Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 461
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,309
Ynt: Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra...........hopa,-ba

Mençuna Şelale dönüşü, Halil ve Gülşen çiftinin tesisine kendimizi zor attık, Celal emminin methettiği mıhlamanın tadına baktık. Bakmakla kalmayıp, hediye mısır unu ve Arhavi'de mıhlama malzemesi satış yerini öğrendik.
Arhavi'de peynir-yağ ürünleri aldık. Banka işlerimizi hallettik.
Hopa'da bazı evrakları Gürcü diline çevirttik, Raporlu ilaçlarımızın eczaneden çıktısını aldık. Sebebi de İlaçdan başı yanan çok olmuş. Buzdolabını gıdayla doldurup, su stoku yaptım.
Kemalpaşa'da Hüseyin arkadaşımdan, Lari alıp, TL verdim. Ayrıca ağrı kesici ve fazla ilaçlarımızı buzdolabına emanete koyduk.
Sarp Kapısına dayandık. Sıkıntısızca 3 araç saat 21.00 de komşuya geçtik.

Etiketler
Ynt: Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra...........hopa,-ba

26. gün
04.10.2014

Batumi

Akşam Sarp Kapı geçiş sonrası, benzin istasyonun da Türkçe bilen gürcü vatandaş, Batumi Üniversitesi park alanına kadar götürdü. 3 araç park alanına yerleştik, yemekten sonra, hava yağmurlu olduğundan, kısa bir yürüyüş sonrası istirahate çekildik.
Gürcistan da saat 03.00 e kadar çalan müzikle, ilk sabahımız dı, hep birlikte, çay ve gözlemeyle güne başladık.

20140904_105830.jpg

20140904_105859.jpg

20140904_111140.jpg

20140904_110208.jpg

Üstünde sarı yelek olan az Türkçe bilen bir şahıs, araç başına, park ücreti olarak 4 Lari aldı. Kaldığım sürece, günlük 4 Lari ödedim, yalnız başkasından aldığını da görmedim. Bir gün sabah uyandığımda park alanındaki araçların yarısın da ceza kağıdı, araç camlarına iliştirilmiş gördüm.

Batum da Parkmetre uygulaması vardır,park ettiğiniz yerin civarındaki parkmetre aletine uygun para atıp (Makinede Türkçe uygulamada var) aldığınız fişi arabaya görünür şekilde bırakıyorsunuz.
Park yeri kahyaları her yerde var ücretleri ise sadece 1 laridir.Ben her zaman bu kahyalara 1 lariyi hakettiklerini düşünerek severek veriyorum çünkü siz gelene kadar arabayı sürekli gözaltında tutarak koruyorlar ve en önemlisi Batumun deli trafiğinde siz park yerinden geri geri çıkarken bütün yolu durdurup sizin yola kolayca çıkmanızı sağlıyorlar.Sadece bu durum bile 1 lariyi hak eder.
Saygılar

Biz, kamp yapabileceğimiz, hatta tente, masa çıkartacağımız, yerleri tercih ettik.

Çarşı-pazar gezme başladı, organik pazar diye aldığımız adrese, uğradığımız da 4 kişi kaçarak uzaklaştı.
Bereket versin taksi nereye gidersen git 5 Lari'de araçların başın da kendini zor buldular.

20140904_153918.jpg

20140904_154132.jpg

20140904_154643.jpg

20140904_154718.jpg

20140904_135127.jpg

Akşama kadar, koca şehir de bir şey yemeden gezdik, daha doğrusu damak tatlarına uygun yiyecek bulamadılar.

20140904_134936.jpg

20140904_163624.jpg

20140904_203553.jpg

20140904_204549.jpg

Bayanlar tekrar hamur işi yapmaya karar verdi, bende gaz vermeye devam.

20140904_203128.jpg

20140904_205453.jpg

Yemek sonrası sohbetimiz esnasın da günübirlik geziye gelen 6 genç, üniversite talebesi yemek sorunu ve şehri sıkıcı bulduklarından, Hopa'ya dönüş için, yola çıkmak için acele etti.

27. gün
05.09.2014
Batumi'de sahilden, limana doğru yürüyüş yaptık, hava bunaltıcı sıcak.

20140905_133258.jpg

20140905_134233.jpg

20140905_134247.jpg

20140905_135656.jpg

20140905_135838.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri