97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,887
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

Gerçekten çok iyi olur,

en azından yan sanayi kapı mı takıyolar gibi dertlerimiz olmaz..

Etiketler

BLack ; Servisin sana söylediği şey asılsız. Bunu bir tek geçerli nedeni var: servisin sermaye yapısı yada likiditesi senin araçına bir kaç bin TL bağlayıp , bir ay bekleyecek kadar müsait değil. Onun için maddi yükü sana yıkmaya çalışıyor. Yapması gereken eğer o sigorta ile anlaşması yoksa senden vekalet alıp tüm hasar işlemlerini dosya takiplerini ve sonuçlandırmasının yapıp sana aracı teslim etmeli ödemeyide yine verdiğin vekalet ile kendisi almalı idi.Bu durumda senin yapacağın şey ya servisin dediği gibi 1 ay bekleyip ödeme çıkınca işe başlaman ( Ki burada da bazı işleyiş sorunları var : sigorta ve eksper arabanın bitmiş haldeki rerimlerini yada kendisini görmeden dosyasını kaptmayor Çünkü sigorta orjinal parça verdiyse ve servis bunun yerine artniyetli olup çıkma kullandıysa -orjinalini alacak parası yoktur da ondan veya çıkma parası bağlayıp orjinal parası alma sevdasından- bunları tespit etmek için önce bu değerlendirmeyi yapıyor ve onayladıktan sonra ödeme çıkartıyor çünkü...) ,
...yada arabanı bu işi kıvırmadan uzatmadan çözebilecek maddi olarak daha güçlü bir servise çektirmen.

Yüksel abinin dediğini de değerlendirebilrsin güzel bir seçenek ve imkan gösteriyor

Selam Çağlar,

Aynen dediğin gibi, benim götürdüğüm adamların parası yokmuş, abi parçaları sen al biz takalım sonra sen sigortadan paranı alırsın diyolar.

Başka servislerle de görüştüm, kimse bu işe girmek istemiyor, çünkü parçalar 3.000 Euro kadar tutuyormuş sanırım. Tüm servisler parayı verin, biz yapalım sonra siz sigortadan alın diyorlar. Sigorta şirketinin Ankara'da trafik sigortasıyla anlaşmalı olan servisi de yokmuş. Gerçekten çok mağdur durumda kaldım, şimdi gidip 5-6.000 YTL para bulup parçaları almam lazım, bu noktada sigortanın bana faydasını anlayabilmiş değilim. Çünkü büyük ihtimalle kredi çekeceğim ve onun için faiz ödeyeceğim.

Bu arada Master Service'deki parçalar satılıkmış sanırım, haber bekliyorum ordan..

Sevgili black ;

Karşı tarafın sigorta şirketinin adını belirtirmisin ona göre çözüm yolu söylüyeceğim.

Maalesef sorun orda zaten,

Karşı tarafın da kaskosu yokmuş, yeni bir tır'dı ama yaptırmamışlar.

Karşı tarafın trafik sigortasından yaptırılacak..

Anladım şöyle bir şey aklıma geldi sizin veya tanıdığınız birinin kredi kartını kulanarak parçaları ve boyayı alıp ustalık içinde kaportacı bir ay bekler bana göre çünkü kaportacının işleyişi böyle olur.

Evet şu anda öyle yapıcaz sanırım,

Benim anlamadığım nasıl tamirciyse tanıdık parçacı bulamadı, parçacıya güven veremedi, alamadı parçaları.

Ben bu işin böyle olacağını bilseydim araba ilk kaza yaptığı gün parayı verip yaptırırdım, sonra sigortadan paramı alırdım, arabasız kalmazdım en azından. 15 gündür araba yatıyor, bir de yeni almıştım arabayı :(

Neyse sağlık olsun diyoruz artık, kaportacıyla konuştum o da öyle söyledi, işçilik için ben beklerim sigortanın ödeme yapmasını dedi.

Parçaları da bir şekilde para bulup alıcaz sanırım, başka çaresi kalmadı..

Aracınız tofaş,reno,ford veya bunlar gibi çok kullanılan ve parçası her yerde bulunan bir araba olsaydı kaportacının tanıdığı parçacı olurdu fakat aracınız gibi az piyasası olan ve de en önemlisi parçası pahalı ve her yerde bulunmayan bir araba olduğu için kaportacının tanıdığı parçacı zor bulunur. Benim aracım isviçre sigortadan kaskolu bu sigorta şirketinin avantajı kazadan sonra lazım olan parçaları kendileri alıp yolluyor sen parça için uğraşmıyorsun ve de parasını ödemek için kafa yormuyorsun.Böyle çalışan kasko şirketleri var , bu konu aklında olsun.

aslında koç allianz da parça tedariği yapıyor ama jeep te demekki parça anlaşması yapmamışlar, 2 ay önce benim başıma da geldi benzer bir durum, discovery serie ll vardı bir müşterimin eureka Sigortadan (eski garanti sigorta) arkadan hasarlı idi landrover da tedarik anlaşması olmadığı için parçaları ben almıştım.Ama 20 günde falan ödeme çıkarttı sigorta.

Yaw miktar çok yüksek,

Ufak tefek bişi olsa alıcam ama 5-6.000 YTL :(

kaskonuz varsa anlaşmalı servislerden hiç ücret ödemeden aracınızı onartabilirsiniz.. kaskonuz yok ise karşı tarafın trafik sigortasından aracınızı yaptıra bilirsiniz servise ücreti siz ödersiniz yaklaşok 1 ay içindede sigorta hesabınıza parayı geçer

Herkese tekrar merhaba,

Öncelikle kazadan sonra bana gösterdiğiniz ilgiden ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

En sonunda arabamı bir servise verebildim. Ankara Koluman'a bıraktım, Gölbaşı'na..

Herhangi bir yerde yaptıracak, parça alacak param olmadığı için şöyle bir çözüm sundular: Öncelikle parçaları falan alıp arabayı tamir edecekler, ardından bana faturayı verecekler, ben faturayı sigorta şirketine götüreceğim, sigorta şirketinden ödeme çıktıktan sonra da arabama kavuşacağım..

Çok uzun süreceğe benziyor, çünkü servis arabanın 1 ayda yapılacağını söyledi, en iyimser tahminle 15 günde sigortadan ödeme çıksa; 1,5 ayı bulacak. 20 günden beri arabam başka bir serviste yatıyordu, toplamda 2-2,5 ay arabasız kalmış olacağım.

Artık sağlık olsun diyoruz, ne yapalım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,534
Kaydolan Son Üyemiz
1997 ZJ

SON KONULAR

Geri