7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,111,682

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

on kolsolda dugme olanlar dubai versyonlari yanliş degilsem. Ama bu araçlarda da orta kilit olmuyor.

Yine Toyotacılar bastı sayfayı ;D Nerde bu LR ciler ;D ;D
Bu caponlarda teker teker gelmiyorki mübarekler ;D ;D ;D

çağlar' Alıntı:
iyimser bütçe yazdım ben , işin içine büyük hacimli motor falan koymadan.;D ;D

benim anlatmak istediğim kimse bu işlerde yavuzu kriter almasın arkadaş, o ayrı ...araç toplamak öyle sanıldığı kadar zevkli ve kolay bir iş değil bence.

bu işler için
a-bilgin olacak
b-zamanın olacak
c-parçan ekipmanın olacak
d-kafa dengi ustan olacak
e- sağlam paran olacak

ki yukardaki kompinasyonla bile işler bitti artık keyfime bakacam dediğin anda yineleyen süprizlere hazırlıklı olacaksın. sonuçta mühendislerden kurulu bir ekip tarafından yapılmıyor bu iş.

ama tabiki bitmiş projenin insana verdiği hazzı başka şeylerle kıyaslamak yanlış olur.buna katılıyorum.

Sondan önceki paragraf hariç hepsine katılıyorum, Defenderin güzelliği oradan geliyor zaten , mühendis ordusuna gerek yok, çünkü uydurma bişey yapmanıza gerek yok, mesala büyük hacimli motor için sadece motor takamazsınız, landrover zaten büyük hacimli motorlar kulanıyor, o motorla birlikte ona ait aktarma orgalarınıda kullanmanız şart.

Akrep leri bilirsiniz 100 inch uzunluğunda yaklaşık 5 ton ağırlığında zırhlı muharebe aracı, aynısnın birde 110 inch ZPT versiyonu var, bunların alt yapısı
tamamen heavy duty, bu altyapıyı defendere adapte etmek diye bişey yok , tüm aksamlar dışarıdan aynı eskiyi çıkar yeniyi tak, Aynı şekilde birde Defender 130 lar var, 3500 kilo civarında, araçlar seri üretim değil "Landrover special vehicles" diye bir birim tarafından tek tek yapılıyor, bunlarında yürüyeni heavy duty, Defendere aynen bu aksamları takabilirsiniz.

Bu anlarttıklarım arazide daha fazla dayanıklılık için, oversize lastik vb. kullandığımız için bunların kullanılması şart, işin birde yol boyutu var, yolda daha güvenli ve süratli yol alabilmek için RR Classic alt yapısına gözatmak gerekiyor;

Ön ve arkada viraj demirleri, buna ek olarak arka dingili ortasından tutarak aracın tüm salınımını dengeleyen 20 cm çapında bir denge amortisörü var RRC lerde, bunlarıda aynen alıp defendere takabiliyorsunuz.

Ayrıca polis ve ambulanslar için geliştirilmiş fren sistemleri mevcut kevlar balatalı, izli ve delikli fren disklerinden oluşan bir sistem, bunlarıda aynen alıp uyguladığınızda hem yolda hem arazide keyfina doyulmayacak size özel bir araç oluşuyor.

Belkide anahtar kelime "size özel" ne isterseniz ona göre bir araç üretebiliyorsunuz. Farkındaysanız konfor kısmına hiç girmedim onun sınırı yok, MKG gibi 2 klima bir webasto, kompresör , buzolabı vb. tamamen araçla ne yapmak istediğinize bağlı modifikasyonları ekleyebilirsiniz.

çağlar' Alıntı:
bak resmin güzelliğine bak..güven veriyor insana ekip..aks mı kırılacak, çalışmayacakmı,bagajmı açılacak, karpuzmu yaracak dertleri yok hiç. ;D ;D

bin git canın nereye istiyorsa.

Bu ilk resmi bende çok severim, hele o en ortadaki yeşil yokmu, halen aklım onda :(
Gelince hemen bir milli piyango bileti alacağım.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
VX 80 lerin bazılarında 2 çeker gidebilir yazıyor .
bu doğrumudur.

sürekli 4 çeken bizimkiler gibileride 4x2 yapabiliyorlar usa de. 7pin mode diye bişeyden bahsediyorlar birkaç mod.ile hallediyorlarmış

Çaglar orta kilidi hizlida devreye almayida başarmişmi bu adamlar. Benim en buyuk hayalim bu

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Düşünüyorum da ,parça bulunurluğu haricinde hiç bir şey gelmiyor aklıma :D

Kerim bence sen Disco I i de ciddi bir şekilde düşün.
Akşam telefon ediyorsun, sabah yükseltme kitin geliyor, hemde TYT nın 3 te 1 fiyatına ;)

Hatta şimdi Anıl oto ankarada. Akşam kafana eserse kendin gidip alabilirsin.

hsbasar' Alıntı:
Kerim bence sen Disco I i de ciddi bir şekilde düşün.
Akşam telefon ediyorsun, sabah yükseltme kitin geliyor, hemde TYT nın 3 te 1 fiyatına ;)

Hatta şimdi Anıl oto ankarada. Akşam kafana eserse kendin gidip alabilirsin.

sen yandın bari milleti yakma ;D ;D

Üstadlarım offroad ile bu sitede tanıştım hemen hemen herşeyi sizlerden öğrendim diyebilirim.
Bütün bu bilgilerden sonra şöyle bir kanı oluştu bende:
Offroad denilince aklıma Land Rover (Özellikle Defender) ve Toyota geliyor aklıma.
Land Rover'ı alıp yavaş yavaş para veriliyor Toyota'da ise o para baştan veriliyor.Sonuçta aynı maliyete geliyor.Amerikan'ı değerlendirmeye almıyorum bile malumunuz ne kadara alıp ne kadara mal etseniz bile devamlı problem devamlı para yiyiyor.Benim gönlüm defenderdan yanadır.

Not:Yukarıda yazılanlar sadece kişisel fikrimdir.
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR