Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,768
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

bundan bes altı yıl oncesı yazlıgın kapı penceresını yenılettırdıgım zaman, kapı cercevelerınden cıkan genıs kalas bıcımlı tahtaları guzelce temızleyıp telle baglayıp paket yapmıstım. bır gun yerı gelırse kullanırım dıye . bundan yardım aldıgım marangoz komsuma bahsettıgımde,'' bunlar olu agaclardır.calısmaları durmustur.tekrar planyalayıp kullanabılırsın '' dedı ben de bu agacları 3X3 olarak kestırıp kalınlıktan gecırttıkten sonra , agırlıgı azaltabılmek amacı ıle guc tasımayıp sadece aralardakı cokmelerı onlemesı bakımından kullanıyorum.
levent bey ın bu konudakı fıkırlerını de ogrenmek ısterım. bılgılerın takdır ettıgım ıcın yorumunuz benım ıcın onemlı. bır zorlu yanıda var nem oranı cok dusuk oldugu ıcın kesım ve kalınlık esıtlemede bıraz zorlanma oluyor yer yer agacta yanık sıyahlıgı olusuyor.
sımdıden tesekkur ederım mehmet.

Etiketler

Mehmet ağbi, yatar dairede kesim yaparken siyah yanıklar oluşuyorsa bunun üç sebebi var
1- testereniz kör, testerenizin çaprazı iyi değil
2- ağaç lifleri düzgün değil kesim yaparken testere boşluğunu kapatıyor
3- siperle testere birbirine paralel değil
planyada veya kalınlık makinesinde yanık çıkıyıorsa bunun tek sebebi vardır bıçaklar kördür
ağaçların 5-6 sene kendi halinde kalması ortamın nem dengesine uyum sağladığını, bu sebeble yaş ağaç gibi hemen nem değişimine tepki vermeyecektir. ama ağaçlar hiçbir zaman ölü değildir suyu görünce yine çalışmaya başlayacaklardır. bu ağaçların normal yapılarıdır, ağaçlar sünger gibidir ne kadar su yüklerseniz kabul ederler, ne kadar sıksanızda içinde yine bir miktar barındırırlar.
elinizdeki ağaçları zor işliyorsanız bu liflerinin düzgün olmadığını yani kalitesi düşük ağaçlar olduğunu gösterir

sevgılı dostlarım.
bu gun bır mıktar daha calısıp bır seyler yapmaya ugrastım . hatalı alkoven bolumunde bır sure daha calısıp ılave profıller ıle kendı agırlıgını askıda kalabılme ve tasıyıcı olebılme kabılıyetını guclendırdım. sol yanda yolcu bolumunde bır pencere actım . yarın da sofor arkası bolumunu yerıne monte edebılmek ıcın yanduvarları profıllere tutkallayıp ıskence ıle sıktım. daha ıyıye dogru gıdıyor. alkoven hatasını mınumum hale getırmeye calıstım.

Levent bey size bir sorum olacak. Avuç taşlama olarak bilinen bu aletlere, ağaç işlerinde kesme yapabilecek bir aparat veya bıçak takılabiliyormu. Teşekkürler.

images.jpg

byseyyah' Alıntı:
Levent bey size bir sorum olacak. Avuç taşlama olarak bilinen bu aletlere, ağaç işlerinde kesme yapabilecek bir aparat veya bıçak takılabiliyormu. Teşekkürler.
Sayın Byseyyah haddim olmayarak cevaplayayım,hiçbir yapı markette o ürüne bıçak stışı yapılmıyor yasak bende birçok nalburdan aynı şeyi duydum sakın ha kardeşim sakatlık çıkarırsın dediler hatta adamın birinin afasını parçalıyormuş,sebebi bıçak ahşap arasında sıkışınca zıplıyor ve dengede tutamıyorsun,buna rağmen ben seyyar satıcılardan buldum ve adım çok sıkı tutup iş yapmama rağmen durmaya yakın olan bıçağa kazara elim deydi parmağım kopuyordu 3 sene önce, 7 dikiş var parmakta odur budur kullanmıyorum kimseyede tavsiye etmiyorum eğer benzer birşey lazımsa dairesel testere alın çok daha güvenli.

FKS-185-DAIRE-TESTERE.jpg

yaybek' Alıntı:
Sayın Byseyyah haddim olmayarak cevaplayayım,hiçbir yapı markette o ürüne bıçak stışı yapılmıyor yasak bende birçok nalburdan aynı şeyi duydum sakın ha kardeşim sakatlık çıkarırsın dediler hatta adamın birinin afasını parçalıyormuş,sebebi bıçak ahşap arasında sıkışınca zıplıyor ve dengede tutamıyorsun,buna rağmen ben seyyar satıcılardan buldum ve adım çok sıkı tutup iş yapmama rağmen durmaya yakın olan bıçağa kazara elim deydi parmağım kopuyordu 3 sene önce, 7 dikiş var parmakta odur budur kullanmıyorum kimseyede tavsiye etmiyorum eğer benzer birşey lazımsa dairesel testere alın çok daha güvenli.

Bilgi için çok teşekkürler. Acaba ekonomik olarak testere işini halledebilirmiyim diye düşünmüştüm. Anlaşılan yeni bir alet alacağız. Zaten levent beyin daire testereyle yaptığı sehpa hoşuma gitmişti.

byseyyah' Alıntı:
Bilgi için çok teşekkürler. Acaba ekonomik olarak testere işini halledebilirmiyim diye düşünmüştüm. Anlaşılan yeni bir alet alacağız. Zaten levent beyin daire testereyle yaptığı sehpa hoşuma gitmişti.

Levent abinin dairesel testereyi kullanım tarifleride işinizi kolaylaştıracaktır şimdiden kolay gelsin.

Yusuf arkadaşımız, byseyyah arkadaşımızın sorusuna örnekğiyle beraber çok iyi cevap vermiş, tabiki ucuzda atlatmış
arkadaşlar aldığımız aleti lütfen yapılış amacına uygun kullanalım, ahşap işleri için yapılan aletlere ihtiyaca göre güç ve devir konmuştur, metal işi yapacak aletlerede ona göre devir ve güç eklenmiştir. el aletlerimizin ömrünü uzatmak ve kendi sağlığımız için bunlara dikkat edelim..
çalışırken öncelik sizin sağlığınız, güvenlik tedbirlerinizi alın, mutlaka çalışma gözlüğü kullanın

buralpdi' Alıntı:
Yusuf kardeş nasıl gidiyor, bu aralar çalışamıyorsun galiba
Levent abi ufak tefek işler yaptım ama fotoğraflamaya ihtiyaç duymadım,zaten biaz rahatsızlandım uzun süren çalışmalarda arabanın kapıları açık idi farkında olmadan soğuk yemişim böbrekler tarafından bayağı bir ağrı kalktı 3 gün iş yapamadım,şimdi tam gaz 3 gün izin aldım büyük bölümünü halledeceğim kısmetse gelişmelerden haberdar ederim.Kalın salıcakla.

arasıra dersi kaynatmak iyi olur, :D :D :D selamlar
devam,
yatar daire aparatımızda köşelerdeki çirkinlikleri kaybetmek, yaptığımız işin daha güzel gözükmesini sağlamak için elimizde bulunan malzemeden rutuş çıtaları yapabiliriz. köşe olan heryerde kullanabileceğimiz bu çıtaların dış kısmına freze ile kordon çekerek dahada güzelleştirebiliriz

BA%25D0LANTI.jpg

%C7ITA.JPG

Çok teşekkürler abiler sadece üşütme ben iyiyim ahşapla ilgili konuya devam emeğine sağlık Levent abi o kadar güzel örnekleri ile anlatıyorsunki eli takım taklavat tutan biri bu püf noktalarına uyarsa çok güzel işler çıkar ortaya, kalın sağlıcakla.

devam,
basit ama güzel bir kapak modeli anlatayım sizlere, kapağınızı yerine alıştırın resim 1 deki gibi son halini alsın, sonra frezemizle içini boşaltarak çerçeve haline getirelim resim 2, kapağımızın arka kısmının içine, arka yüzeyimize uygun freze bıçağı ile 4-3 mm lamba açalım çizim A, bıçağımızı değiştirerek lamba kısmının ön yüzeyine pah veya fuga açalım çizim B, açtığımız lambaya 4-3mm ahşabımızı alıştırarak(boşluksuz) resim 3 oturtalım ve arkasından tutkallayıp çivi veya pres yaparak yapıştıralım resim 4
kapağımız hazır, düz bir kapak olmaktan çıkıp fazla bir işcilik harcamadan göbekli bir kapak oldu

kapak_1.JPG

kapak.JPG

devam,
kapağımızın ön yüzeyine yine ayrı bir parça alıştırıp sıkarsak ürünümüz daha bir güzel olup klasik tarz kapak elde etmiş oluruz
kapak3.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri