7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,134,653
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Kürşat kardeşim.Arabalar konusunda pek bilgim ve hevesim olmamakla birlikte tecrübelerimi aktarmayı bir görev bellediğimden bu notları sana yazıyorum.1995 yılında araba alırken toyota,ford ve renault arasında bir seçim yapma durumunda kaldım aynı seğmentte fiyatları aşağı yukarı aynıydı.Oyak dan dolayı renault cddi indirim yapıyordu ama toyota corollayı seçtim.11 yıl sonra servis bakımı hariç hiçbir sorun yaşamadığım bu arabayı değiştirirken başka marka düşünmediğim için (renault oyak indirimine rağmen) toyota plaza ya gidip arabayı verip yenisini aldım.11 500 tl saydılar muadili ford olsaydı kaça alırsınız dedim 5000-6000 arası dediler.İkinci el fiyat durumunun burada önemli olduğunu anladım.şu anda bindiğim 1.4 dizel toyota corolla ile km.de 17-18 krş yakıt tüketiyorum ve herhangi bir sorunum olmadı.Sonuç 15 senedir toyota ya biniyorum ve bakım hariç servisine hiç gitmedim ve hiç yedek parça ihtiyacım olmadı.Diğer markaları alsydın ne olurdu dersen hiçbir fikrim yok.

Etiketler

peki tekrar focus dan toyota ya dondum ;D ;D ;D suc bende degil sizde ;D

hatta burak sana suzuki vereyim yapili degiselimmi ;D ;D ;D

şunu söyleyeyim ben de focus dizel de var
şehir içi 1 depo ile 800km şehir dışı 1040 km yol yaptım.. ;)

Kürşat hala gelgitler yaşıyorum. Bir satayım diyorum bir vazgeçiyorum. ::smiley:
Benim ailecek uzun yolada gidebileceğim 4x4 lazım. FJ40 ı değiştirmek daha mantıklı sanırım.

Tempus' Alıntı:
peki tekrar focus dan toyota ya dondum ;D ;D ;D suc bende degil sizde ;D

hatta burak sana suzuki vereyim yapili degiselimmi ;D ;D ;D

Bakkan' Alıntı:
Yakıt konusunda bencede Corolla Focus dan daha ekonomik.
Sedat sana katılıyorum tespitlerin doğru.
Yeni kasa Corolla sedan da dizaynı da baya düzeltti. Zevk meselesi tabi, ama iç trim çok daha iyi bence. Dediğiniz gibi tok ve kolay kolay ses çıkarmıyor.
Ben uzun araştırmalar sonucu Corollayı tercih ettim. Düşük hacimli dizelde otomatik seçeneği çok az. Focus ta önceleri CVT şanzıman vardı ve problem yaşandı. Ondan sonrada üretmediler zaten.
Bu açıdan ben Toyota dedim, garantiyi de 5 seneye uzattım. İçim rahat :D

Burak benim atladığım çok önemli bir noktaya değinmişsin, araçta rölantide bile dizel sesi çok az. Benim arabaya kaç defa benzin koymaya kalktı pompacılar.

aslankurt72' Alıntı:
Kürşat kardeşim.Arabalar konusunda pek bilgim ve hevesim olmamakla birlikte tecrübelerimi aktarmayı bir görev bellediğimden bu notları sana yazıyorum.1995 yılında araba alırken toyota,ford ve renault arasında bir seçim yapma durumunda kaldım aynı seğmentte fiyatları aşağı yukarı aynıydı.Oyak dan dolayı renault cddi indirim yapıyordu ama toyota corollayı seçtim.11 yıl sonra servis bakımı hariç hiçbir sorun yaşamadığım bu arabayı değiştirirken başka marka düşünmediğim için (renault oyak indirimine rağmen) toyota plaza ya gidip arabayı verip yenisini aldım.11 500 tl saydılar muadili ford olsaydı kaça alırsınız dedim 5000-6000 arası dediler.İkinci el fiyat durumunun burada önemli olduğunu anladım.şu anda bindiğim 1.4 dizel toyota corolla ile km.de 17-18 krş yakıt tüketiyorum ve herhangi bir sorunum olmadı.Sonuç 15 senedir toyota ya biniyorum ve bakım hariç servisine hiç gitmedim ve hiç yedek parça ihtiyacım olmadı.Diğer markaları alsydın ne olurdu dersen hiçbir fikrim yok.

Ben alırkende aynı konu geçmişti, sıfırlarının fiyatları aynı olmasına rağmen, 10 yaşındaki Toyota ile yine aynı yaştaki Renault arasında ciddi fiyat farkı vardı.

hsbasar' Alıntı:
..........
Ben alırkende aynı konu geçmişti, sıfırlarının fiyatları aynı olmasına rağmen, 10 yaşındaki Toyota ile yine aynı yaştaki Renault arasında ciddi fiyat farkı vardı.

Burası biraz karışık 91 model corolla gibi bazı kasalar çok tutuluyor, ama mesela vx100 ün fiyatlarına bakın nerdeyse vx80 den daha ucuz. bu markayla ilgili değil bazı araçların bazı kasaları efsane oluyor.

Sizdeki depo kaç litre?
Ben hiç binli rakamları görmedim Corollada
[/quote]

sedat 55 litre

cihanülker' Alıntı:
Selam arkadşlar , kürşat toyotadan şaşma , ama opelin zafirasınada mutlaka bak , 2 el ucuz ,bende var çok memnunum :D

valla abi herkes opelden uzak dur diyor binek otolarin LR i gibi diyorlar ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Burası biraz karışık 91 model corolla gibi bazı kasalar çok tutuluyor, ama mesela vx100 ün fiyatlarına bakın nerdeyse vx80 den daha ucuz. bu markayla ilgili değil bazı araçların bazı kasaları efsane oluyor.

abi vx80 lerin bu kadar pahali olmasinin nedeni off roadcilar ;D

discovery-V8' Alıntı:

yavuz abiye katılıyorum mesela focusun ilk çıkan kasası ile şu son sattığımız kasalar arasındaki fiyat farkı çok az ilk kasalar daha değer görüyor.
diğer markalarda da aynı olay geçerli.

discovery-V8' Alıntı:

Yavuz ben onu Corolla için yazmıştım, sedan binek kıyaslaması olarak.

91 Corollalar aslında Irak için üretilmiş, ama savaş çıkınca Türkiyeye getirmişler.
Adamlar çöl için üretmiş, şehirde kullanılınca efsane oldu araç ;D

bacarmobil' Alıntı:
Sizdeki depo kaç litre?
Ben hiç binli rakamları görmedim Corollada

sedat 55 litre

Burak tam bilmiyorum ama 55 den azdır, internetten bakıp bulmaya çalışayım, daha kolay kıyaslarız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR