Ynt: Acil Lsd Kilit Yardım
Barış Bey,
Yeni aracınız hayırlı olsun.Diğer konulara girmeden sorununuz ile ilgili bir iki cevap yazmayı istiyorum.
Siz arka tekerlekleri yerden kestiğinizde eliniz ile tekerleği döndürmüşsünüz.Burada sormam gereken soru şu:Tekerleği ne kadarlık bir süratle döndürdünüz?Eğer mevcut ayarlarından yavaş döndürdünüz ise diferansiyel normal çalışır.Ancak belli bir hızın üzerine çıkarsanız LSD görevini yapar.Bu belkide sizin elle çevireceğiniz hızdan daha fazla bir hıza ihtiyaç duyuyordur ya da o şekilde ayarlanmıştır.Bunu iyice öğrenmeden karamsar olmayın.En iyisi ormana veya boş bir yere gidin aracın tekerleğinden bir tanesini krikoya alın ve yavaş yavaş kalkmaya çalışın tabii araç 4x2 konumunda olsun.Hareket edebilirseniz çalışıyor demektir aksi durumda söktürüp revizyon yada ayarlama yoluna gidersiniz.
LN 65 2.4 kullanıyorum.LSD mevcut.Çalışıp çalışmadığını test etmek gereği duymadım.Bir çamur geçişinde çalıştığını anladım ve yoluma devam ettim.Bu benim için sürprüz oldu.Aracı aldığımda diferansiyel siyah renge boyalıydı.Etiketi bulabilmek için biraz kazıyınca boyayı,etiketin kırmızı yazısını görünce yüzümde ki gülümseme,çamur geçişinden sonra yerini kahkahaya bıraktı.Benim için iyi bir sürprizdi.
Hilux benimde hayalimdi.Allah nasip etti 38 yaşımda alabildim.İzmir'deyim adaşız bu arada.Bir sorununuz olursa buradan yazabilirsiniz bilgi alışverişi yaparız.İyi bir araç değerini bilelim.Hayırlı olsun tekrar.