Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım
SEVGİLİ BLACK olayda kusursuz olduğundan dolayı mağdur sıfatıyla zararın karşı tarafın trafik sigortasından karşılanacak.Arabanın bulunduğu servis ilgili sigorta şirketine ihbar yapacak ve araban ile ilgili bir ekspertiz hazırlayacak (bu parça değişecek bu düzelecek vs gibi) eksper gelip arabayı görecek ve servisin talepleri ile kendi görüşü doğrultusunda bir yol belirleyip değişim düzeltme boya trim elektrik konularında ne yapacaklarını belirleyecek.sigorta şirketini bilmediğim için jeep markasında parça tedariği sigorta tarafından yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum.Kimi markalarda kimi sigorta şirketleri parçaları kendisi aracın yapılacağı servise gönderiyor.Ama aracın model itibarıyle sigorta tarafından tedarik yapılacağını sanmıyorum. Bu durumda
A) servisiniz o sigorta ile anlaşmalı servis ise, parçaları kendisi temin eder, aracı yapar sana teslim eder, hasar bedeli sigortadan servisin hesabına yatar.
B) servisiniz o sigorta ile anlaşmalı değilse , parçaları temin eder, aracı yapar, sana teslim ederken ya senden hasar bedelini peşin alır, o sigorta takibini yapar ve senin hesabına hasar bedelini yani senin ödedediğin rakamı çıkarttırır yada senden bir noter kanalı ile vekaletname ister hasar bedelini senin adına kendisi alır
C) Fotoğraftan gördüğüm kadarı ile sol ön ve arka kapı sacının değişmesi gerekiyor.Kapı sacı varsa tabii...kpı sacı yoksa kapı komple değişecek...2,el değeri açısından benim görüşüm komple kapının değişmesi değil sadece sacının değişerek kapının değişti damgası yememesi.. tabii bunu yapacak el işçilik çok önemli...ve son olarak servisiniz sacı değişmeye karar verdiğinde, taiwan ya da kore menşeili ucuz yan sanayileri kullanmasın çünkü sonuç bir şekilde hata gösteriyor. Ben şahsen ucuz kalitesiz bir çin taiwan kore yan sanayisindense orjinal ama çıkma kapıyı tercih ederim