Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler
bartek' Alıntı:
Levent Bey, teşekkürler , gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Ben size vidalarla ilgili bir şey soracağım. Diyelim 15 mm lik kontraplağı sizin ilk resimde verdiğiniz gibi vidalayacağız. Vida çapı kaç mm olursa iyi tutar? Daha doğrusu kalınlıkla orantılı ustaların seçtiği vida var mıdır ya da göz kararı mı seçilir?
Bir de geçen gün hırsızlık konuşulmuştu. 100 % önlem değil ama en azından hırsızı uğraştırmak için , örneğin buzdolabını yaptığımız dolaba ayaklardan bağlayabiliriz, dolabı da araça bağlayabiliriz. Burada herkezin açabileceği tornavida başlı , yıldız başlı, hatta 4 köşe diye tabir edilen vida yerine özel başlı ve özel anahtar gerektiren sunta vidaları var mıdır? Örneğin araçlarda ya da metalik herhangi bir ekipmanda imalatcı dokunulmasını istemidiği yerlerde özel civata kullanır ki herkez açamasın diye. Bunun gibi birşey.
Sayın bartek 15mm kontraya 4x60 veya 4x50 vida daha uygun olur. verdiğim ölçü sunta vidası ölçüsüdür ve şuan kullanabileceğimiz ve heryerde bulabileceğimiz en iyi vidalardır, vida ölçülerinde bu rakamlar şu anlama gelir, ilk rakam vidanın et kalınlığını, ikinci ölçü uzunluğunu anlatır
iki çeşidi vardır mercimek başlı ve havşa başlı vidalardır, bizim en çok bulabileceğimiz havşa başlı yıldız tornavida uçlu çeşitlerdir. mercimek başlı vida çeşitleri ,vidaları ahşaba gömülmesini istemediğimiz işlerde kullanılır
hırsızlık konusuna gelince , yapacağımız işlerde tasarımlarımızı , hırsızın işlerini zorlaştıracak montaj yöntemiyle yaparsak daha iyi olur. hırsız kendisini oyalayacak işe girişeceğini zannetmiyorum, onlar en hızlı nasıl işi bitirip çıkarım derdinde olduğu için, götürmek istediği şeyin kolay alabileceği malzeme olmasına bakar. aldığı şey hemen satabileceği ve maddi değeri yüksek kolay taşıyabileceği malzemeleri tercih ederler.
bir çözümde okul servisleri çeken minübüslerde çamlarda çocukların dışarı sarkmasını engelleyen tel kafesler var, yan camlarda kullanılırsa en azında oradan girişleri engellenir.
ayrıca yaptığınız karavanın biryerine yapı marketlerde satılan küçük para kasalarını gizleyin, bu tatilde sizin çok işinize yarayacak, ben mobilyasını yaptığım müşterilrimin çoğuna , yaptığım mobilyaların içinde gizli gözler yapardım, sadece onların bildiği bu gözler için çok dua aldım. sizde aracınızın içinde bu işlemi yaparsanız, tatilde soyulursanız dahi en azından paranız ve kimlikleriniz kaybolmaz.
tek iyi çözüm alarm gibi gözüküyor