Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,581
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

Sadece ben 2001 model 2500cc aracımla devlete 1200 lira yıllık vergi veriyorum bundan hanginiz kaçabiliyorsunuz ! basit usul vergi mükellefiyim maliyeden gelen EMİR herkez en düşük 430 lira yıllık vergi verecek bundan hanginiz kaçabilirsiniz !, cep telefonu ile 12 liralık görüşme 37 lira fatura aradaki 25 lira nereye gitti bırakın akar yakıtı bizler hafta sonu offroad yapacaz yakıt pahalı diyoruz ya kamyoncu dolmuşcu taksici ne yapacak kamyoncu dolmuşcu artık mazot almıyor gerçi yağ yakıyor satışı yasak olan ama her benzinlikte mazot yerine yağ bulunur diye tabelası olan ama kimsenin bişey diyemediği yağ satışı arkasında kim var merak ediyorum
Yakıt bu kadar pahalı iken bile yollarda araç dolu bakıyorsunuz hepsinin içinde birer kişi bana kalırsa yeterince pahalı değil

Etiketler

Yahu yapmayalım şimdi Avrupa vergi sistemi de nerden çıktı, bu mudur? şuanki vergi sisteminin beyaz tarafı , ne ABD nede Avrupa vergi sistemlerinde olupda bizde olmayan şey oranlar değil, VERGİ ADALETİ. Konuyu ben açtım en azından birazcık hakkım vardır diye düşünüyorum bu nedenle sizlerden bir istirhamım olacak,lütfen konumuza dönelim.
TEŞEKKÜRLER.

Konuya dönebilmemiz için Akaryakıt istasyonlarından hariç bir yakıt icat etmemiz gerekir başka türlü bu iş hallolmaz arkadaşlar boşuna yorulmayın ,birisi suyla çalışan araç yapmıştı ne oldu o iş , böyle şeyler üzerinde çalışanlarda ortadan kayboluyor ... :-[

997799' Alıntı:
yani bir şekilde 3-5-7-10 gün her neyse...şu yakıtları almamamız gerekli,,,hedef bu buna göre proje lazım..
ilk sefer de 1 gün tüm taşıtlar ve 3-5-7- neyse tüm özel taşıtlar...

olmadı mı...

3 gün tüm taşıtlar 5-7-10 gün özel taşıtlar...

mecbur kalacalar...şirketler, hükümetin vergi oranı...

amaç, amaç, amaç
amaç yakıt fiyatını makul seviyeye çekmek se bu nasıl olur ona göre yol çizmek gerek...başka mantık yok...almazsan düşeeerrrrrr...alırsan yükseliiiirrrrr

Bu fikir iyi gibi ama işe gidebilmem için aracım şart iş olmazsa geçinemem nasıl olacak bu benzincide eniştem başka yerden yakıt aldım diye darılır ??? ??? ???

arkadaşlar bu zamları farklı bir yönden protesto edelim dicem ; mesela araçları kullanmama gibi ama hiç birimiz buna uyamıyacağız.
işte hükümetlerin elinin en güçlü olduğu nokta .
e başka türlü edelim o halde mesela sokaklara dökülelim tüm milletçe o da mümkün dil çünkü bizde o dayanışma ve güven yok hemen halkın içinden birileri çıkıp aman bunlar hükümet düşmanı diyiverirler ve sana kimse katılmaz.
gelde bu millet için bu millet ile bişeyler yapmaya çalış... çok zor dostlar çok zor...
Allah yardımcımız olsun...

Arkadaşlar bizler öyle bir yapıya sahip kişilerizki hiç bir şekilde bir araya gelmeyiz getirilmeyiz.Bakın enson ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINDA bir araya geldik (gerçi yarısı savaştan kaçtı veya düşmanla işbirliğiyaptı).O nedenle biz kesinlikle bir araya gelip birşey yapamayız.
Hep anlaşalıp aynı isimli istasyonu tecih edelim veya 2 ay kontak kapatalım.Bakalım kaç kişi katılır.
Kalın sağlıcakla.

ben her protestoya varım yeterki organize olalım

Ben zaten hafta içi araç kullanmıyorum. Bu iş protesto etmekse ben bir yıldır protesto ediyorum zaten kim duyuyor? Hiç kimse !!!!

Ekonomide temel bir kural vardır, bir şeye haddinden fazla vergi, harç pul zam uygularsanız birileri çıkar daha kalitesizini size el altından ucuza satmaya başlar. Bunun adı kaçak satıştır. Bizim ülke protesto etmek yerine kaçak mal kullanmayı tercih etmiştir. Bir zamanlar margarin, mutfak tüpü karneyle satılırken karaborsacı/stokçu zengin olmuştu. Vergiler aşırı yükseldiğindeyse bugün olduğu gibi kaçakçı zengin olmuştur.

Şu an yaşanan durum budur. Servis şöförleri, nakliyeciler ne yapıyor sanıyorsunuz. Pek çok kişi ne idüğü belirsiz mazotu-benzini kaçak olarak alıp kullanıyor. Kâr ettiğini sanan nakliyeci kardeş aracını tehlikeye atarken kaçakçı fırsattan istifade edip zengin oluyor. Bence en büyük protesto budur.

Yahu ben politikaya mı atılsam nedir bu yazılar ::smiley:

Aynen katılıyorum.
Dökecen içini, yazacan parçalayacan o kadar :D
:D :D :D
Yoksa eylemle falan olacak işler değil bunlar :D

ilkakdeniz' Alıntı:
Halk için Devlet mi? yoksa Devlet için Halk mı?
karar veremedik henüz...

Gönül ister ki: Halk için Devlet ama bizim ülkemizde tersten işliyor, yani : '' Devlet için Halk''
Maalesef böyle. Tüm mevcut olaylar da bunu gösteriyor.

Ülkemizde; her hükümet, Devlet'in harcamalarını, gelir-gider durumunu kontrol edemediği ( kontrol etmek işine gelmediği için ), her vatandaşından eşit vergi alamadığı ve sadece kayıtlı vatandaştan gerekli şişirilmiş vergisini aldığı için: kayıt dışı olan, bu ülkede yaşayan herkesin kullanmak zorunda olduğu, '' Temel Tüketim Maddeleri''ne, ihtiyacı doğrultusunda sürekli olarak zam uygulamaktadır. Bu uygulama şunu sağlar:
Kendi hükümetini kurarken, bir önceki hükümetin kucağına bıraktığı yanan enflasyonun daha da büyümesini çaktırmamak için kayıtlı - kayıt dışı herkesten, kendi giderlerini karşılayacağı paraları toplamak, hükümetin ömrü bittiğinde de kendisinden sonra gelecek olan hükümete alevli enflasyonu devretmek.
Bu durum: 1990'dan beri böyle gelmiş, böyle gidecektir. Sebep: ''Devlet, halk için değil; halk Devlet için çalışmak zorundadır'' mantığıdır.

Günlerdir, bu yazdıklarımı: yazıp, yazıp - siliyordum. Şimdi söyleyeceklerimi söyledim :D Neye yaradı? Hiç :D :D :D

997799' Alıntı:
konu bi yere varamaz...dök içini rahatla olur sadece...

bencede. protesto ancak benzin almayarak olur. illa lazım değilse arabanızı kullanmayın hepsi bu.

Akaryakit fiyatlarına indirim yapılmış arkadaşlar , yapılan indirime müteabiken kurşunsuz 95 oktan benzinin fiyatı 12-13 kuruş dolaylarında düşmüş. Saygılar.

Assasin' Alıntı:
Akaryakit fiyatlarına indirim yapılmış arkadaşlar , yapılan indirime müteabiken kurşunsuz 95 oktan benzinin fiyatı 12-13 kuruş dolaylarında düşmüş. Saygılar.

200 kuruşluk zam 12 kuruşluk indirim, saygılar.

bu işler böyle oluyor herhalde bende ticarette nerde yanlış yaptım diyordum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR