Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,388
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

hocam size karşı değil yazdıklarım ...
sadece yazmak istediğim için yazdım sigara ile ilgili ... :D

Etiketler

seyyah-34' Alıntı:
söz konusu kişi bacanağım doktor bey eşini oğlunu kızını ve beni bir odaya aldı ve bacanağıma dönerek raporun sonucunu açılıyordu , sen artık evine git bundan sonra kendine iyi bak mutlu ve huzurlu günler geçir size yapılacak hiç bir şey yok ameliyat edemiyoruz çünkü kalbinizde kendini yenilyecek hiç bir hücre kalmamış dedi hepimiz birbirimze şaşkın bir halde bakakaldık. bir kaç mesaj ileride değinmiştim bu konuya
peki madem o kişinin kendi bendeni , madem insanın kendine verdiği zararı kimse kimseye veremez ise şu soruma cevap bulmak istiyorum ama önce mini bir parantez yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için
( ben bu ilgilenmeyi sadece ve sadece 1- insanlık adına , 2-kendisini sevdiğimden ve 3-yapmam gerekenin bu olduğundan yapıyorum halen daha, bunlar beni ilgilendiriyor tabiiki )
soruma geçiyorum madem zararı kendine madem beden onun bedeni ise neden ben aylarca kendi işimden veya gezilerimden fedakarlık yaparak özel aracımla onu hastahane ve doktok doktor gezdirmek

zorunda kalııyorum ve en az 50-60 kişinin üzülmesine sebeb olarak . NEDEN

henüz devlete yansıyan maliyete hiç girmiyorum !!!
vallahi benim yazdığıma bağlı yazdım demişiniz
bacanağınıza yaptığınız insani iyilik
akrabalık vazifeniz olarak görmeden bi mecburiyet kaabul ederseniz ki yazınızdan öle anlaşılıyor
oaman size zararı dokunur
size sorarım ozman
içkide zararlı insanın kendine ve çevresine nasılmı
dolaylı yada direk içki insanın bilinçli düşünmesini kapayıp trafik kazası yada sarhoşkenki zararları
ee naapıcaz içkide yasaklansın mantığı ..

mirkan' Alıntı:
siz bunu kendinize zarar olarak görüyorsanız koşmayın peşine bacanağınızın ...
hepimiz bir gün öleceğiz kanserden , her hangi bir kazadan , kalp krizinden , bu normal birşeydir hepimiz için üzülecek insanlar var tabiki bunu sigara ile bağdaştırmayın ecel insanı yatağındada buluyor ...

sigara içmek kişisel tercih meselesidir içmek istemeyen içmez içenede kimse içme diyemez , ayıbı , günahı vs. yoktur :D ...

zararını gören/görmeyen bırakmak isteyen bırakır .

bu güne kadar sigaradan ölen görmedim trafik kazasında hayatını kaybedenlerle kıyaslayın ...
mirkanla burdan aynı şeyi ıfade ettik defalarca
tarafik kazaları daha çok can alıyor ama ona önlem yok sorun tek sigara ise ki deil sağlığımızda bakış açısımız farklı
yanlış anlaşılmayayım için demiyorum tam tersi kişisel tavsiyem hiç başlamayın bırakabilirsenizde ne mutlu size !

melinda' Alıntı:
vallahi benim yazdığıma bağlı yazdım demişiniz
bacanağınıza yaptığınız insani iyilik
akrabalık vazifeniz olarak görmeden bi mecburiyet kaabul ederseniz ki yazınızdan öle anlaşılıyor
oaman size zararı dokunur
size sorarım ozman
içkide zararlı insanın kendine ve çevresine nasılmı
dolaylı yada direk içki insanın bilinçli düşünmesini kapayıp trafik kazası yada sarhoşkenki zararları
ee naapıcaz içkide yasaklansın mantığı ..

aynı ortamda sigara içmekle içki içmek arasında nasıl bir benzerlik var ki.dakikada 15 kez nefes alıyorsunuz aynı havayı soluyorsunuz, içkide böyle bir sıkıntı olmuyor sigaranın kapalı ortamda yasak olması iyi oldu. sigara içen biri olsam da bu yasağı destekliyorum. olması gereken bir uygulamaydı.otobüslerde içildiği günler de utanırdım bu ilkellikten.yabancı milletlere imrenirdim dumanaltı uzun yol giderken. o zamanlar içmezdim ama indiğim zaman üstüm hep sigara kokardı. umarım hepimiz bu nalet şeyi bırakırız.bence sigara yasağını eleştirmek yerine bırakmak için herkes birbirine destek olmalıdır. bu yasak sigara içmeye ya da içenlere yönelik bir tavır değildir. olması gereken medeni bir uygulamadır.

s.n teranno cem bey size nasıl tşk edeceğimi inan bilemiyorum beni çok ağır bir yükten kurtardınız bilemessiniz ben bana atfen yazılmış yazıyı inan ki en az 10 kez okudum hiç cvp yazamadan forumdan her defasında çıktım hay ellerinize sağlık sigara ortak bir derdimiz bunun yanıda düzgün türkçe ayrı bir derdimiz neyse konuyu saptırmış olmak isteme ama size çok tşkler çok naziksiniz.
ben bu sigara konusunda beyaz bayrak açtım takii bütün muzur içecekleri içenler yeşil bayrak açıp yeşil elbise giyinceye kadar ben yokum.
ankaraya konya dendiği yerde benim klavye yazmaz oluyor.
saygılar efendim.

