Alternatif Off-Road Keşif Gezisi (8 Aralık 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Transporter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,147
Ynt: Alternatif Off Road Gezisi (8 Aralık 2007)

konudan alakasız ama unimog'un kabak lastiklerine takılan zincirleri görünce aklıma geldi, çamur zinciri hakkında bilgisi olan var mı? bizim kar zincirlerinden farklı mı?

Etiketler

Valla Birden , belgeselin mükemmel...Keyifle bakarken duygulanmamak mümkün değil..Sağol..

Dodge M37 çok gün görmüş gerçekten bir de şase si uzatılmış gibi geldi bana.
İzmitte ormanda çalışan Unimogların içinde taklası olmayan hemen hemen yok gibi. Resimdeki araç As600 motorlu. Yokuş aşağı yükle inerken yatak sarınca takla atmış ardından yeni motor takılıp üzeri toparlanmış halidir.

Bravo Mümin..Evet 60 cm şase uzatılıp bmc motoru atılmış...Aslında senin Mog tam o işin arabası valla..

Skarabacak' Alıntı:
Bu şekilde çalışan insanlar olduğuna göre aslında bizim girdiğimiz orman yollarında bayağı bir yolun yapısı değişiyor. Bu durumda mesela bu arkadaşın rotasına 10 araba girip yolu iyicene hırpaladığımızda belki de Pazartesi bu arkadaş bizim yüzümüzden zahmet çekiyor diye düşündüm ?

Serdar bey, inanın aynı şeyleri düşünmüşüz.
Birden bey, abiniz acaba keyif için off-road yapanlar hakkında ne düşünüyor, hiç konuştunuz mu?
Orman yollarında kesim ve temizlik yapan ormancılarla ya da müteahhitlerle karşılaştığımızda, genelde sordukları ilk şey "nerden geliyorsunuz?" olur ve "ne arıyorsunuz?" şeklinde devam eder. Bazı seferlerde gömü (define) peşinde filan olduğumuzu sanırlar ve bunu dile getiren bile olmuştu bir keresinde.
Biz, "keşif yapmaya, gezmeye çıktık" deyince.
"Tabi tabi" demişti,
"Ben biliyorum buralarda ne aradığınızı" diye de ekleyip gün görmüş edasıyla,
"Ben de çok dolaştım o aradığınızın peşinde, ama boşa" deyiverince karşılıklı gülüşmeler olmuştu.

Velhasıl, yaptıkları zor iş. Allah yardımcıları olsun.

Ynt: Alternatif Off-Road Keşif Gezisi (8 Aralık 2007)

Offraodacı Abilerim ablalarım sitenizi birkaç gündür takip ediyorum. Powerdodge resimlerini görünce üye olmaya karar verdim.
Burası DOğu Karadeniz ve resimdeki Powerlarla ekmeğini taştan çıkaranlardan epey var burda. Sadece kend ilçemizde 10!a yakın Power sahibi çalışan var. Onlar da aynı bu şekilde çamurla karla kaplı vadilere dere yataklarına girip vinçleriyle tonlarca odun çekip çıkarıyorlar. Araçlar bana mısın demiyor. ANcak burdakiler daha fazla yük çeksin diye 6 teker. Hal böyle olunca karda çekişleri biraz düşüyor. En kısa zamanda fotolarını yayınlamak istiyorum burda.
Yine CJ6/7/8 lerle dolmuşçuluk yapan bir o kadar insan var. Hepsının aracı modifiye, diesel ve ekmeklerini çıkarmaya çalışıyorlar. off road nedir bilmezler. kar yağınca köy yolları onlar için off raod oluyor sanırım.
Tabi insanoğlu bu gösterişli araçları da seviyoruz. yavaş yavaş 4x4 pickuplar boy gösteriyor ve siyah büyük SUV lar da, hepsi standart, ne lastik değiştirirler ne vinç takarlar. ancak bu halleriyle epey zayıf görüyorum o araçları. Evimin karşı yamacında bulunan 30 cm karda 200 metre uzunlugundaki yokuşu ne cj ler çıkabiliyor ne bu pickuplar. (ok144ler takılı nivaya ve defender!a saygılar, her kar yağanda onlar çıkabiliyor o yokuşu)
Yani anlatmak istediğim burda herkes kendi çapında off raodcu. Power sahibi ahmet abi bile..

birkotuadam arkadaşım aramıza hoşgeldin... Fotoğrafları bekliyoruz.

Diğer arkadaşlarımızın da seni tanıyabilmeleri için aşağıda linkini verdiğim
"Tanışma Köşesi (Off-Road)" bölümünde kendini tanıtır mısın...
http://67.205.20.151/index.php?topic=9726.140

Jeepcj7' Alıntı:
konudan alakasız ama unimog'un kabak lastiklerine takılan zincirleri görünce aklıma geldi, çamur zinciri hakkında bilgisi olan var mı? bizim kar zincirlerinden farklı mı?

http://67.205.20.151/index.php?topic=11989.new#new

bu topikte tartışalım isterseniz...

MK51' Alıntı:
Bu amcayı tekrar bulup aracını incelesek te, eksik-gedik neyi varsa yardımcı olsak...

Mücadelesine destek verip yaşamını biraz kolaylaştırsak...

Ne de olsa off-road'cu... Bizden biri...

bende katılıyorum bu konuya power de lastik bile yok doğru dürüst en az azında dört çıkma lastık bulsak daha az vinçle hatta bence gerek bile duymayacak.Arkadas yardımcı olalım ne dersiniz?

Yaşayan bir efsane yatağında belgelenmiş bence .
Ahmet amca olmadan o araç gitmez , o araç da Ahmet amca olmadan gitmez bence.Motor ve şanzuman gibi olmuşlar.O arabayı da benim diyen kullanamaz.Gerçekten harika bir belgesel olmuş teşekkürler.
Bizim zevk için yapmış olduğumuz şeylerden insanlar ekmeğini çıkarıyor bu da konunun özü bence .
Selamlar ...

Çok güzel bir konu, elinize sağlık. Bodrum'a gitmenize üzüldüm, bizlere gezdireceğiniz çok yerler vardı oralarda, neyse artık dönüşünüzde görüşürüz ;)

Bu araçların bu kadar bakımsız ve hurda olmalarının nedeni var. Yıllar önce bir Neşet amcamız vardı telsizde tanışmıştık o da " Orman işi !!!" yapardı,O anlatmıştı . Bu araçlar orman idaresi ile devamlı takas ediliyor (!) Yani kaçak odun getirirken 5 seferin birinde ormancılar tarafından yakalanıyor ve araca mevzuat gereği el konuyor. Daha sonra bu araçlar ihale ile satılıyor , ihaleye işin raconu gereği yabancı girip fiyatı yükseltmiyor , yakalatan cüzi bir bedelle aracı tekrar satın alıyor idareden . Böyle defalarca gidip gelen araçlar var . Takdir ve ihale bedeli düşük olsun diye araçlara masraf edilmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri