Merhabalar, yeni karavan alacaklar için buzdolabınızı mutlaka 12v almanızı tavsiye ederim. Ben ocak 2020 de erba 5.25 aldım buzdolabı 220 ile çalışıyordu, karavanımda 2 adet monokristal panel 100 lük 2 adet jel akü ve 1200 lük invertör var. Buna rağmen 220 için invertör kullanıldığında acayip derecede aküyü emmektedir, firma biraz denememi ve memnun kalmadığımda buzdolabını 12 volta dönüşmüş Altus yada regal ile değişebileceklerini söyledi, 10 gün Kartalkaya, Abant tatilimden sonra aküyü sürekli boşalmasından dolayı değiştirme kararı aldım ve değiştirdim. Şubat ayından beri yollardayım ve İznik, Bursa, salda gölü, Antalya güzergahlarında 25 gündür kamp alansız geziyorum, 12v buzdolabını hiç kapatmadım ve şaşkınlık içinde süper çıktı nerdeyse normal buzdolabından farkı yok buzlukta sürekli buz var, her akşam 9 dan sababa kadar webasto açık, otomatik uydu anteni ve 12 v tv en az 5-6 saat açık, maceratörlü wc yi sürekli kullanıyorum ve güneş olsada olmasada akülerim hiç 12.9 un altına düşmedi. İnvertörü sadece bilgisayar vb malzemelerin şarjı için gün ortasında 1-2 saat kullanıyorum ve sadece şarj için açık olduğu için çok enerjide çekmemektedir. Başta buzdolabı için çok ikilemde kalmıştım, 12 v buzdolabının soğutacağını düşünmüyordum, kesinlikle tereddütsüz karavan aldığınız firmaya buzdolabınızı 12 v a dönüştürmesini rahatlıkla talep edin bence