son dkk hatırlaması : ilk sigara paketinin üzerine ( sigara sağlığa zararlıdır içeni öldürür ) yazısını gördğümde 45 dkk gülme krizine girdiğimi şimdi hatırladım

seyyah-34' Alıntı:
s.n teranno cem bey size nasıl tşk edeceğimi inan bilemiyorum beni çok ağır bir yükten kurtardınız bilemessiniz ben bana atfen yazılmış yazıyı inan ki en az 10 kez okudum hiç cvp yazamadan forumdan her defasında çıktım hay ellerinize sağlık sigara ortak bir derdimiz bunun yanıda düzgün türkçe ayrı bir derdimiz neyse konuyu saptırmış olmak isteme ama size çok tşkler çok naziksiniz.
ben bu sigara konusunda beyaz bayrak açtım takii bütün muzur içecekleri içenler yeşil bayrak açıp yeşil elbise giyinceye kadar ben yokum.
saygılar efendim.

son dkk hatırlaması : ilk sigara paketinin üzerine ( sigara sağlığa zararlıdır içeni öldürür ) yazısını gördğümde 45 dkk gülme krizine girdiğimi şimdi hatırladım
bizde içilmesin isteriz bydi ama yaptırım zorlama
dayatma çözüm değil teşvik edici olmalı demek istedik okusaydınız yazımızın özünü dalga geçemek yerine
artı türkçemde yazımda kelimede yazım hatası olsada bunu aşağılayarak ıthaf etmenizde çok saygısızca
asıl saygısızca yazınız için ben üzüldüm
görüş bildiriyoruz burda
beğenmesenizde beğensenizde saygı duyup okumak değer vermek zorundasınız

seyyah-34' Alıntı:
saygılar efendim.

bu kadar ağır şeyler yazmamış meltem arkadaşımın yazdıkları neden size bu kadar yük oldu ? anlayamadım ...

sonuçta yarırı gören olmamış ve yararlı diyebilecek kimse yoksa,yararı olmayan şeyin zararı olur..iyisimi gelin bir birimize gaz verip bırakalım..yasakmış oymuş buymuş boş şeyler..aklın yolu bir..bırakması zor ama bırakılması gerekli..o zaman zora doğru gidelim..

yahu serkan bıracakaksan sen bırak :smiley:)) herkes biliyo doğruyu yanlışı siz bırakın dedikce insanların içesi gelecek :smiley:

Yasak geldikten sonra daha çok içesim geliyor inatlaşmak gibi birşey.

Dumansız hava sahasına karşı her yer duman altı olsun :smiley:

ilham geldi bende bastım deklanşöre belki bir arkadaşımızı daha hayata bağlıyabilirim diye umarım başarırım rüyasına girse bile yeter rüyasına da engel olamazlar ya ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40020.msg409177#msg409177

Orta son' dan beri sigara kullanıyorum. 35 yaşındayım. Keşke hiç tanışmasaydım bu illetle....

Bırakabilme cesaretini de kendimde göremiyorum maalesef, çünki seviyorum, sevecek kadar alıştım, fiziksel bağımlılıktan ötesi psikolojik bağımlılık sözkonusu.

Sigara' dan bizim devletimiz dahil, çok fazla gelir elde ediyor bi kısım cemiyetler. Bu sebepten ötürü külliyen yasa dışı ilan edilemiyor. Satışı, alışı, ikram edilişi :smiley: serbest... Bu çıkar v.s. konusundan ötürü otoriteleri iki yüzlü buluyorum. Bu otorite hem elini cebimden çEkEmİyOr, hemde beni sakıncalı, toplum zararlısı gösteriyor. Paketin üstünde "İNSANI ÖLDÜRÜR" yazıyor. Ama, satılıyor, bi sürü vergi alınıyor.......
Bu kabul edilemez bi iki yüzlülüktür; anlaşılamaz bi çelişkidir düşüncesindeyim.....

Bu düşüncelerimden ötürü, yasağı topluma faydalı görüyorum fakat yasağın samimiyetine İNANMIYORUM.....

Herkes istediğini istediği gibi yazabilir. Ama ben ait olduğum platformda okuduklarımı anlayabilmek isterim.

Beni, insanların nokta virgül v.s. kullanması ilgilendirmez.
Türkçe konusunda takıntılıda değilim.
Yabancı kelimeleri ben çok sık kullanırım ve çoğu cümlem, uzun, düşük cümledir.
Milliyetçi Sol görüşlüyüm.
Lümpen gözükürüm, frapan yaşamayı severim. Bendeki bu gibi çelişkiler ve tarzım da kimseyi ilgilendirmez.

Sadece şu: Bazılarının yazdıklarını anlayamıyorum, anlamak istiyorum, ama üç kere okuyorum, gene anlamıyorum :smiley:
Umurlarında değilse bu, kendi tercihleridir yazdıkalrının anlaşılamaz olması...
Yazıyorlar emek veriyorlar, anlaşılmıyor, bi süre sonra da okunmamaya başlıyor, kendi tercihleridir....

Ben, kendimi ait hissettiğim platformda, paylaşılanları anlayabilmek istiyorum, o kadar...
Başkasından, başka şeyden bana ne ;D

Saygılar.....

seyyah-34' Alıntı:
ilham geldi bende bastım deklanşöre belki bir arkadaşımızı daha hayata bağlıyabilirim diye umarım başarırım rüyasına girse bile yeter rüyasına da engel olamazlar ya ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40020.msg409177#msg409177

Bizim kabrimize bu kadar kişi gelicek mi acaba ?:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.