Abu Dhabi - Dubai

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,773

Etiketler
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

hse li' Alıntı:
lezzetli bir gezi olmuş.... sizin adınıza...
lezzetli bir seyir oldu......bizim adımıza...
:smiley:



Gerçekten tadı damağımda kaldı. Bir on sene sonra tekrar gidip daha fazla ne yapabilirler görmek isterim. Hayal ettikleri her şeyi yapıyorlar.

Beğendiğinize çok sevindim.
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Fotoğraflara devam...

IMG 0115 Large


IMG 0116 Large


IMG 0177 Large


IMG 0180 Large
 


Ynt: Abu Dhabi - Dubai

hse li' Alıntı:
modernnite ile tarihi ve.....
kültürü bi arada görmek ....
sanırım maddi imkanlarla da ilgili...



Haklısınız.Tabi ki para bir çok şeyin anahtarı ama Dubai'nin kuruluşu ile ilgili öğrendiğim ilginç bir şey var. Ben petrolü çıkartıp o para ile de ülkeyi idare ediyorlar sanıyordum.Kalkınma petrolün bulunuşu ile başlamış fakat gelirin sadece yüzde altısı petroldenmiş.Geri kalanı turizm ve ticaret.Daha hiç bir şey yapılmadan Şeyh dünyayı buraya yeni bir turizm ve ticaret merkezi kuracağına inandırmış ve çölün ortasına yatırım yaptırmış. Toprakları hibe vermiş, vergi almamış, desteklemiş vs. Bir hayale inandırmış insanları ve gerçekleştirmiş.Dünyanın her yerinden insanlar bu kurak topraklara gelip bir ülke kurmak için çalışmışlar. Yani para kadar zeka da önemli. Bir de belki her şey tek kişinin olunca karar almak daha kolay olduğu için bu kadar çabuk ilerlemiş olabilirler. Adam istiyor ve oluyor. Ufku da geniş olunca çöl ortasında da olsa işte böyle yemyeşil bir dünya markası oluşturabiliyorlar.
 





Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Deira Dubai’nin diğer bölgelerinden daha farklı insan manzaraları ile karşılaşacağınız, oldukça pis; salaş görünümlü başta Hintliler olmak üzere diğer Asyalılar'ın yoğun olduğu bir yerleşim.Aslında ülkeyi imar edenler ayakta tutanlar bu insanlar ama para kimdeyse kaymağı da onlar yiyor. u gariplerim de sefil hayatlarına devam ediyorlar. Gittiğim ülkelerde şehirlerin bırıltılı vitrin bölümlerinden çok arka sokaklarındaki hayatları görmeyi daha bir severim.Deira da benim için öyle oldu. Üstelik de her şey çok ucuzdu.Hediyeliklerimi hep buradan aldım. Hint yemekleri arasında yiyecek temiz ve kokusuz bir yer bulmakta zorlansak da içtiğimiz taze mango suları harikaydı.

IMG 0167 Large


IMG 0153 Large


IMG 0152 Large


IMG 0168 Large


IMG 0146 Large
 





Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Üçüncü günümüzün gecesini Burj el Arab Oteli yakınında “Al Sufouh Caddesi” üzerinde şehrin en güzel ve modern alışveriş merkezi-otel vs. biri olan “Jumeirah Medinat Souk” denilen yerde geçiriyoruz.Burayı çok beğendiğimiz için ertesi sabah da buraya gelmeye ve gündüz gözüne de görmeye karar veriyoruz. Medinat Jumeirah; Buj el Arab Oteli’nin görülebileceği, geleneksel Arap Mimari tarzında lüks villaların, restaurantların, otellerin, abra isimli teknelerle gezinti yapılan su kanallarının bulunduğu, kaliteli ürünlerin satıldığı küçük dükkanların yer aldığı ilginç bir yer.Suda balıklar bile vardı. O kadar yeşillendirmişler ki insan kendini tropikal bir yerde geziyor gibi hissediyor.

IMG 2943 Large


IMG 2955 Large


IMG 2948 Large


IMG 2944 Large


IMG 2960 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Bunlar da ertesi sabah aynı yer.Abra ile kanal turu da yaptık ama çok pahalıydı.Deira da bindiğimiz abra 1tl bile değilken buna 80 tl ödedik. Turistik olunca fiyatı abartmışlar. Hem de gördüğünüz otel hariç bir yer de görmüyorsunuz. Keşke Deira'daki abraya 80 lira vereydim de beni karşıdan karşıya akşama kadar geçirip dursaydı. :smiley: :smiley:b Hem gerçek kanalın görüntüsü çok daha güzeldi.

IMG 2963 - Bunlar da oradan aldığımız tarçınlı tatlılar. O kadar güzellerdi ki aslında ayrı bir başlığı hak ediyorlardı.

IMG 0135 Large


IMG 0156 Large


IMG 0146 Large


IMG 0125 Large


IMG 2963 Large
 


Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Dubai'den bahsedip de Burj Al Arab otelinden bahsetmeden olmaz.Aslında herkes biliyordur bu yedi yıldızlı oteli.Araba plakalarında bile ülkenin simgesi olacak kadar ön plana çıkartılıp reklam vesilesi yapılmış lüksün doruklarındaki otel. Burj Al Arab, Arap Kulesi anlamına geliyormuş.Ama denizde yüzen bir yelkeni andırdıgı için Yelken Otel de denilmekte.Deniz doldurularak yapılan bir adanın üzerine inşa edilmiş.
1 milyar dolara inşa edilmiş, 500 milyon dolar dekor için harcanmış. Otel 50 yıl full olsa bile maliyetini karşılamıyormuş.Ama zaten reklam olarak bile harcanan parayı karşılamıştır. 175 metrekare iki katlı en ufak odanın fiyatı yüksek sezonda 1000 dolarmış. En lüks odanın fiyatı ise, 8 bin dolara kadar çıkıyoMUŞr.Düşük sezonda ise 2 kişi uçak bileti dahil bir hafta 2400 dolara kalınabiliyormuş.1994'te başlanan 1999 yılında hizmete giren otel, karaya bağlanan küçük bir ada üzerine kurulmuştur. Otelin dış yüzeyi ağırlığı azaltmak ve sıcak havanın sirkülasyonunu sağlamak amacıyla büyük bez kumaşlarla kaplanmış. Bu nedenle geceleri projektörlerle aydınlatılan dış yüzeyinde değişik renkler görülebilir. Otel 52 katlı son derece lüks döşenmiş 1100 odadan oluşmakta, 52.katında bir helikopter pisti ile denizden üç kat aşağıda bir gazinosu buluuyor.İçinde 1000 metre karelik daireler bile varmış.Oteldeki bolca altın kaplama kullanmışlar.Biz hem vakit azlığından hem de bu lüksü görüp de sonra evimizde mutsuz olmayalım diye içini gezmeye gitmedik :smiley: Her yeri gezersek bir dahaki sefere nereyi gezeceğiz dedik sadece dışarıdan baktık.

IMG 0159 - Burası da plaj.

P1040964 Large


IMG 0153 Large


IMG 0128 Large


IMG 0159 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Dördüncü günümüzün bir kısmını da Palmiye Adası'na ayırıyoruz.Çin Seddi'nden sonra uzaydan görülebilen insan yapımı ikinci yapı olduğu söyleniyor ama bana pek inandırıcı gelmedi.Zaten Çin Seddi'nin de uzaydan göründüğüne inanmıyorum.Sonuçta bir duvar. Tabi uzayın hangi mesafesinden baktığınız da önemlidir. Neyse sonuçta oldukça büyük emek isteyen bir iş.Hatta bu adadan iki tane daha yapılıyormuş.Palm Jumerah bitmiş olan diğerleri Palm Jebel Ali ve Palm Daira.Tabi bir de dünya haritası şeklinde yapılan adalar var.O çok daha büyük olacakmış.Daha denizi doldurma aşamasındalar.
Palmiye Adasına hem gündüz hem de gece gittik.Ama içinde gezerken sadece lüks bir mahallede geziyorsunuz. Palmiye şeklinde olduğunu sadece yüksekten bakınca anlayabilirsiniz. Üstelik gövde kısmına o kadar yüksek binalar yapmışlar ki deniz bile görünmüyor.17 tane olan yapraklarına lüks havuzlu vilallar yapmışlar.Bu vilallardan biri de David Beckham'ınmış.Gövde kısmından metro da geçiyor.Metro yüksekte olduğu için görüş açısı çok daha geniş.İnşaatı devam eden iki büyük otel daha gördük.Birinin adı Ottoman Palace olacakmış.Adada 32 otel yapılacağını okumuştum.
Adadaki Yelken Otel'den de lüks olduğu söylenen Atlantis Otel'in bir kısmını gezdiriyorlar. Arabamızı dışarı bir yere parketmiştik.Arabasız gelenleri almıyorlarmış.Sonra tekrar dönüp arabayı alınca içeri girebildik. Araç park ücreti 150 dirhem ama içeride birşeyler yiyip içerseniz fişi gösterince park ücreti almıyorlar.Yani gezmek için bile bir şekilde para ödüyorsunuz. İçeride en ufak bir aksesuarda bile estetiği ve lüksü görüyorsunuz.Dev bir de akvaryum var.Akvaryum manzaralı odalar da varmış ve fiyatları oldukça yüksekmiş.Hatta denizin altında deniz manzaralı odalar da varmış.Netten okuduğuma göre bu odaların gecelik ücreti 30 bin liraymış.Eşime benim arabayı satıp bir gece kalalım dedim ama kabul etmedi.:smiley:Otelin bir de su eğlenceleri bölümü vardı.Köpek balıklarııyla havuza felan giriliyormuş ama biz vakit sıkıntısı yüzünden sadece dışarıdan baktık.

Bu ada sayesinde Dubai'nin 7 km olan sahili 10 katına çıkmış.Ama denizin içindeki yaşam büyük zarar görmüş.Üstelik bu çalışmalar köpek balıklarını da kıyılara çekmiş.Deniz yaşamını yeniden canlandırmak için betondan kayalıklar yapmışlar.Yapay mercanlar yerleştirmişler balıklar geri gelip yuva yapsın diye.Palmiye yaprakları arasında su akışı olmadığı için kirlenme olmaya başlamış.Ona da bir çözüm bulup suyu tahliye edecek bir sistem kurmuşlar. Dalgaların yığdığı kumları da sürekli temizliyorlarmış.Sadece inşaası için 2 milyar dolar harcamışlar.Şimdi de korumak için bir o kadar harcıyorlardır.Ne gerek vardı bu kadar uğraşmaya bilmem.Doğayla bu kadar oynamak ne kadar doğru tartışılar.

İlk iki fotoğrafı ben çekmedim tabiki.Netten aşırdım.Uçakla gece indiğimiz için uçaktan çekemedim.Zaten defalarca görmüşsünüzdür ama konu bütünlüğü olsun işte.


P1040954 -Su parkı.

Dubai palmiye adasi 7


P1040961 Large


P1040962 Large


P1040954 Large


11494
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,252
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst