Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,409
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

Konu, dumansız hava sahasından başka bir sahaya mı çekiliyor?

Etiketler

Kötü birşeyi iyi birşeymiş gibi anlatmak çok ilginç :smiley: Dileyen sigara içebilir ama sigara içmeyenlerin yanında değil. Sigara içmeyen birini içtiğiniz sigaranın dumanına maruz bırakmak özgürlük değildir. Daha önce de yazdım, sokakta yürürken hapşırdığımda nasıl ki ağzımı mendille kapatıyorsam, kimsenin suratına doğru hapşırmıyorsam ve bu bir görgü kuralıysa, kapalı alanda sigara içip, içmeyenleri sigara dumanını solumaya zorlamak da aynı şeydir. Sigara içmeyenleri neden kendi hatalarınıza ortak ediyorsunuz ki? Sigara dumanına maruz kalmanın sigara içmekten daha zararlı olduğunu bildiğiniz halde üstelik.

Sigarayı bıraktım. 6 gün bitti.
20 yıldır kullanıyorum bilfiil..

Hiç zararını görmedim. Hayatımda maddiyat dışında bugüne kadar bana en ufak sıkıntı vermedi (arada oturur hesaplarım 20 sene de neler alırdım biriktirseydim parayı diye :D )
Ama bıraktım. bir iki sayfa önce bahsettiğim videonun sonunda ki ağız kanseri olayı .. Neyse.

Dün gece uzun aradan sonra dışarı çıktım bara gittik arkadaşlarla.
Canlı müzik vardı. 8-10 şarkıda bir sigara molası veriliyordu :smiley:
Barın yarısı boştu Cuma gecesi. 50 kişi vardıysa barda o molalarda 3 kişi kalıyorduk .. 47 kişi dışarıda her molada..

Artık sigara içmeyenler grubunda olduğum halde hala yasanın bu halinin fazlaca haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Ben içmiyorum artık ama bizim evde hala serbest :smiley: Kimseler istemezse sizi buyrun gelin bizde için ;D

eftaLYa' Alıntı:
Sigarayı bıraktım. 6 gün bitti.

Tebrik ederim :smiley: Benim bildiğim bıraktıktan 3 gün sonra fiziksel bağımlılık tamamen bitiyor. Şimdi iş sadece psikolojik.

Bu arada,

Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır

8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir

24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar

2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar

1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır

1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.

5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner

10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır

15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır

http://blog.mynet.com/eroglu.eren1/yazi/sigarayi_biraktiktan_sonra_/74325

Kaybetmeyi sevmediğim için, sigara ile mücadele edemiyorum. Ya o kazırsa ? Yıkılırım :( Tuhaf bir bakış açısı ama maalesef durum bu.

ekiNoks' Alıntı:
Durumumuz bundan daha güzel anlatılamaz dı herhalde. Tebrik ediyorum sizi. :smiley:
sigarayı yinede içiyoruz. zararını bile bile ama zorla bıraktıramazlar bize. dayatma var.

yalaz' Alıntı:
sigarayı yinede içiyoruz. zararını bile bile ama zorla bıraktıramazlar bize. dayatma var.

Zorla bıraktıran tabiiki yok. Ama başkalarının haklarına saygı duymak lazım. Rakı değilki bu. Dumanı herkesi rahatsız ediyor.

Sürekli söylediğim şey; Kanunun hak-haksızlık, yani içmeyenlerin dumandan kurtulma olayından çok, içenlerin sayısının azalacağından, kanunu fazlasıyla destekliyorum.

Esra tebrikler, arkandayım... İnşallah yakında yanına da gelirim. :smiley:

Nargileyi çok severim, evimde bile var. Ama, her ne kadar hissetmesek de o güzel tadından, sigaradan daha zararlı.

eftaLYa' Alıntı:
çok samimiyim hiç bir şey değişmedi ..

Neleri kaybettiğini ve zararın neresinden döndüğü 5-10 yıl sonra daha iyi anlayacaksın ;) 40 yaşına kadar bedenin seni, 40'ından sonra sen bedenini taşımaya başlayacaksın, becerebilirsen tabi :smiley: Bu nedenle 30'undan sonra bedenine çok eziyet etmeyeceksin, spor yapacaksın, sağlıklı besleneceksin, uykusundan gezmesine kadar heşeyiyle düzenli bir hayatın olacak. Bunları 30 yaşında değil de, 60-70 yaşlarına geldiğinde bile kaliteli bir yaşamın olması için yapacaksın.

Dokuz senedir içiyorum, 10. başlayacak. ( çok olmuş ya ) Bir kere, geçen sene, bir aylığına bırakmıştım. Şunu farketmedim;

2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,

Koku alma evet, fark ettim ama ağzınızın tadı yerine gelir olayını hissetmedim. Bir de, bir ay boyunca aynı şekilde canım istedi sigarayı.

arkadaşlar sigarayı bırakmak istiyorum diyenler adlı yeni bir başlık açtım. katılımlarınızı bekliyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37547.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.