Ynt: Alternatif Off-Road Keşif Gezisi (8 Aralık 2007)
Offraodacı Abilerim ablalarım sitenizi birkaç gündür takip ediyorum. Powerdodge resimlerini görünce üye olmaya karar verdim.
Burası DOğu Karadeniz ve resimdeki Powerlarla ekmeğini taştan çıkaranlardan epey var burda. Sadece kend ilçemizde 10!a yakın Power sahibi çalışan var. Onlar da aynı bu şekilde çamurla karla kaplı vadilere dere yataklarına girip vinçleriyle tonlarca odun çekip çıkarıyorlar. Araçlar bana mısın demiyor. ANcak burdakiler daha fazla yük çeksin diye 6 teker. Hal böyle olunca karda çekişleri biraz düşüyor. En kısa zamanda fotolarını yayınlamak istiyorum burda.
Yine CJ6/7/8 lerle dolmuşçuluk yapan bir o kadar insan var. Hepsının aracı modifiye, diesel ve ekmeklerini çıkarmaya çalışıyorlar. off road nedir bilmezler. kar yağınca köy yolları onlar için off raod oluyor sanırım.
Tabi insanoğlu bu gösterişli araçları da seviyoruz. yavaş yavaş 4x4 pickuplar boy gösteriyor ve siyah büyük SUV lar da, hepsi standart, ne lastik değiştirirler ne vinç takarlar. ancak bu halleriyle epey zayıf görüyorum o araçları. Evimin karşı yamacında bulunan 30 cm karda 200 metre uzunlugundaki yokuşu ne cj ler çıkabiliyor ne bu pickuplar. (ok144ler takılı nivaya ve defender!a saygılar, her kar yağanda onlar çıkabiliyor o yokuşu)
Yani anlatmak istediğim burda herkes kendi çapında off raodcu. Power sahibi ahmet abi bile..