Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,985
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

Onur Beyi, tümümüzün okuması dileğiyle, bu nesnel değerlendirmesi için kutlarım!.. :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

Bugün gazeteleri okurken aşağıdaki haber dikkatimi çekti:
http://haber.gazetevatan.com/benzinden-kacan-bu-yakita-kosuyor/363459/2/Ekonomi

Cavid Sezen
*********************************************************************************************************

Benzinden kaçan bu yakıta koşuyor!

Artan benzin fiyatlarının ardından vatandaşın akaryakıt tercihleri de değişti...

Bazı araç sahipleri sıfır ÖTV nedeniyle tekne alıp, onun adına aldığı yakıtı depolarına doldururken, 10 numaralı yağ kullanımı da patladı.

Yılbaşından bu yana benzine 20 kuruş, motorine ise 30 kuruş zam gelince, akaryakıtta kaçak ve standart dışı ürünlere yönelme arttı. İstanbul'da özellikle halk otobüsleri ve şehirlerarası yolcu otobüslerinin Ambarlı ve Esenler'de yoğun bir şekilde teneke teneke 10 numaralı yağ aldıkları öne sürülürken manavlarda bile bu ürün satılmaya başlandı. Öyle ki artık deponun kaç litre motorin değil, kaç teneke on numara yağ aldığı konuşuluyor.

YÜZDE 20 DÜŞTÜ

Akaryakıtı ucuza getirmek için bulunan bir başka yöntemde bazı halk otobüslerinin denizdeki sıfır ÖTV'den yararlanmak için tekne alması. Tekne için alınan yakıtlar, tekne sefere çıkmayıp bir yere demirledikten sonra karadaki araçlarda kaçak olarak kullanılıyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Züfikar, son dönemde bayilerde satılan akaryakıtın yüzde 20'lere varan oranda düştüğünü söyledi. Bazı şehirlerarası yolcu otobüsleri, TIR filosu olanlar ile halk otobüslerinin sahiplerinin bir araya gelerek tekne aldıklarını doğrulayan ve bu yönde kendilerine de çok sayıda duyum geldiğini anlatan Zülfikar, "Birkaç mil açıldıktan sonra tekneyi demirleyip yakıtı karada kullanıyorlar" dedi.

ORTAKLAŞA TİCARE TEKNE VE YAT SATIN ALIYORLAR

* Bazı şehirlerarası yolcu otobüsleri ile halk otobüsleri hatta TIR filoları bir araya gelerek ticari tekne ve yat alıyor. Teknelerde kullanılan yakıtta sıfır ÖTV olduğu için yakıtı doldurup birkaç mil sonra demirliyorlar. O teknenin yakıtı daha sonra araçlarda kullanılıyor.

* Güney'den ve Karadeniz'den kaçak yollarla akaryakıt geliyor. Bunlar daha çok hücra istasyonlarda illegal yollardan satılıyor.

* Şehirlerarası yollarda ve hatta şehir içindeki bazı bakkal ve manavlarda bile yakıt olarak 10 numaralı yağ bulunuyor. ÖTV'si düşük bu ürün motorin ile karıştırılıp depoya konuluyor. ÖTV miktarı 0.30 lira olduğu için çok yaygın olarak alınıyor.

* Atık yağlardan bir miks yapıp yakıt olarak kullanılıyor. Bazı araçların ardından çok fazla siyah duman çıkması ve kızartma kokusu gelmesinin nedeni de bu.

Legal kullanılan ürünlerin fiyatları anormal artışlar gösterince tüketenler illegal yollara sevk oluyor ne yazıkki.Bu durumda ise vergi kaybı yaşanıyor. :(

Gemisi olanların hiç bir konuda derdi tasası yok zaten, tüm mevzu o

Bu yazdıklarım ADAM GİBİ ADAMLAR için değildir,
Vatandaş hırsız biryerlerdeki tanıdıkları sayesinde çalıp çırpmış ve ülkemizin sözüm ona önemli şi adamı olmuş yalısını yatını almış kırk para vergi vermemiş avantayla geçinmiş öyle bir yasa yapılmışki işte bu hırsız vatandaş yatında yapacak olduğu ahlaksızlık ucuza gelsin ve devam etsin masrafı az olsun diye ona ucuz ÖTV siz yakıt alma hakkı verilmiş.
Peki buğday ekene veya diğer insanlara en basiti bizim ülkemizde ulaşımın ve nakliyenin nerdeyse %80'i kara yoluyla yapılıyor nakliyeciye niye yok.Bu günkü haber çok geçkalmış bir haber bu olay yıllardır var.Bu mazot fiyatına hesap edin kamyoncu Mersin'den yükleyecek İstanbul veya Ankara haline gelecek,yolda eskisi gibi yemek yese eve ekmek alamaz çoluk çocuk aç kalır,aç gitse yola dayanamaz sürat yapmak zorunda yük saatli,polisi var ceza var ne yapacak eli mahkum ya kaçak mazot veya 10 numara yağ alacak,otobüslerde onlardan farklı değil.
Eskiden kızardım kaçak yakıt alanlara ve satanlara şimdi hak veriyorum bence en iyisini yapıyorlar.Yemin olsun ben bile 10 numara yağ kullanmayı ciddi ciddi düşünüyorum,yada babama söyleyeyimde birtane ufacık bir gemicik alsın nasılsa ufak büyük farkı yok ÖTV siz yakıtta.(Tabi gemiciğin deposu büyük olur yakıtı paylaşırız ne dersiniz?)
Kalın sağlıcakla.

Selamlar
maalesef mazot yerine yağ kullanmanın yine "türk uyanılığının" nefis bir ürünü olduğunu düşünüyorum. Yani, Mevcut duruma "en az efor ile uyum sağlamanın" yolu. Çok sevdiğim bir atasözümüz vardır .. "üşengeçe iş buyur, gör bakalım nasihat nasıl olur" diye.

Demek istediğim, "yapılanlar yanlış! doğru değil, daha fazla ekmeğimize göz dikilmemeli" diye birşeyler yapacağımıza "eh, yağ ile idare ederiz" yaklaşımı..

Lütfen yanlış anlamayın, ben "kazık üstüne kazık atılırken, bu kazığı siz de yiyin" demiyorum. Kaçınılabiliyorsa, tabii ki kaçınılsın. Yağ dır, su dur, sirke dir, kenidnden ülkeye giren mazottur.. nasıl olabiliyorsa. Ama bunlar hep "günü kurtarma" manevraları..

Not: ama sakın babanıza gemi aldırmayın.. gemi aldırsanız, bu kez indirimi kaldırırlar ama "iş adamı" gemi sahiplerine "ihratacatta vergi iadesi" getirirler, siz de haybeye gemi sahibi olursunuz.. Ha, bir de üstüne üstlük "gemi sahiplerine otopark" vergisi getirirler ;-((

fastjunkie' Alıntı:
Kendi sorunuzun cevabını mesajınızın son kısmında vermişsiniz zaten.. :smiley:
Toplumsal bilinci ve dayanışmayı sağlamak için, yanlış olan şeyleri insanların görmesini sağlamak için bazen kral çıplak denmelidir..

"Sandık", yani "oy" ise demokrasinin en güçlü silahıdır. Bir vatandaşın yapabileceği en kolay ve etkili çözümdür. Lakin gelin görün ki, yukarıda bahsettiğim toplumsal bilinç ve dayanışmanın, daha da kötüsü insanların olayları araştırıp, tartmaması, doğruya ulaşamaması (hadi cahillik demiyorum) bizim milletimizde olmayan bir özellik..

AKP hükümeti için konuşmuyorum ;
Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, dolaylı vergilerin bu ülke için kaçınılmaz olması, tamam parti üstü bir olaydır. Ancak hükümet üstü bir olay değildir. Bir memlekette hükümeti aşan bir olay varsa, o hükümet zaten hükümet değildir..
7 düveli zengin edip kendi halkının fakirleşmesine, hayat standartının düşmesine ses çıkarmayan bunu güzelce kullanan hükümet zaten hükümet değildir..

Devlet, halkın başında hizmet ve refah için vardır. Almanya devlet adamları bile meclise metro ile gidip gelirken, bizim devlet adamlarımız binlerce son model mercedesleri "makam aracı" diye aldırıyor..(tekrar belirteyim tüm hükümetler için konuşuyorum) .
"Müsriflik ve gösteriş" bizim devlet yönetiminde bir gelenek olmuş adeta.. Bu durumda da kimse halkımı "dolaylı vergiler" adı altında soyamaz. İlk önce devlet adamları "vatandaş olmayı" öğrenecek. İmtiyazları reddedecek, ve halkı zenginleştirecek. Ondan sonra bakarız dolaylı vergiye, devlet giderlerine.. Kendileri sefa sürsün, devlet giderleri yüzünden halk sefalet çeksin. Oldu başka ?? Halk devleti besleme raddesini geçti, artık hükümetin sefa sürmesi için sefalet çeker bir hal aldı.. Durum bu iken "ne yapabiliriz" demeyelim..

Yazdıklarımı size karşı yazmışım gibi algılamayın, fikirlerimi belirtiyorum. Ancak sizin düşünce tarzınız da halkı "Atalet" e sürükler.
Buna ihtiyacımız yok, halkımız zaten atalet ile dolmuş taşmış durumda..

anlıyoyorum sizi anlıyorum da kime oy verelim diyorum bende? varmı bildiğiniz bu sorunların üstesinden gelicek bir siyasi oluşum, anlıyorum sizi de boşa anlıyorum yaniii....anamuhalefet lideri gibi konuşuyorsunuz somut ve net bir şey yok, bana bu soruna sandıkta yanıt verelim diyorsanız, bunun açılımını da yapmanız gerekiyor...
mesela yazayım ben son 3 seçimde (referandum yada genel-yerel seçim) akp ye oy verdim...nedenlerini de sayarım...şimdi de akp ye vericem oyumu nedenleri yine belli...
oyumu akp ye vericem derken yada verdim derken tüm herşeyinden memnun olduğum anlamına gelmiyor...
yani bazı sorunlar partiler üstü yaklaşımlar gerektirir...
mesela bir araba alıcaksınız pazarlığa başlıyorsunuz siz pazarlık ettikçe fiyat iniyor 20 ye alıcağınız arabayı bi bakıyorsunuz ki 15 e kadar alabilirsiniz, bunun için pazarlığa devam edip şartları zorlamazmısnız...zorlarsınız, zorlarız, zorlarım....
bu sorun da böyle verginin verisinin vergisini veriyoruz...
ben akp ye oy veriyorum yada siz vermiyorsunuz diye yaklaşımlarımız yada hareketlerimiz aynı olamaz mı? bal gibi olur...
bu dediğim gibi bir proje haline gelirse, mantıklı ve siyasetten uzak bir platform oluşturlursa amacımıza çoookkkk rahat ulaşırız...
benim şahsi fikrim sandıkta hiçbişey yapamazsınız...(yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmediği sürece)

Şimdi bişi diycem ama ne olur yanlış anlaşılmasın . Hani şu soru her seferinde soruluyor ''hangi patiye oy vereceğiz'' neden ? çünki şuan ki parlamenter sistem aklı selim insanlara bu soruyu sorduruyor. biz ne yaparsak yapalım yarın hükümeti oluşturacak gak parti guk parti cuk parti hepsi aynı işi görüyor şimdiye kadarda öle olmadımı ?. Bir hükümete en güzel muhalefet gene kendi seçmeninden gelirse işe yarar eee bunları bizmi seçtik , etrafımdaki her arkadaşım aynı şeyi söylüyo '' ben bunlara oy vermedim'' yahu %50 oydan bahsediyoruz her 2 seçmenden 1 i oyu vermiş ya biz kendimizi kandırıyoruz yada birileri bizle iyi dalga geçiyor. ama inanıyorum ki bu milletin asırlardan gelen bir örfü var Devlete ve Devlet Büyüğüne saygı , Ama bir örfüde var sabreder sabreder ve çok kötü patlar.
Bu gün Vosvoscu kardeşlerimiz akaryakıt protestosu için toplandılar hepsini canı gönülden tebrik ederim . bizde toplanalım bir çatı altında ?????

997799' Alıntı:
ben akp ye oy veriyorum yada siz vermiyorsunuz diye yaklaşımlarımız yada hareketlerimiz aynı olamaz mı? bal gibi olur...
bu dediğim gibi bir proje haline gelirse, mantıklı ve siyasetten uzak bir platform oluşturlursa amacımıza çoookkkk rahat ulaşırız...
benim şahsi fikrim sandıkta hiçbişey yapamazsınız...(yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmediği sürece)

Anamuhalefet lideri gibi konuşmadığımı kendi adıma söyleyebilirim :smiley: yaklaşımlarımız da hareketlerimiz de aynı olabilir, bu konuda birşey demedim, zaten bir kısımda aynı şeyden bahsediyoruz.
Herkes istediği partiye oy verebilir tabiki kimseyi alakadar etmez bu, size şu partiye oy verin diyemem ben.
Son derece de somut ve net olduğumu düşünüyorum. Durumu daha nasıl izah edebilirim ki ?

Son kısımda dediğinize katılıyorum;
Bence de yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmeli, ancak baskıcı ve yasakçı zihniyetlerle yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmez. Var olan siyasi oluşum ve mantaliteler de yasaklanmaya başlanır hatta..
Nitekim 3 bin dava ve 61 "gazeteci" hapishanede..
Nitekim en ufak bir tepkilerinde, seslerini çıkarttıklarında coplarla "terbiye edilen" öğrenciler heryerde,
Nitekim vatandaşa "ananı da al git"ler katlanarak devam etmekte...

Daha diyeceğim birşey yok, teşekkür ederim :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
Anamuhalefet lideri gibi konuşmadığımı kendi adıma söyleyebilirim :smiley: yaklaşımlarımız da hareketlerimiz de aynı olabilir, bu konuda birşey demedim, zaten bir kısımda aynı şeyden bahsediyoruz.
Herkes istediği partiye oy verebilir tabiki kimseyi alakadar etmez bu, size şu partiye oy verin diyemem ben.
Son derece de somut ve net olduğumu düşünüyorum. Durumu daha nasıl izah edebilirim ki ?

Son kısımda dediğinize katılıyorum;
Bence de yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmeli, ancak baskıcı ve yasakçı zihniyetlerle yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmez. Var olan siyasi oluşum ve mantaliteler de yasaklanmaya başlanır hatta..
Nitekim 3 bin dava ve 61 "gazeteci" hapishanede..
Nitekim en ufak bir tepkilerinde, seslerini çıkarttıklarında coplarla "terbiye edilen" öğrenciler heryerde,
Nitekim vatandaşa "ananı da al git"ler katlanarak devam etmekte...

Daha diyeceğim birşey yok, teşekkür ederim :smiley:

yok zaten aslında ben de aynı şeyi söylüyorum...ve aynı şeyi düşünüyoruz...aynı yolda harekeyt etmek istiyoruz...
hangi partiye oy vericeksiniz derken amacım da şuydu, şu an ki seçim sistemleriyle önümüze konandan başka bişey seçemiyeceğimize göre, değişen bişey olmıyacak demek istedim aslında, ben mantığımca kıyaslama yapıyorum ve oy verdiğim partiyi yazıyorum, bunun içinde kendimce gördüğüm sebebler var...daha iyisini gördüğüm anda da çevremide etkileceyek o partiye veririm oyumu, ama şu an ki seçenekler arasında bizim bahsettiğimiz sorunlara çözüm olacak birisi yok...listede de bana göre en mantıklısı akp o kadar..

diğer kısmlarla ilgili
siz yada ben hakim yada savcı olmadoğımıza göre 61 byada 611 gazetecinin apiste olmasına yorum yapmaya hakkımız yok...türkiyede 61 gazetecimi var? bu adamlar suçsuz yere mi içerdeler...biraz araştırın isterseniz...adamlar neler yapmııışşş neleeeerrr...suçu işleyen birinin mesleki durumu bişeyi değiştirmez...
o öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum...senin işin öğrencilik işine bak (dayak yiyen öğrenciye söylüyorum) ben bu güne kadar hiç polisten yada kolluk kuvvetinden dayak yemedim...ben mi malım acaba? hani dayak yiyen kesim genelde entellektüel ve aydın olduğu için yiyolar ya ;) ;) ;D ;D

yani bu işlere şu an benim de dediğim gibi siyasi kurum ve kuruluşları katmadan kendi oluşumlarımızı oluşturmalıyız...

johnplayer' Alıntı:
Şimdi bişi diycem ama ne olur yanlış anlaşılmasın . Hani şu soru her seferinde soruluyor ''hangi patiye oy vereceğiz'' neden ? çünki şuan ki parlamenter sistem aklı selim insanlara bu soruyu sorduruyor. biz ne yaparsak yapalım yarın hükümeti oluşturacak gak parti guk parti cuk parti hepsi aynı işi görüyor şimdiye kadarda öle olmadımı ?. Bir hükümete en güzel muhalefet gene kendi seçmeninden gelirse işe yarar eee bunları bizmi seçtik , etrafımdaki her arkadaşım aynı şeyi söylüyo '' ben bunlara oy vermedim'' yahu %50 oydan bahsediyoruz her 2 seçmenden 1 i oyu vermiş ya biz kendimizi kandırıyoruz yada birileri bizle iyi dalga geçiyor. ama inanıyorum ki bu milletin asırlardan gelen bir örfü var Devlete ve Devlet Büyüğüne saygı , Ama bir örfüde var sabreder sabreder ve çok kötü patlar.
Bu gün Vosvoscu kardeşlerimiz akaryakıt protestosu için toplandılar hepsini canı gönülden tebrik ederim . bizde toplanalım bir çatı altında ?????

Ben AKP ye oy verdim ok ;) aha birini buldunuz...

yukarda bahsettiğim şey olmuş...vosvosçular buluşmuş protesto yapmış, (sizden öğrendim)
hiçbir işe yaramaz...
yarın bizde buluşsak bişey olmaz...
ama vosvosçular, klasikçiler, off-road cular, kamyoncular, taksiciler, minibüsçüler, otobüsçüler, kargocular, modifiye kulupleri, marka kulupleri aynı gün aynı anda bu işi bu protestoyu yaparlarsa bu ses getirir, sesi de geçer aksiyon oluşturur....

tek bir nüans var ortak hareket...anlaşılabilir...uygulanabilir...iyi bir planlama(mesela boğaz köprüsü kapatılmamalı gibi-kimsenin can güvenliği tehlikeye atılmamalı)... vs vs vs

997799' Alıntı:
diğer kısmlarla ilgili
siz yada ben hakim yada savcı olmadoğımıza göre 61 byada 611 gazetecinin apiste olmasına yorum yapmaya hakkımız yok...türkiyede 61 gazetecimi var? bu adamlar suçsuz yere mi içerdeler...biraz araştırın isterseniz...adamlar neler yapmııışşş neleeeerrr...suçu işleyen birinin mesleki durumu bişeyi değiştirmez...
o öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum...senin işin öğrencilik işine bak (dayak yiyen öğrenciye söylüyorum) ben bu güne kadar hiç polisten yada kolluk kuvvetinden dayak yemedim...ben mi malım acaba? hani dayak yiyen kesim genelde entellektüel ve aydın olduğu için yiyolar ya ;) ;) ;D ;D

Şu paragraf ile tartışmayı sonlandırdınız benim için..
İçerde olan emekli generaller ve gazetecilerin mahkum edildiği somut bir ceza varsa lütfen bilgilendirin beni de, neler yaptıkları konusunda.
Tutuklu olarak yargılanacaklar hala inşallah.

"Senin işin şu sen işine bak" ; Okul harçlarından, Yurtların durumundan şikayet eden bir öğrencinin hakettiği şey dayak yemek midir?? bu ancak akp mantığı bir ağızdan çıkabilirdi zaten.. Bugün başbakana bir şikayette bulunsanız korumaları sizi kargatulumba paketleyip karakola götürmüyor mu ? Ona da senin görevin vatandaşlık işine bak mı diyeceğiz ??
Tabiki mal değilsiniz, estafurullah. Ancak halka devletin malıymış gibi davranıldığını göremiyorsunuz..
Entel ve aydın kesimden kastınızı anlıyorum, benim de tasvib etmediğim "ileri demokrat" ya da "duygusal liberal" bir kesim kendileri.. Şu anda sefa sürüyorlar.

Polisten ve de kolluk kuvvetlerinden dayak yiyemezsiniz zaten!! Normal olan bu. Hiçbirinin görevi birini "dövmek" değil.

Aynı şeylerden bahsetsek de bence çok ayrı yerlerdeyiz..
Lütfen unutmayın, birgün herkesin demokrasi ve adalete ihtiyacı olacaktır. Bu yüzden bu kavramların içini boşalttırmamamız lazım.

Teşekkür ediyorum iyi günler.

Arkadaşlar burda mesele parti yada hükümet değil. Bu tip mevzular parti veya hükümetler üstüdür. Çünkü hangi hükümet hangi parti gelirse gelsin gelir elde etmek için kendilerince en kolay yolu seçer. Adam gibi bir vergi sistemi yapıp denetlemek işlerine gelmediği içinde fakir daha fakirleşsin orta gelir düzeyli fakir olsun umursamadan bu şekilde herkesin mecburen tükettiği şeylere vergiler koyarlar. Başa CHP de gelse MHP de gelse bir X partide gelse bu sistemi değiştirmek işine gelmez. Bu sistemi sadece halk isyan ederse mecburen değiştirirler. Bizim arabamız var yakıt zamlarını dert ediyoruz, birde hiç arabası olmayan ama bu yakıt zamları yüzünden yediği içtiği herşeye zam gelen bir kitlede var. Esas madur onlar, biz en azından arabamıza yakıtı koyup kullanıyoruz.

Bu ülkede zaten mesele hep bu, birileri haksız bişeye itiraz eder karşı tarafda derki sen falanca partilisin ondan böyle diyorsun. Bu kısır döngüye bizi soktukları içinde kendi tahtlarında sorunsuz otururlar. Ben CHP liyim ama türbana özgürlük istiyorum mesela, yada avrupa birliğine girmek istemiyorum özelliklede bu şekilde tam teslimiyetle buna benzer bir sürü şeyde AKP ile benzerde düşünebiliyorum ve bunlarıda açıkca söylüyorum. Ama nedense AKP ve taraftarlarında kendileri ve düşman olan diğerleri gibi bir tavır yerleşmiş. AKP ye oy verenler ahlaklı müslüman dürüst kişiler, diğerleri her türlü ahlaksızlığı yapan, alkolik, dinsiz imansız tek derdi AKP ye çamur akmak olan kişilermiş gibi. Yok böyle bişey benim 7 ceddim 5 vakit namaz kılardı ama CHP den başkada partiye oy verilmemiştir Atatürk'ün partisi derdi büyük dedemler. Başkasına oy verilmez derdi. Böyle büyüdük.

Haksıza haksız demek dürüst ve ahlaklı insan olmanın gereğidir. Taraf olunacak bir şey varsa o ne bir partidir nede bir ideoloji, sadece insan olmaya insanca yaşamaya taraf olunmalıdır. AKP hükümeti'nin yaptığı ve yapmadığı hiçbirşey için bahanesi yoktur. Bu ülkede en değişmez şeyleri bile değiştirebilmiş, bu siyasi gücü elde etmişlerdir. Seçilmeden önce milletvekili dokunulmazlığını kaldırıcaz diye seçim meydanlarında gezenler, şimdi o dokunulmazlıkları ve milletvekili saltanatını kat kat geliştirdiler. Ve bir AKP lide çıkıp bu ve benzeri konularda haksızsınız siz kardeşim demedi. O zaman bana demokrasi bilinçli seçmen vs vs masalları anlatmayın.

Üst kimlik sıralamasında sıkıntımız var
Önce insan, sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sonra Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, sonra .....

Siyasilerin işi bu sıralamayı çorba edip çıkar sağlamak....

Sentinel' Alıntı:
Üst kimlik sıralamasında sıkıntımız var
Önce insan, sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sonra Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, sonra .....

Siyasilerin işi bu sıralamayı çorba edip çıkar sağlamak....

Aynen dediğiniz gibi, oysa sıralamada 3-5 sırada gelen şeyleri ilk sıraya çekerek ülkeyi karıştırıyorlar ve toplum hiçbir konuda birlik olamıyor, Dış ülkelerinde iç yönetiminde bu işine geliyor. Ben CHP ye oy veren bir Türk olarak AKP ye oy veren bir Kürt ile aynı şeyi isteyip savunamazmıyım ortak payda insanlık ve insanca yaşamak oldukdan sonra.

Hangi ırk yada partili daha insanca yaşayayım, karnımı daha iyi doyurayım , çocuklarım daha mutlu büyüsün ortak paydasında hemfikir olmazki.

Protesto etmek bir haktır. "Bundan sonuç çıkmaz " diyerek sessiz kalmak bence sonuca razı olmaktır.Gittikçe o yöne dogru "kabullenme, razı olma" gitmeye üzülüyorum.

Her yapılan bu tür protesto hareketler bir yerleri durup düşünmeye,kulak vermeye,yada kulak asmayıp bildigini okumaya iter.Tek başına iktidar olmak istedigini yapmaya muktedir demektir.Kooalisyon hükümeti degil ki bu.Eger şu ana kadar bu yönde ufak bir girişim bile yapmayıp dünyada petrol fiyatları düşşsede ,yükselsede bildigini yapmak mazeret götürmez . buna razı olmak yada daha iyisi varmı ki demeyi anlayamıyorum bende.

Onur bey ve Kürşat beye katılıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR