Alternatif Off-Road Keşif Gezisi (8 Aralık 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Transporter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,147
Ynt: Alternatif OffRoad Gezisi (8 Aralık 2007)

valla bu parkuru bir keşif amaçlı yapmamız lazım..Daha neler ne off-road cular var daglarda.. ;)

Etiketler

Bizler de kılı kırk yaralım, tartışalım, düşünelim, düşünelim, düşünelim...
Kaç inch yükselticez, hangi lastikleri takıcaz, şnorkel, alt korumalar, dodikler, lambalar vs....

Eline ve gözlemine sağlık Birden.

Bu amcayı tekrar bulup aracını incelesek te, eksik-gedik neyi varsa yardımcı olsak...

Mücadelesine destek verip yaşamını biraz kolaylaştırsak...

Ne de olsa off-road'cu... Bizden biri...

birden abi oralarda yaşayıp sürekli bir off-road durumunda oluşun
aslında foruma ışık tutuyor düşüncesindeyim
ist yaşayanlar doganın her dayim içinde olmadıkları için
sen bizim için bulunmaz nimetsin aslınada
ben kırkpınarda güvenligi arayıp dağda kar varmı hava nasıl diye soruyorum sen bütün off-road culara canlı yayın 3 cm kar yagdı 15 cm kar yagdı diye bütün forum üyelerine cagrıda bulunuyorsun aslında dogrusunu söylemek gerekirse dogası geregi hem marmara hemde karadeniz iklimi arasında kalmış bir çografyanı tercumanlıgını yapıyorsun
biliyor ve inanıyorumki senin yaşadıgın ve sıradışı hikayeleri olan yerler
istanbulun arka bahcesi ben orayı bu isimle anıyorum
ben iyi bilirim sabahın 6 sında bisikletlere binip 11 km gidip o saatte gölün üzerinden buharlar yükselirken serin sulara kendimi bıraktıgımı,sonra geri dönüş yolunda fırından sıcak ekmek ve gazetemi alıp evime döndügümdeki büyük keyif
abi sana gıpta etmiyorum desem yalan olur her dayim o bereketli yeşillegin içindesin ne mutlu sana
ne olursa olsun bizimle paylaştıgın için
iyiki orada bir yazlık sahibiyim
abi senle tanışmak şart oldu artık bana
saygılar

Transporter' Alıntı:
Fatih bir gün al kameranıda gel bi belgesel çekelim..Ama başka araçla gitmesi lazım çekim ekibinin zira ben arabanın içinde canımla boguşmaktan fazla detaya giremedim..Ama sürüş tekniklerinide içerden çekmek lazım hiç stress hiç acele yok..direksiyona fazlamüdahale yok..araç aynı bir yük hayvanı gibi yolu takip ediyor..Egim ve agırlıktan ötürü muutlaka suyun biriktigi yöne kayıyor yaslanıyor işte o yaslanmalarda kendi çıkamazsa o muhteşem vinç devreye giriyor..sıyırıp alıyor ne var ne yok..Aracın içindeki burulmaları,şaşenin gacırtılarını anlatamam..kapılar açılmıyor zaman zaman ..o derece kasılma var..

ah be birden abicim en zayıf yerimden vuruyosun benim içim içimi yiyiyo senin fotoğrafların ilk karesi gördüğümde tüylerim diken diken oldu kendime soruyorum ben ne yapıyorum diye böyle gece gündüz abuk subuk dizilerde çalışarak benim geldiğim piştiğim yer belgesel. burası "gezenbilir" kendi hikayelerini okadar naif bir şekilde tarihe not düşüyoki burdaki güzel insanların enerjisini bendeki ve hayattaki izlerini görsel şölene dönüştürmek en büyük hedefim heleki mustafa abininde önceden bana söylediği bu günde burada yazdığı gibi sosyal sorumluluk içeren insan hikayelerini, projeleri fimleştirmek kadar beni mutlu edecek bişey daha yoktur.bu yoldada planlamam(ki bugün gezilere bile katılamıyorum allahtan yoklama almıyo gezenbilir devamsızlıktan çakmıştım :'( :'( :'( ) devam ediyo.geliyim offroadcu amacaya dodge power'a en kısa zamanda seninle temas kurucam abi.

bluedream' Alıntı:
birden abi oralarda yaşayıp sürekli bir off-road durumunda oluşun
aslında foruma ışık tutuyor düşüncesindeyim
ist yaşayanlar doganın her dayim içinde olmadıkları için
sen bizim için bulunmaz nimetsin aslınada
ben kırkpınarda güvenligi arayıp dağda kar varmı hava nasıl diye soruyorum sen bütün off-road culara canlı yayın 3 cm kar yagdı 15 cm kar yagdı diye bütün forum üyelerine cagrıda bulunuyorsun aslında dogrusunu söylemek gerekirse dogası geregi hem marmara hemde karadeniz iklimi arasında kalmış bir çografyanı tercumanlıgını yapıyorsun
biliyor ve inanıyorumki senin yaşadıgın ve sıradışı hikayeleri olan yerler
istanbulun arka bahcesi ben orayı bu isimle anıyorum
ben iyi bilirim sabahın 6 sında bisikletlere binip 11 km gidip o saatte gölün üzerinden buharlar yükselirken serin sulara kendimi bıraktıgımı,sonra geri dönüş yolunda fırından sıcak ekmek ve gazetemi alıp evime döndügümdeki büyük keyif
abi sana gıpta etmiyorum desem yalan olur her dayim o bereketli yeşillegin içindesin ne mutlu sana
ne olursa olsun bizimle paylaştıgın için
iyiki orada bir yazlık sahibiyim
abi senle tanışmak şart oldu artık bana
saygılar

Valla sevgili Mehmet ,Bakkoç var Kırkpınarda onlara sor beni bulurlar ne zaman istersen..Göl kenarında bisiklete biniyorsan mutlaka denk gelmişizdir benimde kurtköy deresini geçtikten sonra bi bahçem var yazın genelde oralarda olurum..erken kalkma rahatsızlıgım oldugundan..dogru bahçeye..Ama sen o gölden tüten buharları 30 sene önce bizim çocuklugumuzda görecektin..kuş uçmaz kervan geçmez zamanlarda..O kadar bakir bir doga vardıki anlatamam..sessiz sakin .Öküzler ile çift sürmeye gidilirdi sabanın yumuşak batak topragında çıkardıgı sesi duyardın...sadece buharlı trenin çıglıgı bozardı sessizligi...Şimdi o zamanları hatırladıkça çok üzülüyor insan..
Ha bu arada ben hafta içi İstanbulda çalışıp hafta sonu kaçıyorum..Ama şimdi tam kar yagma günlerinde bende sürgün yedim..Bodruma gidiyorum bir iki güne kadar..Bundan sonra oradayım..15 günde bir gelebilecegim Sapancaya..Ama bayramda mutlaka görüşelim..

Ha bu arada bi emekli olayım bütün gün yelken yapıcagız sapanca gölünde..Tabi göl falan kalırsa..

Birden bey o araç hangi yakıtı kullanıyor? sizin için muhteşem bir gezi olmuş, devamında bizleri unutmayın lütfen yine paylaşın.Ayrıca bu araç gösterdiği performans ile araçlar topiğinde yer almayı fazlasıyla hak etmiş.Bence orada da yer almalı ki forum sayfaları arasında unutulup gimesin...
Ayrıca belirtmeliyim ki Mehmet Yaşin'in kitaplarıyla tanışmam benim için gezginliğe farklı bir bakış açısıyla bakmam sonucunu doğurdu.Uzakname ve Yakınname kitapları elimde sürekli bir rehber olarak duruyor. Yol üstü lezzet durakları dizisi kaçırılmamalı,Atlas dergisinde ki hizmetleri de kesinlikle övgüyü hak ediyor...

Ynt: Alternatif Off Road Gezisi (8 Aralık 2007)

birden abi eline sağlık, çok güzel ve biraz zahmetli bir gün geçirmişsin
anlatımından çok keyifli bir gün geçirdiğin belli
biz bu parkurları hiç kullanmadık galiba?
bir tadına bakmak güzel olurdu :smiley:

Ynt: Alternatif Off Road Gezisi (8 Aralık 2007)

IMG_8194.jpg

Birden abi, bi kez Kartepe'ye Derbent tarafından çıkmıştık, yol üstünden bi orman yoluna saptık bu araç çıktı karşımıza, oldukça harap durumda olan bu cefakar unimog halen faal, en çok Nadir abinin ilgisini çekecek sanırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri