Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,388
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

fastjunkie' Alıntı:
Olay aslında zararlar değil, yaptığımız eylemden zarar görüp görmeyen insanlar olması.
sigara içen bir adam var deseniz komik olur :smiley:
Artık komik olmaz malum önümüz kış, bu yasağı delen bir çok insan olacaktır. (Umarım olmaz) Benim demek istediğim zararlı olmadığı değil fazlasının kamuya zararı olmadığı. Sarhoşluk ve alkol kullanma birbirine eşdeğer değil.

Etiketler

Bende genleri oynanmış israil tohumlarına karşıyım. Sigaradan daha çok zarar veriyor bence. Geleceğimizi belki de biz bilmeden yok ediyorlar.

jeep' Alıntı:
Bende genleri oynanmış israil tohumlarına karşıyım. Sigaradan daha çok zarar veriyor bence. Geleceğimizi belki de biz bilmeden yok ediyorlar.
şimdi gelde buna yorum yazma s.n göktuğ bey ist kuzeyinde karadeniz tarafında bulununan bahçeli yazlığımızın bahçesinde her bahar dayanamıyor bir şeyler ekmeye çalışıyoruz eşimle birlikte bir çok yerden fide aldığım gibi mısır çarsının oradaki çiçek pazarından bir arkadaştan da alırken arkadaşımın al bu fideleri bak gör dedi alıp ektikten sonra nemi oldu boyları tam 3 metreyi aştı ve o yaz tam 150 kilo belki fazlası var domates aldık ağızımızdan burnumuzdan yedik ve eşe dosta dağıttık domatesleri yine o fideleri aldığım arkadaşın yanına gittiğimde neymiş ya o verdiğin fideler dedim bana aynen şunu söyledi onlar israil tohumlarından dikilme fidelerdi demezmi bir daha asla almadım ama başka fidelerden de o kadar domates alamadım bunu eşimde bende hiç unutmuyoruz herşeyin resimlerini çeken ben nasıl olduda bunların resmini çekmedim bilmiyorum.

jeep' Alıntı:

Abi ben köyde yetişmiş bir çiftçi çocuğu olarak sana hak veriyorum ama köylü halk bu konuda fazla bilgilendirilmiyor. Kemal Abi sana da sorayım o ektiğin domatesin yerli domates kadar tadı oldu mu ben olduğuna inanmıyorum. Önceden biz köyde herşeyin iyisini güzelini yerdik. Hep yerli tohumdu şimdi işte senin dediğin gibi fazla ürün alabilmek için genleri ile oynanmış tohumlara yöneliyor herkes. Memur olduk İstanbula geldik burda kendimi enayi gibi hissdiyorum sebzeye verdiğim paraya acıyorum. Bakıyorsun domatese dıştan çok güzel eve gelip kesiyosun içi yeşil içindeki çiğit filizlenmeye başlamış tuhaf bişe. Bence bu konuda köylü halk daha fazla bilinçlendirilmeli...

gökhan bey kardeşim aslında ben çok eski bir oto ustasıyım bu yazlık olarak kullandığımız bahçeli evimizle birliklte keser , kürek , çapa ,v.s şeylerle tanıştım 10 yıldır baya şeyler öğrendim domatesin tadına gelince tabiiki bilinen gerçek domates tadı bu tür fidelerle alınan ürünlerde olmuyor.
1969 li yıllrda ortaya atılan bir esipiri söz geldi aklıma , evlenmeyin erkekler naylon kızlar çıkacak diye kızları bilmiyorum ama herşeyin faturaların bile naylonu çıktıya naylon faturanın naylon ürünü de tabii ki olucaktır.
mevlam ilim , bilim adamlarına insaf ve vicdan versinde daha öteye gitmesinler inşaallah.
saygılar

Haklısın abi zaman geçtikçe herşey bozuluyor. Hiçbir şeyde eski tat yok. Hep söylemişimdir yaşım o kadar yok (25) ama; "Ne Varsa Eskilerde Var"

İşte bu olayların birebir örneği dedemdir. Kendisi 10 yaşında kaçak tütün ile sigaraya başlamış, köyde doğal besinlerle beslenerek 89 yaşında ağzında sigara ile vefaat etti. 80 sene içtiği sigara zarar vermemişti ona. Bizim gibi şehirde büyüyen bir nesilin zayıf bünyesi yoktu onda. Yani her yediğimiz içtiğimiz doğal olsa, soluduğumuz hava, içtiğimiz su temiz ve saf olsa, sigara işin teferruatı.. O kadar güzelliğin içinde keyiften yakarım işte o zaman..

Herkese selamlar ,

Yasaklara genel olarak sıcak bakmayan biri olarak bu yasağa da sıcak bakmadım . Elbette sigara içmeyenleri korumak için gereken önlemler sonuna kadar alınmalı , bölmeler hatta ayrı havalandırma sistemleri zorunlu tutulmalı . Ancak 4.Murad misali herşeyi heryerde yasaklamak bana fazla geliyor .

Bu arada ben Sigara tiryakisi değilim . Bilimum tütün mamülünü denedim ama hiçbiri sarmadı . Yalnız arada bir nargile içeriz arkadaşlarla . Birde rakı masasında 1-2 sigara eşlik etmek olsun diye hatta zaten içime çekmden ki çekemem de zaten . Olmasada 10 sene aramam . Zaten bu dediğimde ayda 1 son birkaç yılda daha da az belki .

Mesela Boğazın rüzgarında vapurun açık kısmında bir bardak demli çayla sigara içilemezse neye yarar ... Yada gökçeada ya geçerken mesela deli rüzgara karşı şay sigara olmazsa olur mu ? Kendi içtiğimden değil ama canı sıkılıyor insanın . Hem ne zararı var bunların diğer insanlara ...

Özetle herkesin haklarının kararında korunması gerektiğini düşünüyorum . Daha fazlasının insanların eğitilip bu saygıyı gösterecek seviyeye gelmedikçe pekte sonuç vereceğini düşünmüyorum . Tabi bu benim bakış açım ve benimle iilgilim , aksi yönde görüş bildiren arkadaşlarada saygım sonsuz .

Barış

ne yalan sölimm kamptayken gece ateşde çay demlıyoruzz orada canım acayıp sıgara çekıyorr
şöyle ateşten közü al diyor şeytann köz ile yak sigarayıııı ;D ;D ama uymuyorum tabi şeytanaaaa

adrenalim' Alıntı:
ne yalan sölimm kamptayken gece ateşde çay demlıyoruzz orada canım acayıp sıgara çekıyorr
şöyle ateşten közü al diyor şeytann köz ile yak sigarayıııı ;D ;D ama uymuyorum tabi şeytanaaaa
okadar aydır bıraktım bazen nie kuvvetli istiyor bazı gunlerde hıc cekmıyor

melinda' Alıntı:
okadar aydır bıraktım bazen nie kuvvetli istiyor bazı gunlerde hıc cekmıyor
evett ben de toplasam 2 yıl içmişimdirr fakat böyle sigara içmekten keyif aldığım anlarr tekrarlanıncaa aklıma geliyorrr :-\

bende bıraktım arada kaçamak bir tane ama sonuçtaa
içen içsin kardeşim
kendi bedeni insiyatifi;
içen ksıım içemyen die ayrılabilrdi
yasaklanmasından rant elde edecekler die burda on saaat anlatmaya çalıştım
hem yasaklar
daha beter yapar her alanda..

söz konusu kişi bacanağım doktor bey eşini oğlunu kızını ve beni bir odaya aldı ve bacanağıma dönerek raporun sonucunu açılıyordu , sen artık evine git bundan sonra kendine iyi bak mutlu ve huzurlu günler geçir size yapılacak hiç bir şey yok ameliyat edemiyoruz çünkü kalbinizde kendini yenilyecek hiç bir hücre kalmamış dedi hepimiz birbirimze şaşkın bir halde bakakaldık. bir kaç mesaj ileride değinmiştim bu konuya
peki madem o kişinin kendi bendeni , madem insanın kendine verdiği zararı kimse kimseye veremez ise şu soruma cevap bulmak istiyorum ama önce mini bir parantez yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için
( ben bu ilgilenmeyi sadece ve sadece 1- insanlık adına , 2-kendisini sevdiğimden ve 3-yapmam gerekenin bu olduğundan yapıyorum halen daha, bunlar beni ilgilendiriyor tabiiki )
soruma geçiyorum madem zararı kendine madem beden onun bedeni ise neden ben aylarca kendi işimden veya gezilerimden fedakarlık yaparak özel aracımla onu hastahane ve doktok doktor gezdirmek zorunda kalııyorum ve en az 50-60 kişinin üzülmesine sebeb olarak . NEDEN

henüz devlete yansıyan maliyete hiç girmiyorum !!!

siz bunu kendinize zarar olarak görüyorsanız koşmayın peşine bacanağınızın ...
hepimiz bir gün öleceğiz kanserden , her hangi bir kazadan , kalp krizinden , bu normal birşeydir hepimiz için üzülecek insanlar var tabiki bunu sigara ile bağdaştırmayın ecel insanı yatağındada buluyor ...

sigara içmek kişisel tercih meselesidir içmek istemeyen içmez içenede kimse içme diyemez , ayıbı , günahı vs. yoktur :D ...

zararını gören/görmeyen bırakmak isteyen bırakır .

bu güne kadar sigaradan ölen görmedim trafik kazasında hayatını kaybedenlerle kıyaslayın ...
yanlış anlaşılmayayım için demiyorum tam tersi kişisel tavsiyem hiç başlamayın bırakabilirsenizde ne mutlu size !

:( :-\
oysa ben benden bir üstteki mesaja binaen konuya değinmiştim sanıyorum daha ilerideki mesajlar okunma üşnengeçliğine kurban gidiyor galiba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.