7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,134,627

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

bu focuslarda 2008 modeller icinde 2 ayri kasa var yahu yeni kasaya kac senesinde gectiki bunlar

http://www.sahibinden.com/ford_f_650_mega_truck_full_yabanciya_veya_export-34WQQaXQQ23543246WQQpXQQdisplayitem
Yorum alayım?

herkese merhaba

sedat abi bagaj gayet şık olmuş

*anteni uzun düşünüyorsan ve özellikle teksas 1800 gibi 2 parçalı düşünüyorsan bagaj yerine tampona monte etmekte fayda var :( ormanlık alanda anten devamlı yatık olacağı için zaten tam verim alamıyorsun ama bagaja takıcam dersen bağlantı ayağı korunaklı bir yerde olursa iyi olur fazla montaj ayağından zarar gelmez :D

*fotolarda tam olarak göremedim ama güneşliğin bağlantılarında gresörlük var mı yoksa konmalı dış ortamda gerekli bence

*arka tarafta sis lambası için ayak göremedim bagaj ile tavan arasına sığacak boyutta sislere göre ayak yapılırsa çadırıda engellemez veya sis lambası tek olarak merdivenede monte edilebilir gece ormanda inanılmaz işe yarıyor :D

*ileriye yönelik kampda ortam aydınlatmasında kullanmak için bagajın yanlarına led lamba takabilirsin eğer böyle birşey düşünüyorsan bunlarında ayaklarının şimdiden hazırlanması iyi olur boyandıktan sonra kaynak işi zor olur

*kesinlikle delik kalmamalı kısa zamanda pas kusuyor tavana (biz ikinci bir işlem yapmak zorunda kalmıştık :( şimdi sorun yok ;) )

*gaz altı ile kaynak olursa daha iyi olur hatta sonrasında oksijenle bir tur atılırsa iyi bir usta tarafından tesviye yapmaya gerek kalmıyor ve kesinlikle boşluk, delik kalmıyor ;)

*bağlantı ayaklarında kullanılan civatalar inox olursa daha sağlıklı olur

*boya öncesinde bagaj mutlaka tiner, benzin veya benzeri bir kimsayal ile temizlenmeli kullanılan borular depo koşullarında koruma için fabrika çıkışında yağlı olarak çıkıyor ve iğrenç bir yağ iyi temizlenmediğinde boya tutmuyor :(

*eğer elektro statik boya yapılmayacaksa mutlaka anti pas atılmalı.

*bagaj bittikten sonra yapılan elektrik tesisattında çadırın iç aydınlatması ve elektrikli battaniye için hat unutulmamalı :D en azında su yalıtımı olan bir soket hazır olarak bırakılmalı ;)

abi biz yaparken epey araştırmıştım benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar biraz uyku sonrasında belki aklıma birkaç şey daha gelir :D

Tempus' Alıntı:
bu focuslarda 2008 modeller icinde 2 ayri kasa var yahu yeni kasaya kac senesinde gectiki bunlar

kürşad günaydın,
2 kasa yok sadece makyaj var 2008 sonu makyaj gördü focus düşünüyorsan acele etme derim ben, araç corollodan ve meganeden çok daha iyi yol tutuşuna sahip tüm lastiklerde bağımsız süspansiyon sistemi mevcut.

ben ford bayinde çalışıyorum düşünüyorsan takasdan gelen fazla yıpranmamış araç ayarlanabilir ama bunun için beklemen gerekli. ;)

focus 2008 ve öncesi kasada tdci olanlar standart dediğimiz trend ve ful dediğimiz titanium versiyonuda 1.6tdci 109ps 240nm tork'a sahip motora sahiptir.
2008 sonu makyajlı kasa da ise std. trend versiyonu 1.6tdci 90ps 215nm güç üreten motora geçti. Ful dediğimiz titanıum versiyonunun motoru ise değişmedi.

yeni kasa ise 2011 mayıs da gelecek.

bacarmobil' Alıntı:
focus 2008 ve öncesi kasada tdci olanlar standart dediğimiz trend ve ful dediğimiz titanium versiyonuda 1.6tdci 109ps 240nm tork'a sahip motora sahiptir.
2008 sonu makyajlı kasa da ise std. trend versiyonu 1.6tdci 90ps 215nm güç üreten motora geçti. Ful dediğimiz titanıum versiyonunun motoru ise değişmedi.

yeni kasa ise 2011 mayıs da gelecek.

günaydın herkese

çok saol bilgi için Burak, benim hiç acelem yok hatta suzukiyle devam edip mayıs 2011 i bile bekleyebilirim yeni kasa için :D

şimdi yeni kasa çıkınca bunların fiyatları ciddi düşer. titanium olanlar zaten daha şık eğer çok uygun birşey düşersede neden olmasın alırım.

altug onaran' Alıntı:
herkese merhaba

sedat abi bagaj gayet şık olmuş

*anteni uzun düşünüyorsan ve özellikle teksas 1800 gibi 2 parçalı düşünüyorsan bagaj yerine tampona monte etmekte fayda var :( ormanlık alanda anten devamlı yatık olacağı için zaten tam verim alamıyorsun ama bagaja takıcam dersen bağlantı ayağı korunaklı bir yerde olursa iyi olur fazla montaj ayağından zarar gelmez :D

*fotolarda tam olarak göremedim ama güneşliğin bağlantılarında gresörlük var mı yoksa konmalı dış ortamda gerekli bence

*arka tarafta sis lambası için ayak göremedim bagaj ile tavan arasına sığacak boyutta sislere göre ayak yapılırsa çadırıda engellemez veya sis lambası tek olarak merdivenede monte edilebilir gece ormanda inanılmaz işe yarıyor :D

*ileriye yönelik kampda ortam aydınlatmasında kullanmak için bagajın yanlarına led lamba takabilirsin eğer böyle birşey düşünüyorsan bunlarında ayaklarının şimdiden hazırlanması iyi olur boyandıktan sonra kaynak işi zor olur

*kesinlikle delik kalmamalı kısa zamanda pas kusuyor tavana (biz ikinci bir işlem yapmak zorunda kalmıştık :( şimdi sorun yok ;) )

*gaz altı ile kaynak olursa daha iyi olur hatta sonrasında oksijenle bir tur atılırsa iyi bir usta tarafından tesviye yapmaya gerek kalmıyor ve kesinlikle boşluk, delik kalmıyor ;)

*bağlantı ayaklarında kullanılan civatalar inox olursa daha sağlıklı olur

*boya öncesinde bagaj mutlaka tiner, benzin veya benzeri bir kimsayal ile temizlenmeli kullanılan borular depo koşullarında koruma için fabrika çıkışında yağlı olarak çıkıyor ve iğrenç bir yağ iyi temizlenmediğinde boya tutmuyor :(

*eğer elektro statik boya yapılmayacaksa mutlaka anti pas atılmalı.

*bagaj bittikten sonra yapılan elektrik tesisattında çadırın iç aydınlatması ve elektrikli battaniye için hat unutulmamalı :D en azında su yalıtımı olan bir soket hazır olarak bırakılmalı ;)

abi biz yaparken epey araştırmıştım benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar biraz uyku sonrasında belki aklıma birkaç şey daha gelir :D

Altuğ, çok iyi çalışmışsın teşekkür ediyorum. Hepsini dikkate alacağım. ;)

Anteni şimdilik tavan bagajına düşünüyorum, ayak içe doğru olacağından çok takılmaz, zaten bizde orman yok ;D
Çelik tampon yaptırırsam ileride tampona indiririm anteni, şimdilik mevcut tampona takmak istemiyorum, zaten ön tarafta ciddi değişiklikler yapacağım.

Güneşliğin bağlantılarındaki gresörlük için bir foto gönderebilirmisin?

Arka çalışma lambasını bende unutmuşum, onu söyliyeyim ustaya.

Kamp aydınlatması için led belki takarım ama şimdi nereye ne monte edeceğimi kestiremediğim için birşey yaptırmam zor, olmazsa kaynak yerine vidalı birşey yaparız.

Kaynak gazaltı boya elektrostatik, bende Yavuz yazınca hatırladım, usta da söylemişti.

Bagaj bitince bir sürü elektrik işim var, onları tekrar konuşuruz.

nkurtkaya' Alıntı:
Focus 1.6 TDCi'ın tüketimi ile Corolla 1.4 D-4D'nin tüketimi aynı. Focus'un torku ve hızxlanması daha iyi.
İç trim olarak Corolla daha başarılı.
Focus'da sağdan soldan ses çıtırtı gelebilir. Corolla'da ya gelir yada gelmez :smiley:

Ekonomi dersen Renault'un 1.5 dCi motoru oldukça başarılı ama ... arabayı denemen lazım. Ben bir türlü ısınamadım ne Brodway'e, ne MEgane'a ne de Megane II'ye. Fluance güzel görünüyor ama 1.5 dCi'ın "0"ı 38 bin TL.

Focus uygun tercih gibi görünüyor. Ama temizini bulman lazım.

Nejat yakıt konusunda hemfikir değilim,
Kuzenimle 1 ay arayla aldık arabalarımızı. 0 Focus 1.6 TDCI ben Corolla 1.4 D-4D aldım. Focus 110 beygir, Corolla 90 beygir.
Benimki otomatik olmasına rağmen ondan en az %20 tasarruflu.
Yakıtlarında en az %20 fark var. Kuzenim 3 sene kullandıktan sonra plastik aksamdan gelen sesleri kesemediğinden dolayı sattı aracı.

Ben Corollayı bilerek değil tesadüfen aldım, aslında megan alacaktım, eski çalıştığım şirkette megan sahibi olan arkadaşlarla konuştum.
Hepsi bir şekilde sorun yaşamışlardı, çoğunluklada elektrik sorunları. Biri 15000 de motor indirmişti.
Meganı alıp almamakta kararsız bir şekilde dolaşırken Toyota dizel Corollayı getirdi, otomatik seçeneğide olunca hanım rahat kullanır diye aldım.
Megan, Focus kesinlikle dizayn olarak Corolladan güzeller, donanım olarakta artıları var. Haklarını vermek lazım ikiside yakışıklı. Ancak Corolla hem motor hem sağlamlıkta ikisindende önde.
Ne kadar az donanım o kadar az dert :smiley:

Yakıt konusunda bencede Corolla Focus dan daha ekonomik.
Sedat sana katılıyorum tespitlerin doğru.
Yeni kasa Corolla sedan da dizaynı da baya düzeltti. Zevk meselesi tabi, ama iç trim çok daha iyi bence. Dediğiniz gibi tok ve kolay kolay ses çıkarmıyor.
Ben uzun araştırmalar sonucu Corollayı tercih ettim. Düşük hacimli dizelde otomatik seçeneği çok az. Focus ta önceleri CVT şanzıman vardı ve problem yaşandı. Ondan sonrada üretmediler zaten.
Bu açıdan ben Toyota dedim, garantiyi de 5 seneye uzattım. İçim rahat :D

doktor bu ne

10052010001.jpg

ne fordu iyi bak.
sen taktin bu sabah forda hadi hayirlisi
yazmişken söyliyim fordan uzak dur. alacaksan sadece mondeo sunu al oda bir iki modelini gerisini geç kardeşim.
toyata
olmadi
honda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR