Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,784
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Hayır Levent bey benim boyumu aşar bu konular , bunu kotarabilecek zevkle çalışabileceğine inandığım bir ustaya yaptırmak istiyorum .

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
Salih bey ayrı bir konuda el frezesini detaylı anlatırım onun içinde pah kırmada zaten anlatılır, mdf lam kesen yatar dairelerde ikinci bir bıçak daha vardır ilk bıçak çizer ikincisi ve daha büyük olanı keser, çizmenin faydası kesimden doğan kırıkları önlemektir.

Merhaba,
Ben bir şey sormak istiyorum.
Daire testereyi hem serbest olarak hem de tezgah altına bağlayıp yatar testere olarak kullanıyorum. Ve ne yaparsam yapayım mdflam keserken bir tarafının kaplamasını patlatıyor.
Araştırmalar sonucunda genelde hep sonuç çizerli yatar testereye çıkıyor.
İyi tamam da illa çizerli olmasımı lazım muhakkak bunun bir şekilde halledilebilecek bir çözümü vardır diye düşünüyorum.
Veya patlayan kenarları nasıl düzeltir veya kaplayabiliriz.
Birde ham mdf yani kaplamasız mdf alsam bunu güzel ve ekonomik olarak nasıl ve ne ile boyayabilirim.
Bunu ne için soruyorum hazır böyle elim değmişken evin ihtiyaçlarınıda karşılayayım dedim ve bu işten keyif almaya başladım açıkcası :smiley:

Levent bey verdiğiniz bilgilere çok teşekkürler,emeğinize sağlık.

Levent bey; fagul'ün sorusuna verdiğiniz cevabı bende merak ettim, benimde böle bir bilgiye ihtiyacım var, mümkünse verdiğiniz bilgileri paylaşa bilirmiyiz.

Saygılar.....

bulnes' Alıntı:
Merhaba,
Daire testereyi hem serbest olarak hem de tezgah altına bağlayıp yatar testere olarak kullanıyorum. Ve ne yaparsam yapayım mdflam keserken bir tarafının kaplamasını patlatıyor.
İyi tamam da illa çizerli olmasımı lazım muhakkak bunun bir şekilde halledilebilecek bir çözümü vardır diye düşünüyorum.
Birde ham mdf yani kaplamasız mdf alsam bunu güzel ve ekonomik olarak nasıl ve ne ile boyayabilirim.
Bunu ne için soruyorum hazır böyle elim değmişken evin ihtiyaçlarınıda karşılayayım dedim ve bu işten keyif almaya başladım açıkcası :smiley:
Sayın Bulnes geç cevap verdiğim için kusura bakmayın
mdflam keserken çizerli yatar daire olmazsa mutlaka kırıklar oluşur azaltmanın tek yolu testerenizin bileyli olmasıdır, bu kusuru örtmenin tek bir yolu vardır o da kırıkları tek bir yüzeyde toplayıp o yüzeyi içerde tutmaktır yani gözüken kısımlara bu kırıklı yüzeyleri getirmeden montaj yapmalısınız
ham mdf ayakkabı boyası dahil hertürlü boya ile boyayabilirsiniz
elimden geldiği kadar yardımcı olurum kolay gelsin
cevaplar uzarsa kusura bakmayın....

ŞAFAK 18' Alıntı:
Levent bey; fagul'ün sorusuna verdiğiniz cevabı bende merak ettim, benimde böle bir bilgiye ihtiyacım var, mümkünse verdiğiniz bilgileri paylaşa bilirmiyiz.

Saygılar.....

Fagul bey daha önceki verdiğimiz bilgiler için teşekkür etmiş ( anladığım kadarı ile )
şifa dilekleriniz için çok teşekkürler dualarınıza ihtiyacımız var
sevgiler

bulnes' Alıntı:
Merhaba,

Sayın bulnes,bu işlerle ilgili bir arkadaşımla senin problemini konuştuk. onun söylediği bana mantıklı geldi. öncelikle patlamayı önlemek için diş sayısı fazla olan bıçak kullanmak gerekiyor. birde kesilecek kısım kesme işleminden önce kağıt bantla kaplanırsa deformasyon azaltılabilir . kolaylıklar dilerim...

Arkadaşlar dolap kapaklarına menteşe yuvası açmak için özel bir alet mi var yoksa freze mi kullanılıyor bileniniz var mı ?

Sayın Mus72 evet menteşe yuvası için özel bir alet var marangozlarda bu uç planya'ya takılıdır fakat bunun matkaba takılanları var ama kaçırırsanız delip diyer taraftan çıkabilir bende var mobilya aksesuar malzemesi satan yerlerden alabilirsiniz.

07112009605.jpg

07112009607.jpg

http://www.3dmobilya.com
inceledim biraz faydalı bilgiler var.

bu parça freze ucuna takılırsa menteşe yuvası açmada kullanabilir miyiz acaba ?

zxenucuzmatkapfrezeucub.jpg

sayın Mus72 hiç denemedim ama neden olmasın daha iyi olur yalnız frezenizin hız ayarı varmı ayarın düşük olması gerekir birde frezede derinlik ayarlanabildiği için karşı tarafa geçme sözkonusu olmayacaktır.

Yusuf frezemin hız ayarı yok fakat düzgün bir kesme için makinenin yüksek hızda çalışması daha iyi olur gibi geliyor bana . tabii hiç tecrübe etmedim. bu uçtan bir tane alıp deneyeceğim. yardımın için teşekkürler...

Yusufta da yok yok maşallah...
eline de yakışıyor ve yakıştırıyor.

Sayın Mus72 tabiki yüksek hız daha iyi fakat bendeki freze 6 kademe ve çok güçlü stoperi olmadan makinayı tam hizalamak zor oluyor ilk kalkışta özellikle kaydırabiliyor bıçağı ama bu alette klavuz var sıkı tutulursa yuvadan kaçmaz diye düşünüyorum şimdiden kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR