Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,391
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

Günde 2 paket sigara içerken birgün bırakmaya karar verdim ve yaklaşık 1 sene oldu içmeyeli.Hayatımda ne değişti bu süre içersinde,bir kere yediğim ve içtiğim herşeyin tadını daha iyi almaya başladım.Sigara içmediğimden beri eskisi kadar baş ağrısı çekmiyorum.Dişlerim sararmıyor,hızlı hareket ettiğimde yorulmuyorum kendimi daha dinç hissediyorum.Aklıma gelmiyor mu? geliyor ,gelmez olurmu! O zaman o nu bırakmanın hayatımda yaptığı olumlu değişiklikleri düşünerek aklımdan çıkartıyorum...
Ama sigara kullananlarada bu kadar zulüm yapılmamalı.Tümüyle yasaklamak yerine içenler için ayrı bölmeler yapılmalı.Şimdi mevsim yaz insanlar dışarıda açık alanlarda içebiliyor peki kış gelince ne olacak tiryakiler yine içmek için dışarı çıkacak.Sigara içenleri akçiğer kanserinden korumaya çalışırken bu sefer zatürreden kaybetmeye başlayacağız.....

Etiketler

Bu yasak bundan yıllar önce ingiltere de de uygulanmış, bilmiyorum hala yürülüktemi, restaurant, bar ve cafe sahipleri bakmış olacak gibi değil her gecen gün müşteri kaybı oluyor, sonra yasayı incelemeye koyulmuşlar. yasanın bir maddesinde kapalı alanlar kapsamında sadece tiyatro sahnesinde, oyun icabı sahnedeki kişinin sigara içebileceğini belirtmişler, Böylelikle işletmeler barların cafenin bir köşesine ufakta olsa bir sahne ve bir mikrofon kurmuşlar, sigara içeçek kişi sahneye çıkarak sigarasını yakıp, o ortamda bulunanlara, içinden ne geliyorsa ya bir şarkı, ya bir şiir, yada bir hikaye, fıkra anlatırmış. böylelikle farklı bir ortam doğmuş ortaya.

Acaba bizim yasalardada böyle bir madde varmı,

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Aslında alkol içilmesi sokakta kısıtlanabilir. Bu yasak ABD de uygulanıyor. Alkolik tiplerin sokakta, aile içinde elde içki şişesi sallana sallana gezmesi tabii ki hoş bir durum değil.

abi ne yaptın ya bizim burda öyle bişey olsa ortalık küçük, büyük emrahdan, ceylandan geçilmez :smiley:

Deep' Alıntı:
Aslında alkol içilmesi sokakta kısıtlanabilir. Bu yasak ABD de uygulanıyor. Alkolik tiplerin sokakta, aile içinde elde içki şişesi sallana sallana gezmesi tabii ki hoş bir durum değil.

Valla bu çok güzel bir uygulama olur. Sokaklarda çok çok daha rahat gezeriz.

Bende böyle bir uygulamaya seve seve destek veririm,isteyen içebilmeli sigarasını ve içkisini ama heryerde ve her durumda değil...Trafik kazalarında arabalardan pek çok kez içki şişeleri çıkıyor;kaza sonrasında ise alkol tedaviyi olumsuz etkiliyor .... :(
Deep' Alıntı:

yasaklarr konuluması kolayy zor olan uygulamanın süreklılığii takibiii ama duyuyorumm taviz vermıyor memurlarr cezayı basıyorlarr bu çok güzel :D :D birde sokaklardan sarhoş magandaları temizleselerr bunada bır formul buluınsaa ne güzel olurr

Hayatı boyunca sigara ve alkol kullanmamış bir arkadaşınız olarak ( gençken sadece tadlarına bakmak hevesi hariç )
Ben öyle inanıyorum ki yasaklara karşı olanlar ve fazla hürriyet isteyenler öyle bir gün gelecek çok ama çok katı kurallar ve kanunlar isteyecekler şimdiden örneklerini görmeye başladık ateş düştüğü yeri yakınca itfaiye sayısını az bulanlar var, bu konuda herkese yetecek malzeme elimde mevcuttur.
benimsemem imkansız ama yabancı ülkelerde uyuşturucu ( hollanda ) veya diğer ülkelerde alkol su gibi tüketilirken nedense felaketlere sebeb olmuyor sanıyorum sebebi şu olsa gerek giden geleni çok dinlemişliğimden çıkardığım sonuç : adamlar muzurluğu bile kanuna ve kurallara uygun yapıyor verilenin izin dışına çıkmıyor muzurluk bile bir disiplin çerçevesinde gerçekleşince sanki mübah hale geliyor.
bir hatıram (aslında yüzlerce varda)
Bir bayan müşterimizin opel astra marka aracına arkadan bir araç çarpıyor arkadaki araçtan inen bir adam hemen özür diliyor hürmet af dile felan derken bayan üzerindeki kıyafetten karşısındaki adamın bir komiser olduğunu anlamakta gecikmiyor fakat komiser bey malesef sarhoştur bayan müşterimizi ikna edip şuan bu haldeyim yarın buluşalım ben ne gerekiyorsa yapıcam raporsa rapor ödeme ise ödeme siz hiç merak etmeyin der ve tel nosunu verir ve ayrılırlar tabii yarın bayan müşterimiz kendisine ulaşamaz olay bana intikal eder benimde bütün aramalarım boşa çıktığından hanımefendi aracını cepten yaptırmak zorunda kalır.
bunun başka örneklerini emniyet kendisi gizli kamera ile çekmiştir anahaberlerde hep birlikte izledik.
şimdi bunun avrupada olduğunu gelin düşünmeyelim çünkü komiser orada böyle bir iş yapamaz yaptı diyelim normal vatandaştan çok daha fazla cezası var.
s.n figo ,nun dediği gibi içki ( uyuşturan herşey ) bütün kötülüklerin anasıdır bazı şeyler o kişinin başına gelince bizzat yaşayınca fetvası da çok farklı olabiliyor mesela içki kullanan bir hakim alkollü bir sürücünün kendi kızına çarparak ölümüne sebeb olduğunda işte bunlar varya bunlar bunları sultanahmette asacaksın asacaksın diye feryad figan etmeye başlıyor çünkü ciğeri ciyerpayesi yanmıştır şayet kendine çarpsa idi bu kadar katı karar vermeyecekti belki ama söz konusu kızı olunca işler başka bambaşka oluveriyor.
bağdat caddesinde yaşanan tarihi kaza olayının çok önemli bir yerinde bulunan biri olarak bunları yazıyorum fazla detaya malesef giremiyorum.
fazla bir zaman kalmadı zaten insanlık kendi kullanma kılavuzunu çok yakında keşfedecek göreceksiniz herşey sütliman olucak şayet ömrümüz yeterse hepbirlikte görüceğiz.
zaman en tesirli en hakki ilaçtır.

Sigara ciğerlerimize ve çevremize, Alkol de yuvaya zarar :smiley:. Çevremde bir sürü tanıdığım var alkol yüzünden yuvaları yıkılmış. Madem sigaraya savaş açtık, alkolden de uzak duralım... :smiley: ;)

ekiNoks' Alıntı:
Sigara ciğerlerimize ve çevremize, Alkol de yuvaya zarar :smiley:. Çevremde bir sürü tanıdığım var alkol yüzünden yuvaları yıkılmış. Madem sigaraya savaş açtık, alkolden de uzak duralım... :smiley: ;)
O başka bu başka ;) Alkolün yuvaya zarar olduğu durumlar malum. Her şeyin fazlası zarar misali :smiley:

Canım, sana katılmıyorum :smiley: o başka bu başka diye bir şey yok (tabii bana göre). Sigara sigaradır, alkol de alkol :smiley:... Bunların azı çoğu olmaz... Her ikiside zararlı mı? ZARARLI... ;)

ekiNoks' Alıntı:
Canım, sana katılmıyorum :smiley: o başka bu başka diye bir şey yok (tabii bana göre). Sigara sigaradır, alkol de alkol :smiley:... Bunların azı çoğu olmaz... Her ikiside zararlı mı? ZARARLI... ;)
Haklısın aslında ama zararlı olmayan ne kaldı ki? Soluduğumuz dumansız hava bile.

34sel' Alıntı:
Haklısın aslında ama zararlı olmayan ne kaldı ki? Soluduğumuz dumansız hava bile.

Olay aslında zararlar değil, yaptığımız eylemden zarar görüp görmeyen insanlar olması.
Alkol bu konuda çok daha üzerinde durulan hassas bir konu aslında. Polisi arayıp burada sarhoş bir adam var deseniz gelirler, ama burada sigara içen bir adam var deseniz komik olur :smiley:
Yasak, bireysel zarardan çok kamuya verilen zararda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR