fastjunkie' Alıntı:Kendi sorunuzun cevabını mesajınızın son kısmında vermişsiniz zaten..
Toplumsal bilinci ve dayanışmayı sağlamak için, yanlış olan şeyleri insanların görmesini sağlamak için bazen kral çıplak denmelidir..
"Sandık", yani "oy" ise demokrasinin en güçlü silahıdır. Bir vatandaşın yapabileceği en kolay ve etkili çözümdür. Lakin gelin görün ki, yukarıda bahsettiğim toplumsal bilinç ve dayanışmanın, daha da kötüsü insanların olayları araştırıp, tartmaması, doğruya ulaşamaması (hadi cahillik demiyorum) bizim milletimizde olmayan bir özellik..
AKP hükümeti için konuşmuyorum ;
Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, dolaylı vergilerin bu ülke için kaçınılmaz olması, tamam parti üstü bir olaydır. Ancak hükümet üstü bir olay değildir. Bir memlekette hükümeti aşan bir olay varsa, o hükümet zaten hükümet değildir..
7 düveli zengin edip kendi halkının fakirleşmesine, hayat standartının düşmesine ses çıkarmayan bunu güzelce kullanan hükümet zaten hükümet değildir..
Devlet, halkın başında hizmet ve refah için vardır. Almanya devlet adamları bile meclise metro ile gidip gelirken, bizim devlet adamlarımız binlerce son model mercedesleri "makam aracı" diye aldırıyor..(tekrar belirteyim tüm hükümetler için konuşuyorum) .
"Müsriflik ve gösteriş" bizim devlet yönetiminde bir gelenek olmuş adeta.. Bu durumda da kimse halkımı "dolaylı vergiler" adı altında soyamaz. İlk önce devlet adamları "vatandaş olmayı" öğrenecek. İmtiyazları reddedecek, ve halkı zenginleştirecek. Ondan sonra bakarız dolaylı vergiye, devlet giderlerine.. Kendileri sefa sürsün, devlet giderleri yüzünden halk sefalet çeksin. Oldu başka ?? Halk devleti besleme raddesini geçti, artık hükümetin sefa sürmesi için sefalet çeker bir hal aldı.. Durum bu iken "ne yapabiliriz" demeyelim..
Yazdıklarımı size karşı yazmışım gibi algılamayın, fikirlerimi belirtiyorum. Ancak sizin düşünce tarzınız da halkı "Atalet" e sürükler.
Buna ihtiyacımız yok, halkımız zaten atalet ile dolmuş taşmış durumda..
997799' Alıntı:ben akp ye oy veriyorum yada siz vermiyorsunuz diye yaklaşımlarımız yada hareketlerimiz aynı olamaz mı? bal gibi olur...
bu dediğim gibi bir proje haline gelirse, mantıklı ve siyasetten uzak bir platform oluşturlursa amacımıza çoookkkk rahat ulaşırız...
benim şahsi fikrim sandıkta hiçbişey yapamazsınız...(yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmediği sürece)
yavuz-çelikel' Alıntı:Onur bey , yazdılarınızın bende arkasındayım.
gezmen' Alıntı:Onur Beyi, tümümüzün okuması dileğiyle, bu nesnel değerlendirmesi için kutlarım!..
Cavid Sezen
fastjunkie' Alıntı:Anamuhalefet lideri gibi konuşmadığımı kendi adıma söyleyebilirimyaklaşımlarımız da hareketlerimiz de aynı olabilir, bu konuda birşey demedim, zaten bir kısımda aynı şeyden bahsediyoruz.
Herkes istediği partiye oy verebilir tabiki kimseyi alakadar etmez bu, size şu partiye oy verin diyemem ben.
Son derece de somut ve net olduğumu düşünüyorum. Durumu daha nasıl izah edebilirim ki ?
Son kısımda dediğinize katılıyorum;
Bence de yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmeli, ancak baskıcı ve yasakçı zihniyetlerle yeni bir siyasi oluşum ve mantalite gelmez. Var olan siyasi oluşum ve mantaliteler de yasaklanmaya başlanır hatta..
Nitekim 3 bin dava ve 61 "gazeteci" hapishanede..
Nitekim en ufak bir tepkilerinde, seslerini çıkarttıklarında coplarla "terbiye edilen" öğrenciler heryerde,
Nitekim vatandaşa "ananı da al git"ler katlanarak devam etmekte...
Daha diyeceğim birşey yok, teşekkür ederim![]()
johnplayer' Alıntı:Şimdi bişi diycem ama ne olur yanlış anlaşılmasın . Hani şu soru her seferinde soruluyor ''hangi patiye oy vereceğiz'' neden ? çünki şuan ki parlamenter sistem aklı selim insanlara bu soruyu sorduruyor. biz ne yaparsak yapalım yarın hükümeti oluşturacak gak parti guk parti cuk parti hepsi aynı işi görüyor şimdiye kadarda öle olmadımı ?. Bir hükümete en güzel muhalefet gene kendi seçmeninden gelirse işe yarar eee bunları bizmi seçtik , etrafımdaki her arkadaşım aynı şeyi söylüyo '' ben bunlara oy vermedim'' yahu %50 oydan bahsediyoruz her 2 seçmenden 1 i oyu vermiş ya biz kendimizi kandırıyoruz yada birileri bizle iyi dalga geçiyor. ama inanıyorum ki bu milletin asırlardan gelen bir örfü var Devlete ve Devlet Büyüğüne saygı , Ama bir örfüde var sabreder sabreder ve çok kötü patlar.
Bu gün Vosvoscu kardeşlerimiz akaryakıt protestosu için toplandılar hepsini canı gönülden tebrik ederim . bizde toplanalım bir çatı altında ?????
997799' Alıntı:diğer kısmlarla ilgili
siz yada ben hakim yada savcı olmadoğımıza göre 61 byada 611 gazetecinin apiste olmasına yorum yapmaya hakkımız yok...türkiyede 61 gazetecimi var? bu adamlar suçsuz yere mi içerdeler...biraz araştırın isterseniz...adamlar neler yapmııışşş neleeeerrr...suçu işleyen birinin mesleki durumu bişeyi değiştirmez...
o öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum...senin işin öğrencilik işine bak (dayak yiyen öğrenciye söylüyorum) ben bu güne kadar hiç polisten yada kolluk kuvvetinden dayak yemedim...ben mi malım acaba? hani dayak yiyen kesim genelde entellektüel ve aydın olduğu için yiyolar ya![]()
;D ;D
Sentinel' Alıntı:Üst kimlik sıralamasında sıkıntımız var
Önce insan, sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sonra Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, sonra .....
Siyasilerin işi bu sıralamayı çorba edip çıkar sağlamak....