Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,417

Etiketler
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

daha önce başka bir foruma yazdığım şeyler,i buraya tekrar yazıyorum tarih 10 ocak 2010

bu ülkede burda yazanların hiçbiri bireysellikten öteye geçmez sonunda ne olur derseniz göz altına alınırsınız temiz sicilinize kara sürerler...

akaryakıt almayıp yaşamayı denemek gerçekten güzel bir senaryo zaten borçla aldığımız bankalara faiz ödediğimiz gözümüzden esirgediğimiz araçlarımızın deposuna yakıt koymama ona binmeme fikri gerçeken taktir edilecek bir konu...

hatta elektrik doğalgaz ve su içinde aynı şeyleri yapmalıyız diye düşünüyorum ... cep telefonlarımızı hiç şarj etmeyelim hatta hiç kullanmayalım ev telefonlarımızı mors alfabesine çevirelim...

arkladaşlar bu bir oyun haline geldi strtejik halka baskı düzenidir bu vatandaşın devletinden milletinden soğutulmasıdır...
ırak a amerikan eskerleri girdiğinde ıraklıları halay çekerlerken gördük sebep saddamın rejiminden bezen ırak halkının bir an önce saddam hüseyinden kurtulma isteği idi...

ülkemiz insanının üzerindeki baskı vatandaşı birbirinden soğutuyor git gide guruplaşma ve çatışmaya fikir ayrılıkları ve insanların etnik kökenleri sürekli ileri sürülerek halkımıza oynanan bir oyun var...

ben bir akaryakıt bayisiyim...
bizim çektiğimiz çileyi bilen bilir vatandaşın gözünde öcü olduk bizlerin üzerinden oynanan bu oyun bırakın can sıkmayı ekmeğimizden işimizden soğuduk şuan bulunduğum ilçede 5 akaryakıt istasyonu var 3 tanesinde akaryakıt yok ikisinde var...
pompadan sattığımız fiyata geri alamıyoruz zam gelmeden önce mal alırsak sermayeyi koruyoruz zama yakalanırsak zamdan önce sattığımız zarar fiyat düşerse depon doluysa sermayeden zarar sabit bir fiyat yok en az 3 aylık ayarlamalara gidilse ekmek yediğimizi bilecez ama nafile it oyunu oldu hergün yeni bir düzenleme yeni bir sıkıntı...
mesela kırsal motorin satılmayacak dendi bir gecede depomuzda kırsal motorin var nolacak diyoruz yetkililere satmayacaksınız euro dizel satacaksınız diyolar peki bu zararı kim karşılayacak ses yok
sonra bazı bayiler satışa devam ettiler 2 gün sonra satış serbestlendi bu arada mal satan o bayilere 60 bin tl ceza kesildi ...

her gelen pompaya bakar küfür eder oldu pompacılarımızın ruh hali bozuldu sanki bizim elemanlara küfrediyo vatandaş...

herşeyi geçtim bütceyi hazırlayan bir hükümet nasıl olurda trafik cezalarından gelecek geliri bütceye koyar ...
bu vatandaş hata yapmıyacak yapmasada cezayı kesecek bişeler buluruz anlamına gelir böyle bir yönetim tarzı olamaz ...

şimdi devleti eline almış bir tek hükümet var karşımızda herşeyi çok iyiye götürebileceği gibi herşeyi berbat edebilecek bir pozisyonda...
rusyada putinin yaptıklarını az çok hepimiz biliyoruz yönetimin idarenin neler yapabileceği örneğiyle yanımızda duruyor giden gelen arkadaşlarınıza bir sorun değişim nasıl olurmuş...

bizilerin bireysel olarak yapacağı bir iş deil önce sivil toplum kuruluşlarının bu işi masaya yatırması gerekli ama işte aması var...
bu ülkede sivil toplum kuruluşları görevini yapmıyor neden?
bu ülkede medya görevini yapmıyor neden?
bu ülkede muhalefet görev yapmıyor neden?

seçilmişleri seçen bir toplum olduğumuz için enbüyük neden bu daha sonrasında ise sivil toplum kuruluşlarındaki karnı büyük kelli fellilerin midelerini doldurmak için yaptıkları yolsuzluklardır... yolsuzluk yapmayanda koltuk sevdasından vaz geçemediğindendir...
devlet bu yolsuzlukların üzerine giderse bu yöneticiler çanaklarındaki yaldan olurlar... devletin böle bişey yapması için hükümetin bu işin üzerinde durması gerekir tek partili bir hükümet güç demektir ki sivil toplum kuruluşlarının başındakiler bu gücü bildikleri için şuan kimseden ses çıkmamaktadır etliye sütlüye karışılmamaktadır...
hükümet derki bakın bize destek deilde köstek olursanız şu dosyayı önce yandaş medyama veririm sonra yandaş olmayanlarıda zorlarım sonunda devleti üzerinize salarım yok ederim sizi diyor bize destek olun yada ses çıkarmayınki bizde şimdilik sizlere dokunmayalım diyor...olay budur...

medya neden görev yapmıyor medyanın patronları olduğu için...
medya patronlarının çıkarları için sahip oldukları medya kuruluşları çarpık haber görmezden gelme spekülasyon yaratma hükümet ne isterse onun isteği doğrultusunda hareket etme..
gerekirse hükümet hakkında hükümetle işbirliği yaparak karalama kampanyası açma halkın bölünmesine yol açma guruplaşmayı etnik kökeni bilinç altımıza yerleştirme...
bunları neden yapıyor çünki gücü var bu gücü nasıl kazandı kimbilir nasıl?
peki tek partili hükümet bunun üzerine devleti salar ve araştırırsa ne olur haydan gelen huya gider olur bir anda yalan olan cem uzan gibi...vs vs...

bu ülkede muhalefet neden görevni yapmıyor..
başbakan gibi karşılanan parti başkanları olduğu için hatta cumhurbaşkanından bile parti mesuplarınca daha büyük görüldükleri için saltanatı sefa sürdükleri için ülke yönetmek gibi bir niyetleri olmadığı için ezeli muhalefet olup sefamızı sürelim politikaları için...
ülke yönetmeyi göze alamadıkları için...
yönettiklerinde başarısız oldukları için...
yada hiç yönetemedikleri için...
şimdi arkadaşlar deniz üzerinde yüzen bir gemideyiz araçlarımızla beraber karşıya geçiyoruz gemi su alıyor biz toplanmışız kontak kapatıp grev yapalım diye sohbet ediyoruz...
sizce kimin umrunda biz bunları düsünürken gemiinin hasarı dahada büyüyor daha fazla su alıyor hiç birimiz uyanmıyoruz hala kendi aramızda maddi düşünceler içindeyizzzz..

doğuda evladını yitiren analara soralım benzin kaç kuruş diye yada bacağı olmayan gözü görmeyen kolları kopmuş gazilerimize soralım nederler bize düşünün bakalım...

türkiye şöförler federasyonu adında bir federasyon var ne iş yapar hiç merak ettinizmi araştırdınızmı nekadar üyesi var kimler üye..
yöneticileri ne dir kimdir kaçsenedir aynı kişi başkan olmuş nerden gelmiş? sordunuzmu...

ben size olayı şöyle bitiriyim...

türkiye şöförler federasyonu kendine bağlı olan ticari sektöre 1 saat kontak kapatın derse bu ülkede hayat durur ... bırakın haftaları ayları ... bir saat yeterli ama yukarda bahsettiğim konular yokmu... belimizi kıran işte onlar...
herkese saygılar hatam varsa düzeltirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

@murat067

sanırım sizin daha öncede üst konuda yazdığınız bir mesajınız vardı. Konu içeriğini tam olarak bilmediğimiz zamanlarda sizlerin kar marjlarını düşürerek fiyatlar geriye çekilmişti ve o zaman hükümeti ben bile "vay be iyi oldu" gibi bir laf söylemiştim ama 1 hafta olmadı ki sizden aldığı kar marjını ötv olarak bizlerden geri aldı ve o zaman anyayı konyayı anladık. sizi ve diğer akaryakıt bayiilerini de yanımızda görmek isteriz. Sonuçta bu durumdan müzdarip sadece kullanan değil satan kuruluşlar da.

syn opeht
kendimce doğru olan neyse çarpıtmadan yazıyorum birileri bişeyleri görsün bilsin en azından haberi olsun diye...
ozamanki durumda aynı senaryoydu bayiler istasyon kapatacak lafları vardı malesef herkes bildiği gibi bildiğiyoldan satışına devam etti hatta bizim temsil eden puiş sendikası bile sesini çıkarmadı çıkaramadı yani gülmeden edemiyorum ....

beni korkutan zamlar yada hayat pahalılığı deil huzur yok kimsede...
bir aile düşünün evde herşey var para var bolluk var ama aile hayatı yok huzur yok kardeş kardeşe düşman olmuş..
daha önce çoğu yerde yazdım türk halkı yokluktan gelmiştir ama örfünü adetini ananesini saygısını sevgisini dinini ahlakını imanını hiç yitirmemiş 1 parça ekmekle bir bölük asker karnını doyurmuş ama allah allah diyerek canını vermekten hiçbirzaman korkmamıştır...

eskiler anlatıyor çok deil 50 sene önce köylerimizde elbise diye dikilecek bez bile yoktu derler ...

az önce haberlerde izledim derviş günday yani yukarda bahsettiğim zatı muhteremi yumruklamışlar nekadar geç kaldılar bunun için kene gibi senelerce türk söförünün şahdamarını emdi...

ben gene bir örnek vericem uzun bir yoldasınız saat öğlen olmuş acıkmışsınız derken bi bakıyosunuz otobandan önce son lokanta diye aman diyosunuz karnımı doyurayım bunun yolda kalması var arızası belası var giriyosunuz lokantaya garson geliyo abi ne istersin ne yapalım diyo ...
menüye bakıyosunuz menüde 5-6 çeşit yemek var mesela adana tavuk şiş kuşbaşı pilav kurufasulye sizin canınız haşlama istiyo ama yok neyse diyosunuz bana bir kuru bir pilav...
garson alıp geliyo yiyosunuz yemeği sonra yolda başlıyo gaz yuapmaya... :D
şimdi soruyorum size kuru ve pilavı sizmi seçtiniz yoksa o lokantanın ustasımı?

ülkemiz siyasetine bakın hep önümüzde bir menü var 6 çeşit parti seçin diyolar seçiyoruz peki usta kim???
bu menüyü hazırlayan kim önemli olan bunu bilmek bunu bilirseniz sorun yok...
bütün yemekler aynı şeye hizmet ediyo tıpkı siyasiler gibi karın tokluğuna yiyoruz ama kimin cebini nasıl doldurduklarına bakın???
tekrardan saygılarımla....

arkadaşlar devletimizin halkını nasıl soyduğunun en basit açıklaması şudur....

satın alınan malın depo çıkış birim fiyatı + ötv x kdv yani nedemek aldığımız benzinin depo çıkış fiyatı 1tl +1tl ötv alınıyor =2 tl x %18kdv 0.360krş =2.36 krş şirket ve bayi karı ekleniyor devlet diyor senin aldığın fatura tutarıyla sattığın arasında ay içinde toplam nekadar fark var diyelim 1000 tl diyo gel bakim sen bu elde ettiğin karın kdv sini ver sonra dön gelir vergisi ver... diyosun kazanmadım satmadım kış yollar kapalı kar etmedim diyo senin bir hayat sıtandardın var onun için hayat sıtandardına göre vergi verecekzsin...
dolaylı her yoldan devletimizin kasasına para akıyor...

yani ötv ninde kdv si alınmakta bu nedemektir?

verginin vergisini alan bir devlet ne anlama gelir tükettiğimiz herşeyde olay bu doğalgaz elektrik mağdeni yağ ekmek su giyim ilaç ötv olan herşey...

eylem yapmak sonuç getirsede kovanın dibi delinmiş su akıtıyor yukardan nekadar koyarsanız koyun dolmayacaktır devletimizin kasasının durumu bu haldedir...

önemli olan kovadaki deliği tıkattırabilmemizdir sonrası çok kolay kovanın dolması için musluktan suyun yada dier anlamda verginin akması deil damlaması yeterli olacaktır....

tekrar yazıyorum eyleme katılan sayısına bakarlar önce devlet yetkilileri ...

sonra dönerler eyleminyapıldığı dönemde satılan araç sayısına bakarlar...

derler bu yol doğru yol durmak yok yola devam

Eritre sizinle gurur duyuyor

Vay efendim neymiş, dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyormuşuz.

*

Kuyruklu yalan bu!

*

Eritre var.

Benzin fiyatı bizimle aynı.

*

Afrika’da Eritre.

İleri demokrasi ülkesidir.

İktidar partisinin adından belli:

“Adalet ve Demokrasi Partisi...”

Başka parti yok zaten.

Tek parti yönetiyor.

1995’te çok partili seçim yapacaktı.

Seçimi iptal ettiler.

2001’e ertelediler.

2001’de bütün gazeteler kapatıldı.

Hükümeti eleştirenler tutuklandı.

Parti kuranlar içeri tıkıldı.

Güya milletvekilleri var.

Cumhurbaşkanı da.

Vekilleri cumhurbaşkanı seçiyor!

Kendin pişir kendin ye yani.

Bildiğin, kabile devleti.

Ortalama çocuk sayısı, 6.

Resmi dili yok.

Herkes kafasına göre konuşuyor.

Vize sorunu da yok.

Çünkü, ülkeden çıkmak yasak.

Halkı çok mutlu.

Futbol milli takımı geçen sene Kenya’da düzenlenen turnuvaya gitti, takımı geri getiren uçaktan sadece teknik direktör indi, futbolcuların alayı kaçtı.

Bizi çok seviyorlar.

Sırf son üç ay içinde bin küsur Eritreli, Türkiye üzerinden kamyon kasalarında Avrupa’ya kaçarken enselendi.

Orada elçiliğimiz yok.

Onların da burda yok.

Ama, ortak paydamız çok.

El Beşir mesela...

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından görüldüğü yerde tutuklanması için aranan Sudanlı soykırımcı, bi bize gelebiliyor, bi de Eritre’ye... Bi tek bu iki ülkede tutuklanmıyor.

*

Evet, bizim benzin fiyatı yeryüzündeki 193 ülkeden daha pahalı olabilir. Ama, eğriye eğri, doğruya doğru... Eritre gibi ileri demokrasi ülkesiyle kafa kafaya olması az şey midir?
NOT: Yalakalık da zor zanaatmış hakikaten; tecrübe istiyor, kıvraklık istiyor, el çabukluğu istiyor... Bakın, kırk yılda bir hükümetimizi pohpohlayayım dedim, yetiştiremedim iyi mi! Ben yazıyı bitirip noktayı koyana kadar, 9 kuruş daha geçirdiler, Eritre’yi de solladık.

10 Mart 2011 yılmaz özdil

sahin05' Alıntı:

*

Kuyruklu yalan bu!

*

Eritre var.

*

Afrika�da Eritre.

�Adalet ve Demokrasi Partisi...�

Başka parti yok zaten.

Tek parti yönetiyor.

1995�te çok partili seçim yapacaktı.

Seçimi iptal ettiler.

2001�e ertelediler.

2001�de bütün gazeteler kapatıldı.

Cumhurbaşkanı da.

Resmi dili yok.

Vize sorunu da yok.

Halkı çok mutlu.

Futbol milli takımı geçen sene Kenya�da düzenlenen turnuvaya gitti, takımı geri getiren uçaktan sadece teknik direktör indi, futbolcuların alayı kaçtı.

Bizi çok seviyorlar.

Sırf son üç ay içinde bin küsur Eritreli, Türkiye üzerinden kamyon kasalarında Avrupa�ya kaçarken enselendi.

Orada elçiliğimiz yok.

Onların da burda yok.

Ama, ortak paydamız çok.

El Beşir mesela...

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından görüldüğü yerde tutuklanması için aranan Sudanlı soykırımcı, bi bize gelebiliyor, bi de Eritre�ye... Bi tek bu iki ülkede tutuklanmıyor.

*

Evet, bizim benzin fiyatı yeryüzündeki 193 ülkeden daha pahalı olabilir. Ama, eğriye eğri, doğruya doğru... Eritre gibi ileri demokrasi ülkesiyle kafa kafaya olması az şey midir?
NOT: Yalakalık da zor zanaatmış hakikaten; tecrübe istiyor, kıvraklık istiyor, el çabukluğu istiyor... Bakın, kırk yılda bir hükümetimizi pohpohlayayım dedim, yetiştiremedim iyi mi! Ben yazıyı bitirip noktayı koyana kadar, 9 kuruş daha geçirdiler, Eritre�yi de solladık.

çok iyi yaa :smiley:

sahin05' Alıntı:

*

Kuyruklu yalan bu!

*

Eritre var.

*

Afrika�da Eritre.

�Adalet ve Demokrasi Partisi...�

Başka parti yok zaten.

Tek parti yönetiyor.

1995�te çok partili seçim yapacaktı.

Seçimi iptal ettiler.

2001�e ertelediler.

2001�de bütün gazeteler kapatıldı.

Cumhurbaşkanı da.

Resmi dili yok.

Vize sorunu da yok.

Halkı çok mutlu.

Futbol milli takımı geçen sene Kenya�da düzenlenen turnuvaya gitti, takımı geri getiren uçaktan sadece teknik direktör indi, futbolcuların alayı kaçtı.

Bizi çok seviyorlar.

Sırf son üç ay içinde bin küsur Eritreli, Türkiye üzerinden kamyon kasalarında Avrupa�ya kaçarken enselendi.

Orada elçiliğimiz yok.

Onların da burda yok.

Ama, ortak paydamız çok.

El Beşir mesela...

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından görüldüğü yerde tutuklanması için aranan Sudanlı soykırımcı, bi bize gelebiliyor, bi de Eritre�ye... Bi tek bu iki ülkede tutuklanmıyor.

*

NOT: Yalakalık da zor zanaatmış hakikaten; tecrübe istiyor, kıvraklık istiyor, el çabukluğu istiyor... Bakın, kırk yılda bir hükümetimizi pohpohlayayım dedim, yetiştiremedim iyi mi! Ben yazıyı bitirip noktayı koyana kadar, 9 kuruş daha geçirdiler, Eritre�yi de solladık.

:D :D :D :D

sahin05' Alıntı:

*

Kuyruklu yalan bu!

*

Eritre var.

*

Afrika’da Eritre.

“Adalet ve Demokrasi Partisi...”

Başka parti yok zaten.

Tek parti yönetiyor.

1995’te çok partili seçim yapacaktı.

Seçimi iptal ettiler.

2001’e ertelediler.

2001’de bütün gazeteler kapatıldı.

Cumhurbaşkanı da.

Resmi dili yok.

Vize sorunu da yok.

Halkı çok mutlu.

Futbol milli takımı geçen sene Kenya’da düzenlenen turnuvaya gitti, takımı geri getiren uçaktan sadece teknik direktör indi, futbolcuların alayı kaçtı.

Bizi çok seviyorlar.

Sırf son üç ay içinde bin küsur Eritreli, Türkiye üzerinden kamyon kasalarında Avrupa’ya kaçarken enselendi.

Orada elçiliğimiz yok.

Onların da burda yok.

Ama, ortak paydamız çok.

El Beşir mesela...

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından görüldüğü yerde tutuklanması için aranan Sudanlı soykırımcı, bi bize gelebiliyor, bi de Eritre’ye... Bi tek bu iki ülkede tutuklanmıyor.

*

NOT: Yalakalık da zor zanaatmış hakikaten; tecrübe istiyor, kıvraklık istiyor, el çabukluğu istiyor... Bakın, kırk yılda bir hükümetimizi pohpohlayayım dedim, yetiştiremedim iyi mi! Ben yazıyı bitirip noktayı koyana kadar, 9 kuruş daha geçirdiler, Eritre’yi de solladık.

:-\ :-\ :-\ :-\ :smiley:

yaw gülmekten ölecektim bu ne biçim bir anlatış tarzı ,çok iyiydi, meğer ne kadar dertliymişiz bende içimi dökecem şimdi ama içeri alırlar diye korkuyorum, sizde korkun biraz ağırdan gidin çok yanarsınız :D :D :D :D

Ahali yazdıkca .ha bire fiyatlar iniyor.Vay be ne etkiliymişiz be abiii.

Geçen sene Prof. Dr. Orhan Kural'ı bizim üniversiteye konferans için davet etmiştik. Tabi davet eden biz olunca severek rehberlik de ettik. Hoca bir geldi ki yorgunluktan perişan, kuvvetli bir yemek yedirelim dedik hoca vejeteryan (hele bir de Antakya gibi et yemeğinden gayrının besin muamelesi görmediği bir yerde), hocam ne bu yorgunluk dedik Eritreden geliyorum dedi :smiley:
o zaman haberim oldu Eritre diye bir ülkeden ve hocanın konferansına katılan kapkara gözlü minik çocukların yaşadığı yerden

tabi nereden bilirdik benzine bizden daha fazla ödediklerini
:smiley:

Arkadaşlar , hırsızlar şimdide 10 numara yağa dadanmışlar.
Tenekeler eksik çıkıyor enaz 2 litre civarında , çaktırmadan zam yapmışlar.Hani fırıncılar ekmeğin gramajını düşürürlerya paraya denk getirebilmek için herhalde YAĞCILARDA öyle yaptılar.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Arkadaşlar , hırsızlar şimdide 10 numara yağa dadanmışlar.
Tenekeler eksik çıkıyor enaz 2 litre civarında ,

Benim bildiğim, ki yanlışsa düzeltin; 10 numara yağ tenekeleri 18 lt değil, genelde 16 lt. Bir de 2 lt eksik çıkıyorsa, kaymaklı ekmek kadayıfı....

Cavid Sezen

Evet hocam bugün saat 10.30 sıralarında şehirler arası terminalde otobüs sahibi vede sürücüsü bir arkadaşımla bu konuyu konuştuk o sırada muavin 10 numara yağ koyuyordu nasıl memnun musun diye sordum iyide 16 litre diye alıyoruz yaklaşık 2 litre eksik çıkıyor dedi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR