sizlerde fikirlerinizle destek olursanız sevinirim, hep beraber yapar bitiririz inşaallahErgun' Alıntı:anladim Levent Bey. Tesekkur ederim. bu bilgiler cok faydali oldu.
Yeni karavaninizda kolayliklar dilerim.
metin0035' Alıntı:Sayın Levent bey sevgi ve saygılar.Bu konu ile ilgili olarak sayın Ergun AY sanırım Motokaravan arka kasa olarak Kontraplak ve laminant kaplama yapılabilirmi?Üst tavan ne olabilir? Isı izolasyonu nasıl sağlanır?Su sızmaları nasıl önlenir?Kasa cam çerçeveleri nasıl olur?Aydınlatısanız Tüm doğaseverler sevinir herhalde .Şimdiden teşekkürler.
Erhan bey bende bayramınızı kutlarımerhan110' Alıntı:Levent bey iyi günler iyi bayramlar ., bende birşey sormak istiyorum . izolasyonu tamamlanmış karavan iç yan duvar ve tavan kaplamasını ve bikaç küçük dolabı masif ladinle yaptırmak istiyorum . Bunun nedeni 2 yıl önce Kuşadasında teknem ladinle kaplandı vede o zamandan beri çok seferler suya yagmura maruz kalmasına rağmen ağaçta çalışma hiç olmadı vede cilasından ötürü rengi mükemmel bir hale dönüştü. Karavan için aynı ağacın kullanılmasına sizin yorumunuz ne olur ??
Selamlar Erhan.
buralpdi' Alıntı:kontraplak veya ahşap kullanmak tamamen tercih meselesi, kişiye göre değişir.
yapacağınız işlemden vazgeçirmek istediğimi zannetmeyin ama cümlelerinizdeki yanlışlıkları veya yanlış anlamaları düzeltmek istiyorum bu sayede okuyan farklı kişileride yanlış bilgilendirmeyeyim
-1- koca plaka kontrplaklarla kasanın duvarlarını vede tavanını geri dönulmez bir şekilde kapatmak istemiyorum .
yani bir ihtiyaç oldugunda yada değişiklik ihtiyacı zuhur ettiğinde ben pattt diye civataları gevşetip ana kasa izolasyona profillere vede aliminyum kaplamaya inebilmelıyım dıye düşünüyorum. bu yuzden kontrplak geri dönülemez bir malzeme.
bu konudaki düşünceniz yanlış kontraplağı tek parça koymanız gerekmiyor rahat sökebileceğiniz şekilde çok parçalı yapabilirsiniz ve istediğiniz parçayı sökerek alüminyum kaplamaya ulaşırsınız aşşağıda belirttiğiniz 140x50cm 5 adet kaplamayı kontraplaktan daha rahat yapabilirsiniz
-2- masif oldugunda ornegin 140x50 lik vs benzeri ebatta 5 adet parçada yan duvar kapanıyor kaplanıyor buda masifte bana bir esneklık saglıyor
verdiğiniz bu ölçüyü(140x50) cm. olrak kabul edersek 50cm yüzey ağaçta çabuk deforme olur münkün olduğunca dar yüzey elde etmeniz lazım ağaç lambrilere baktığınızda dar olduğunu görürsünüz yani 5 parça değilde minumum 15 parça veya daha fazlası ile kaplamanız lazım 140x20cm -140x15cm gibi