Ynt: Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra...........hopa,-ba
29. gün
07.09.2014
Gece yarısı, Gürcistan'ın başkenti Tbilisi'ye, bize göre Kura ırmağının sağından giriş yaptık. Daha önce Ahmet emmiden (Seyyah54) edindiğimiz bilgiyle, ilk girişteki heykelin sağından yukarı, Lisi Lake giderek, konaklama yapılacaktı lakin yorgunluk ve havanın kararması, kural tanımayan trafik bize panik yaşattı. İlk petrol istasyonuna girip, on dakika, şeker kontrolü sonrası karton masa etrafında oturan 3 kişiden, bildiğim yarım yamalak tüm lisanla derdimi anlatmaya çalıştım. Sağ olsunlar, elime bira bardağını tutturup, otur işareti yaptılar. Sıcak davetlerin den zor kurtuldum. Gelen polis arabasını durdurup, park-sleep diyerek sorunu çözdük, bizi önce yakın bir yere, arkasından da sanırım güvenemedi, kendilerinin de o bölgede tur attığını işaret ederek, mantar binanın oraya park ettirdi.
Gecemiz kısa sürse de rahat edemedik, vasıta sesi çoktu, ayrıca yolda patinaj, artistlik hareketler bizi burada da buldu.
Sabah kendimize geldikten sonra ekmek almak için yürüyerek sağyoldan bir markete ulaştım. (Bizim bakkallar onların çoğu marketinden büyük.) ihtiyaçları alıp karavana döndüm.
Telefonum da sim kart yoktu ama Wi-fi internet bulmuştu, Tbilisi şehrinde yarım saat süreli internet yayını vardı. Süre sonu kopma yapıyor, bir müddet sonra tekrar bağlana biliyordu, Gezenbilir'den off-road cu Suat Çelik'e mesaj attım, sağ olsun hemen cevap verdi, rehber yardım talebinden konaklama yapa bileceğimiz yere kadar teklifte bulundu. Bu kadar destek bile yalnız olmadığımız duygusunu hissettirdi ve rahatlamamıza sebep oldu. Rehber bize uygun değildi, Belirli bir zaman aralığın da gezi sistemi için çok yorgunduk, kulağı çınlasın, Ferhat Şirin arkadaşımızın söylediği gibi, ''Haldır haldır'' arkamızdan kovalayan mı vardı, hedef kurban bayramına gün saymaktı, Suat arkadaşımıza bir kez daha buradan teşekkürlerimiz sunarız. Akabin de hareket ederek, karavanımızı tahminimce çocuklara özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine ayrılmış park yerine çektik, tekrar Seyyah54 irtibatla Tbilisi (Sıcaksu) gezmeye başladık.
Haydar Aliyev Parkı