Acil Lsd Kilit Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiluxln65 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,472
Ynt: Acil Lsd Kilit Yardım

evet arabanın üzerinde fotoğraftaki jant ve lastik var jant çemberli dedikleri jantlardan sizin dediğinize göre ilandaki jant ve lastiği alıp takarsam araba daha rahat olacak o zaman yakıt ve çekiş konusun da

Etiketler

Standart jant ve lastikte iç lastik bulunuyor.Hiç değiştirmeye niyetim yokken iki kez üst üste lastiğim patlayınca jantımı değiştirmek zorunda kaldım.
Orjinal jantlar çok sağlam kolay kolay bir şey olmaz.Fakat iç lastikli olması arazide avantajken şehir içinde problem demek.Ben 235/75/15 kullanıyorum memnunum.Şu an tubelles kullanıyorum.Jantları değiştirince,iç lastiklerini çıkardım.Gayet iyi oldu.

standart lastikte iç lastik var ilandaki lastik ve jant gerçekten hoşuma gidiyor alsam nasıl olur diye düşünüyorum aslında lastikler M/T bozarmı yakıt durumunu ?

Sizdeki std.Jant 15" ise,almayı düşündüğünüz jant 16".Yanlız fiyat oldukça iyi.Neredeyse 4 lastik fiyatına jantlarda geliyor.15 den 16" Janta geçecekseniz arazi koşullarında yakıt biraz artabilir ancak uzun yolda düşer bence.M/T asfalt frenajını olumsuz etkiler.Aslında çok elzem değilse A/T bir çok durumda sizi idare eder.Bu gün çamur geçişinde %50 ömürlü A/T işini gördü.Ancak derin çamurlarda tabi işe yaramaz çünkü dişler arası hemen doluyor ve lastiğin zemini tutma özelliği yok oluyor.

üzerindeki jant ve lastik 16'' ilandaki jant ve lastik 15 '' ve lastik tabanı daha geniş ilandaki lastik ve jantı takarsam göze daha hoş gelecekmiş gibi duruyor sanki üzerindeki lastiklerle leylek gibi duruyor araba :smiley:

Barış pardon ilanı yanlış görmüşüm.Peki bu lastik ve jantın toplam çapı,üzerindeki jant lastiğin toplam çapından büyük mü küçük mü?

hiluxln65' Alıntı:
evet arabanın üzerinde fotoğraftaki jant ve lastik var jant çemberli dedikleri jantlardan sizin dediğinize göre ilandaki jant ve lastiği alıp takarsam araba daha rahat olacak o zaman yakıt ve çekiş konusun da

evet rahatlar aracınız.eski çemberli jantları herkes yapmaz tehliledir lastik söküm takım işi.ayrıca daha önce söylediğim gibi çok ağırdır.ilandaki jantlar çok güzel aynısını kullanıyorum.tek kötü yanı -45 ofsetli olması nedeniyle balans ayrının tam yapılamaması.

IMG_1087.JPG

barış şuan üzarinde bulunan jant ve lastiğin toplam çapı 75-76 cm falan geliyor ilandaki lastik ve jant için ise hiçbir fikrim yok fiyatı istanbulda bulunan arkadaşlar için uygun fakat kargo ücreti ve burada sökme takma ve rot balans ayar ücreti derken fiyat yükseliyor

Kargo ile 100-150 tl daha ödersin.Sökme takmayı kendin yaparsın.Yanlış anlamaz isen temiz çıkma jantlarda var belki uygun bir şeyler bulunur.
Ben Trabzon'dan Nissan Patrol jantı satın aldım.Kargo dahil 460 TL ödedim.Aynı lastikleri söktürüp yeni jantlara takdırdım.Orj.jant çok ağır ama bir o kadarda sağlam.Yakıtı olumsuz etkiler fakat arazi ortamında sert bir kayaya çarpar isen orj.janta bir şey olmuyor.Diğer aldığım jantta krom alaşım.O da çok sağlam ancak yinede ağır.Yakıta pek bir faydası olmaz herhalde aluminyum olmadıkça.Ben lastik değişimi zamanı A/T-H serisi alacağım.Lastik iç yapısı daha sağlammış özellikle yanaklar.Aklında olsun.

barış daha öncede dediğim gibi lastik ve jant alıcam acele edip sonradan pişman olmak istemiyorum malum sitede ilanlar denk geliyor uygun fiyatlı içime sinen bir takım jant alıp lastiği de sıfır alabilirim yada ikisinide ikinci el alabilirim duruma göre bakıcam artık

ilan no:182170028 -180614547-163157650 hoşuma giden bir kaç jant izmirde jantkolik diye bir mağaza var gidip görerek pazarlığını yapıp almak da cazip geliyor dediğim gibi acele etmek istemiyorum

hakkı bey hidrolik direksiyon konusunda yardımınıza ihtiyacım var bugün 1000 tl ye set halinde hidrolik direksiyon buldum satıcı arkadaş ln106 için olduğunu söylüyor montaj esnasında nasıl bir tadilat gerekiyor sizin tecrübeniz var bu konuda bildiğim kadarıyla

hiluxln65' Alıntı:
hakkı bey hidrolik direksiyon konusunda yardımınıza ihtiyacım var bugün 1000 tl ye set halinde hidrolik direksiyon buldum satıcı arkadaş ln106 için olduğunu söylüyor montaj esnasında nasıl bir tadilat gerekiyor sizin tecrübeniz var bu konuda bildiğim kadarıyla

çok fazla bir tadilata gerektirmiyor aslında sadece pompa için ayak yapılıyor.distirübütör ün alt kısmında motor üzüerine montaj için vida yerleri var oraya göre ayak yaptırıcaksınız.alıcağınız set nasıl bir set acaba 2.2 benzinlinin bildiğim kadarı ile orjinak direksiyon seti yok dizellerinki ayak yapılarak takılıyor en azından ben öyle yaptım.

Barış ilk ilan için yorum yapmam ama iki ve üç için uzak dur derim.Aynılarını almak için bir firmaya gittiğimde bahsi geçen jantları inceledim.Birincisi malzeme kalitesiz ikinci ve bana göre en önemlisi o iki janta üretici firma garanti vermiyor.Arazide üzerine binecek yüküde düşünürsen pek sıcak bakma bence.
Jant işi tamamen zevkine kalmış bir şey ancak daha önce belirtmiştim,çıkma aldım ve çok sağlam çıktı.Hafif yamuk olan bir yeri vardı normal çekiçle düzeltemeyince torna tezgahına bağlayıp ağır çekiçle düzeltmeyi denediler o da olmayınca balyozla düzeltildi adamcağız kan ter içinde kaldı jantı nereden bulduğumu sordu.
Neyse hidrolik direksiyon ve pompa kitini o fiyata bulduysan çok iyi en azından piyasaya göre.Geçenlerde ilanda 2500TL isteniyordu.İhtiyaç şehir içinde ve park ederken çok elzem ancak arazide çok da fark etmiyor.Tabii extrem ebatlı lastik kullanacaksan o başka.Ellerinde daha varsa bende almak isterim.
Senin aracın PDF formatında dökümanları vardı,ihtiyaç varsa paylaşayım buradan.

İşinize yarayacak bir şeyler vardır mutlaka.

Ekli dosyalar

• Chapter1_Intro.pdf
    917.1 KB · Görüntüleme: 183

Böyle bölüm bölüm izin veriyor sistem maalesef.

Ekli dosyalar

• Chapter2_Maintenance.pdf
    673.5 KB · Görüntüleme: 184
  • Chapter3_ENGINE_MECHANICAL.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 181
  • Chapter4_EMISSION_CONTROL_SYSTEMS.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 251

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri