Selamlar,
Normalde yazmazdım, ama dün çileden çıktığım için yazıyorum. MAY karavan benim için bitmiştir, arkadaşlar. Elbette size alma diyemem ama ben kesinlikle almayacağım.
Biliyorsunuz, imalathanesine gittim, tanıştım. Herkese önerdim ve hep iyi yönlerini paylaştım. Ama şu en son yaptığı zamda 1 yılda %40 fiyat artışını doğru bulmadığımı ve keşke birden habersiz yapacağına, önerdiğimiz için fiyat paylaştığımız için bilgi verseydin diye yazmıştım. Sonrasında kendisi cevap bile vermedi. Sonrasında hiç konuşmadık, Orhan beyle.
Ta ki düne kadar...
Dün, May karavan sosyal medya hesabından, "Virüslü günlerde en iyisi karavan almak ve doğaya kaçmak, Karavan alın" şeklinde bir resim paylaştı. Bende "biz alsak da sevdiğimiz insanlar ölüyor, onlar ne olacak diye yazdım."
Sonra Orhan bey özel mesajda, paylaşımlardan memnun değilsem, takibi bırakabileceğimi, sipariş yetiştirmekte çok yoğun olduklarını, benimle uğraşamayacaklarını yazmış. Evet aynen böyle bir özel mesaj geldi. Bende, insanlar ölürken fırsatçılık yapıp, 42.000 TL ye karavan alın demek yerine işlerine bakabileceklerini söyledim. Ve bol zamlı günler diledim. Sonra benim seviyeme düşmek istemediğini, sosyal mesajların herkesin aklının yetebildiği kadarını alacağını yazınca bende film koptu.
Orhan bey eminim bu mesajı okur:
* Benim seviyem kendisinin ürününü almaya yetmiyor.
* Kendisine, markasına harcadığım zaman, emek ve cabayı helal etmiyorum.
* Web sitesi yapmak için taslak hazırlamıştım, hatta adres ismi için fiyat almıştım, yine harcadığım zamanı helal etmiyorum.
* Ürünü iyidir, iyi marangozdur, sözüm yok. Benim insanların emeğine karşı sözüm yok. Ama müşteriye yaklaşımı, sosyal medya paylaşımları çok amatörce olduğunu söylüyorum.
* Gördüğüm kadarıyla şuan gösterilen ilgi ciddi bir şımartma yaratmış kendilerinde. Sipariş yetiştirememe durumu onda çok ciddi bir etki yapmış. Ama buna güvenmemeli. Bu amatörlükle bir gün sipariş yetiştiremezken, birgün gelir sinek avlar.
* Ben tek o kalsa bile kendisinden karavan almıyorum. İsterse benim istediğim kadarvanı yapıp, önüme koysun, dönüp bakmam artık...
Sonuç olarak, kendime ve benden tavsiye duymak isteyen arkadaşlara tavsiyem, ucuz diyip, lokal firma diyip karavan tercihi yapmayın. Aldığınız üretici ne kadar profesyonel, ne kadar güvenilir onlara bakın. Aksi halde, mutluluğunuz mutsuzluğa dönüşebilir.
Hiç emek harcamadığım, hatta hep eleştirdiğim markaların sahipleri ile konuşurken bile bu kadar saçma sapan bir duruma düşmemiştim. Pino Faruk beyle 1 saat tartıştım, Carpento Faruk beyle yine 45 dakika çok sesli konuştum, Saly'e neler yazdım... Bir tanesi kalkıp, bana sizin seviyenize inmem tarzı birşey demedi.
Demek ki 50-60-70.000 TL verip bu markaların ürünülerini almak gerekiyormuş...