Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,663
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

son gelişmeleride paylaşalım

100_3136.JPG

100_3141.JPG

100_3143.JPG

100_3150.JPG

100_3144.JPG

Etiketler

Herşey çok keyifli görünüyor vallahi ellerinize sağlık. Emniyet kemeri de olacak değil mi?

VAP' Alıntı:
Herşey çok keyifli görünüyor vallahi ellerinize sağlık. Emniyet kemeri de olacak değil mi?

vahap bey böyle bir araç olurda emniyet kemeri olmazmı 4 nokta kemer olacak kendini öyle sıkıcanki hiç bir şekilde araç içinde hareket etmen mümkün olmuyor

Yok zaten koltuklardan da takılacağını anlamıştım ama yaş ilerlese de bazen böyle sabırsızlık gösterebiliyor insan işte... :-[

VAP' Alıntı:
Yok zaten koltuklardan da takılacağını anlamıştım ama yaş ilerlese de bazen böyle sabırsızlık gösterebiliyor insan işte... :-[

estağfurulah vahap bey ne yaşı siz kendinizi yaşlımı görüyorsunuz insanın gönlü genç olsun yaş önemli değil

şaban.usta' Alıntı:
estağfurulah vahap bey ne yaşı siz kendinizi yaşlımı görüyorsunuz insanın gönlü genç olsun yaş önemli değil
Çok teşekkürler. Ben de 60 senedir içimdeki çocuğu iyi besleyip, yaşatmaya, öldürmemeye çalışıyorum.
Ve bunu her tanıdığım kişiye salık veriyorum... :smiley:

merhabayın arkadaşlar sizleri bir merak içinde bıraktığım için hepinizden özür diliyorum yani bu hafta son bu hafta sonu test edicez diyerek fakat bunu bazı aksaklıklar sonucu gerçekleştiremedik bu tür el yapımı araçlarda her şeyi çok hass ince düşünmek gerektipğini anladım son işlem montaja geçince o hiç hesaba katmadığımız ince ayrıntılar bizleri nasıl oyaladığını bilemessiniz çünkü parçalar boyanmış üzerinde herangi bir oynama değişiklik yapamıyorsun başka türlü o hataı arka pilandan düzeltme yoluna gidiyoruz ondan biraz gecikme yaşıyoruz amma artık bitti sayılır bundan sonra test fotolarını vede video larını paylaşırım saygılar

100_3165.JPG

100_3196.JPG

şaban ustam ne gibi sorunlar çıktı bizlerle paylaşabilirseniz sizden sonrakilere ışık tutar kanaatindeyim. selamlar.

arcaved' Alıntı:
şaban ustam ne gibi sorunlar çıktı bizlerle paylaşabilirseniz sizden sonrakilere ışık tutar kanaatindeyim. selamlar.
şaban ustadan önce ben merak ederek sormak istedim. Ne gibi sorunlardan bahsediyorsunuz acabaüretim aşamasındaki sorunlardan bahsediyorsanız. lütfen önce tüm konuyu okuyunuz sonra sorunuz.
selamlar

arkadaşlar sorun derken makinadan sorun yok en son silindir kapak taşlamadan geçirdik monte ettik başka bir işlem yapmadık fakat çalıştırınca makinada bir üfleme deiğimiz olay gerçekleşti yani komprasyon kaçırma yaptı yeniden makinayı indirip açtım silindirleri kontrol ettim herangi bir sorun yoktu sökmüşken sekmanlarınıda değişeyim dedim orjinal usa sekmanları değiştim ve makinayı çalıştırdım bu seferde araret puroblemi oluştu radyetörleri motordan uzaklaştırınca fan müşürü radyetördeki ısyı algılayana kadar motordaki su kaynama yapıyor vede suyu tahliyeden dışarı atıyordu fanları devamlı devrede çalıştırısak problem olmuyordu amma bu seferde fan motorları uzun solukulu çalışmıya dayanacakmıydı yani bu makinada ısıyı konturol altda tutamassak işler ters gidebilirdi bu biraz kafa yormama sebep oldu amma ahllettim motor sıcak su çıkışınada bir fan müşürü yrleştirdim oradaki işe yaradı çünkü motorun ısısı bu noktada net olarak koturol edilebilirdi bu işlem tamamdır fakat kaprota aksamını boyadan önceki montajda her işlemi inceden yaptık fakat söküm aşmasında bazı yerlerin güçlendirelim dedik ve son mondajdada oralardan ölcü kaçıklığı olmuş onlarla biraz oğraştım olay bundan ibaret problem yok zaten parçalarıda dikkat ederseniz ayrı ayrı boyuyorum yani biten işlemlerin üzerinde yeniden alıştırma yapıyorum okey dedinmi boyaya alıyorum ondan sonra yerine monte ediyorum son 2 parça kaldı boyanacak bu akşamda onların son ayrlamalarını yaptık yarın boyayıp monte edicez ondan sonrada emniyet kemerleri kaldı vede el firen tellerini hallettikmi kullanıma hazır sayılır saygılar

100_3200.JPG

100_3208.JPG

100_3215.JPG

100_3222.JPG

100_3227.JPG

Gerçekten ortaya çıktıkça; safha safha izlediğimden olsa gerek, bende bir sanat eserinin doğuşu hissi veriyor. Emeklerinize sağlık, keyifle de sürüşünüzü yaparsınız inşallah. :smiley:

VAP' Alıntı:
Gerçekten ortaya çıktıkça; safha safha izlediğimden olsa gerek, bende bir sanat eserinin doğuşu hissi veriyor. Emeklerinize sağlık, keyifle de sürüşünüzü yaparsınız inşallah. :smiley:

v.ahmet bey hissi düşüncelerinizden dolayı size teşekkür ederim inşeallah kullanımdada keyif verecektir sygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri