilim. Elbette bu konuların olması da güzel. Ancak..
''ANAKAMP'' birlikteliği ve organizasyonları yanında bu konular, elbiselik kumaşı bir yana bırakıp, astarının deseniyle uğraşmaya benziyor.
Bu konu şimdi nereden aklıma geldi?.....
Aracımızı hazırladığımız günden itibaren aklımızda sürekli ''nereye gideriz'' ve ''nerede-nasıl konaklayabiliriz'' soruları var. Gidilebilecek ve kalınabilecek o kadar güzel yerler varken otoparklarda, restaurant bahçelerinde, iskele meydanlarında gecelemeyi benim içim almıyor. Asıl mevzuya da güvenlik gerekçeleriyle giremiyoruz. Bu durumun, kampçılığın, karavancılığın, gezi kültürünün ülkemizde gelişmemiş olmasından kaynaklandığı açık. Belediye sınırları içerisinde dahi karavancılığa, kampçılığa uygun o kadar güzel yer varken, iki wc, bir trafo, bir çeşme bir de güvenlik görevlisiyle basit bir tesis kurulabilecekken bu meselelerin belediyelerin aklının ucuna bile gelmemesi başka türlü izah edilemez düşüncesindeyim.
Kampçı ve karavancılar olarak düzenli toplu organizasyonlar ile istediğimiz her yere gidebiliriz gibi geliyor. ''ANAKAMP'' organizasyonu bunu başarmıştı. Herkesin kamp ve karavancılıktan, gezi ve gezi kültüründen anladığı başkadır. Kimse kimseyi istemediği bir yere gelmeye ya da bir araya gelmeye zorlayamaz ama en azından 20 kişi bile olsa, o anda planlanan gezi için 15'i elense, 5 kişi (ya da araç) güvenlik sorunlarını neredeyse sıfıra indirgeyerek istediği yerde kamp kurabilir.
''ANAKAMP'' konusunda merak ettiğim bazı konular da var. Özdal bey'in müthiş enerjisi, organizasyon yeteneği, liderlik vasıfları, bilgi ve becerisi zamanında bu organizasyonu sırtlayıp götürmüş bunu anlıyorum. Peki diğer üyelere ne oldu? Hepsi mi aracını sattı? Bu forumda halen katılımcı olarak gördüğüm bir tek Ferhat bey var. Bu üyeler forumun varlığından habersiz olamaz. Çünkü ANAKAMP ana sayfasında forum bölümünde halen bu forumun linki veriliyor. Hiç mi girip iki satır yazı yazmazlar? Eski organizasyonları hiç mi özlemezler? Eski sayfalarda fotoğrafları var ama ben yine hatırlatma babında o fotoğrafları yükleyeceğim. Göreceksiniz. Hiç tanımadığım, bilmediğim bir sürü katılımcı araç var. Bu insanlar ne yaparlar?
Arada sırada UKKF ve VIPKARAVAN forumlarını da takip etmeye çalışıyorum ama oraları tamamen ölü. UKKF forumunda bir sonraki mesajın altına 1 yıl sonra cevap yazanlar bile var. O oluşumlarda bilmediiğim gezi organizasyonları yapılıyor mu? Birliktelik mevcut mu? Bu insanlar ne yapar? Nerelere gider? Uludağ'a her çıkışımda en az 10 tane karavancıyla konuşuyorum. Bir çoğunun UKKF ve gezenbilirden haberi bile yok. Herkes kendi şarkısını çalıp oynuyor. Hal böyle olunca da durum ortada..
Hatırlatma anlamında eski sayfalardaki fotoğrafları yeniden yüklüyorum. Bir bakın bakalım size neler anlatacak?
Biliyorsunuz benim asıl sevdam denizdir. Yaşadığım hayal kırıklıkları ve giderek zorlaşan yaşama koşulları nedeniyle benim için ütopya haline gelen deniz ve yelkenli sevdasının yerine, ulaşılabilirliği daha kolay olan karavan sevdasının oturması bu fotoğraflar sayesinde olmuştur.
Göreceğiniz üzere durum 2 aracın peşpeşe takılıp haftasonu gezisine kampinge gitmesinden ya da sucuk kardeşliğinden oldukça farklı..
Sonra da oturup tartışalım.. O havayı yeniden yaratabilir miyiz?[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Topik: Anakamp Gibi Bir Birliktelik Yeniden Oluşturulamaz mı?

Ne dersiniz?

Oluşturulabilir mi?

Oluştu mu?

Oluş...

Şşşşş...

Not: Eskileri karıştırınca bu topiğe denk geldim ve hortlatayım dedim... :D

Haldun aslında kaşıdığın iyi oldu çünkü Anakamp tan çok daha ileri bir yere götüreceğimiz ortada.Tek eksiğimiz daha fazla kamp ve gezi yapmak.
Hangi doneler bana bu fikri verdi derseniz,birincisi grubumuzun maddi anlamda en zor olanı yani bir karavana sahip olmayı istemekte ki azmi.
Daha ikisene önce insanların ağzında kampingten başka bir kelime çıkmazdı şimdi kimse ağzına bile almıyor.Bana göre bir önemli done de Kartepe kampı,bu kampın önemi şu 2 kişi ısıtcısız ve grubun nerede olursa orada konaklarız düşüncesi.Yazın, baharda ki kamptan bahsetmiyoruz,ciddi bir kar kampından bahsediyoruz.Elektrik yok yol durumu belli değil.
Ayrıca eski karavancı abilerimizin deyim yerindeyse sahil karavancısı olmaması bizi de olumlu yönde etkiliyor,çok yeni var ( bu yeniler içinde yaşça büyüklerde küçüklerde var)ama grubun birbiri ile uyumu harika.Bir de eşiminde İznik gezisinde farkettiği gibi herhangi sorunda herkes çözüm bulmak için seferber oluyor.

Konuyu deşmek, iki yıl aradan sonra vardığımız yeri ve dahi kendimizi analiz edebilmek açısından bence de faydalı olacaktır...

Katılımcı sayısı açısından kemikleşmeye başlayan kadro "bence" anakamp gibi bir oluşumun ötesine çoktan geçmiş olduğumuzun en önemli göstergesi.

Ancak gezi kültürü ve gidilen yerler konusunda evrim sürecimizin henüz çok başlarındaymışız gibi geliyor bana... Bu konunun zaman içerisinde olgunlaşması gerekli.

Gerek grupsal gerekse bireysel özgüven artık yerli yerine oturmuş durumda. Anakamp'ın son dönemlerinde "yapmaya çalışıp ortaya attığı ama katılımcı eksikliği nedeniyle yapılamayan" gezi ve etkinlikleri de hatırlıyoruz.. Biz buna benzer bir durumu neredeyse hiç yaşamadık. İlk etkinliklerde yaşadığımız "yağmur yağarsa, rüzgar eserse, soğuk olursa, yan yatarsak, çamura batarsak.." konularını da artık neredeyse hiç kimse sorgulamıyor.. Sel-fırtına da olsa "orada güzel bir şeyler yaşanacağını" artık herkes biliyor.

Ama yine de Anakamp'ın genel gezi karakteristiği açısından hakkını teslim etmek gerekiyor. Hepimizin yolunu ve ufkunu açan fotoğraflardı onlar... Pürenli Yaylası ve Kuzuyayla etkinlikleri o açıdan bakıldığında bizim en dişe dokunur gezilerimiz.. Ama biz henüz yolun başında idik.. Yayla, dağ, bayır konularında halen de çok fazla ilerlemiş sayılmayız.. Aslında bu açıdan bakıldığında benim için ve daha bir çokları için kült etkinlikler olarak kalacaktır Anakamp etkinlikleri.. Çok mu büyütüyorum, gerçekten bilmiyorum? Sonuçta Anakamp etkinlikleri dediğimiz gezilerin içinde Poyrazlar gezisi de var, Atatürk Arboretumu gezisi de.. Bir çoğu da iki, üç hatta bazen tek araç olarak yapılmış.. Ama onları beğenmeyip eleştirebilmek için gerçek anlamda ilerisine geçebilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Buna henüz zaman var..

İçinde bulunduğumuz mevcut durum itibarı ile sormamız gereken sorular şunlardır:

Evet Anakamp bizler için külttü.. Ama şu andan sonra Anakamp bizler için hala örnek alınması ya da taklit edilmesi gereken bir oluşum mu?

Anakamp benzer gezi ve kamp tercihleri olan kişiler tarafında oluşturulmuş bir klüptü. Oysa bugün bizim grubumuz çok daha kalabalık ve karmaşık. Altyapıları ve gezi tercihleri farklı farklı bireylerden oluşuyor. Bu yüzden kendi dinamikleriyle ilerliyor. Ama mükemmel olan şey, grubumuz mükemmel bir uyum içerisinde bütünleşiyor. Belki balayı devresidir, belki değildir. Bunu şimdiden kestirebilmek zor...

İçimizde kültür gezisi yapmaktan, sahil şeritlerini dolaşmaktan hoşlanan ve belki çoğunlukla kampingleri tercih eden karavancılar da var. Ama bunlar "yaylaya çıkalım" dediğimizde araçları çok uygun olmasa bile "hayır" demiyorlar... Yabana atılacak bir konu değil bu.

Anakamp gezileri türündeki geziler benim gezi tercihlerime %80 olarak uyuyor. Ama karavanımı, karavan yaşantısını seviyorum. Arada kampingte de kalırım, kültür gezisi de yaparım, otoparkta da yatarım. "İlle de araçları dağa bayıra sürmeliyiz, bunu yapamazsak Anakamp gibi olamayız" mı diyeceğiz?

Bence grubumuz evrim sürecinde.. Bu süreç büyük bir ivme ile ilerliyor. Ama sonucu belirleyecek olan şey grubun kendi benzersiz ve özgün dinamikleri olacaktır.

Benim düşüncelerim bu yönde..

Konu üç beş kişi arasında kalmayıp başta eski Anakampçılar ve şu ana kadarki gezilerimize katılan tüm dostlarımız tarafından yorumlanırsa çok sevineceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR