Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,763
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

ÖNEMLİ NOTLAR:
1- arkadaşlar yapacağınız bütün boya işlerinde, astar boya mutlaka kullanın, bu işlem boyanızı daha iyi gösterir, boya ömrünü uzatır, çizilmelere ve darbeye dayanıklı hale getirir
2- yapacağınız bütün vernikleme işlerinde, dolgu verniği kullanın, bu işlem verniğin daha güzel gözükmesini, çizilme ve darbeye dayanıklı hale getirir, ömrünü uzatır
3- sentetik malzeme ile başladıysanız, sentetik ile bitirin, sellozik ile başladıysanız sellozik ile bitirin
4- sellozik astar veya dolgu çektiğinizde üzerine sentetik malzemeyi kabul eder ama tam tersini kabul etmez çürüme yapar boya veya vernik bozulur
5- sellozik astar veya veniğin üstüne poliüretan malzeme kullanabilirsiniz
6-poliüretan(iki karışımlı) dolgu verniği, sellozik dolgu verniğine göre daha doldurucu özelliği vardır.( düzgün yüzey elde etmek için sellozik üç kat çekersiniz poliüretan bir kat yeter)
7-poliüretan malzemenin üzerine sentetik, sellozik ve poliüretan malzemelerin hepsini kabul eder

Etiketler

Levent abi herşey için teşekkürler gerçi ben çok fazla faydalanamadım sizin bilgi birikiminizden ama yinede bayağı işe yaradı verdiğiniz püf noktaları darısı 2.karavana ;D o zaman birlikte çalışırız.

sn levent bey.
bılmemek ne zor sey . zavallı satıcının ne kadar da gunahını almısım. evet haklısınız sılmedıgım ıcın olduguna kanaat getırıyorum. tınerle sılmeyı dusundum , tıner hafıf yaglı bır madde oldugu ıcın kendımce olmaz dedım , su ıle dusundum kurumaya bırakacam kadar sabredemedıgım ıcınde hava tabancası ve fırca ıle yerlerınden sokmeye calıstım . halıyle bır yerden ucan dıgeryere yapısmıs herhalde. vernıgıde ınceltmemı soyledıgınız ıyı oldu . arabada macun mısalı kalın olsun ben sımpara ıle tesfıye ederım dedım fakat sonuc husran. sımdı sızın dedıgınız gıbı deneyecegım tesekkur ederım. mehmet.

yaybek' Alıntı:
Levent abi herşey için teşekkürler gerçi ben çok fazla faydalanamadım sizin bilgi birikiminizden ama yinede bayağı işe yaradı verdiğiniz püf noktaları darısı 2.karavana ;D o zaman birlikte çalışırız.
hayırdır, Arkın da satılığa çıkarmış karavanı, sendemi satmayı düşünüyorsun...yerin yakın olsaydı iş çıkışı sana yardım ederdim ama çok uzaktasın :-[

Levent Bey teşekkürler değerli bilgileriniz için.
Bır soru da banyo boyası ile ilgili.
18 mm marin kontra duvarlı bir banyonun iç boyasını yat verniği yapsak ayrıca başka kaplama yapmaya gerek kalırmı? (Yusuf kardeşimiz beyaz ince bir plaka ile kapladı, bir başka arkadaş mineflo ile kapladığının resmini gördüm) Veya başka öneriniz varmı banyo içi duvar ve tavan için.
Saygılarımla
Ahmet Arı

buralpdi' Alıntı:
hayırdır, Arkın da satılığa çıkarmış karavanı, sendemi satmayı düşünüyorsun...yerin yakın olsaydı iş çıkışı sana yardım ederdim ama çok uzaktasın :-[
Abi Arkın'ın satlığa çıkardığından haberim yok ama hırsızlık olayından sonra üzülmüş ve satıyor olabilirmi ??? fakat şimdilik benim tek düşüncem yıllardır hayalini kurduğum karavanımı bitirip tatile çıkmak. ;)
Yardım konusundaki düşüncenizin ne kadar samimi olduğunu biliyorum uzak olmasına rağmen forumda yazmak yetmedi 2 kere o kadar yolu katedip uygulamalı olarak tavsiyelerde bulundun sana ayrıca teşekkür ederim.

devam,
arkadaşlar yaptığınız işlerin gönyesinde olup olmadığını en iyi köşeden köşeye ölçerek bulursunuz, su terazisi, gönye aletleri sizleri yanıltabilir, en iyi çözüm terazisinde yapsanızda köşeden köşeye ölçmektir rakam tutuyorsa işler yolundadır. aşşağıdaki resimdeki gibi yeşil ile kırmızının aynı ölçüyü vermesi lazım
%F6l%E7%FC2.jpg

Sn Buralpdi,
Bir soru da ahşap malzeme hakkında.
Bugün gittiğim bir marangozla düşüncelereimi paylaştığımda bana OSB denilen sunta benzeri bir malzemeyi önerdi. Şimdiki su kontraların dahi suya dayanmadığını, suyu görünce katlarının kavladığını, Bu malzemenin suya daha iyi dayandığını, hafif olduğunu, daha birçok özelliklerini saydı. Özellikle su gören banyo ve mutfak mobilyasında bu malzeme kullanmalısın diye tavsiye etti.
Malzemeyi ben gördüm, sanki hemen dağılacakmış gibi bir hali var. Sizin fikrinizi alablirmiyim.
Birde ahşap malzeme üreticilerinin mamul kaliteleri de farklı oluyor. Ben evime banyo mutfak mobilyası yaptırırken Yıldız marka MDF almam konusunda mobilyacı israr etmişti. Diğerleri vidayı atınca çatlıyor, suyu görünce dağılıyor, Yıldız marka en iyisi demişti.
Gerek OSB gerekse kontraplakda tavsiye edebilecğiniz bir marka varmıdır?
Teşekkür ederim.

Sayın Arı ve arkadaşlar,
ahşap olan bütün malzemeler, ahşabın özelliği olan bizim çalışma dediğimiz nem alış veriş işlemini yaparlar, dünyada bunu durdurabilen tek bir yöntem vardır oda ağacın özsuyunun yerine ilaç zerketmektir, buda pahalı bir yöntem olduğu için ülkemizde daha yaygınlaşmamıştır.
-bu sebeble mdf dahil bütün ahşap çeşitleri suyu görünce çalışır
-çalışmasını engellemek için yapacağınız en iyi işlem boya veya vernik ile izalasyonunu iyi yapmaktır.
-marin kontraplak da suyu görünce bozulmaya başlar, sadece diğer kontraplaklara nazaran daha geç bozulur.
-mdf de benim bildiğim çamsan kalitede bir numaradır
-osb yüzeyi düz olmayan kontraplak benzeri bir malzemedir, ben tavsiye etmem, oda suyu görünce çalışır, neticede kalın yonga sıkılmış malzemedir ve hiçbir mobilyacı bu malzemeden mobilya yapmaz.
- alacağınız malzemenin kaliteli olup olmadığı ürünü incelediğinizde kendini zaten belli eder, yüzey ve kenar kontrolü yapın, kontraplaklarda kenarlarda katmanlar arasında boşluk olup olmadığına bakın

arkadaşlar mdf montajı yaparken sağlam ve kaliteli iş için önceden parçalarınızı delmeniz gerekiyor, hem vidanız daha iyi tutacaktır hemde mdf vidadan ötürü çatlamayacaktır. üstteki parçayı vidanız rahat geçecek şekilde alttaki parçayı ama daha dikkatli mdf nin tam ortasından ve vidanın diş dibi et kalınlığında delmeniz lazım bu sistemde çalışırsanız mdfniz sizi üzmez, vida başınız dışarda kalmaması içinde havşa açarsanız rahat edersiniz
MDF.jpg

Levent bey, verdiğiniz çok güzel bilgiler için teşekkurler, zaman zaman evde yapmaya çalıştığım ahşap işlerinde çok faydalı olacak, selamlar...

saboy' Alıntı:
Levent bey, verdiğiniz çok güzel bilgiler için teşekkurler, zaman zaman evde yapmaya çalıştığım ahşap işlerinde çok faydalı olacak, selamlar...
ben teşekkür ederim, umarım faydalı olur sizlere :smiley:

Levent abi bizim yörede kara takım diye bir tabir vardır yani yapılan işler imkansızlıktan uygun olmayan aletlerle vede bilgi eksikliği ile gelişi güzel yapılan iş manasında,benim işlerde sizin bu güzel bilgilerinizi paylaşmadan önce yapılmış kara takım işler.
Bundan sonra yapmak istediğimiz işleri sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda düzeltiriz.
zaman ayırıp grafiklerle desteklediğiniz bilgiler için teşekkürler.

yaybek' Alıntı:
Levent abi bizim yörede kara takım diye bir tabir vardır yani yapılan işler imkansızlıktan uygun olmayan aletlerle vede bilgi eksikliği ile gelişi güzel yapılan iş manasında,benim işlerde sizin bu güzel bilgilerinizi paylaşmadan önce yapılmış kara takım işler.
Bundan sonra yapmak istediğimiz işleri sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda düzeltiriz.
zaman ayırıp grafiklerle desteklediğiniz bilgiler için teşekkürler.
yaptığın işleri beğendiğim için düşüncelerini paylaşmıyorum, elindeki imkanlarla sen en güzelini yaptın, her işte ufak tefek hatalar olur, bizlerde hata yapıyoruz, bazen öyle işler yapıyoruzki çırak daha düzgün yapardı diye kendimizle dalga geçeriz ;D ;D
hakkımdaki düşüncelerin içinde ayrıca teşekkür ederim

arkadaşlar ustaların yaptığı işlerde hata olmuyormu sanıyorsunuz, yaptığımız hataları bizler sizlere normal gibi gösteririz, sizler anlamadığınız için kabullenirsiniz, ustanın bahanesi çoktur yapılan iş sizin istediğiniz gibi çıkmayınca, zeminden başlar malzemeden çıkar, allem eder kallem eder sizi inandırır.
''yapılan işte hatayı en iyi gizleyebilen en iyi ustadır'' ustanın tarifi budur arkadaşlar, herşeyi dört dörtlük yaparsınız ama, öyle bir hata yaparsınız ki yapılan işi yeniden yapma şansınız olmaz o zaman ne yapmanız lazım o kusuru örtmeniz lazım, bunu baktığında kimsenin anlayamayacağı şekilde yaptığınız zaman insanlar size usta demeye başlar
hepinize sevgiler saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri