84 Jeep cj8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 323
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,278
Ynt: 84 Jeep cj8

ozanyur' Alıntı:
ve sonunda motoru açtık
silindir kapak, eksantirik mili,pistonlar, sekmanlar, subaplar, yataklar, znicir, dişli , su tapaları, karter,yağ pompası vs vs sıfırlarıyla değişti

Kolay gelsin. Su tapalarını hazır bulabildiiniz mi yoksa tornada mı yaptırdınız.

Hava filtresi kapağına conta kesmek ve başka amaçla kullanmak için 3-5 mm kalınlıkta lastik plakaya ihtiyacım oldu. Satıldığı yeri gören, duyan, bilenlerin yardımı gerekli. İç lastik kullanın demeyin, düz olması gerekiyor.

Başka topik açmak istemedim, sayfayı amacı dışında kullandığım için CJ8 kusura bakmaz umarım.

Etiketler

Buggy' Alıntı:
Kolay gelsin. Su tapalarını hazır bulabildiiniz mi yoksa tornada mı yaptırdınız.

Hava filtresi kapağına conta kesmek ve başka amaçla kullanmak için 3-5 mm kalınlıkta lastik plakaya ihtiyacım oldu. Satıldığı yeri gören, duyan, bilenlerin yardımı gerekli. İç lastik kullanın demeyin, düz olması gerekiyor.

Başka topik açmak istemedim, sayfayı amacı dışında kullandığım için CJ8 kusura bakmaz umarım.

kızmaz kızmaz :smiley: su tapalarını hazır buldum sıfır satılıyodu. hava filtresine takılan contayı anlamadım ama fotoğraf koyarsanız bakıyım bizim parçacılardan

ozanyur' Alıntı:
kızmaz kızmaz :smiley: su tapalarını hazır buldum sıfır satılıyodu. hava filtresine takılan contayı anlamadım ama fotoğraf koyarsanız bakıyım bizim parçacılardan

Hava filtresinin üst kapağındaki sızdırmazlık contası, düdüklü tencere kapak contası benzeri. Zaman içinde çürüyüp toz alıyor. Yıllar önce orijinalini bulamayıp eski bir kamyon paçalığı olan düz lastikten kesmiştim. Şimdi tabaka halinde lastik bulamıyorum. Bulsam paçalık da yapacağım, piyasadaki üniversal paçalıklar küçük geliyor.

Su tapalarını aldığınız yerin telefonunu verebilirseniz sipariş vermek isterim.

ozanyur' Alıntı:
aracın içini sac astarından sonra würth pütür le kapladık 6 tüp gitti sadece içine

Biraz geç oldu ama pütür uygulamasının çıplak metal üzerine yapılması daha sağlıklı ve uzun ömürlüdür diye biliyorum. Astar boya üzerine zift atılabilir ama pütürü ilk defa duydum. Eskiden pütür yerine kullanılan IC diye bir malzeme vardı, çözücü ihtiva ettiği için astar boyayı bozmasın diye çıplak metale doğrudan uygulanırdı. Würth'ü araştırdım ama bileşimine bir yerde rastlamadım. Bu ustanızın tecrübesi mi yoksa würth böyle mi uygulanıyor.

Buggy' Alıntı:
Biraz geç oldu ama pütür uygulamasının çıplak metal üzerine yapılması daha sağlıklı ve uzun ömürlüdür diye biliyorum. Astar boya üzerine zift atılabilir ama pütürü ilk defa duydum. Eskiden pütür yerine kullanılan IC diye bir malzeme vardı, çözücü ihtiva ettiği için astar boyayı bozmasın diye çıplak metale doğrudan uygulanırdı. Würth'ü araştırdım ama bileşimine bir yerde rastlamadım. Bu ustanızın tecrübesi mi yoksa würth böyle mi uygulanıyor.

parçacının numarasını size mesaj attım.
kullandığımız astar akrilik astar değil,sac astarı bu astarın üzerine boya macun akrilik astar daha iyi yapışıyor ve sonradan çatlama vb durumlar olmuyormuş. ustamız çok tecrübeli birisi ona güvenip devam ediyoruz bakalım

akrilik astar atıldı yarın aracın altı ve sase temizlenip boyanacak. sonra da motor sanzuman elektirik tesisatı için diğer ustaya götürcez daha sonra da asıl boyası için geri dönücek

IMG_0321.jpg
IMG_0328.jpg
IMG_0334.jpg

merhabalar çalışmaları merakla takip etmekteyim..sormak istediğim elimde kupası kötü durumda cj8 var..araştırırma yaparken bildiğiniz gördüğünüz başka kupa varmıydı..maliyeti nekadara geldi size..?

hsn' Alıntı:
merhabalar çalışmaları merakla takip etmekteyim..sormak istediğim elimde kupası kötü durumda cj8 var..araştırırma yaparken bildiğiniz gördüğünüz başka kupa varmıydı..maliyeti nekadara geldi size..?

merhaba,
başka kupa yok bildiiğim bende tamamen sans eseri aldım yürüyen arabadan söktük aldık biz 2500 civarı fark verdim

aracım cj6 dan uzatma cj8, oyüzden bilginiz olursa cj6 da bana çok makul olur..teş.kürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR