97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,889
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

Herkese merhaba,

Bugün arabama Atiker marka LPG kiti taktırdım. Tankı doldurdum, bir hafta içinde şehir içinde ne kadar yaktığımı size bildireceğim.

Yapılan uygulamanın fotoğraflarını da ekliyorum..

14082008.jpg

14082008(001).jpg

Etiketler

umarım öyle olur :smiley:

bu arada senin araban ne kadar yakıyor şu anda?

Gecenlerde uzun yoldan geldım aracta 4 kısı bagaj full kılometrede 27-28 kurus yaktım fakat etken bır durum daha vardı gelıs yolum sureklı rampaydı mesela belen gecıdı,pozantı,ankara-bolu arası gıbı genelde rampa cıktım.sehır ıcıde kılometrede yaklasık olarak 33-35 kurus arası gıdp gelıyorum.emın ol fıyat farkından dolayı dızelden bıle ıyı olabılıyor tabı jeep sınıfı ıcın konusyorum.ama yapılması gerken tek sey tankı buyutmen ben sımdı arastımaları yapıorum atıkerlede konuscam duyduguma gore onlarda ozel yapım tank yapabılıyorlarmıs cunku uzun yolda 300 kmde bir durmak zorunda kalıyosun

valla senin rakamların çok iyiymiş,

umarım aynı rakamları yakalarım ben de :smiley:

bu arada tank konusu sorun yaratacak sanırım bende de, 60 litrelik tank taktılar stepneden dolayı. stepneyi çıkar istersen daha büyüğünü takalım dediler ama, lastik patlayıp yolda kalma ihtimali de var diye yaptıramadım.

bakalım nolcak..

Onuda soyle yapabılırsın,ya sanayıde bırkac aksesuarcıya gıdıp stepneyı arkaya aldıracak sıstemı yaptırtıcaksın kı bunun ıcın cokta saglıklı degıl dıyor ustalar(arkaya derken bagaj kapagına cherokee gıbı) ya da tavana sepet ustunede stepne kı bu bende daha agır basıyor onumuzdekı hafta ıcı bellı olur ne yapcagım burdan haber verırım yıne

tavan üstüne stepne çirkin durmaz mı sence de?

bende frontera vardı, onun bagaj kapağının üstündeydi ama kapak yana doğru açılıyodu.

cherokee'lerde bagaj penceresi de ayrı açıldığı için bagaj kapağına olacağını zannetmiyorum zaten..

bu arada söz lastikten açılmışken,
nitrojen basıyolarmış lastiklere, nedir bunun olayı?

şöyle birşey diyorlar:
lastikler hava yerine azotla şişiriliyor, böylece lastik ısınınca basıncı değişmiyor, daha yumuşak oluyor, ömrü uzuyormuş.

Herkese selam,
Maalesef yeni aldığım Cherokee'mle kaza yaptım. Sağa dönüşte bir tırın dorsesi yan tarafa girdi.

Bu arada, biz anlaşmadığımız halde polis bize kendi aramızda tutanak tutturdu, kendisi zabıt tutmadı. Ben haklı olduğumu düşünüyorum, karşı taraf da haklı olduğunu düşünüyor. Öğrendiğim kadarıyla kaza tutanağı yalnızca tarafların anlaşması halinde polis olmadan tutuluyormuş. Bu durumda itiraz hakkım var mıdır? Konuyu bilen arkadaşlar görüşlerini bildirirse çok sevinirim..

20082008(008).jpg

black' Alıntı:
Herkese selam,
Maalesef yeni aldığım Cherokee'mle kaza yaptım. Sağa dönüşte bir tırın dorsesi yan tarafa girdi.

Bu arada, biz anlaşmadığımız halde polis bize kendi aramızda tutanak tutturdu, kendisi zabıt tutmadı. Ben haklı olduğumu düşünüyorum, karşı taraf da haklı olduğunu düşünüyor. Öğrendiğim kadarıyla kaza tutanağı yalnızca tarafların anlaşması halinde polis olmadan tutuluyormuş. Bu durumda itiraz hakkım var mıdır? Konuyu bilen arkadaşlar görüşlerini bildirirse çok sevinirim..

büyük geçmiş olsun...:(

geçmiş olsun cana gelmesin maddiyat her zaman telafi edilir.Kendi iş alanım ile ilgili olduğundandan yazıyorum ; madem anlaşmalı tutanak tutularak olayın altına imza atılmış öncelikle karşı tarafın ehliyet ruhsat fotokopileri ile trafik sigorta poliçesinin fotokopisini alın. Servisiniz karşı tarafın trafik poliçesi ile bağlı olduğu sigorta şirketine ihbar yapacaktır.Sigorta şirketi tarafından aracınıza yönlendirilen eksper aracınızın hasar değerlendirmesini yapar ve sizin ve karşı tarafın evraklarını alarak TRAMER'e ulaştırır. İşte buradaki uzmanlar eskiden trafik polislerinin sizi dinleyerek yaptığı değerlendirmeyi, sizin beyanlarınıza yolun durumu cadde sokak geçiş önceliği gibi onlarca kriter ile değerlendirerek sonuca ulaşır ve "sen suçlusun" yada " evet o suçlu" gibi sonuç çıkartır.Sonuç sigorta şirketine ve ekspere bildirilir.Sonuca göre de karşı tarafın sigorta şirketinin kazayı tazmin edip etmeyeceği yada ne oranda tazmin edeceği belli olur.Bu işlemler en çok 2 iş günü içerisinde gerçekleşir (İstanbul için) . Ancak bu aşamadan sonra servisiniz eline çekici alıp işe başlayabilir.
Eğer kaskonuz var ise ve kaskonuza başvurarak işlemleri gerçekleştirmek isterseniz hasar dosyası açılır ve tamir tadilat işlemleri başlar bu arada az önce yazdığım kusur dağılımının belli olması için TRAMER burosundaki işlemler sizin haberiniz dahi olmadan devam eder.Sonuçta kaskolu bir araçta siz kusurlu iseniz kasko şirketi zararınızı tazmin eder seneye alacağınız hasarsızlık indirimi bozulur.Karşı taraf kusurlu ise kasko şirketi zararınızı tazmin eder sonra sizin için ödediği parayo gider karşı tarafın trafik sigortasından geri alır hasarsızlık indirimini seneye yine alabilrirsiniz.
Trafik sigortası ile yapılan işlemlerde siz kusurlu iseniz kendi arabanızın hasarını siz cepten karşılarsınız , karşı tarafın hasarını sizin trafik sigortanız karşılar. Karşı taraf kusurlu ise sizin hasarınızı karşı tarafın trafik sigortası karşılar.
Karışık gibi gelebilir ama bütün bunları sizin yerinize düşünecek dosya açıp takibini yapacak hasarı giderip size aracı teslim edecek benim gibi birileri var
tekrar geçmiş olsun...

Selam Çağlar Bey,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Ancak benim asıl sorunum, bu kendi tuttuğumuz tutanakla ilgili.
Karşı taraf kendisinin suçsuz olduğunu söylüyor, ben de öyle.. Bu durumda değerlendirme nasıl yapılacak? Araştırdığım kadarıyla taraflar yalnızca anlaşmaları halinde bu tutanağı kendileri dolduruyorlarmış. Ancak gelen polislere anlaşamadığımızı söylediğim halde bize doldurttular.
Ayrıca bu tutanağı hatırlarsanız üzerinde suçlar kabahatler şeklinde bir bölüm var. Karşı taraf ben farketmeden orada benim tarafıma çarpı atmış, yani suçu bende göstermiş. Ben de imzaladım.
Bu durumda ne yapacağım? Hayatımda ilk defa kaza tutanağı doldurdum, yaptığım yanlışlığın telafisi var mıdır?

Son bir not daha...
1-) Sanılanın aksine eksperler sigorta şirketlerine bağlı maaşlı memurlar değil, doğrudan adalet bakanlığına odaları aracılığı ilebağlı görevlilerdir.(genel kültür olsun diye yazdım)
2-) Böyle durumlarda anlaşmalı tutanağı okunaklı ve net doldurun.Doldurulacak form yeterince açık ve anlaşılır.Ayrıca yasa bizden "ben haklıydım" "sen haklıydın" bunu istemiyor. Diyorki olay nasıl odu onu anlatın. Yani filanca caddede-sokakta gidiyordum önüme çıktı vurdum. yana kırdı bana vurdu .... gibi yani nasıl olduysa... Bir de olay yerinin mümkün olduğunca geniş açılı fotoğrafları , araçların geniş açı ile çekilmiş hasarlı fotoğrafları (hasarlı bölgeyi zoom yaparak çekilen fotoğraf pratikte anlam taşımıyor.) varsa olay yerinde sokak cadde adı trafik levha vs.
özellkle anlaşılamayan herkesin ben haklıyım dediği olaylarda çok önemli oluyor.

Aracı onarım için götürdüğünüz servise evraklarınızı verirken (sizin ve karşıtarafın ehliyet ruhsat tutanak ve trafik poliçeleri) bir a4 kağıdına beyanda bulunun ve şöyle deyin:
.........sigorta hasar müdürlüğüne (karşı tarafın trafik sigortası hangi şirketten ise onun adı)
kullanmakta olduğum......plakalı..........marka ......model arcım ile ..........tarihinde ,....... caddesi üzerinde (yada her nerede ise - kaza yerini belirtin) ,.............plakalı araç ile detayları ekte tutanak ile sunulan maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan karşı tarafın......yönetimindeki sürücüsü ile olay anında anlaşadığımızdan saat..... sıralarında tarafik kazası ihbarında bulundum.Gelen polis ekibi gerekli zabıtı düzenlememiş ve bizleri aramızda anlaşmaya zorlamıştır.
Ancak karşı tarafın sürücüsü formu doldururken suçlar bölümünde .......ki yeri (maddeyi), benim , olayın sıcaklığından kaynaklanan stres ve panik durumumdan dolayı bilgim ve tecrübesizliğimden kaynaklı benim tarafımı işaretleyerek doldurmuş ve olayı tek taraflı olarak bana maletmek niyeti ile hareket etmiştir.Formun bu kısmı benim bilgim ve onayım dışında doldurulmuştur.
Kusur değerlendirmesi yapılırken bu durumun da göz önünde bulundurulmasının arz ederim
isim adres tarih imza

diye bir beyan yazarsanız gelen eksper bunuda raporuna alıp tramer değerlendirmesinde sizin lehinize çıkabilecek bir kararı etkilemesi için faydası olabiliri. Daha önce bu şekilde bazı müşteri tecrübelerim olmuştu ve olumlu sonuçlanmıştı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR