Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,985
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

Protesto felan mazallah,4x4 lerin vergilerini bir arttırırlar bırakın depoyu doldurmayı araç bile alamayız.YADA Silivriyi boylarız,Taraf olan bertaraf olur..ne büyük sözzz...

Etiketler

Bu ülkede hiçbişey olmaz bir kere daha emin oldum, benzin 4 tl ye çıktı yalandan iki protesto yapıldı, 3.9 a çektiler. Şimdi benzin 4.5 lara gidiyor bazot benzine yaklaştı kimseden ses yok.

Nastreddin hocanın Atillaya dediği gibi fıkrada. Halk verdiğiniz filden çok memnun birkaç tane daha istiyor.

En sonunda kendi başlarını yiyecekler az kaldı sabır.

Acaba avrupalılarda bizim gibi mi yapıyor :D misal araç alacak yok bunun vergisi fazla yok bu çok yakar felan filan :D

içim yanıyor .ciyerlerim sızlıyor.geceleri yeminle uykularım kaçıyor.ne yazıkki,ama elden sandığa gitmekten başka birşey gelmiyor .

Arkadaşlar,benzin veya mazotun kaç paraya mal olduğu belli,
Peki biz ihraç ettiğimiz benzinin litresini kaçtan satıyoruz bunu biliyormuyuz?HAYIR
Eğer ihraç ettiğimiz rakamın 2 katına bize satsalar yine bu fiyatların yarısından az para öderiz.
Fakat biz yani b u topraklarda yaşayanlar sağlık için,üretiçi için,çiftci için,parasız eğitim için,haksız uygulamalar keyfi kararlar için hiç direndikmi?
Sadece birileri bir başka birilerini satın alıp kendi siyasi ikballerini garanti altına almak için bağırtıp çağırtıp eylem yaptılar.Biz kitlesel olarak ne zaman bizi yönetenleri protesto ettik.Toplanınca hemen karşımıza başka bir halk kitlesini çıkardılar.Yani biz top yekün bir eylem yapmaz isek onlar bize daha çok fil gönderirler.
Ucuz yakıt, biz onu ancak hayal ederiz oda şimdilik.
Kalın sağlıcakla.

merhaba arkadaşlar bu ülke vatandaşın cebinden elini çekmesi lazım.bizim hükümetimiz hırsızdır vatandaşı soymaktan başka bi iş yapmıyorlar.......

AZİZ NESİN zamanında bir laf söyledi yüce türk miileti hemen ayaklandı sonra ne oldu adam dediki pardon yanılmışım milletin %90 ......mış dedi.istediğiniz protestoyu yapın hiç bir şey olmaz.çünkü protesto yapmayı beceremiyoruz.tedbirinizi alın deponuzu fulleyin ve memleket çapında 1 hafta kimse benzin almasın,olmadı mı her akşam ana yollarda 15 dk.kontak kapatılsın odamı olmadı başkentte(özellikle)yollar kapansın trafik iptal olsun vekil hazretleri hiç bir yere gidemesin odamı olmadı meydanlara inelim.AMERİKA ırağa girdiğinde sözüm ona entel takımı ve aydın dediğimiz kesim meydanlarda deli dana gibi bağırıyorlardı neden sadece böyle zamanlarda kitlesel ptotesto oluyorda insanların en temel ihtiyacı olan(artık) benzinde kimse kitlesel tepki vermiyor.benim ZİHİNSEL VE BİRAZ BEDENSEL engelli çocuğum için araba lazım benzin lazım para lazım.maliye bakanı hiç utanmadan sıkılmadan biz doğru düzgün vergi toplıyamıyoruz o yüzden benzin vergisi böyle yüksek diyor.benim gibi lise mezunu basit bir depo işcisinden yılda 4000 tl vergi alıyor şimdi ben bu sözüm ona memleketi adil yönettiğini düşünen hükümete hakkımı helal edermiyim ASLA.keşke içinizde devlet erkanından birileri olsa da bu yazdıklarımı onlara iletse.v el hasıl kelam tepki öyle trafikte flaşör yakmayla araçlara kurdele bağlamayla olmaz.ses getirecek tepki koyalım tepki verirken kimseyi kırmayalım zarar vermeyelim.SAYGILAR SEVGİLER GEZENBİLİR AİLESİ. :'( :'( :'(

Yahu.., sn başbakan dış ziyaretlerinde iken birileri ''sizin ülkenizde benzin kaç para'' diye sorsa ne cevap verir ve nasıl verir çok merak ediyorum. insanın birazcık utanması olur . UTANIN eyy dünyanın en pahalı benzinini bu millete sattığınız için ne acıdır ki benim vatandaşım da halinden memnun:(

yazdıklarıma kimseye cevaben değildir...kimse üstüne alınıpta savunma yapmasın...
eeee ne oldu şimdi...tamam mı?
bu başlık neden açıldı?
hedef ve amaç tam olarak buraya fosil yakıt kullananlar içini döksün diye mi yazı yazılıyor?
yada ak parti karşıtlarına hakaret etmeleri için ön ayak mı olmak maksat?
bi kaç kişi yazmış sandıkta cevap vericem diye? ne cevabı vericeksin? daha iyini biliyorsanız paylaşın biz de bilelim, belki seçilecek olanların bizim bilmediğmiz yada sizin bildiğiniz özellikleri vardır...

yani...
bi çok kişinin de dediği gibi gereksiiiiizzz yazıyoruz şu an benim yaptığım gibi, sadece yazıyor yada konuşuyoruz...başka bişey yapamıyoruz...tarihte çeşitli aykanmalar mecut ama bunların hiçbiri bu tarz hak savunmaları değildi, birçok mihrakın oyunlarıyla ülkeyi karıştırma oyunlarıydı, ama bu oyunların hepsine geldiiiikkk...hiçbirinde başlangıç noktasından ileride olamadık sadece ve sadece geriledik...

bu tarz olaylar yada sıkıntılar partiler üstü olay ve durumlardır...yapılacak olan hareket planlaması hedefi ve amacı unutmadan yapılmalıdır..

yaniii ne diye yazdım bu kadar yazıyı...
proje üretecek birisi varsa, bu işe önderlik yapıp iyi bir koordine sağlayacaksa tamam...bu yakıtlardaki vergi yükünün azaltılması için bir platform oluşturulmalı... bu platforma taşıtla ilgili tüm dernek, kulüp, birlik odalar dahil edilmeli, bu kurumlardan tam feedback ve %100 destek sözü alınmalı, bu çalışmalar belli bir zaman alacağı için sallıyorum 1-7 nisan tarihleri arasında bu.................uygulama yapılacaktır şeklinde yukarıda yazdığım tüm platformlara duyurulmalı ve hedef proje için harekete geçilmeli....vs vs vs......yoksa içimizi dökmeye devam ederiz...bi çok spekülatörün varil fiyatının 200 doları pompalamaya devam ettiğini de hatırlatmalıyım...

mesela hedef sadece %10 vergi gibi ::smiley: yani bu orana inene kadar direnmek gibi...en azından 1 kez bir günlüğüne de olsa tüm toplu taşıma araçları, tüm dernek ve odaların 1 günlük full kontak kapatma eylemi gibi...(belediyeler haliyle hariç)

düşünsenize tüm taksilerin, tüm nakliye araçlarının, tüm özel araçların, tüm şehirler arası otobüs firmalarının, kargoların vs vs 1 günlük kontak kapttığını...özel araçların 7 günlük kapattığını... ne dayak yeriz ;D ;D ;D ;D

İstanbulda trafik bazı yollarda keşme keş durumda, belirli saat lerde çok yoğunluk var,yan yol girişleriyle beş altı şerit huni gibi daralıp üç şeritte birleşiyor ,haliyle trafik adım adım,yollarda hiç trafik ekibi yok,ne kadar çok yakıt harcanırsa o kadar vergi demek,

pancarmotorcu' Alıntı:
İstanbulda trafik bazı yollarda keşme keş durumda, belirli saat lerde çok yoğunluk var,yan yol girişleriyle beş altı şerit huni gibi daralıp üç şeritte birleşiyor ,haliyle trafik adım adım,yollarda hiç trafik ekibi yok,ne kadar çok yakıt harcanırsa o kadar vergi demek,

çözüm kolay...
istanbulu bırakıp anadoluya yerleşiyorsunuz....
dağılın biraz canım sizde... ;D ;D ;D ;D

çorumdan bikaç örnek veriyim...en uzak 2 uca biraz aceleniz varsa 3 dk. da ulaşırsın...
off-road için 2 km gitmen yeterli...
300 e ev 500 e dublex tutarsın...
çocuğu sokağa salabilirsin...
işe giderken muhtemelen araç ihtiyacınız olmaz...(bazen istanbula geliyorum bi otoparka koyuyor arkadaş iş yerim yakın diyor, ben hayatımda o kadar yol yürümedim ki ;D)
vs vs..
bekliyoruz yani...bekliyoruz derken hepiniz birden aynı yere gidersiniz şimdi de ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

997799' Alıntı:
çözüm kolay...
istanbulu bırakıp anadoluya yerleşiyorsunuz....
dağılın biraz canım sizde... ;D ;D ;D ;D

çorumdan bikaç örnek veriyim...en uzak 2 uca biraz aceleniz varsa 3 dk. da ulaşırsın...
off-road için 2 km gitmen yeterli...
300 e ev 500 e dublex tutarsın...
çocuğu sokağa salabilirsin...
işe giderken muhtemelen araç ihtiyacınız olmaz...(bazen istanbula geliyorum bi otoparka koyuyor arkadaş iş yerim yakın diyor, ben hayatımda o kadar yol yürümedim ki ;D)
vs vs..
bekliyoruz yani...bekliyoruz derken hepiniz birden aynı yere gidersiniz şimdi de ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

:smiley: :smiley: :smiley:

997799' Alıntı:
mesela hedef sadece %10 vergi gibi ::smiley: yani bu orana inene kadar direnmek gibi...en azından 1 kez bir günlüğüne de olsa tüm toplu taşıma araçları, tüm dernek ve odaların 1 günlük full kontak kapatma eylemi gibi...(belediyeler haliyle hariç)

düşünsenize tüm taksilerin, tüm nakliye araçlarının, tüm özel araçların, tüm şehirler arası otobüs firmalarının, kargoların vs vs 1 günlük kontak kapttığını...özel araçların 7 günlük kapattığını... ne dayak yeriz ;D ;D ;D ;D

Kendi sorunuzun cevabını mesajınızın son kısmında vermişsiniz zaten.. :smiley:
Toplumsal bilinci ve dayanışmayı sağlamak için, yanlış olan şeyleri insanların görmesini sağlamak için bazen kral çıplak denmelidir..

"Sandık", yani "oy" ise demokrasinin en güçlü silahıdır. Bir vatandaşın yapabileceği en kolay ve etkili çözümdür. Lakin gelin görün ki, yukarıda bahsettiğim toplumsal bilinç ve dayanışmanın, daha da kötüsü insanların olayları araştırıp, tartmaması, doğruya ulaşamaması (hadi cahillik demiyorum) bizim milletimizde olmayan bir özellik..

AKP hükümeti için konuşmuyorum ;
Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, dolaylı vergilerin bu ülke için kaçınılmaz olması, tamam parti üstü bir olaydır. Ancak hükümet üstü bir olay değildir. Bir memlekette hükümeti aşan bir olay varsa, o hükümet zaten hükümet değildir..
7 düveli zengin edip kendi halkının fakirleşmesine, hayat standartının düşmesine ses çıkarmayan bunu güzelce kullanan hükümet zaten hükümet değildir..

Devlet, halkın başında hizmet ve refah için vardır. Almanya devlet adamları bile meclise metro ile gidip gelirken, bizim devlet adamlarımız binlerce son model mercedesleri "makam aracı" diye aldırıyor..(tekrar belirteyim tüm hükümetler için konuşuyorum) .
"Müsriflik ve gösteriş" bizim devlet yönetiminde bir gelenek olmuş adeta.. Bu durumda da kimse halkımı "dolaylı vergiler" adı altında soyamaz. İlk önce devlet adamları "vatandaş olmayı" öğrenecek. İmtiyazları reddedecek, ve halkı zenginleştirecek. Ondan sonra bakarız dolaylı vergiye, devlet giderlerine.. Kendileri sefa sürsün, devlet giderleri yüzünden halk sefalet çeksin. Oldu başka ?? Halk devleti besleme raddesini geçti, artık hükümetin sefa sürmesi için sefalet çeker bir hal aldı.. Durum bu iken "ne yapabiliriz" demeyelim..

Yazdıklarımı size karşı yazmışım gibi algılamayın, fikirlerimi belirtiyorum. Ancak sizin düşünce tarzınız da halkı "Atalet" e sürükler.
Buna ihtiyacımız yok, halkımız zaten atalet ile dolmuş taşmış durumda..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR