97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,886

Etiketler
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

Sağol Özgür,

Umarım başka kimsenin başına gelmez böyle birşey.

Bu kazadan sonra benim fark ettiğim şey; kazada senin hiçbir suçun olmasa bile mağdur durumda kaldığın.

Hem hayati tehlike atlatıyorsun, hem arabandan uzak kalıyorsun, hem de bunları telafi etmek için koşuşturmak, uğraşmak zorunda kalıyorsun.

Çok zormuş bu işler, gerçekten çok zormuş...

Özgür arkadaşım , aracını yapan servise söyle faturayı kessin şimdiden , ona göre faturaları sigortaya gönderirsin ve ödeme erken çıkar servisinde işine gelir bu iş.

Vallahi Arslan Bey,

Söyledim aslında ama son dakikaya kadar ekstra masraf çıkabilir, o yüzden erken fatura veremeyiz dediler :(

Anladım olsun önemli olan arabanın yapılmasını geç olsun temiz olsun biraz daha arabasız kalacan ama sağlık olsun sen yine de araba bitmeye yakın servise sorarsın çünkü bitmeye yakın bütün hesap çıkar faturayı 1 hafta önce verseler bile 1 hafta 1 haftadır. Tekrar geçmiş olsun.

Sağol Hocam,

Ben de öyle dedim zaten, ne kadar erken verirseniz o kadar iyi olur dedim. Sigorta şirketiyle de konuştum, durumu anlattım, fatura geldikten sonra ödemeyi hızlandırmalarını rica ettim ama, ne kadar dinlerler beni bilemiyorum...

geçmiş olsun. tırcılar dolmuşçular vs hepsi aynı ok un soyu. cahil cühela takımı. bir keresinde bir kamyon kasasını benim aracıma takmıştı. bana diyorki geri kaçırdın... otomatik araba düz yolda geri gitmez hemşerim dedim sustu gerizekalı.gülermisin ağlarmısın. arabayı komple boyatmıştım yepyeni olmuştu oysaki 2 3 ay öncesinde... ertesi gün nikahımız vardı araba düğün arabası olacaktı ben gelin almaya gidecektim.ben yinede vuruk haliyle gidip hanımı almıştım :smiley:

en güzeli bu davarlardan uzak durmak, özellikle kafası bozuk kamyonculardan çekinmektir. ülkemizin gerçeği bu ve değiştirecek gücümüz yok çünkü.gözü karartıp yapılan şeyler pek nadiren olumlu sonuçlar doğurur. adam başka bir şey olamadığı ve asla olamayacağı için (istisnalar vardır) o kamyonda dolmuşta ve ne yazıkki biz "eşitiz".

işyerim ivedikte, hergün ne yaratıklarla karşılaşıyoruz bir allah bilir. olan arabaya olsun önemli değil. başka araba olsa belki cana gelecekti... hem her onarımda araba daha bir canlı oluyor sanki :smiley:

Herkese Merhaba,

En sonunda, yaklaşık 2.5 aylık bir süre sonunda arabama kavuştum. Gerçekten çok özlemişim..:smiley:

Yine bir sorum olacak, Cherokee'yle ilgili daha fazla deneyime sahip arkadaşlara.

Koltuk ve ayna ayarlarını Set + 1'le kaydediyorum. Ancak arabayı kilitledikten sonra, örneğin ertesi gün arabayı yeniden açtığımda koltuk ön tarafa kayıyor, çok sıkışık bir hal alıyor, ancak 1'e basarak tekrar eski ayarına döndürebiliyorum.

Bunu sabitlemenin bir yolu var mıdır?

Black selamlar ve tekrardan gecmıs olsun umarım bıdaha arabandan bukadar uzak kalmazsın.bızım jeeplerde 2 anahtar var.senınkı 2. anahtar galıba ve anahtarın 2. memory kumanda edıyor.yanı obur anahtarından acarsan 1 hafıza devreye gırecek.

Sağol Özgür verdiğin bilgiler ve dileklerin için.

Doğru söylüyosun bende bir anahtar daha var. Bir de onla deneyeyim bakalım ne olucak..:smiley:

Veya ayarları 2.tuşla hafızaya al bu anahtarla açınca bıraktığın şekilde alırsın.Elindeki anahtar 2.anahtar olduğu için 2 tuştaki ayarlar devreye giriyor.

Arkadaşlar Selam,

Benim bir sorum daha olacak ama..

Geçen gün kaputu açtım (anlıyormuşum gibi :smiley:), şöyle bir baktım arabanın motoruna da.. Silecek suyu olarak normal su koyuyoruz tamamdır; peki engine coolant bölümüne su mu koyuyoruz yoksa özel başka bir şey mi? Çünkü seviyesi baya düşmüştü, ona ekleme yapıcam, bilip bilmeden kafama göre iş çevirmeyeyim dedim :smiley:

Şimdiden teşekkürler..

black' Alıntı:
peki engine coolant bölümüne su mu koyuyoruz yoksa özel başka bir şey mi?

Bu hazneden su eksimesi bir yerlerden su kaçağı olduğunun işareti.Sorunsuz bir sistemde su sabit kalmalı.Eksilen suyu tamamlamak geçici çözüm,önce kaçağı bulup tamir ettirmeniz gerekir.Jeep firmasının kendine özel bir motor soğutma suyu katksı vardır illaki ama olmadı kaliteli bir antifrizde ilave edebilirsiniz.Amaç doğru su-antifriz oranını sağlayıp soğutma suyunun kışın donmasına engel olmak (tabi kaçağı durdurduktan sonra).Eksikliği yanlızca su ile tamamlamak antifriz oranını düşürecek ve motordaki suyun soğuk bir gecede donup motor bloğunu çatlatmasına sebep olacaktır.

Arkadaşlar selam,

Ya ben yine bir soru soracağım ama?

Benim Cherokee'de, göğsün üzerinde, ön camın altına gelen yerde iki tane sensör gibi şeyler var. Bunların ne olduğunu, ne işe yaradığını bilen var mı?

Not: Fotoğrafta işaretledim, bu benim arabam değil fotoğrafı internetten buldum yerini göstermek için..

MERHABALAR BU ARAÇLARDA HAFIZALI KOLTUK AYARI NASIL YAPILIYOR.KONTAK KAPATIP AÇTIGIMDA AYNALARI VE KOLTUGU DUZELTMEKTEN SIKILDIM.BENMI YANLIŞ YAPIYORUM AYARLARKEN YOKSA PROBLEM ARAÇTAMI ÇÖZEMEDIM.İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER

merhaba sorularınıza sırayla yardımcı olmaya çalışaçağım
farları yaktığınız soldaki düğmeyi en sola aldığınızda resimdeki sensör sayesinde araç ışığın yeterli olmadığı ortamlarda aracınızın farlarını otomatik açar ve kapar.tünel geçişlerinde falan siz yakmayı unutsanızda o unutmaz.o düğme sürekli o tarafta kaldığında aracınızı diyelim gece park ettiniz inip kitlediniz farlar bir süre açık kalıp kendiliğinden kapanacaktır.
Emre bey ayna ve koltuklarınızı istediğiniz gibi ayarladıktan sonra kapı üzerinde olan üzerinde 1 ve 2 yazan tuşlara uzun süreli basarsanız sorun hallolur.2 adet hafızası vardır tuşlara aynı anda basmayacaksınız.1. ayarınız için 1 e uzun süreli 2 ayar için 2 ye uzun süreli basacak ve 2 adet farklı koltuk ve ayna pozisyonuna sahip olacaksınız ışık yanıp sönmeye başlıyorsa doğru yoldasınız.kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR