@
udisa
Abi karavanda, sen benim planladığımdan daha uzun kalıyorsun. Benim yılda toplam 30 günü geçmeyecek.
Maliyeti 3.000 TL, toplam 100 kg yük. Elbette doğal enerji ama 30 gün için gölgede %70-%80 verimle değer mi diye düşünüyorum.
Bunun yerine ikame edecek ürünleri de alacağım çünkü. Yani Jel akü her halükarda alınacak. CBE Kontrol paneli her halükarda alacağım. Onlar varken, 40 kg ağırlığı düşürsem, 1.000 TL de maliyetten yırtsam idare edebilir miyim diyorum aslında...
TV'yi sadece oturup TV izlemek için kullanmayacağım. Eşim ve oğlumla(Şuan için daha çok görsel oyunları) konsol oyunlarını oynamayı çok seviyoruz. Eşimi de ev konforu yaşatacağım Karavanda diye ikna ettim. Yani TV bizim için oyun aracı olacak.
Karavanı isteme sebeplerimden bir tanesi de dışarıda/bilmediğin yerde yemek yememek. Çünkü sevmiyoruz. Karavanda da ufak alanda kısıtlı yemek yapmak içinde birkaç mutfak aletine ihtiyacımız olacak. Aktifry bu anlamda iyiydi, kenarda dursun.
Karavanda ocak işinde evet bu hafta sonu gözlemlerim neticesinde bende artık soğuk bakıyorum. Önceden mutlaka 2 gözlü ocak olur, birinde çay koyarız, birinde yemek yaparız diyordum, teke düşürdüm. 1 tane masa üstü ufak ya da piknik tüpü alır dışarıda yaparım çayımı kahvemi diyorum.
Sonuç olarak geldiğim noktada, belki ufak 40-60 watt destekleyici az maliyetli bir panel, 200 amper jel akü, 220 desteği ve araba akü desteği sanki tüm sorularımı çözer gibi düşünmeye başladım, sizin yorumlarınızdan...
40 kg değilde, 20 kg avantajım olur, 1.000 TL değilde, 500 TL avantajım olur ama en azından tüm ihtiyaçlarımı karşılayan doğru bir sistem olur...