pasolvon
karavansız karavancı
@pasolvon
Abi selam,
Görüşlerin çok önemli. Bende çocuk var. Onun için TV ve tablet şarjı gerekecek. Yani bana yaşam aküsü şart gibi. Ama güneş paneli dediğin gibi, fikrim seninde tecrübenle tam olarak değişti diyebilirim. Hem para hem ağırlık...
750 kg altına sıkışmışken, 40 kg daha hafif olmak bile bence avantajdır.
Çok teşekkürler.
Tabi ki kişisel kullanıma göre değişir ancak yaşam aküsü kullanmamaya karar verirsem 12v aksam için (hidrofor gibi, aydınlatma gibi, webasto gibi) akü yerine 220'den 13,5V'a çeviren yüksek amper çıkışlı bir DC adaptör takmayı planlıyorum.
Bir de bazı kamp alanlarında elektrik çok verimli olmuyor. Voltaj düşümü söz konusu olabiliyor. O nedenle bir de 220 girişine 3KVA'lık bir regülatör koymayı planlıyorum her halükarda.
Regülatör 6KG ağırlıkta, 30A 12V adaptör de taş çatlasın 1KG olsa 7KG'ye hallederiz bu işi
Tabi bu söylediklerim sadece benim gibi kamp alanında konaklayacaklar için geçerli. Elektriğe ulaşılamayan yerlerde kamp yapmayı planlayanlar için bu iş yatar.
Bu arada ellerinizden öper 2 tane de bende var ufaklık. Bahsettiğiniz donanımlar benim için de olmazsa olmaz