Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,391

Etiketler
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

sigarayı bırakmak için öneri ve desteklerinizle bize katılın. bırakmak için birbirimize destek olalım

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37547.0

Bana yasağın tartışılması bile garip geliyor kusura bakmayın. 90 lı yılların başlarına kadar otobüslerde bile sigara içiliyordu, hamile bayanlar, çoluk çocuk herkes de istemeden içiyordu sigarayı haliyle. Kafe ve restoranlarda farklı olan nedir? Yine çoluk çocuk, hamile, astım hastası herkes duman altı. Sigara içen arkadaşlar özgürlük kısıtlamasından bahsediyor ancak asıl özgürlüğü kısıtlanan ve sağlığı tehlikeye atılan insanları görmezden geliyor. Otobüslerde yasak ise tüm kapalı mekanlarda da yasak olmalıdır.
Kendimden örnek vereyim; ben faranjit hastasıyım ve sigara dumanında kalmak bana yasak ve dumanda kaldım mı hasta oluyorum. Yani bana bar, restoran, kafe hepsi yasak idi! Bu durumda özgürlüğü kısıtlanan kim? Artık hepimiz girebilecez kapalı mekanlara, işte özgürlük budur!
Ceza paralarını da çok kafaya takmayın bence, sigarayı bırakınca devlete paket başına ödediğiniz cezalardan kurtulacaksınız ;) kara geçeceksiniz uzun vadede :smiley:
Herkese sağlıklı, dumansız bir hava sahası diliyorum :smiley:

Benim dedem sigaraya 13 yaşında başlamış.89 yaşında öldü.Şarabı testiyle içerlermiş.Yaşadığı son gün dahi iki bazlamanın üzerine tereyağı sürmeden kahvaltı yapmazdı.Ölümüde sigaraya bağlı rahatsızlıktan olmadı
Öbür dedem ise ne kadar içtiğini bilemiyorum ama ölmeden önceki 20 yılını sigarayı bırakarak yaşamıştı.Rahatsızlığının son günleri yatakta bir tek isteği oldu.O da bana bir paket sigara getirin dedi.Bir paket Bafra sigarası getirildi son 1 hafta yatakta günde 1 paket sigara içerek keyifle öldü.

Her ikiside doğru bir örnek değil biliyorum.Zararları konusunda zaten standart zekaya sahip herkes hemfikir.İçici olarak ben de dahil tabiki.Faydasını söylemek ya da savunmak çok tehlikeli ve gereksiz bir tartışma lakin kahve sigara keyfininde sevgiliyle buluşma anı kadar keyifli olduğunu sanıyorum ancak içenler bilir.Yukarıdaki her iki örnekte olduğu gibide.

Benim içtiğim sigara yanımdakini rahatsız ediyorsa zaten içmemin bir anlamı yok o işin bir keyifide yok.Bu anlamda yasayla bir sorunum yok.
Özgürlükten bahsediliyorsa hastane pastana otobüs uçak vs cömbür cemaatin yaşadığı zaten tartışılmıyor.Sorun kafe bar restoran gibi keyif yapılan mekanlarda sanıyorum.Buralardada içilen içilmeyen kısmlarla daha yumuşak bir geçiş olabilirdi.Sonuçta içen kendine sigara içecek bir delik mutlaka bulur.

Alaşacağımızı da sanmıyorum. Daha doğrusu saygı duyacağımızı.

Geçenlerde İzmir'e giderken feribota bindim. Ben, günde 2 paket sigara içen insan olarak, elbette feribot yolculuğu sırasında sigara istedim. Keyiften olsun, sıkıldığımdan olsun... Ama, yakmadım.

Fakat etrafta öyle saklanarak, gizli gizli içenleri gördükçe daha da canım sıkıldı. İnsanlar kendilerini nasıl öyle küçük düşürebiliyorlar, onu anlamadım. Çok kötü bir imaj o, otobüsün arkasında, tırın arkasında, sigarayı avucun içinde saklayıp, birer duman çekmek insana ne keyif verebilir ki ?

Her ne kadar canım isterse istesin, öyle bir duruma kendimi getirmem. Ya insan gibi yakar içerim, ya da hiç içmem.

Büyük marifetmiş sanki, devleti kanunu kandırıp da içtiler o sigarayı.

bu geçiş süreci sancılı olacak ama alışacak insanlarr bu günler unutulacakkk

Sigara yasağı hakikaten içen için çok sinir bozucu fakat ya modern dünyadaki yerimizi alıcaz insanlarımızı bu trajediden koruyucaz yada zavallı az gelişmiş ükelerle yanyana anılıcaz :smiley:

9-10 sene sigara içmiş ve otobüste sigara (yasaklanmamışken) içilmesine karşı duranlarla
tartışmış (gençlik işte) biri olarak şöyle diyorum.
Bu hükümetin (AKePe) beğendiğim tek icraatı budur.
Sağlıklı gelecek nesiller diliyorum.

Çok yakında yeni bir yasa daha geliyor.
7.000 - 10.000 TL arası bir meblağ ödeyip sigara içilen alan bulundurma ruhsatı alınabilecek.
Devlet yeni bir gelir kapısı daha oluşturmaya hazırlanıyor.

açıkçası ben bu konuda bile art niyet ararım faydalı tek bişe yapaçaklarına inanmıyorum bununda altından bir capanoğlu çıkar gibime geliyo

Sigara ile oldukça etkin bir mücadele yürütülürken, içkiye karşı alabildiğince hoşgörülü, hatta neredeyse teşvik edici bir durum söz konusu olduğunu görüyoruz.

İçki sigaradan daha mı az zararlıdır. Türkiye'nin kendine özgü şartları konuşulduğunda, tuhaf bir tercih olarak içki ön plana çıkmaktadır.

Eskiden içki içenlerin, sarhoş olanların toplum nazarında nasıl kötü gözle görüldüğünü bilmeyen yoktur sanırım.

Sarhoşluk o denli iğrençti ki mahalle muhtarı ve üyeleri kahvelere almazlar, oğluna bir kız isteyecek olsa yada birisi kızını everecek olsa onlara,

Bırak şu sarhoşun oğlunu,. Sarhoşun kızını alma, dükkânın varsa meyhaneye çevirir derlerdi.

Babası sarhoş, kızı kim bilir nedir derler caydırırlardı.

Ağzı kokuyor diye kimse yaklaşmaz, şahitliğini kabul etmez, arkadaşlıklarına ara verirlerdi.

Kısacası yurtdaşlık haklarından yarı yarıya düşürür düşürürlerdi.

Sizin evede nasıl bet bereket olur, sarhoşun evine melek girmez derlerdi.

Karısına yine komşuları ben senin yerinde olsam bu sarhoş herifin kahrını birgün bile çekmez boşarım diye öğüt verirlerdi.

Bugünkü durumu göz önünde bulundurarak sigara ile bire bir deyerlendirip alın içkiler de sizin olsun bize su yeter demeliyiz.

İçkiyi içmeyi bildikten sonra çevreye zararı yoktur, ancak sigara dumanını içinize atmanız mümkün değildir. Bence bu kapsamda değerlendirmek gerek. Ayrıca tüm alkol kullanıcıları "sarhoş" veya "alkolik" değildir.

İçki içenleri sarhoş olarak algılamıyoruz ama tek cümle ile özetlenmiş bir hadis.

İçki Bütün Kötülüklerin Anasıdır.

Ve gelecek için de yeterince tehlike arzediyor.
Onakeza birçok ülkede yasaklanmaya başladı reklam ve dışarıda içilmesi!....
Bizde ise tam tersi sigara ile uğraşıyoruz, gerçi birbirini aratmaz ama içki ve sigara ;D

Kendini bilmeyen için zemzem suyu bile tehlikeli olabilir. Herkes kendi sınırlarını bilmeli alkol alırken. Ama malesef bilmeyen çok.
Ben alkolik değilim ama içki içmeyi severim. Yeri gelir bir büyük rakı içerim. Yeri gelir 8-10 ay ağzıma içki sürmem. Ortam olmaz, yada canım istemez..
Ama içtiğim zaman da sınırlarımı bilirim. Çevreme hatta kendime rahatsızlık vereceğimi anladığım anda keserim.
Araba kullanacaksam yarım bardak bira bile içmem.
Mert'in ifade ettiği çok başka birşey sizin söylediğinizden. İçki içenin zararı genel olarak kendinedir. İçenle siz sarhoş olmazsınız.
Ama sigara içenin dumanı herkeze zarardır.

Şuan şükürler olsun ki hiç bir rahatsızlığım yok.Sigara içmiyorum. Bende tam tersine kafelerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalşırken şuan gönül rahatlığı ile gidebiliyorum. Yarım saatte bile üstüme sinen duman kokusu benim için yeterince rahatsız edici bir durum...

Ayrıca sigara içmeyenler olarak hiçbir zaman burda neden sigara içiliyor bu kişi çok sigara içti deme şansımız yoktu.Çünkü kurallar bu şekilde idi.Birde garip olan bir masada biri sigara yakınca diğerlerini de tetikliyo ve tam curcuna oluyor.

Sigara yasağını destekliyorum.

Alkol içinse düşüncem iyi bir şey olmadığı yönünde ama zararı ve yararı içen insanın kendisine olduğu için herkesin kendi tasarrufunda (yasa ile belirlenmiş durumlar dışında alkollü araç kullanmak vs. ) olduğunu düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR