97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,890

Etiketler
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

Ankara da AKGÜN OTO var ben önceden ona getirirdim hizmet süper ama sonra ayak istanbula alışınca onu unuttuk ;D :D ???

Akgün otoyu bende tavsiye ederim.
Aracı bilmeyen ustalara kurcalattırmaktansa,bu işi bilen lere yaptırmak her zaman iyidir.
Ayrıca Akgün ustata test sürüşü yaptırarak kafanıza takılan soruların cevaplarını alabilirsiniz.

black oncelıkle aramıza hosgeldın.benımde 98 gc'em var ve senın dedıgın bazı durumlar bendede var.mesela sanzıman,yukarda soledıgın bazı devır degısıklıklerı bendede oluyor ve bazı amerıkancı arkadaslar bunun normal oldugunu ve bır sorun teskıl etmedıgını soyledıler.lastık cayırtıları,asfaltın durumu sıcaklıgı ve lastıgın kendı yapısına gore olabılıyor.ARSLAN67 kesınlıkle katılıyorum sana sollamalar acayıp zevklı hatta ısıklarda mılletı harcamaktan sıkıldım:D tabı trafıgı tehlıkeye sokmayacak sekılde.netıcede bu arac cok zevklı ve kullanıslı ıster dag tepe gez kumsala ın ıster otobanda kadran kapat ben hayatımda herseye gelen bır arac kulanmamıstım,cok sagolun arkadaslar sızlerın yazıları ve anlattıkları sayesınde aldım sımdılık memnunum sukur umarım uzun yıllar boyle keyıf alırım.tekrar tekrar tesekkurler sevgıler saygılar...

selam wolverine,

cevabın için teşekkür ederim.
daha önce de söylediğim gibi, arabaya yabancı olduğum için (genel olarak arabalardan anlamadığım için diyebiliriz :smiley: ), herşeye temkinli yaklaşmak zorunda hissediyorum kendimi..
ama anladığım kadarıyla, aldığım araba - çoğumuzun kullandığı araba da diyebiliriz - oldukça sağlam ve kaliteli bir araç.
senin de dediğin gibi, umarım uzun süre, sorunsuz kullanabiliriz :smiley:
Not: bu arada sorularım hala geçerlidir arkadaşlar, ankara'da hangi servise gitmeliyim, LPG olarak ne önerirsiniz vs.
Sağolun..

ankara'da servıslerle alakalı cok bılgım yok,ustadlar daha ıyı bılır ama lpg olarak ben atıker kullanıyorum ve cok memnunum.fakat brc ıcınde ıyı seyler soyluyolar yabancı lpg sıstemlerı arasında.

İlginiz için gerçekten teşekkür ederim,

Akgün Oto'nun telefonunu veya iletişim bilgilerini alabilir miyim? Bir de selam sölememiz gerekir mi? Söliceksek kimin selamını söleyelim? :smiley:)

Black selamlar; ben de uzun süredir 95 ZJ kullanıcısıyım ve tabiri caizse ciğerini bilirim bu makinenin. Bahsettiğiniz cayırtıya alışınız; zira standart bir lastik bile olsa artık geniş taban bir lastik kullanıyorsunuz ve mevsimlerden dolayı asfalt sıcak.. Sağa sola dönüşlerde katırtılar normal değil. Bunun için de her iki sorunu anlamanız için bir rot - balanscıya gideceksiniz. Rot ayarlarınızdaki problemlerinizden sebep latikler tam taban yere basmıyorsa da cayırtı çıkartabilir; katırtılar da rot kolları veya rotillerden kaynaklanabilir. Benim aracımda Tartarini sıralı sistem LPG var. Taktırırken çok araştırmıştım; ve inanılmaz memnunum. Gazı tabana yapıştırdığınız zamanlarda aracın bir an susup sonrasında şaha kalkması normal. Hatta düz yolda veya bayır çıkışlarında direksiyonun sağında panelde bulunan O/D tuşuna basarsanız veya ayağınızı gaz pedalından çekmeden vitesi N; sonrasında hemen D tekrar yaparsanız da bir düşük vitese geçirerek aynı şahlanmayı göreceksiniz. (Over drive) Bu aracı Amerikada drag yarışlarında kullandıklarını unutmayın lütfen. Ben aracımı araziye hazırlamadan önce standart hali ile (benzinde) kalkış yarışlarında çok araba gömdüm arkamda :smiley: :smiley:

Akgün Oto
şaşmaz sanayi sitesi
40. sokak no:10
tel: 2783324
Bir faydası olurmu bilemem ama 06 ZLH 44 ün sahibi Kerim önerdi dersiniz.
Şimdi bende olan jeep in eski sahibidir.

Lpg konusunda brc markasını kesinlikle tavsiye ederim.Bir akrabamın aracı için uzun bir araştırma yapmıştık 1 - 1.5 sene önce ve bu işi en ciddi yapan firmanın 2A mühendislik adında bir yer olduğuna kanaat getirdik.Türkiye çapında göreceli olarak en yaygın servis ve yedek parça ağını bu firma kurmuş ve brc markasının tek yetkili ithalatcısı.Brc taktıracak olursanız kiti takacak olan bayinin 2A mühendisliğin yetkili bayisi olup olmadığını mutlaka araştırın(www.2a.com.tr de bayi listesi var) ve çekinmeden yetki belgelerini sorun-görün.Bu hem garanti için hemde güvenliğiniz için çok gerekli bence.Çünki korsan bayilerin kullandığı malzemelerin çoğu Konyada merdiven altı tezgahlarda yapılmış,gaz borularının et kalınlığı bile neredeyse yarı yarıya ince.Kısacası lpg taktıracaksanız sakın ola 100 - 200 ytl nin hesabını yapmayın,parayı verin en iyisini ve firma garantili olan bir kiti taktırın,belgelerinide imzalatıp alın."Arıza yaparsa getir,garantisi benim abi" tarzı söylemleri duyduğunuz yerden hemen uzaklaşın.Brc düşünürseniz benim dönüşümü yaptırdığım yetkili bayinin iletişim bilgileri aşağıda.Veya 2a mühendisliğin web sitesinden diğer yetkili bayilerin adreslerinede bakabilirsiniz.
Adres: İvedik Merkez Sanayi Sitesi 535. Sokak No:8 - İvedik - Ankara..
E-posta: yaldizlar@yaldizlarotogaz.com
tel: 0312 394 33 34 - 0312 394 33 35
web: www.yaldizlarotogaz.com

Bu arada bu firmaların herhangi birisiyle hiçbir şekilde bağlantım yok,sadece yardım amaçlı tavsiyelerde bulunuyorum :smiley:

Herkese Merhaba,
Fiyat karşılaştırması sonucunda, Atiker LPG taktırmaya karar verdim. Neredeyse diğer ürünlerin yarı fiyatı. Haftaya taktırmayı düşünüyorum.
Örneğin Prins marka LPG'ye 3.500 YTL fiyat istiyorlar. Kaba bir hesaplamayla 3.500 ytl benzin farkı 2 yılda çıkıyor. Çok avantajlı görünmedi bana.
Daha önce Atiker kullanan arkadaşlar memnun mu? Artıları-eksileri neler?
Atiker'in fabrikasını aradım, Ankara'da Üstün Otogaz diye bir yeri tavsiye ettiler bana, tanıyan var mıdır?
Teşekkür ederim.

corehunn' Alıntı:
... ayağınızı gaz pedalından çekmeden vitesi N; sonrasında hemen D tekrar yaparsanız da bir düşük vitese geçirerek aynı şahlanmayı göreceksiniz. (Over drive) Bu aracı Amerikada drag yarışlarında kullandıklarını unutmayın lütfen...

gaz pedalından çekmeden önce N sonra D mi korhan bey şanzımanınıza allah kolaylık versin:smiley: demekki 100000 mil olmadan şanzımana komple revizyon yaptıranlar nasıl beceriyorlar diyordum. sayenizde öğrendim :smiley:)

Şnzımanın yükden kalkmadan seri olarak yapıldığı zaman hiç bir problem olmayacağı; ve hatta O/D (over drive) tuşunun çalışma prensibinin de bu işlemi otomatik olarak yaptığını kullanma kılavuzu da yazar Ercüment Bey' ciğim. Saygılar ;)

black ben atiker kullanıyorum cok memnunum ve cok verımlı.İstanbul'da 1900 ytl'ye yapan yerler var ama gıtgel pahalı olabılır gercekten.kısacası sen orda atikerin yetkili bir bayisini bul sonra taktır ve kullan sorun yasamayacaksın kolay gelsın.

Kasada matkapla açılan deliklerin etrafına bir parça oto boyası sürün,kiti takan kişi bununla uğraşmıyor ve kısa sürede bu delikler pas tutuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR