7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,140,638

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

RedlinE' Alıntı:
Çaglar orta kilidi hizlida devreye almayida başarmişmi bu adamlar. Benim en buyuk hayalim bu

Mesela Disco I de 100 km hızda orta kilidi devreye sokabilirsin veya çıkarabilirsin ;D ;D hiç durmadan low dan hi a geçebilirsin , low u ortayı kilitlemedende kullanabilirsin ;) bunları vx 80 yapamaz.

çağlar' Alıntı:
sen yandın bari milleti yakma ;D ;D

Piyasayı arttırayımki benimkini satacağım ;D ;D
Şaka bir yana 7 sene defender kullanmışlığın verdiği bir alışkanlıkla Discoyu çok rahat kullandım.
Ayrıca FJ40 da bile, bir tarafını ezerim korkusuyla girmediğim yerlere Disco ile gönül rahatlığı ile girdim.
Şimdi yapacağım birkaç birşey kaldı, onlarıda yaptığımda daha rahat olacağım.

Volk' Alıntı:
Üstadlarım offroad ile bu sitede tanıştım hemen hemen herşeyi sizlerden öğrendim diyebilirim.
Bütün bu bilgilerden sonra şöyle bir kanı oluştu bende:
Offroad denilince aklıma Land Rover (Özellikle Defender) ve Toyota geliyor aklıma.
Land Rover'ı alıp yavaş yavaş para veriliyor Toyota'da ise o para baştan veriliyor.Sonuçta aynı maliyete geliyor.Amerikan'ı değerlendirmeye almıyorum bile malumunuz ne kadara alıp ne kadara mal etseniz bile devamlı problem devamlı para yiyiyor.Benim gönlüm defenderdan yanadır.

Not:Yukarıda yazılanlar sadece kişisel fikrimdir.
Saygılar

Arkadaşlar bakın, görün. Türk gençliği doğru yolda.

Volkancım kesinlikle doğru bir resbit yapmışsın.

hsbasar' Alıntı:
Kerim bence sen Disco I i de ciddi bir şekilde düşün.
Akşam telefon ediyorsun, sabah yükseltme kitin geliyor, hemde TYT nın 3 te 1 fiyatına ;)

Hatta şimdi Anıl oto ankarada. Akşam kafana eserse kendin gidip alabilirsin.
Sedat V8 bir disco I ,bagaj sıkntısı yüzünden ,tek araç olursa işime yaramıyor.
Tek araç olursa ,VX80 işimi görür. yakıtı ve vergiyi sineye çekerim.
yada pigme duracak ,vergisi az,parçası ucuz herhangi bir araca yönelirim.
Zuki olur,defender olur bakalım artık.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Sedat V8 bir disco I ,bagaj sıkntısı yüzünden ,tek araç olursa işime yaramıyor.
Tek araç olursa ,VX80 işimi görür. yakıtı ve vergiyi sineye çekerim.
yada pigme duracak ,vergisi az,parçası ucuz herhangi bir araca yönelirim.
Zuki olur,defender olur bakalım artık.

Defender alma pim kırar ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Mesela Disco I de 100 km hızda orta kilidi devreye sokabilirsin veya çıkarabilirsin ;D ;D hiç durmadan low dan hi a geçebilirsin , low u ortayı kilitlemedende kullanabilirsin ;) bunları vx 80 yapamaz.

hiç durmadan LOW-Hİ
Benim araçta var ,ama km hatırlamıyorum 6-7 galiba .
Her halde sizin araçlar ,100 km hızda yapmıyor bunu ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Kaanın araç 4x2 ve 4x4...Ön akslar göbekten ayrılıyor. En ideali onunki bence...

92 ile 95 arasında var o versiyon..95 -97 hep 4 çeker.95-97 de şanzımandada ufak tefek değişiklikler yapmışlar.

umutcelikel' Alıntı:
Kaanın araç 4x2 ve 4x4...Ön akslar göbekten ayrılıyor. En ideali onunki bence...

Önleri ayırmanın avantajı, yakıt tüketiminin ve ön difransiyelin yıpranmasının azalması ile aracın biraz daha seri olması.
Ancak bu durumun getirdiği risklerde var.
Benim daha önce iki çekerdeyken buzda kayıp bankete düşmem veya bizim akıllı şöförlerin VX105 leri 2 çekerde kullanıp sürekli batırması gibi. ;D

hsbasar' Alıntı:
Piyasayı arttırayımki benimkini satacağım ;D ;D
Şaka bir yana 7 sene defender kullanmışlığın verdiği bir alışkanlıkla Discoyu çok rahat kullandım.
Ayrıca FJ40 da bile, bir tarafını ezerim korkusuyla girmediğim yerlere Disco ile gönül rahatlığı ile girdim.
Şimdi yapacağım birkaç birşey kaldı, onlarıda yaptığımda daha rahat olacağım.

Sedat aslında dün düşünüyordum, Disco I i ben hiç kıramadım, Defenderi kırılmaz yapabilirim hatta parçalarım hazır zaten kırılmaz olacak, fakat hep alyt yapı aynı diyoruz ama aslında çok ince farklar var, Defender larımız eski, çoğunluk 94 model altı, 94 sonrasında aslında göze batmayan çok şey değişmiş, birbirlerine uyuyorlar ama aynı değiller.

Arkası Disk frenli defender sayısı piyasadakilerin %1 i, disk fren deyip geçmemk lazım, disk fren için kullanılan kovan ve aks yapısı , aks kapakları, diferansiyelin içi bile farklı , Disco I de bunlar bize standart geliyor, Defenderda bunları yapmak için 4500 tl yi gözden çıkarmak lazım, yada ikinci el 1000-1500 TL , Aynı farklılıklar öndede var oda bir okadar tutar, ama Discoda bunlar standart, ana şanzıman zaten konuşmaya gerek yok yağ soğutucusuna kadar üzerinde rn380 , Defenderda yine bir okadar harcamak lazım , motor defenderlarda hep eski 2,5 benzin veya dizel 30 yıl öncesinin teknolojisi sözüm ona devlet ekonomik olsun diye sadece bu iki motoru almış, ama Discoda herkül gibi v8 bize standart geliyor.

Yol performansı ve konforu hiç konuşmyorum zaten kıyaslanmaz, Sözün özü Disco I bence en iyi alternatiflerden biri, Fiyat uygun parça uygun ve bulunabilir, modifkasyonda sınır yok daha ne olsun.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
hiç durmadan LOW-Hİ
Benim araçta var ,ama km hatırlamıyorum 6-7 galiba .
Her halde sizin araçlar ,100 km hızda yapmıyor bunu ;D ;D ;D

low da 100 km yapan araç varmı bildiğin ;D ;D ;D 20-30 la giderken rahat geçer low dan hi a.herkes yapamaz tecrübe gerekiyor biraz, zamanla alışıyorsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri