Selamlar,
Carpento Faruk bey(firma sahibi ve tasarımcısı) ve Sevgili eşi Leyla hanım ile artık telefonda wp den görüşüyoruz.
Dünden önce sorduğum ve ilgilenen arkadaşların merak ettiği konulara yanıt vermişler:
- 50 lt su deposunuz arttırabiliyor muyuz, ve attırabiliyorsak ne kadara çıkabiliriz ve maliyeti ne olur?
Maalesef arttıramıyoruz. Ama bu konuda mühendislik çalışmaları yapacağız.
- Opsiyonel donanımlarda olan “Portatif Kirli Su Tankı” kaç ltdir? En fazla kaç lt koyabiliriz?
20 lt
- Banyo’ya ayna arkasına sanırım dolap koyulmuştu. Acaba perde vs de eklendi mi, tuvalet ile banyo arasına?
Ekleyebiliriz.
- Dış kapı içine bir çalışma yapacak mısınız? (ayna koymak, çöp kovası koymak vb.)
Şu anda böyle bir çalışmamız yok. Ama ilerde yapabiliriz.
- Mutfak Banko kapı kısmına ufak uzatma bankosu yapılabilir mi? (Ayaklı yana bağlı kullanılmadığında kapıyı engellememesi için yana doğru kapanacak şekilde)
Seri üretim yaptığımızdan standart dışı üretim yapamıyoruz.
- Ranza altı yatağa çift kişilik yatakta olduğu gibi açılır/kapanır masa eklenebilir mi?
Standart dışı bir şey yapamıyoruz.
- Karavanın tasarımı ve dış ışık konumu sebebiyle tente takılabilir mi?
Takılabilir, sorun yok.
- Önde dolabı, karavanı alan abinin sosyal medya hesabındaki paylaşımlarından gördüm. Ama çok küçük geldi. Acaba, tüp oraya sığıyor mu, ölçüleri nedir?
2 tane küçük piknik tüpü sığıyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------
GEçmişte bir arkadaş 50 lt su kapasitesinin yetersiz olduğunu ve attırılıp, attırılamayacağını sormuştu. Bende mantıken arttırılır demiştim, yanılmışım
Bana göre en büyük sıkıntı bu. Çünkü 4 kişilik bir karavanın 1 gün kendisine yetebilmesi içi enerji temin edip güneş paneli koyarken suyu 50 lt de bırakmak yanlıştır. En asgari düzeyde düşünsek (her gün herkesin duş almaması, yemeklerin içme suyundan yapılması gibi) şahsi temizlik, bulaşık ve duş için günlük 1 kişi 20 lt suya ihtiyacımız olur. Bunu 4 ile çarparsam asgari 80 lt su deposu olması gerekir. Bu sefer 20-30 lt portatif bir tank al dediğinizde, yedek portatif kirli su tankı, içme suyu damacanası, yedek tuvalet tankı derken bagajınızda yer kalmıyor
Bu konuda en azından sisteme dahil edemiyorsa bile portatif yedek tankı koymak için bir bagaj alanı yaratılır mı diye konuşuyorum, bakalım önerisi ne olacak...
Az önce Aydos/Aviva Karavanın detaylarına baktığımda aslında Carpento'nun benzer çizgilerde olduğunu gördüm. Örneğin ön bagaj/dolaba o da 2 piknik tüpü alıyor. Onunda 50 lt temiz su tank kapasitesi var... Tamam ithaller kaliteli ama 4 kişilik bir karavana 50 lt tank kapasitesini ben gerçekten anlamıyorum
Bu arada, showromlarından yeni çektikleri resimleri de paylaştılar. Banyoya dolap yapılmış ve aksesuarlarını takmışlar. Çok daha dolu duruyor. Birde CBE Kontrol paneli olmadan da Su ve akü için anahtar bölümü üstüne sayaç koymuşlar standart olarak, buda iyi oldu. Bildiğim kadarıyla örneğin MAY karavanda böyle bir sayacın olmayışından panel taktırması ile ilgili bir arkadaşımla konuşmuştuk: