Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,784
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

arı' Alıntı:
Yusufta da yok yok maşallah...
eline de yakışıyor ve yakıştırıyor.

Ahmet abi atalarımızın bir sözü var alet işler el övünür diye biz yatırımı malzemeye yaptık şimdi ise rahat ediyoruz çok şükür kendi işimizi az çok yapacak teknik malzemeye sahibim.

Övgü dolu sözleriniz içinde teşekkürler.

Etiketler

Sayın Mus72 bu menteşe ebatlarında gerekli derinliğe gelince daha fazla ilerlemeyen frezeler var. Menteşe yuvası pançı yada frezesi deniyordu sanırım. Büyük hırdavatçılarda bulunur.

Fikirlerini paylaşıp yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Arkadaşlar, karavanını kendi yapan kampçı bir abimizin söylemesiyle, karavan yapımında kullanılacak kontraplağın illa ki su kontraplağı olması gerekmediğini düşünmeye başladım. Duş kabini, mutfak tezgahı ve eski yapım şekliyle entegre-yarı entegre ve çekme karavanların ana gövdeleri su kontraplağı olabilir. Ama diğer mobilyalar ve iç kaplama için kavak kontra dahi oldukça sağlam gibi görünüyor. Su kontraplağı su ile sürekli teması olan yapılar için (tekne-yelkenli gibi) gereklidir. Her şeyi su kontraplağından düşünerek gereksiz bir maddi, aynı zamanda gerçek anlamda ağırlığın altına mı giriyoruz acaba?
Karavanların tekneler gibi yüz yıl yaşayacağını sanmıyorum. Kaldı ki tüm iç aksamları suntadan yapılmış karavanları dahi görüyoruz. Hemen bozulacak olsa önce onlar bozulmaz mı? Ne dersiniz?

Bu sorunun cevabını ustalarımız daha önce de vermişti. Ben de sizin gibi düşünerek mutfak, banyo, yan duvar (özellikle pencere altları) marin, diğer yerler için kavak kontra aldım.

Sunta malzeme genellikle sabit duran pek hareket etmeyen karavanlarda belki olabilir ama, bir karadeniz, bir akdeniz, yaylalar, göller, yaz kampı, kış kampı vs. gideyim diyenlere bir yıl bile dayanacağını zannetmem. Ancak bazı karavanlar görüyoruz. Çeşitli kamplarda veya arsalarda yaz kış aynı yerde duruyor. İçine su aldırmadan muhafaza edilebilirse ne alâ. Suntaya su değdiği andan itibaren bozulma başlıyor.

mus72' Alıntı:
bu parça freze ucuna takılırsa menteşe yuvası açmada kullanabilir miyiz acaba ?

zxenucuzmatkapfrezeucub.jpg
arkadaşlar bu matkap ucu matkap devrine göre yapılmış bir malzemedir yani max 3500 devir
el frezeleri 12000-13000 devir çalışır onun için sakıncalı ve tehlikeli
lütfen matkap kullanarak menteşe deliklerini açın

orsaalabanda' Alıntı:
Arkadaşlar, karavanını kendi yapan kampçı bir abimizin söylemesiyle, karavan yapımında kullanılacak kontraplağın illa ki su kontraplağı olması gerekmediğini düşünmeye başladım. Duş kabini, mutfak tezgahı ve eski yapım şekliyle entegre-yarı entegre ve çekme karavanların ana gövdeleri su kontraplağı olabilir. Ama diğer mobilyalar ve iç kaplama için kavak kontra dahi oldukça sağlam gibi görünüyor. Su kontraplağı su ile sürekli teması olan yapılar için (tekne-yelkenli gibi) gereklidir. Her şeyi su kontraplağından düşünerek gereksiz bir maddi, aynı zamanda gerçek anlamda ağırlığın altına mı giriyoruz acaba?
Karavanların tekneler gibi yüz yıl yaşayacağını sanmıyorum. Kaldı ki tüm iç aksamları suntadan yapılmış karavanları dahi görüyoruz. Hemen bozulacak olsa önce onlar bozulmaz mı? Ne dersiniz?
Sevgili Cem bu yazdıklarını ben ilk foruma katıldığımdan beri yazıyorum, çok titiz bir insan olmana rağmen seninde kafana yatması güzel, insanlar malzemeleri tanıdıkca ve nerede kullanması gerektiğini bilerek daha güzel işler çıkacaktır. insanlar malzemeleri bilmediği zaman kulakdan dolma bilgiler ile gereksiz harcamalara girebiliyorlar

daha once bu mentese fıreze bıcagını satın alıp kendı ısımı kendım yapmak adına el matkapımla bır deneme yapmıstım. hakım olabılmek hemen hemen ımkansıza cok yakın ortaya daha onceden bır delık acıp kılavuzunu denklememe ragmen , oldukca hızlı bır dalma yapıp duzgun olmayan ve ıstedıgınız yere denk gelmeyen bır mentese yuvası acmıs oluyorsunuz.

orbay74' Alıntı:
daha once bu mentese fıreze bıcagını satın alıp kendı ısımı kendım yapmak adına el matkapımla bır deneme yapmıstım. hakım olabılmek hemen hemen ımkansıza cok yakın ortaya daha onceden bır delık acıp kılavuzunu denklememe ragmen , oldukca hızlı bır dalma yapıp duzgun olmayan ve ıstedıgınız yere denk gelmeyen bır mentese yuvası acmıs oluyorsunuz.

Mehmet ağbinin yazdıkları tamamen doğru, bu matkap ucunu sutun matkap veya tezgahlı matkaplarda kullanırsanız daha verimli olur
(ben el matkabı ile rahatca açabiliyorum fakat bu beceri 20 senelik birikim)

İşi bilen nasıl cevaplıyor teşekkürler Levent abi yani bende yazdım frezenin deviri çok yüksek birde ucun şekli itibariyle tutmak biraz zor hem matkabı hem delinecek parçayı iyi sabitlemek gerekiyor Levent abinin tecrübesine yetişmek için hurda tahtalarda bolca delik açma provası yapmamız gerekecek. ;D ;)

Ahşap değince bende birkaç örnek vereyim dedim garajımızı yaptık bizde işte birkaç fotoğraf nacizane

ahşap garaj 1.jpg

ahşap garaj 2.jpg

ahşap garaj 3.jpg

bahçe.jpg

Sayın peşehodka masif ahşabı çok severim imkanım olsa evimin tamamını doğal ağaçtan yaparım hatta Amerikan filmlerindeki orman evleri vardırya yuvarlak kütüklerden ne güzel dir o doğal hali,ayrıca ağaçları çok severim sırf ağaç ekmek için herçeşit üründen tabi bir ara 2-3 dönümlük tarlalar baktık pazarlık yaptık ama imkan olmadı ileride kısmetse.
garajınız güzel olmuş güle güle kullanın.

yaybek' Alıntı:
Sayın peşehodka masif ahşabı çok severim imkanım olsa evimin tamamını doğal ağaçtan yaparım hatta Amerikan filmlerindeki orman evleri vardırya yuvarlak kütüklerden ne güzel dir o doğal hali,ayrıca ağaçları çok severim sırf ağaç ekmek için herçeşit üründen tabi bir ara 2-3 dönümlük tarlalar baktık pazarlık yaptık ama imkan olmadı ileride kısmetse.
garajınız güzel olmuş güle güle kullanın.

Aslına bakarsanız bunlar atık ahşap. Atık derken, fabrika maikna satın almış. Bunlar da makinalarına altında gelen ahşaplar. Değerlendirdik ve pürmüzle harika bir görüntü elde ettik. Bulgaristan ' da sık uygulanan bir durumdur bu ama burda bizim köyde yoktu çok hoş oldu doğrusu.
Teşekür ederim dilekleriniz için...

Budakları pürmüz ile yakma işini çok yaptım,sebebi budakların vernik ve boya altından zamanla akmasını önlemek yani budakları yakarak içindeki reçinenin akmasını sonradan akarak boyayı mahvetmesini engellemek bu tabi tam bir koruma sağlamıyor ama bayağı işe yarıyor.
Ayrıca vernik altında ahşaba bir desen veriyor,atık palet parçalarını değerlendirip böyle hoş bir görüntü kazandırarak değerlendirmenizde ayrı bir güzellik sizi tebrik ediyorum kalın sağlıcakla.

elinizdeki malzemeyi değerlendirmişsiniz, güzel iş çıkarmışsınız,
ellerinize sağlık güle güle kullanın
arkadaşlarada güzel bir örnek olmuş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR