Kendi sorunuzun cevabını mesajınızın son kısmında vermişsiniz zaten..
Toplumsal bilinci ve dayanışmayı sağlamak için, yanlış olan şeyleri insanların görmesini sağlamak için bazen kral çıplak denmelidir..
"Sandık", yani "oy" ise demokrasinin en güçlü silahıdır. Bir vatandaşın yapabileceği en kolay ve etkili çözümdür. Lakin gelin görün ki, yukarıda bahsettiğim toplumsal bilinç ve dayanışmanın, daha da kötüsü insanların olayları araştırıp, tartmaması, doğruya ulaşamaması (hadi cahillik demiyorum) bizim milletimizde olmayan bir özellik..
AKP hükümeti için konuşmuyorum ;
Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, dolaylı vergilerin bu ülke için kaçınılmaz olması, tamam parti üstü bir olaydır. Ancak hükümet üstü bir olay değildir. Bir memlekette hükümeti aşan bir olay varsa, o hükümet zaten hükümet değildir..
7 düveli zengin edip kendi halkının fakirleşmesine, hayat standartının düşmesine ses çıkarmayan bunu güzelce kullanan hükümet zaten hükümet değildir..
Devlet, halkın başında hizmet ve refah için vardır. Almanya devlet adamları bile meclise metro ile gidip gelirken, bizim devlet adamlarımız binlerce son model mercedesleri "makam aracı" diye aldırıyor..(tekrar belirteyim tüm hükümetler için konuşuyorum) .
"Müsriflik ve gösteriş" bizim devlet yönetiminde bir gelenek olmuş adeta.. Bu durumda da kimse halkımı "dolaylı vergiler" adı altında soyamaz. İlk önce devlet adamları "vatandaş olmayı" öğrenecek. İmtiyazları reddedecek, ve halkı zenginleştirecek. Ondan sonra bakarız dolaylı vergiye, devlet giderlerine.. Kendileri sefa sürsün, devlet giderleri yüzünden halk sefalet çeksin. Oldu başka ?? Halk devleti besleme raddesini geçti, artık hükümetin sefa sürmesi için sefalet çeker bir hal aldı.. Durum bu iken "ne yapabiliriz" demeyelim..
Yazdıklarımı size karşı yazmışım gibi algılamayın, fikirlerimi belirtiyorum. Ancak sizin düşünce tarzınız da halkı "Atalet" e sürükler.
Buna ihtiyacımız yok, halkımız zaten atalet ile dolmuş taşmış durumda..