Acil Lsd Kilit Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiluxln65 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,506
Ynt: Acil Lsd Kilit Yardım

Tem Servis Vecihi Usta 0212 276 98 96
Ben hiç aramadım ama Toyota profesörü olduğu söyleniyor.
Arayan herkese de yardımını esirgemezmiş.

Bence yarın bir arayıp önereceği yağı ve diferansiyel ile ilgili tavsiyesini öğrenin.
Kolay gelsin.

Etiketler

Barış Bey,
Yeni aracınız hayırlı olsun.Diğer konulara girmeden sorununuz ile ilgili bir iki cevap yazmayı istiyorum.
Siz arka tekerlekleri yerden kestiğinizde eliniz ile tekerleği döndürmüşsünüz.Burada sormam gereken soru şu:Tekerleği ne kadarlık bir süratle döndürdünüz?Eğer mevcut ayarlarından yavaş döndürdünüz ise diferansiyel normal çalışır.Ancak belli bir hızın üzerine çıkarsanız LSD görevini yapar.Bu belkide sizin elle çevireceğiniz hızdan daha fazla bir hıza ihtiyaç duyuyordur ya da o şekilde ayarlanmıştır.Bunu iyice öğrenmeden karamsar olmayın.En iyisi ormana veya boş bir yere gidin aracın tekerleğinden bir tanesini krikoya alın ve yavaş yavaş kalkmaya çalışın tabii araç 4x2 konumunda olsun.Hareket edebilirseniz çalışıyor demektir aksi durumda söktürüp revizyon yada ayarlama yoluna gidersiniz.
LN 65 2.4 kullanıyorum.LSD mevcut.Çalışıp çalışmadığını test etmek gereği duymadım.Bir çamur geçişinde çalıştığını anladım ve yoluma devam ettim.Bu benim için sürprüz oldu.Aracı aldığımda diferansiyel siyah renge boyalıydı.Etiketi bulabilmek için biraz kazıyınca boyayı,etiketin kırmızı yazısını görünce yüzümde ki gülümseme,çamur geçişinden sonra yerini kahkahaya bıraktı.Benim için iyi bir sürprizdi.
Hilux benimde hayalimdi.Allah nasip etti 38 yaşımda alabildim.İzmir'deyim adaşız bu arada.Bir sorununuz olursa buradan yazabilirsiniz bilgi alışverişi yaparız.İyi bir araç değerini bilelim.Hayırlı olsun tekrar.

hiluxln65' Alıntı:
yarın telefon ederim olmadı ilandaki resimde limited slip yazıyor ilan sahibi kutu üzerinden aynı yazıyı okursa sıkıtı yok motulun kendi sitesinde 75/140 başkada yağ görmedim çünkü; Ben bu yağı diferansiyeli açsamda açmasamda sipariş edicem nasıl olsa dediğiniz gibi sınırlı kaymalı diferansiyel içinse sipariş verilebilir iki kutu işimi görür değil mi hakkı bey? çünkü diferansiyelin kaç litre yağ aldığı hakkında hiçbir bilgim yok

yanılmıyorsam 2 lt alıyor zaten en azından benimkine 2 lt konulmuştu.

Adaşım ilgi gösterip yazdığın için teşekkürler başım sıkıştıkça yazacağımdan emin olabilirsin çünkü aklımda bir sürü plan var aşırıya kaçmamak kaydıyla :smiley: arabanın iki lastiğini yerden kesip işin açığı çok fazla güç uygulayıp çevirmedim sol lastiği ileri çevirdiğimde sağ lastiğin ters istikamete döndüğünü görünce bıraktım hafta sonu kriko ile dediğin yöntemi ya sanayide yada açık bir alanda deneyip sonuç hakkında bilgilendiririm umarım dediğini gibi çalışır bende aklımdaki soru işaretinden kurtulurum

hakkı bey bugün işin yoğunluğundan elime telefonu alıp arama fırsatı bulamadım birde ayın dördü olması lazım kredi kartının hesap kesimi nede olsa bol taksitli 2 lt 75/140 yağ alabilmek için 2 litre sipariş verdikmi benim işim görür diyorsanız sıkıntı yok o zaman koruyucu ilave etmeyede gerek yok sanırım ama önce barış kardeşimin dediği gibi boş bir alanda tek lastiği kaldırıp aracı yürütmeyi denemek istiyorum söylenildiği gibi yürüse zaten sıkıntı yok ama ben yinede yağı olması gereken yağ ile değiştirmeyi düşünüyorum

bahadır bey ilginiz için teşekür ederim tem servis vecihi ustanın namını bende duydum hatta bir defa aradım istanbuldaki bir ln 65 için kendisiyle değil ama oğluyla görüştüm çok beyefendi bir şekilde bütün sorularıma cevap verdi bu konuyla ilgilide aramayı düşünüyorum

adaşım arabayı senin tavsiye ettiğin yöntemi ile test etmiş bulunmaktayım 22:45 itibariyle 4x2 konumunda sağ arka lastiği yerden 10 cm kadar keserek 1. viteste yürüdüm ve krikodan düşüp yürüdü araba şimdi bu durum lsd diferaansiyel çalışıyor demektir doğrumu ?

Araç bir tekerleği havada iken hareket edip yoluna devam ettiyse LSD çalışıyor demektir.Yağın değişme zamanı geldiğinde değiştirsiniz.Başka bir şeye gerek yok bence.

barış evet lsd çalışıyor senin dediğin yöntemle test edince çalıştığını anladım ben yinede yakın bir zamanda motor yağı ve gresörlük yağlamasını yaparken diferansiyel yağlarını da değiştireyim diyorum 2.2 benzinli motor ln 106 ların kaç litre yağ aldığı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum hangi yağ markası ve kaç numara yağ tercih etmeliyim

Evet çalışmasına sevindim.Yağ konusuna gelince motor yağı 15/40-20/50W kullanabilirsin.Kaç litre alır bilmiyorum ancak deneye deneye bulabilirsin.
Aslında bir filtre anahtarı temin edebilirsen böyle basit şeyleri kendinde yapabilirsin.Bence bu araçların dilinden anlamalıyız.Zaten bunları yapan japon arkadaşlarımız basit ve sağlam yapmışlar bize de bakımını yapmak ve kullanmak kalıyor.

geçen şaft askı takozunu bujilerini platin meksefesini değiştirdim küçük tadilatlar gelir elimden parça bulunabilirliği o kadarda sıkıntılı araçlar değil en azından şimdilik ihtiyaç duyduğum her şeye çok rahat ulaştım önümüzdeki günlerde motor yağı şanzıman ve diferansiyel yağlarının kontrolünü gerekirse değişimini yapıcam tabana içerden ve dışardan pütür boya ve bitüself ile tabana ses izolasyonu yaptıktan sora döşemelik malzemesini önceden almıştım zaten döşemeciye onu kaplatıcam kapı döşemelerini söküp kapı içine izolasyon uygulamayı düşünüyorum dediğin gibi japon yaparken düşünüp yapmış tamiratı kolay araçlar gerçekten eli biraz anahtar tutan bir insan çok rahat bazı eksiklerini giderebilir

yazmayı unutmuşum 2 hafta önce rock slider yapıp taktım gayet güzel oldu insan kendisi emek vererek yaptımı bazı şeyler dahada güzel görünüyor gözüne

Kendin yaptığına göre çok daha farklı oluyor maddi manevi.Yakında ön hubları,porya rulman ve aksları söküp yağlamalarını yapacağım.Özellikle hubları ihmal etme araziye çıkıyorsan sorun yok ancak aksi takdirde kilitleri aktif edip arada bir kullanmalısın.Bir de bu kilitler için beyaz gress varmış.Bir kutu almalı.
Ben aldığımda kabin içi izolasyon yapılmıştı.Ancak motor içeriye çok ses veriyor dizel sesini seviyorum ancak yinede sesi azaltmak için motor bölümü içine bir şeyler yapacağım.
Peki benzinli nasıl memnunmusun yakıt,tork vs??

barış valla benzinlinin ses düzeyi dizele göre tahminim daha düşük hilux evin ikinci arabası olarak görev yapıyor hafta sonları biniyoruz hafta içi eşimin arabasına el koydum 2008 tata inidica dlx dizel ses seviyelerini karşılaştırdığımda hangisi daha sessiz dersen hilux derim ses izolasyonu yapmadığım halde şunu da belirteyim arabaya ilk eşimle birlikkte bindiğimizde bana verdiği ilk tepki ne kadar sessiz çalışyor demesiydi güç konusuna gelince beni tatmin ediyor hele ki dört çeker konumunda ve arazide mükemmel diyebilirim

yakıt konusu ise arabayı almaya eşimle beraber otobüs yolculuğu yaparak gittik geri dönüşte hilux ile 1100 km yol yaptık ve 330-TL'lik LPG tükettik uzun yoldaki tüketimi ve hiçbir ayar yağ değişimi yapmadan yapılan tüketim şehir içinde ve arazide bunun biraz daha üstüne çıkıyor tabiki

Bende 1400km'lik bir yolculuktan sonra 430TL motorin yaktırmıştım.En yüksek kmh/litreyide Elazığ-Kayseri arası yaktı.Malum yollar sürekli rampa ve viraj şeklinde.
Buradan okuduğum kadarıyla üzerindeki motor lpg ile son derece uyumluymuş.
Eşinizle gitmeniz çok hoş olmuş.İkna sürecinde ben TOP GEAR programındaki ''Kill a Toyota'' bölümünü kullanmıştım.O programdan sonra eşimde sevmeye başladı Hilux'u.Hatta kısa bir süre kullandırmıştım.Hanımların onayını almak lazım.
Siz nereden aldınız aracı,bir iki foto koysaydınız.Yapacağınız-yaptığınız projeler var ise buradan paylaşırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri