750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 469,033
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Demirak Bu yorumu yazmakla yazmamak arasında çok kararsız kaldım. Maalesef dünya çapında bir virüs belasıyla yüz yüzeyiz. Sağlık yönünden yaşanan olumsuzlukların yanında bunun ekonomik yansımaları da olacak. Her kriz bir fırsat doğurur sözü ile belkide elinizdeki bütçe ile gönlünüze göre bir karavan sahibi olursunuz.

Etiketler
Al Güney karavanı bugün bin, Yarın ne olacağı yarının konusu. Böyle düşünürsen bu işi zaten yapamazsın. Aynı senaryo motokaravanlar için de üretilebilir. Eğer henüz gerçekleşmemiş risklere göre yaşarsan Türkiye'de çok zor yaşarsın. Yarın bir yasa çıkıp tüm karavanlar muayeneye alınabilir. Sigorta zorunluluğu gelebilir veya pekçok şey olabilir. Ama sen bugüne bakmalısın. Benim görüşüm budur.
Sen biraz ince düşünüyorsun. Almışken şu da olsun bu da olsun içi de mutlaka kavak olsun diyorsun ama bunun karavanı kullanırken pratik yararı o kadar da büyük olan bir husus değil. Pekala suntalam olan mobilyamla da üç senedir gayet mutlu kamp yapıyorum. Daha kaç sene götürür bilemem ama üç senelik kamp ve eğlence zaten cepte.
Selamlar...

Şunu da söyleyeyim herhalde ben 800kilo veya 850kg geziyorumdur suyumla birlikte. Birisi beni tartıya sokarsa ve ceza yazarsa yediğim cezayı öder bir daha da yollara çıkmam. Ben böyle yaparım. Karavanı istediğinde her şekilde satarsın ama ne satmak zorundasın ne de ağır karavanla yollara çıkmak zorundasın.
Bizim karavanlarımız faydalı yük ile 750KG'ı geçiyorlar ve bu konuda yapacak bir şey yok. Bu boyutta bir karavan bu ağırlığı her türlü bulur. Eğer ciddi hafif karavan arıyorsan caretta tarzlarına bakmalısın.
Ben üç yıldır yollardayım. Onun öncesinde Çelebim ile 2010 dan beri çekme karavanla yollardayım daha bir kere o1 belgesi sorulduğunu duymadım.

@Demirak
Erba 3.75 standart düşün bence 620 kg diyor (doğru olabilir içi bayağı bir boş) iki kişilik masadan dönme yatak var çocuklar içinde yere sünger yatak atarsın hatta yatak büyük iki yetişkin bir cocuk rahat akşamları yatar (2m1.80), bir dolap yaptırırsın akü ve panel dahil kg 620 ise bir akü ile sohben 30 kg gelse 650 yapar tuvaleti şimdilik bırak daha sonrada yapılabilir fazla eşyaların içinde arabanın bagajini kullanırsın yetmezse araç üstü port bagaj ilave edersin çadır zor iş bir yerden basla derim bende senin gibi aklım May da ama ciddi fiyat var yer yatağı hariç bende böyle düşünüyorum artık ilave sohben ve atık su deposu ilave edeceğim sadece tabi karar senin ileride masa üstü ranza yaptırabilirsin kontra kavaktan yine kg sınırlarında kalırsın

Son düzenleme:

110 km hız sınırı olan yerde 115 ile ceza yemezsiniz
Bu da öyle
karavan tartı konusunda 10 yıl önce böyle takıntı yapanlar vardı
On yıl önce bir karavan alsalardı,10 senelik karavancı olacaklardı
Çok takıntılı olunca hayattan keyif alamazsınız
Almaya niyeti olanlar O1 belgeli 700 kg civarı bir karavan almaktan endişe etmesin
Polis tartım yapmıyor
Velev ki yaptı,tartıyı yanında taşımıyor
Tartıya giderken depodaki suyu boşalt,bazı eşyaları,aküyü vb arabaya al
Bu durumda bile 800 kg çıksanda ceza yemezsiniz
Çünkü % 5-10 tolerans olmak zorunda
Çünkü o tartının yanlış ölçme payı kullanıcı lehine yorumlanmak zorundadır

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kadar arastirma sonucu bu karar uzdu.
Yukarida da arkadaslar soylemis, Erba 3.75 alin, disina oda gibi karavan kadar branda yapiliyor, yaz aylarinda siz disarda aileniz icerde uyur.
Biraz daha minimalist dusunun hayalinizin pesinde olun.

Yukarida da arkadaslar soylemis, Erba 3.75 alin, disina oda gibi karavan kadar branda yapiliyor, yaz aylarinda siz disarda aileniz icerde uyur.
Bu da çok mantıklı
İlla tüm aile bireyleri karavanda uyuyacak diye bir kural yok
İyi havalarda karavanın içinde uyumaktansa karavana entegre ön çadırda uyumayı tercih ederdim

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende karavanlari gezdim, iyiyi kotuyu ayirt ettim sonrasinda Erba 3.75 offroad model siparis ettim.

Hem kucuk olsun istiyordum, hem hafif hemde uygun bir maliyet ariyordum. 2 kucuk oglum var, ben her turlu bu karavana ayak uydururum ama esim ve cocuklar ile ne kadar pratik olacak gorecegiz.

Ilk tecrube icin ucuz bir karavan olsun istedim yukardaki sebeplerden.

Daha sonra sosyal medyada bu bahsettigim cadirlari gordum, yazin sicak serin bir yerde bu cadir ilavesi ile daha kalabalik bile konaklama yapilabilir. Bu cadirlarin maliyeti yaklasik 2 - 2.5k lira.

2 yildir gozlemledigim kadariyla araclarda, karavanlarda deger kaybetmiyor artik. Ilk tecrube icin bu rakamlara daha mantikli bir marka goremedim acikcasi.

c98cac9679bc75dbe1d17b1810a8b818.jpg

Vorzelt.jpg

Önemli bir konuya değindiniz.

Geҫtiğimiz Pazartesi günü yaptığımız doğa yürüyüșünde yolumuz bir kampingten geҫti. Kampingte, hemen her karavanın önünde bir ҫadır vardı. Resimde görülen karavanlar kampingte devamlı kalanlar. Almanya’da henüz havalar ısınmadığı iҫin karavanların önünde kıșlık ҫadırlar var. Yazlık ҫadırlar en az karavan kadar büyük olur ve günün büyük bir kısmı ҫadırda geҫer.

Kampingte sadece tatilini geҫirenlerin de karavanlarının önününde mevsimine göre bir ҫadır bulunur. Sadece bir iki gün kalanlar ҫadır kurmazlar.

Resmi ҫektiğim kamping:
Google Maps

Arkadaşlar,
Bu tip çadırlar ancak bir kampingde uzunca bir süre kalacaksanız kurulmaya değer. Tek kişiyle kurulur mu onu dahi bilemiyorum. Pek çok kampingde onları kuracak kadar yer de olmayabilir. Bunları da gözönüne almalısınız.
Miside bu çadırların içten metal profilli olanını kullanıyor içine de odun sobası kuruyorlar. O çadırlar daha da az taşınabilir sabit çadırlar.

Arkadaşlar,
Bu tip çadırlar ancak bir kampingde uzunca bir süre kalacaksanız kurulmaya değer. Tek kişiyle kurulur mu onu dahi bilemiyorum. Pek çok kampingde onları kuracak kadar yer de olmayabilir. Bunları da gözönüne almalısınız.
Miside bu çadırların içten metal profilli olanını kullanıyor içine de odun sobası kuruyorlar. O çadırlar daha da az taşınabilir sabit çadırlar.

Yücel Bey,

son zamanlarda șișme ҫadır kullanan karavancılar gittikҫe artıyor. Böyle bir ҫadırı kurmanın ve sökmenin nekadar kolay olduğunu bu videoda görmek mümkün. Anlatımı Almanca olsa da resimlerden de ҫok șey anlamak mümkün.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=qKAHd7on3TU

Bu cadir olayi gercekten cok guzelmis, guney mini yada erba ,3.75 ile guzel bir kombinasyon olabilir, saly caravan yeni bir model cikarmis Carabinata mini fakat frensiz, bence dendigi gibi bütçeye göre cok detaylarda bogulmadan bir yerden baslamak lazim, çadır olayi tum bakis acimi değiştirdi, erba 3.75 elektrik bakimindan bagimsiz olmasi ile en avantajli karavan su anda benim icin ilave aku takviyesi ve cadir ilavesi su anda baslangic icin icin gayet mantikli gibi ?

@dnz35

Dediğiniz gibi olabilir. Ama memleketini ve Dünya'yı düşünen birisi olarak umuyorum çok hızlı sürede ortamdüzelir ve virüsü durdururuz...

Al Güney karavanı bugün bin, Yarın ne olacağı yarının konusu. Böyle düşünürsen bu işi zaten yapamazsın. Aynı senaryo motokaravanlar için de üretilebilir. Eğer henüz gerçekleşmemiş risklere göre yaşarsan Türkiye'de çok zor yaşarsın. Yarın bir yasa çıkıp tüm karavanlar muayeneye alınabilir. Sigorta zorunluluğu gelebilir veya pekçok şey olabilir. Ama sen bugüne bakmalısın. Benim görüşüm budur.
Sen biraz ince düşünüyorsun. Almışken şu da olsun bu da olsun içi de mutlaka kavak olsun diyorsun ama bunun karavanı kullanırken pratik yararı o kadar da büyük olan bir husus değil. Pekala suntalam olan mobilyamla da üç senedir gayet mutlu kamp yapıyorum. Daha kaç sene götürür bilemem ama üç senelik kamp ve eğlence zaten cepte.
Selamlar...

Abi, Türkiye'de çok zor yaşarsın derken? Ben 33 yaşındayım ve İzmir'liyim. Yani yurtdışından yazmıyorum. Ben evliyim, 1.5 yaşımda oğlum var, bakmak zorunda olduğum Anne ve Babam var ve hatta Ev ve araba borcum var. Yarını düşünmeden, hadi 30-40.000 TL ye karavan alıp 50.000 TL ye mal edip bineyim, yarın satmak zorunda kalırım. Sorun değil 20-30 a satarım ne olacak diyecek lüksüm yok.

Öneri verirken kendi hayatlarımız ile başkalarının hayatlarını karıştırmayalım :smiley:

İnce düşünme konusu...

Ben çadırda kamp yapıyorum. Ama kendim. Yani koldan engelli olabilirim ama hayatta kalma konusunda iyiyim ve ilgim çok fazla var. Ancak yukarıda dediğim gibi benim yaşlı 2 anne/babam var, eşim var ve küçük oğlum var. Tek başıma birşey yapmak istesem zaten hiç karavan bakmam. Çadırda kalmak çok güzel. Beraberce birşeyler yapmak istediğim için, tuvaleti olsun, sıcak suyu olsun vb. konularına girmek zorunda kalıyorum.

Benim belirttiğim risk şuanda uygulanmayan bir mevzuat. 750 kg ayrımına bakılmaması konusu. Yarın elbette çok farklı mevzuatlar çıkar tüm karavanlar vergiye tabii olur. Bu apayrı bir konu. Mühendistlerimiz burada "Biz mühendisler şöyle yaparız" diye söze başlamışlardı. Bende bir ekonomist olarak şöyle yapıyorum: Ceteris Paribus: Tüm değişkenler sabit, tek değişken üzerinden karar verme. Yarın Devlet karavanların 750 kg kontrolünü yaparsa ne olur? İşte bu değişkene göre karar veriyorum...

Kavak olayı bir gösteriş vb değil. Hafiflik için düşündüğüm birşeydi. Yoksa Sunta olmuş kavak olmuş umurumda değil. (NK KAravanın plastik malzemesi dışında. Onu sağlıklı bulmuyorum.)

Şunu da söyleyeyim herhalde ben 800kilo veya 850kg geziyorumdur suyumla birlikte. Birisi beni tartıya sokarsa ve ceza yazarsa yediğim cezayı öder bir daha da yollara çıkmam. Ben böyle yaparım. Karavanı istediğinde her şekilde satarsın ama ne satmak zorundasın ne de ağır karavanla yollara çıkmak zorundasın.
Bizim karavanlarımız faydalı yük ile 750KG'ı geçiyorlar ve bu konuda yapacak bir şey yok. Bu boyutta bir karavan bu ağırlığı her türlü bulur. Eğer ciddi hafif karavan arıyorsan caretta tarzlarına bakmalısın.
Ben üç yıldır yollardayım. Onun öncesinde Çelebim ile 2010 dan beri çekme karavanla yollardayım daha bir kere o1 belgesi sorulduğunu duymadım.

Abi işte bu yorumlar artık eskide kaldı. Adam 600 kg'a 3.60 4 kişilik karavan yaptı. Sen ne diyorsun?

600 kg karavanda suyunuda doldur, kişisel yükünü de ekle. 790 kg ı aşabilir misin alla aşkına?

Caretta dediğin Teardrop sanırım. Onları da alamıyoruz ki. 30.000 TL ye bıraktılar en son, bu fiyat içine temiz su hidrafor, deposu, buzdolabı, ocağı, masası, tavan hekisi, fren sistemi yok. Isıtıcı, güneş paneline girmiyorum bile. 50.000 TL ye çıkarsam iyi...

Sen 3 yıldır yoldasın, ben geçen gün bir abimizle konuştum 20 yıllık karavancıymış, bir kere sağa çekip, ruhsatta çeki oku işli olmasına bile bakmamışlar...

Devlet kontrol etmemiş olması, ona dikkat etmeyeceğimiz anlamına gelir mi?

@Demirak
Erba 3.75 standart düşün bence 620 kg diyor (doğru olabilir içi bayağı bir boş) iki kişilik masadan dönme yatak var çocuklar içinde yere sünger yatak atarsın hatta yatak büyük iki yetişkin bir cocuk rahat akşamları yatar (2m1.80), bir dolap yaptırırsın akü ve panel dahil kg 620 ise bir akü ile sohben 30 kg gelse 650 yapar tuvaleti şimdilik bırak daha sonrada yapılabilir fazla eşyaların içinde arabanın bagajini kullanırsın yetmezse araç üstü port bagaj ilave edersin çadır zor iş bir yerden basla derim bende senin gibi aklım May da ama ciddi fiyat var yer yatağı hariç bende böyle düşünüyorum artık ilave sohben ve atık su deposu ilave edeceğim sadece tabi karar senin ileride masa üstü ranza yaptırabilirsin kontra kavaktan yine kg sınırlarında kalırsın

Abi,

Evet, şuanda ona dönüyorum gibi. Ben yaşlı anne babamı da alırım diyordum ama olmuyor. Bu yüzden senin dediğin gibi 2 kişilik büyük yatak, +1 çocuk yatağı şeklinde çözümde olabilir.

Ama eşim şuan devreye girdi. Fiyatı neyse Carpento al (4.10 luk modelini 5 kişi olması sebebiyle çok beğendi.) yoksa alma diyor. Elbette 80-90.000 TL ye şimdi çıkamayacağım için, önümüzdeki yıl ev borcum bittikten sonra kredi ile alabilirim. Eşimde bu yap diyor. Fazla para verelim önemli değil, istediğimiz gibi olsun diyor. Şuan kilo sebebiyle uygun değil diyorum ama Ben eminim önümüzdeki yıl 680 kg lık standart ağırlığı da bir miktar daha düşürürlerse, eş kontenjanından benim için mantıksız olsa da mecburen alabilirim. :(

@ismailakgun

Çadır olayı yani Karavana bağlı çadır olayında birçok lokal karavan firmasında bile çadır girişleri standart olmuş durumda. Geçmişte MAY karavanda da duyurmuştum. Bende çok mantıklı buluyorum.
Hele 750 kg altı yeri ufak karavanlar için hafta sonu yaz tatillerinde bence çok iyi bir seçenek...

Kullanan uzmanlarımız daha iyi bilir, Tenteler de böyle parça parça odalı olabiliyor. Elbette biraz daha pahalı bir çözüm olarak...

Son düzenleme:

Selamlar,

Ne zamandır listemizi paylaşmıyorduk:

Liste Özeti:

* Liste sadece tip onay belgesi olan ve O1 sınıfında olduğu duyulan ancak teyit edilmeyen karavanlardan oluşmaktadır.
* Liste mutfak/banyosu olan/karavan içinde olan karavanlar, olmayan/dışarıda olanlar ve Off Road Karavanlar şeklinde üçe ayrılmıştır.
* Tip Onay Belgeli ve O1 kategorisinde modelleri olan yerli karavan markaları 15 adettir.
* Pino 280(300) Cachalote modeli yeni modelde 800 kg ile O1 sınıf dışı kaldığı için listeye alınmamıştır. Ayrıca Gündoğdu Karavan - Leyli 2.40 modelinin tip onay belgesinin olduğu teyit edilemediği için listeye alınamamıştır.
* İthal O1 sınıfında alınabilir olan sadece Aydos- Niewiadow markası vardır, Karavan 2/3 kişilik olup, 4 kişilik modeli yoktur ve İtalik yapılmıştır.
* Ağırlıklar standart donanım ağırlıkları ile ölçüldüğü için sonrasındaki eklemeler ile 750 kg altı kalacak karavanlar için en idael kilo yaşam aküsüz en fazla 700 kg altı düşünülmektedir.
* Bu kapsamda 4 kişilik frenli 700 kga kadar olan sadece 4 karavan modeli vardır ve *----* şeklinde işaretlenmiştir.
* 4 Kişilik tam karavan sınıfında yerli karavanlarda standart donanımlı en düşük fiyatlı karavanların 35.000 TL den başladığı ve 75.000 TL ye kadar çıktığı bilgisi alınmıştır.
* Liste alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.
*
4-5 kişilik modeller bold yapılmıştır.
*Carvan Karavan daha seri üretim ürün bilgisi alınmadığından paylaşılmamıştır.

750 KG ALTI TAM KARAVANLAR ve MUTFAK/BANYO DIŞARIDA OLAN/OLMAYAN KARAVANLAR ve OFF ROAD KARAVANLAR LİSTESİ (O1 Kategorisi)

1-Tam Karavanlar:

a)
Aydos- Niewiadow Nt 126 ET (İthal 2 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 600 kg)

b) Başoğlu - Caretta Uncle 370 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 735 kg) ve Junior (2 Kişilik)

c) *Carpento - 410 ve 360* (4.10 modeli 5 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg - 3.60 modeli 4 kişilik - Frenli Standart Aksesuarlu Ağırlık: 600 kg) ve 310 (2 Kişilik)

ç) Dolly - Weekend (2 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 720 kg)

d) Eks - 3600 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 710 kg)

e) Erba - 4.10 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı/Farklı Mobilyalı Ağırlık: 720 kg
) ve 3.75 (2-3 Kişilik)

f) GeoCamper - Hunter - City (Light Class) (2-3 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 730 kg )

g Güney - Maxi 4.40 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 750 kg
) ve Midi (2-3 Kişilik)

ğ) Hotomobil - Troy - (2 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 650 kg)

h) *May - 3600/3800* (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 650 kg) ve 2500 (2 Kişilik)

ı) NK - 3500/3800/Ritim Beşyüz 6 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 750 kg)

i) Ortiz - 3.90 (Ranza&Tavan Camlarsız versiyonu O1 Belgeli 4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg) 2/3 (Ranza&Tavan Camlarsız versiyonu O1 Belgeli 3 kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık 750 kg)

j) *Saly - Carabinata* ve XL 3.25 (XL modeli 5 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 710 kg - Carabinata modeli 4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık 690 kg) ve Carabinata MINI (2-3 Kişilik)

k) *Umarsan - Rena 3.60* (4 kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 690 kg)

l) White Pigeon - Atlantis 3.60(4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Mutfak/Banyo Dışarıda/Olmayan Karavanlar:

a)
Aydos- Niewiadow Nt 126 (İthal 3 Kişilik) (Banyo yok)

b)
Başoğlu - Caretta 1500 (4.18 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 460 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok.)

c)
Güney - Mini (3 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 350 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok)

ç) Pino - Pİ 2010 (2.10 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 350 kg) (Banyo yok)

d) White Pigeon (3 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 500 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Off Road Karavanlar:

a)
Başoğlu - Caretta Off Road (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 460 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok.)

b) Crawler - Izz 428 (4.28 metre) (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg)
ve EN 390 (3.90 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok.)

c)
Erba - 3.75 Off Road (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 700 kg)

ç) GeoCamper - Off Road (Light Class) (3 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 730 kg )

Selamlar,

Normalde yazmazdım, ama dün çileden çıktığım için yazıyorum. MAY karavan benim için bitmiştir, arkadaşlar. Elbette size alma diyemem ama ben kesinlikle almayacağım.

Biliyorsunuz, imalathanesine gittim, tanıştım. Herkese önerdim ve hep iyi yönlerini paylaştım. Ama şu en son yaptığı zamda 1 yılda %40 fiyat artışını doğru bulmadığımı ve keşke birden habersiz yapacağına, önerdiğimiz için fiyat paylaştığımız için bilgi verseydin diye yazmıştım. Sonrasında kendisi cevap bile vermedi. Sonrasında hiç konuşmadık, Orhan beyle.

Ta ki düne kadar...

Dün, May karavan sosyal medya hesabından, "Virüslü günlerde en iyisi karavan almak ve doğaya kaçmak, Karavan alın" şeklinde bir resim paylaştı. Bende "biz alsak da sevdiğimiz insanlar ölüyor, onlar ne olacak diye yazdım."
Sonra Orhan bey özel mesajda, paylaşımlardan memnun değilsem, takibi bırakabileceğimi, sipariş yetiştirmekte çok yoğun olduklarını, benimle uğraşamayacaklarını yazmış. Evet aynen böyle bir özel mesaj geldi. Bende, insanlar ölürken fırsatçılık yapıp, 42.000 TL ye karavan alın demek yerine işlerine bakabileceklerini söyledim. Ve bol zamlı günler diledim. Sonra benim seviyeme düşmek istemediğini, sosyal mesajların herkesin aklının yetebildiği kadarını alacağını yazınca bende film koptu.

Orhan bey eminim bu mesajı okur:

* Benim seviyem kendisinin ürününü almaya yetmiyor.
* Kendisine, markasına harcadığım zaman, emek ve cabayı helal etmiyorum.
* Web sitesi yapmak için taslak hazırlamıştım, hatta adres ismi için fiyat almıştım, yine harcadığım zamanı helal etmiyorum.
* Ürünü iyidir, iyi marangozdur, sözüm yok. Benim insanların emeğine karşı sözüm yok. Ama müşteriye yaklaşımı, sosyal medya paylaşımları çok amatörce olduğunu söylüyorum.
* Gördüğüm kadarıyla şuan gösterilen ilgi ciddi bir şımartma yaratmış kendilerinde. Sipariş yetiştirememe durumu onda çok ciddi bir etki yapmış. Ama buna güvenmemeli. Bu amatörlükle bir gün sipariş yetiştiremezken, birgün gelir sinek avlar.
* Ben tek o kalsa bile kendisinden karavan almıyorum. İsterse benim istediğim kadarvanı yapıp, önüme koysun, dönüp bakmam artık...

Sonuç olarak, kendime ve benden tavsiye duymak isteyen arkadaşlara tavsiyem, ucuz diyip, lokal firma diyip karavan tercihi yapmayın. Aldığınız üretici ne kadar profesyonel, ne kadar güvenilir onlara bakın. Aksi halde, mutluluğunuz mutsuzluğa dönüşebilir.

Hiç emek harcamadığım, hatta hep eleştirdiğim markaların sahipleri ile konuşurken bile bu kadar saçma sapan bir duruma düşmemiştim. Pino Faruk beyle 1 saat tartıştım, Carpento Faruk beyle yine 45 dakika çok sesli konuştum, Saly'e neler yazdım... Bir tanesi kalkıp, bana sizin seviyenize inmem tarzı birşey demedi.
Demek ki 50-60-70.000 TL verip bu markaların ürünülerini almak gerekiyormuş...

Son düzenleme:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri