Abu Dhabi - Dubai

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,773
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

elinize sağlık harika fotoğraflar paylaşım için teşekkürler... inşallah sizin ufaklık biraz daha müsade ederde fotoğrafların devamını görmek nasip olur :smiley: tekrar teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Akşam yemeği için hem dünyanın en yüksek binasını görmek hem de havuz gösterisini izlemek üzere havuzu tepeden görebilen bir restorana oturuyoruz. Hayatımızda ilk defa tattığımız soğan çorbası gibi ilginç yemekler yerken güzel bir müzik eşliğinde muhteşem bir su gösterisi izliyoruz.Tam saat altıda başlıyor gösteri.Altı buçuk gibi tekrarı oluyor.Daha sonra devam ediyor mu bilmiyorum. Havuzun kenarı yavaş yavaş gösteriyi izlemek için gelenlerle doluyor. Gece ışıklar içindeki Burj Dubai de çok görkemli gözüküyor. Burj Dubai'nin gölgesinde kalsalar da havuzun etrafındaki binaların her biri ayrı güzellikte.

IMG 2875 Large


IMG 2879 Large


IMG 2899 Large


IMG 2901 Large


IMG 2884 Large
 






Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Oldum olası gökdelenleri çok sevmişimdir.Aslında gökyüzüne yakın olmayı severim. İlk olarak Amerika Newyork'ta dünyanın en yüksek birkaç gökdelenini gördüğümde büyülenmiştim. Hong Kong'ta dünyadaki en yüksek 10 binadan 4 tanesini daha gördüm. Ama bu kocaoğlanı görünce diğerleri yanında söndü gitti. Bu bina çıtayı o kadar yükseltmiş ki sanırım en az on sene daha yükseğini görme ihtimalimiz yok.
Dünyanın en yüksek binasının 124. katına yine dünyanın en hızlı asansörü ile çıkıyoruz. Yolculuğun her aşamasında binanın yapımı ile ilgili görsel bir gösteri seyrettiriyorlar. Binadaki çelik miktarından işçi fotoğraflarına kadar her şeyi durmadan sergiliyorlar.Asansörde hızı ve basıncı hissediyorsunuz.
Duyduğuma göre önce Burj Dubai adını alacak olan kulenin yapımı maddi sıkıntılar yüzünden durunca halife para yardımında bulunmuş ve bina tamamlanmış.Bunun üzerine binanın adı son anda Burj Khalifa olarak değiştirilmiş.Soğutma sisteminde biriken sularla çevre sulanıyormuş.Bina hakkındadaha geniş bilgi olması için netten aldığım bir metni aşağı kopyalıyorum.

"4 Ocak 2010 tarihindeki resmi açılışında kulenin yüksekliğinın 828 metre olduğu kamuoyuna bildirildi.Binanın yaklaşık 150. katından sonrası çelik olarak yapılmaktadır. Bu da dünyada ilk defa betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini kazandırmaktadır. Ayrıca binanın cephelerine gelen rüzgâr yüklerini en aza indirmek için binanın hiçbir cephesi düz olarak tasarlanmamıstır. Köşeleri ise keskin değil, dairesel birleşimlerle yapılmıştır

Yapımında 12 bin işçinin çalıştığı 160 katlı Dubai Kulesi’nin inşaatına 2004′te başlandı. Dünyanın en yüksek binası 4,1 milyar dolara mal oldu.

Anten kulesiyle 828 metreye ulaşan Dubai Kulesi’nin en dikkat çeken özellikleri ise şöyle:
- 95 kilometreden bile görülebiliyor.
- Gökdelenin 124. katı, dünyanın halka açık, en yüksek ve terası bulunan gözlem katı.
- 160 lüks otel odası ve suite sahip.
- Binada 57 asansör,1044 daire, 3000 araçlık yer altı oto parkı var.
- Dış cephesini ve iki kanadını oluşturan cepheyi kaplayan cam panellerin sayısı 28 bin 261.

-Kuleye dünyada en yakın bina ise şu an 508 metre ile Tayvan’daki Taipei 101 kulesi.

-160 katlı kulenin inşasında 330 bin metreküp çimento, 31 bin 400 ton çelik ve 28 bin 261 adet cam panel kullanıldı. İnşaatın en hızlı olduğu dönemde aynı anda 12 binin üzerinde işçi çalıştı ve 22 milyon işçi saati harcandı.
-Burç Halife’nin temeli için 110 bin ton ağırlığında 45 bin metre küp çimento kullanıldı. Çelikle güçlendirilmiş temeldeki 192 kazık, yerin 50 metre derinine kadar iniyor. Sadece temel atma işlemi 12 ay sürdü. İlk 100 kat bin 93 günde tamamlanırken inşaatın hızlanmasıyla her üç günde bir kat çıkıldı.
İnşasında 100′ün üzerinde ülkeden 60′tan fazla danışmanın rol aldı.
-Ayrıca çevre dostu kuledeki soğutma sistemlerinden toplanan 15 ton su, bina etrafındaki yeşil alanları sulamak için kullanılıyor. Burç Halife’de dünyanın en yüksek noktadaki mescidi (158. kat) ve yüzme havuzu (76.kat) da bulunuyor. Yine açılış töreninde dünyada en yüksek noktaya atılan havai fişeklerle farklı bir rekor daha kırıldı.
-İnşasına 2004′te başlanan Burç Halife'nin Mimarı Adrian Smith olan kulenin inşasını Güney Koreli Samsung Mühendislik ve İnşaat ile Belçikalı Besix grubu ve yerel Arabtec firmaları üstlendi. Samsung daha önce Taipei 101 ve Kuala Lumpur’daki Petronas ikiz kulelerini de inşa etmişti.
-Kuledeki toplam 57 asansörü Otis adlı firma üretti. Misafirlerin gitmek istediği kata daha hızlı ve rahat ulaşabilmesi amacıyla hiçbir asansör, tüm 160 katı ziyaret etmeyecek. Bunun yerine asansörler gidilecek bölüme göre gruplandırılacak. Hızı saatte 40 kilometreye ulaşacak asansörlerle iki dakikada kulenin tepesine ulaşmak mümkün. Fakat ana hizmet asansörü, Burç Halife’nin tam ortasında 504 metre yüksekliğe kadar çıkacak. Taipei 101′in uzunluğunun 500 metre civarı, New York’taki Empire State binasının 381 metre ve saniyede dokuz metre kateden bu asansörün dünyanın en yükseğe çıkan asansörü olduğu kaydedildi.
Burç Halife’nin 124′üncü katında bir de halka açık seyir güvertesi var. İsteyenler ‘Tepede’ isimli dünyanın en yüksek güvertesinden şehri seyredebilecek."

Tallest buildingsi


P1040903 Large


P1040901 Large


IMG 0094 Large


IMG 0062 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

IMG 0015 - Asansöre doğru ilerlerken yürüyen platform boyunca dubai'de yaşamla ilgili bir sunum vardı.Oldukça hoş olmuş.


IMG 0024, IMG 0022, IMG 0040, IMG 0037 - Tepeden Duba'i.

IMG 0015 Large


IMG 0024 Large


IMG 0022 Large


IMG 0040 Large


IMG 0037 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

IMG 0017 - Bu havuz akşam su gösterisi izlediğimiz yer.


IMG 2759 - Bu tabloya bayıldım.Marina da gezerken görmüştüm.Pek güzel çekememişim.

IMG 0017 Large


IMG 0039 Large


IMG 0012 Large


IMG 2759 Large


P1040892 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Dubai de "en" olmayan nerdeyse hiç bir şey yok demişti. Bir en daha: Dubai Mall. Dünyanın en büyük alışveriş merkeziymiş.Yaklaşık 1.2 milyon metrekarelik bir alana yayılan Dubai Mall'da 1200 mağaza,5 yıldızlı otel, 22 sinema, 120 restoran, 14 bin araba kapasiteli otopark, 3 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği iki ayrı restoran bölümü ve olimpik ebatlarda bir buz pateni varmış .Dubai Mall, dünyanın iç alanda kurulan en büyük akvaryumu olan Dubai Akvaryum ve Keşif Merkezi ile ise 30 köpek balığıyla birlikte 33 binin üzerinde deniz hayvanına ev sahipliği yapıyormuş. Yine muhalefet olacak ama sanki İtalya Cenova'da gördüğüm akvaryumlar daha büyüktü.Yine de büyük diyorlarsa büyüktür ne diyeyim. Herhalde her yerini göremedim.Etraftaki mağzaların ışıklarının yansıması yüzünden bir türlü düzgün fotoğrafı çekilemiyor. Şu havuz gösterisi de bu alışveriş merkezinin önünde bulunuyor.

IMG 0100 Large


IMG 0099


IMG 2865 Large


IMG 2922 Large
 




Ynt: Abu Dhabi - Dubai

IMG 2916, IMG 2924 - Alışveriş merkezinde çok güzel bir de yapay şelale vardı.Hatta bundan iki tane vardı.Üst katta şelaleyi gören bir Afrika cafesinde taştan bardaklarda bir şeyler içtik.Mekan oldukça güzeldi.

IMG 0065 -Hurma ve ürünlerini satan bir dükkan.Özellikle içine badem yerleştirilen ve üzeri çikolata kaplanan hurmalar harikaydı. Hurmalı bisküviler de oldukça güzeldi.

IMG 2863 - Bu dev yılbaşı ağacı yapım aşamasındaydı.Ertesi gün gittiğimde tamamlanmıştı ama o kadar büyüktü ki alt kattan bir türlü fotoğraflayamadım.Yukarı da çıkmaya üşendim.

IMG 2923 - Arap kıyafeti üzerine meksika şapkası çok şık olmuş. :D :D :D

IMG 2916 Large


IMG 2924 Large


IMG 0065 Large


IMG 2863 Large


IMG 2923 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Üçüncü günümüzün geri kalanını Dubai'nin farklı bir yüzünü görmek için gittiğimiz Deira bölgesinde geçirdik. Deira Dubai kanalının diğer tarafında bulunan Bur Dubai bölgesinin karşı tarafında kalan bir yerleşim yeri.Dubai'nin o lüks gökdelenlerle dolu silüetinin aksine daha çok Hindistanlı ve Parkistanlılar başta olmak üzere daha çok asyalıların yaşadığı Dubai'nin eski bir yerleşim bölgesi.Bur Dubai ile Deira arasında uzanan Dubai kanalı ve rıhtımı başta geleneksel motorlu bot“abra” olmak üzere her çeşit yolcu ve yük taşıyan, farklı modelde yüzlerce deniz taşıtını bir arada görebileceğiniz hareketli, bir yerdir.Özellikle içleri Hindistanlılarla dolu abralar neredeyse içine su girecek kadar alçak ve son derece güvensiz gözüken hali ile çok ilginçti. Ama yaptığım en güzel deniz yolculuklarından biriydi. Üstelik de bir dirhem gibi ucuz bir fiyata. Kanal’ın üzerinde; liman tarafında iki tarafı birbirine bağlayan bir yeraltı tüneli “Al Shindagha Tunnel” ile kanalın farklı bölümlerinde “Crossing Bridge”, “Garhoud Bridge”, “Floating Bridge” ve Al Maktoum Bridge adlarını taşıyan dört köprü yer alıyormuş.Ama biz Karşıya abra ile geçmeyi tercih ettik.Kanalın Al Maktoum Köprüsü ile liman arasındaki bölümünü; seyahat acentalarının düzenledikleri “Kanal Turu” ile gece, yemekli teknelerle, gezebiliyor.


Bunlar abralar.

IMG 0126 Large


IMG 0125 Large


IMG 0173 Large


IMG 0140 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Abra İstasyonuna gelmeden bir de Dubai Müzesi var.Ama 30-40 yıllık bir ülkenin müzesinde ne olabilir deyip vakit kaybı olmasın diye sadece dışarıdan fotoğrafladık. Bu binanın tam önünde de bir yelkenli gemi bulunuyor.Müze binası olarak kullanılan “Al Fahidi Kalesi” Dubai Kanalı’nı korumak amacıyla 1787 yılında yapılmış. Daha sonra konut ve hükümet binası olarak kullanılmış.Müzenin avlusunda, Dubai’nin geçmişinde balıkçılıkta kullanılan küçük kayıklar ve geçmişte yerli halkın oturduğu palmiye ağacının liflerinden yapılmış eski bir kulübe ”Barashi” var. Avluya bakan rüzgar kuleli odalarda geleneksel silahlar ve çeşitli objeler sergileniyormuş.Yeraltındaki bölümde Dubai tarihini resim, yazı ve video görüntüleri ile anlatan bir bölüm varmış. Bu bölümde Dubai’nin yüzyılın başında balık ve inci ile uğraşan küçük fakir bir köy iken; petrolün çıkarılmasından sonra kısa bir sürede geniş vizyona sahip liderlerle nasıl mega bir kent haline geldiğini anlatılıyormuş.

Müzenin otoparkına bakarmısınız.Neredeyse hiç sıradan araç yok.

IMG 0183 Large


IMG 0182 Large


IMG 0127 Large


IMG 0112 Large
 


Ynt: Abu Dhabi - Dubai

moonwalker_arc' Alıntı:
Fotoğraflar harika gezmiş kadar olduk desem çok mu iyimser düşünmüş olurum :D



Beğendiğinize çok sevindim.Gerisi geliyor yavaş yavaş.Ben de gitmeden o kadar çok fotoğraf bakmıştım ki gitmeme gerek kalmadı diyordum.Ama bin tane de fotoğraf görsek bir yere gitmek çok farklı. Mutlaka havasını ciğerlere doldurmak lazım. Dilerim gönlünüzden geçen her yere gidebilirsiniz.
 



Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Müzenin arka tarafında abra iskelesine giderken genelde Hindistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen her türlü malların satıldığı küçük dükkanların yer aldığı, geleneksel kıyafetleri ile Hintli ve diğer Asya ülkelerinden insanların dolaştığı, şehrin modern bölümünden çok farklı bir görünüme sahip çarşılar var.Her dükkanda rengarenk ipekler, elbiselik kumaşlar alıcılarını bekliyor.1830 yılında kurulan “Bur Dubai Souk” tekstil başta olmak üzere çeşitli ürünlerin satıldığı, pazarlıkla alışveriş yapılan Al Fahidî Caddesi ve ara sokaklarda devam eden renkli bir çarşı. Bu çarşıdan kanalın kıyısına doğru ilerlediğinizde karşınıza “Abra İstasyonu” çıkar.Abraya binmeden bir de beş dirheme hindistan cevizi suyu içebilirsiniz.Pek güzel değildi ama tatmadık demeyiz. :smiley:

IMG 0129 Large


IMG 0135 Large


IMG 0145 Large


IMG 0128 Large


IMG 0117 Large
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst