herkese merhaba
sedat abi bagaj gayet şık olmuş
*anteni uzun düşünüyorsan ve özellikle teksas 1800 gibi 2 parçalı düşünüyorsan bagaj yerine tampona monte etmekte fayda var
ormanlık alanda anten devamlı yatık olacağı için zaten tam verim alamıyorsun ama bagaja takıcam dersen bağlantı ayağı korunaklı bir yerde olursa iyi olur fazla montaj ayağından zarar gelmez
*fotolarda tam olarak göremedim ama güneşliğin bağlantılarında gresörlük var mı yoksa konmalı dış ortamda gerekli bence
*arka tarafta sis lambası için ayak göremedim bagaj ile tavan arasına sığacak boyutta sislere göre ayak yapılırsa çadırıda engellemez veya sis lambası tek olarak merdivenede monte edilebilir gece ormanda inanılmaz işe yarıyor
*ileriye yönelik kampda ortam aydınlatmasında kullanmak için bagajın yanlarına led lamba takabilirsin eğer böyle birşey düşünüyorsan bunlarında ayaklarının şimdiden hazırlanması iyi olur boyandıktan sonra kaynak işi zor olur
*kesinlikle delik kalmamalı kısa zamanda pas kusuyor tavana (biz ikinci bir işlem yapmak zorunda kalmıştık
şimdi sorun yok
)
*gaz altı ile kaynak olursa daha iyi olur hatta sonrasında oksijenle bir tur atılırsa iyi bir usta tarafından tesviye yapmaya gerek kalmıyor ve kesinlikle boşluk, delik kalmıyor
*bağlantı ayaklarında kullanılan civatalar inox olursa daha sağlıklı olur
*boya öncesinde bagaj mutlaka tiner, benzin veya benzeri bir kimsayal ile temizlenmeli kullanılan borular depo koşullarında koruma için fabrika çıkışında yağlı olarak çıkıyor ve iğrenç bir yağ iyi temizlenmediğinde boya tutmuyor
*eğer elektro statik boya yapılmayacaksa mutlaka anti pas atılmalı.
*bagaj bittikten sonra yapılan elektrik tesisattında çadırın iç aydınlatması ve elektrikli battaniye için hat unutulmamalı
en azında su yalıtımı olan bir soket hazır olarak bırakılmalı
abi biz yaparken epey araştırmıştım benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar biraz uyku sonrasında belki aklıma birkaç şey daha gelir